PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyosung diye bir motor hala var mı ?



shi_bumi
29 Kasım 2010, 13:27
Hyosung modelleri hala Türkiye'ye getiriliyor mu ? Global Motor denen bir şirket vardı ancak ne web siteleri var ne de telefon numaraları. Web siteleri aylardır yapım aşamasında. Bu firmanın iletişim bilgilerini verebilecek olan var mı acaba ?

fat280
29 Kasım 2010, 13:34
slm abi benim bildiğim stkanuni olarak satılıyor hyosunglar global motor artık getirmiyor kanuni şirketi devraldı benim bildiğim hyosung un türkiyedeki pazarlamacısı kanuni yani ondan i,sminide stkanuni olarak değiştirdi biraz bocaladım ama idare edin :D

hatis
29 Kasım 2010, 13:36
02122769900

shi_bumi
29 Kasım 2010, 13:38
O numara maalesef bir ev numarası. Kadıncağız "her gün çok kişi arıyor" diye dert yandı bana :).

11811'den aldığım Global Motor numarasını da aradım. Orada da hakikaten bir Global Motor firması var ancak yetkili sadece isim benzerliği var diyor.

htmetin
29 Kasım 2010, 14:07
11880'i ara:)) şaka bir yana hyosung çok kailteli bir marka olmasına rağmen, Türkiyedeki aç gözlü temsilcilerin kurBanı oldu. Anlayacağın Motoru ilk global getirdi, sonra kanuni isim hakkını aldığını ilan etti Hyosung buna karşı çıktı..Bu üçü davalık. Müşteriler nispeten ortada kaldı...

suato21
29 Kasım 2010, 14:08
kanuni şirketiyle iletişime geçin size bilgi vereceklerdir şuan kanuni şirketinden başka kimse getirmiyor türkiye'ye o motoru..

Otoburkaplan
29 Kasım 2010, 14:25
2007 yılında Hyosung'u yine Koreli bir firma olan S&T satınaldı, artık S&T motors diye geçiyor. Türkiye dağıtıcılığını alan Kanuni şu an yerel pazara satıyor aletleri. O da benim neyim eksik deyip tankın üzerine gitti bir leke yaptı sağolsun...

Şu an resmi global sitesi : http://www.hisntmotors.com/

Marka hakkında genel bilgi : http://en.wikipedia.org/wiki/S%26T_Motors

Key-x
29 Kasım 2010, 14:49
Hyosung u üreten s&t firması türkiyedeki lisansını eski distribütör firmasına kaptırdığı için artık türkiyede hyosung adında motor satamıyor. Kanuni firmasıyla anlaşma yapıp aynı motorları S&T Kanuni markasıyla satıyorlar.
Yani hyosung = S&T kanuni

kurubuz
29 Kasım 2010, 15:56
Global motor iflas etti ve tasfiye halinde. Bu firmayı artık bulamazsın. Kanuniyi arayacaksın

shi_bumi
29 Kasım 2010, 18:27
Tam bir ticari karmaşa var anladığım kadarıyla. Aslında benim istediğim basit bir depo tankı üzerindeki "HYOSUNG" çıkartması. Benden önceki sahibi "abi bu motorun markası ne" türü sorulardan sıkıldığı için çıkartmış ama ben yeniden takmak istiyorum.

Hyosung motosikletleri ABD ve İngiltere'de hala "Hyosung" adıyla satılıyor.

http://www.hyosungmotorsusa.com/

http://www.hyosung.co.uk/main.php

Aslında olay tam anlamıyla şöyle anladığım kadarıyla. Hyosung aynen Hyundai veya Samsung gibi büyük bir Kore şirketi. Bir dalı da Hyosung Motors. Hyosung Motors, 2003 yılında Hyosung Group'tan ayrılarak ayrı bir şirket oluyor. Daha sonra Bu Hyosung Motors şirketi, S&T Motor adlı başka bir Kore firmasına dönüşüyor. Bu firmada 2007 yılında S&T Group'a katılıyor. Hyosung isim hakkı bu firmanın elinde olmalı. Nitekim S&T Motor web sitesinden Hyosung America web sitesine link bile koymuşlar.

Türkiye için roblem burada başlıyor. Global Motor şirketi Hyosung Motors firması ile 2015 yılına kadar anlaşması varken şirket S&T tarafından satın alınınca işler karışıyor. Aslında S&T Motor firması, Türkiye'deki Hyosung distribütörü olan Global Motor ile anlaşması ve motosikletleri Hyosung adı altında satması gerekirken(Aynen ABD ve İngiltere'deki gibi) gidipte Kanuni ile anlaşınca yeni motosikletleri, Türkiye'deki isim hakkı Global Motor'a ait olduğu Hyosung adı altında satamıyorlar ve S&T Kanuni gibi melez bir isim buluyorlar. Motosikletler en küçük vidasına kadar aynı ama isimleri farklı. Global Motor bunun farkına varıyor ve dava açarak "aynı motoru farklı isimle satıyorlar" benzeri bence haklı bir gerekçeyle yargıya başvuruyorlar.

Ama bu noktadan sonra olayın izini süremiyorsunuz çünkü Global Motor firması ortada yok.

Olan kime oluyor biliyor musunuz ? O güzelim motorlara yazık oluyor. Kimse bu ticari karmaşa içinde bu motorları almak istemiyor. Motorların fiyatı düşüyor. Falan filan. Yazık.

boyraz
29 Kasım 2010, 18:34
Global'e artık ulaşamazsın. Stickerı yurtdışından temin etmen gerekecek, veya bir tabelacıya yaptırabilirsin.

O kargaşa yüzünden eski motorumu aldığımın yarı parasına zar zor verdim.

infernox
30 Kasım 2010, 12:57
Hocam bi reklamcıya git 2 liraya istediğin tür çıkartmayı yapsınlar.

necatik35
30 Kasım 2010, 13:05
Bu kargaşa yüzünden bende hyosung kros motorumu yarı fiyatından aşağı satmıştım.
Malesefki Türkiye deki kanunlar yetersiz.Ne kadar ithalatçılar 10 sene yedek parça bulundurmak zorunda olsalarda,iflas ettim dedimi yapacak bir şey kalmıyor.:pale: