PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ekşisözlük'de Bir Motorcunun Haykırışı



Nexagon
17 Kasım 2010, 20:58
Az önce sözlükte dolanırken fark ettim, güzel tespitler yapmış ve buraya da konulması gerektiğini düşündüm.

bazı yerlerde argo içeriyor ama alıntı olduğu için bozmak istemedim eğer bir hata varsa modların ikazı üzerine düzeltirim.




başlık: suçlunun hep motosikletli olması




başlığı görüp ağzından tükürük saçarak motorculara laf edecek etraf-ı bi idraklar! hele az sükut eyleyin ve sözlerime kulak verin


ülkemin anadamar medya sahiplerinin hiçbirinin motosiklet imalat ya da ithalat işiyle uğraşmamasının, aksine dört tekerlekli araç ticaretiyle uğraşmasının yegane sonucudur, bu ülkede motosikletlinin her kazada suçlu itham edilmesi. amaç ise kuşkusuz halkı motosikletten soğutmak ve araba satışlarını arttırarak ceplerini doldurmaktır.

elbette motorcuların özellikle hız motoru kullananların büyük kısmı cahil ve trafikte diğer insanları ve kendi canlarını tehlikeye atan tiplerdir ancak işin bir de keyif ve ulaşım için motosiklet kullanan akl-ı selim sürücüler grubu var.

az önce bir tv kanalında gördüm:

çift yönlü, iki şeritli bir yol düşünün, kamyon sürücüsü yolun solunda bulunan benzinliğe girmek için kendi şeridinde, nizami bir biçimde seyreden motosiklet sürücüsünü hiçe sayıp benzinliğe doğru hamleye kalkışıyor ve motorcuya çarpıyor.

şimdi para için şuurunu kaybetmiş ve sadece kendi çıkarları uğruna haber yapan tv kanalının haberi sunuş biçimine geçiyorum:

"...hız denemesi yapan motosikletli genç"

bre vicdansız, halkı salak yerine mi koyuyorsun? kaza görüntüsünü yayınlıyorsun, kaza anında kamyonun ile motosikletin hızı arasında ne fark var?

"motorcunun yardımına önce kamyon sürücüsü koştu"

bunu vurgulamanın anlamı ne? kamyoncuyu aklamak onu anladık da neden aklıyorsun kamyoncuyu? zaten müdahele yapmazsa tck'ye göre suç işlemiş olacak.

eğer bu kazada motorcuda bir suç aramaya kalkarsak bu abesle iştigal olacaktır ama motorcunun bir ihmali vardır ki o da bu ülke için kabahat değerindedir. o da karşı taraftaki cahil herifin bir cinayete sebebiyet verecek olmasını öngörememesidir.

işte motosiklet bu yüzden tehlikelidir zira bu ülkede motosiklet kullanıyorsan kendi hatanı bırak başkalarının hatalarını da telafi edeceksin.

yoksa ölürsün.

bu kadar açık ve net!

şimdi de bir arkadaşımın yaşadığı diyaloğu aktarıyım size de ülkemde ne kadar cahil ve terbiyesiz insanların bulunduğunu görün.

başkent ankara'nın merkez semtlerinden birisinden motosikletiyle -ki kendisi scooter ya da commuter (kurye) tarzı değil bilhakis büyük ve chopper/cruiser olarak adlandırılan modellerdendir- ilerlerken pek de rasyonel davranışlar sergilemeyen bir taksici arkasından yaklaşır ve sıkışık trafikte acı acı korna çalar, bizim arkadaş da sanar ki hastası falan var onu yetiştirecek; sol şeritte olmasına rağmen iyice sola yanaşarak ve yol verir akabinde taksici yanına gelir ve hepimizi şok eden cümleleri sıçıverir ağzından:

"motorlar sağ şeritten gider, senin ne işin var sol şeritte çekil ordan"

elim ayağım titredi sinirden ama şunu da biliyorum ki ülkemin cahili ve terbiyesizi bitmez o yüzden kavgaya da tartışmaya da girmeyeceksin ve yoluna bakacaksın. işte bahsettiğim kazada da talihsiz sürücü böyle bir cühela ile karşılaşmıştır. zira söz konusu cühelalar motorcunun üzerine sürmeyi marifet, "...ama o motor isterse kaçabilir" şeklinde mantıksız bir savunmayı da zekilik sanarlar.

motosiklet kültür, entelektüelite ve zevk işidir, bu ülkede maalesef bu mefhumu kavrayabilen insan sayısı çok az haliyle de halkı salak yerine koyan, motosikletleri hedef gösteren yayınlar yapılıyor. yazık ki ne yazık...
(ilgi ekmeye calisan insan, 17.11.2010 19:55 ~ 19:56)

buggin
17 Kasım 2010, 21:05
bence uçurulmadan gerekli kısımları düzelt.:farao:

volkanix
17 Kasım 2010, 21:25
ekşi sözlüğe bakmaya gerek yok
bu forumda buna benzer yorumlar çokça gördüm
tabi küfür veya argo içermiyordu veya içeriyordu bilemiyorum
bu sözlükleri küçümsediğim anlamına gelemsin
sadece bu tip yorumlar kaza haberleri videolar hemen hemen hergün yazılıyor bu forumda
bizimle alıntı bir konu paylaştığın için teşekkürler
hatta ve hatta bir kaç kişinin ölüm haberinden sonra protestolar veya kampanya yapma girişimleri oluyor
yapılıyor da
sonuç olarak milyonlarca kişiye ulaşsa da bu tip organizasyonlar bir sonuca ulaşmıyor kanısındayım
motorcular bence birbirlerine selam verdikçe grup halinde organizasyonlar yaptıkça geziler vs. göze batacaktır
yani ne kadar güzel olumlu çekici işler o kadar söz edilecektir motorculardan
çünkü motorcuların tavırlarıyla kalitesi ortadadır
ancak şu da var hergün sokaklarda onlarca kasksız motorcu müsveddeleri de cirit atıyor
az önce eve gelirken kasksız 2 kişi binmiş bir motora yanlarına gidip korna çaldım ve kaskımı gösterdim
onlar da selam verdiğimi felan sandılar herhalde
yazık
saygılar

yaso6767
17 Kasım 2010, 22:02
haberi gördüğümde bende sövdüğümü hatrlıyorum o kazazede kardeşin başına gelen bizede olablr. tabi Nexagon un dedikleride doğru ama küfür ve argo yu yazıda kullanmasaydı iyiydi. haberi izleyenler hak verecektir. kamyon motorsikletlinin önune kırmış direksyonu motoru yok sayarcasına...

vincero34
17 Kasım 2010, 22:49
zaten motor kültürü olmadıgından dolayı ülkemizde kendi işimi kendim yapıyorum
tırafik sıkışıksa adam beni sıkıştırıyorsa onu bir şekilde durduruyorum sonrası ........geçen gün başımdan geçeni anlatayım sag şeritte ortalama 80 veya 90 la giderken birden arkamda bir sellektör bir korna aynadan baktım acaba polismi veya 4 lüsü yanıyomu acil işi olabilirdiye yok genc z.. biri bana osuratte sıkıştırarak camından çekilsene diye bagırıyodu ben de el işareti yaptın git işine diye
adam resmen aracı bana kırdı ve düzeltti
ben firene hafifdokundum geçti gitmeye başladı bostancı cıkışından cıktı içeri girdi ben hala takipdeyim
ve evinin önünde aracını tam parkederken birden aracının aynasıkırıldı ben durdum
kaskımı cıkartanakadar adam küfür ederek yanıma koşarak keldi birden suratıma bakınca
sanki agzına sürgü cekmiş olursunya insanın hiç sesi cıkmıyor derken sonra sı ben motorumla giddim ama ogenç yerdeydi
diyeceyim şuki benim sonyaptıgım yanlış ama bu ülkede dogru kardeşim
ben böyle yapıyorum cokta yaptım veyapacamda

TutkuluAcemi
17 Kasım 2010, 23:36
özet gec abı

huceyn
18 Kasım 2010, 00:24
adam haklı beyler

hondam
18 Kasım 2010, 00:51
Yukarda arkadas hız motosıklet lerı suruculerı sole bole falan demıs.
Motosıklet bır ulasım aracı falan demıs valla motosıklet benım ıcın bır arac veya amactan coooooooook ote motoru sadece bır ulasım aracı dıye goren motorcu falan olamaz.
Benım ıcın motosıklet bır yasam tarzı bır odul cennet gıbı ALLAH benı ıkı teker ustunde olenlerden eylesın tek seferde....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:48 ----------

Süper sport alcam ve aklı selım ınsan olmaktan uzaklasıcam :farao: simdı racing bınıcılerı cahılmı sadece yuksek suratlere cıkıyo dıye motorcu gurubundan ayırcaklar nerdeyse hemde MT net te:farao:

buggin
18 Kasım 2010, 01:37
Yukarda arkadas hız motosıklet lerı suruculerı sole bole falan demıs.
Motosıklet bır ulasım aracı falan demıs valla motosıklet benım ıcın bır arac veya amactan coooooooook ote motoru sadece bır ulasım aracı dıye goren motorcu falan olamaz.
Benım ıcın motosıklet bır yasam tarzı bır odul cennet gıbı ALLAH benı ıkı teker ustunde olenlerden eylesın tek seferde....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:48 ----------

Süper sport alcam ve aklı selım ınsan olmaktan uzaklasıcam :farao: simdı racing bınıcılerı cahılmı sadece yuksek suratlere cıkıyo dıye motorcu gurubundan ayırcaklar nerdeyse hemde MT net te:farao:

:cat::rendeer::cat:

6PaTLaR
18 Kasım 2010, 01:55
Ben Bugun Motora inadına Binicem ki Yarın Torunum Motor Alacam Dediğinde Onu GÖren Çok Tehlikeli Oğlumm/kızımm Demesin,Annesi Ben Seni Sokakta mı Buldum Oglumm Demesin,Su'dan Sebeplere Başkaları Gitmesin,İmkansız Değil Bunlar.

gorkemuls
18 Kasım 2010, 04:10
Değerli motorcu arkadaşlarım; Ben hemen hemen her gün motorumla trafiğe çıktığımda en az 4 5 sefer bu sıkıştırma, sellektör vs başıma geliyo.. Ama artık ben kavga etmekten bıktım, kaskın içinde ana avrat küfrediyorum artık.. Yani her yapanı dövsem, şimdiye katil olmuştum. Zira sabırsız ve oldukça sinirli bir yapım var.

Bir gün kadıköy bostancı E-5 karayolunda en sağ şeritte seyir halindeyken, Carrefour durağında minibüs deli gibi sellektör yapıp kornaya basıyor. En sağ şeritte olduğum için bilerek yol vermedim. Ve bu baya motorumun arkasına dayanmış bi şekilde 10 20 saniye boyunca yapmaya devam etti. Evet sabırlıyım ama okadarda değilim. Hızımda hiç azımsancak bir hız değil (120 civarı), ve olay gece gerçekleştiği için her şerit boş.. Bostancı köprüsünde kornaya bastı bende bastım yanıma geldi, elimi kaldırdım giderken.. ...git gibisinden. Hemen sağa çekti, bende hemen 3 metre arkasına çektim ki hazırlık yapmak için. Aslında amacım düzgün konuşsa kavga etmek değil, ama ben gene hazırladım. Kaskımın halatını elime doladım, ve yanına gittim.. oda aradan indi ve yürüyo.. Dedim ki ben en başta, biraz saygılı gitmeyi öğrenin. En sağ şeritteyim ve hala sellektöre ve kornaya basıyosunuz. (hala sizli bizli konuşuorum ki olay çıkmasın) Dedi kardeşim en sağdan gidiceksin, dedim alla alla sen misin bu yolların sahibi.. (şartelin atmaya başladığı an) Hee benim falan derken, kafasına yediği bir kask darbesiyle adam kendini kaybetti.. Sonrası malum, yaşamak ve hatırlamak istemediğimiz olaylar.. Ama adamın son cümlesini söliyim, (biraz kanlı bir ifadeyle ) Biz çatakbaşı çocuğuyuz :D yavv arkadaş dayağını yemişsin bin arabana git dimi :D polis çağırıcam diye tutturdu.. bende bastım gittim... Diceğim o ki kimseye uymamaya gayret edin. Biz haklıyız tamam ama yapcak bişey yok.

MrSharp
18 Kasım 2010, 05:09
Arkadaş baya Dolmuş bende Çok sıkıldım Hep suçlu gözüyle bakılmaktan.

ISEPULTURAI
18 Kasım 2010, 05:52
ekşidekiler nutella yiyormuş doğrumu

Sadık1453
18 Kasım 2010, 11:05
Ya arkadaşlar bir şey sorucam hepiniz dün akşamki kazadan bahsediyorsunuz dimi?
Kamyona çarpan motosikletten karadenizde?
Eğer aynı kazadan bahsediyorsak, neden sadece ben burada yazılanların hepisne katılamıyorum?
Tarafsız bakmaya çalışıyorum olmuyor, çünkü ben bibr motosiklet kullanıcısıyım. Taraflıyım motorcudan tarafayım. Hatasını da görmek zorundayım, iyi yaptığını da görmek zorundayım. Defalarca tekrar tekrar seyrettim o görüntüleri ama benim gördüğüm şey, sinyalini vermiş ve kafayı uzatmış bir kamyon, ve aşırı hızlı gelen ve şerit çizgisine bir karış mesafede giden bir motorcu maalesef. Benim şahsi gfikrim maalesef motorcunun %90 hatalı olduğu yönündedir.

Biz hep demiyormuyuz kendimiz dışında herkes manyak, herkes katil gibi daranıp bu aletlerin üzerine öyle çıkacağız diye. Öyle bir yolda bu kadar hızlı ve kontrolsüz gitmek kazaya ve hatta ölümedavetiye çıkartmaktır. Kamyoncu melek demiyorum ama adam o kadarda günah keçisi değil.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

hattat_hasan
18 Kasım 2010, 11:33
Ya arkadaşlar bir şey sorucam hepiniz dün akşamki kazadan bahsediyorsunuz dimi?
Kamyona çarpan motosikletten karadenizde?
Eğer aynı kazadan bahsediyorsak, neden sadece ben burada yazılanların hepisne katılamıyorum?
Tarafsız bakmaya çalışıyorum olmuyor, çünkü ben bibr motosiklet kullanıcısıyım. Taraflıyım motorcudan tarafayım. Hatasını da görmek zorundayım, iyi yaptığını da görmek zorundayım. Defalarca tekrar tekrar seyrettim o görüntüleri ama benim gördüğüm şey, sinyalini vermiş ve kafayı uzatmış bir kamyon, ve aşırı hızlı gelen ve şerit çizgisine bir karış mesafede giden bir motorcu maalesef. Benim şahsi gfikrim maalesef motorcunun %90 hatalı olduğu yönündedir.

Biz hep demiyormuyuz kendimiz dışında herkes manyak, herkes katil gibi daranıp bu aletlerin üzerine öyle çıkacağız diye. Öyle bir yolda bu kadar hızlı ve kontrolsüz gitmek kazaya ve hatta ölümedavetiye çıkartmaktır. Kamyoncu melek demiyorum ama adam o kadarda günah keçisi değil.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
sadık abi katılıyorum sana

necatik35
18 Kasım 2010, 11:45
Ya arkadaşlar bir şey sorucam hepiniz dün akşamki kazadan bahsediyorsunuz dimi?
Kamyona çarpan motosikletten karadenizde?
Eğer aynı kazadan bahsediyorsak, neden sadece ben burada yazılanların hepisne katılamıyorum?
Tarafsız bakmaya çalışıyorum olmuyor, çünkü ben bibr motosiklet kullanıcısıyım. Taraflıyım motorcudan tarafayım. Hatasını da görmek zorundayım, iyi yaptığını da görmek zorundayım. Defalarca tekrar tekrar seyrettim o görüntüleri ama benim gördüğüm şey, sinyalini vermiş ve kafayı uzatmış bir kamyon, ve aşırı hızlı gelen ve şerit çizgisine bir karış mesafede giden bir motorcu maalesef. Benim şahsi gfikrim maalesef motorcunun %90 hatalı olduğu yönündedir.

Biz hep demiyormuyuz kendimiz dışında herkes manyak, herkes katil gibi daranıp bu aletlerin üzerine öyle çıkacağız diye. Öyle bir yolda bu kadar hızlı ve kontrolsüz gitmek kazaya ve hatta ölümedavetiye çıkartmaktır. Kamyoncu melek demiyorum ama adam o kadarda günah keçisi değil.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Ben senin düşüncenin aksine %90 kamyon şöförünü %10 da motosiklet sürücüsü arkadaşı suçlu olarak gördüm.
1-Karşı şeritten gelen bir TIR olsa,o kamyoncu benzinliğe dönmeyi aklından bile geçirmezdi.
2-Sinyal vermek karşı tarafı tehlikeye sokacak hareketler yapmak değildir.
3-Kafayı uzatmış ne demek???Hangi trafik kuralında kafayı uzatanın geçiş üstünlüğüne haiz olduğu yazıyor????
4-Motosikletlerin kendi şeridinde gitmesi gereken yer zaten orasıdır.Yani önünde seyreden araçların sol teker izidir.
5-Motosikletlinin suçu biraz hızlı olmasıdır.Ama 80 KM. hızlada gitsede o kaza yine olacaktır.

Zaten trafik kazalarının çoğu,trafik kurallarını sen ve senin gibi yorumlayanlar nedeni ile olmaktadır.:farao:

Sadık1453
18 Kasım 2010, 11:59
5-Motosikletlinin suçu biraz hızlı olmasıdır.Ama 80 KM. hızlada gitsede o kaza yine olacaktır.
Zaten trafik kazalarının çoğu,trafik kurallarını sen ve senin gibi yorumlayanlar nedeni ile olmaktadır.:farao:

Hepsine eyvallahta, biraz hız meselesine takıdım?
Adamın kafasında bere var, ve öyle bir yolda biraz hız öylemi?
Sen benim yorumlarımı boşver kardeşim okumadın say hayatının geri kalanında da sakın okuma. Çünkü yorumlarım seni değiştirmeyecği gibi tahrik edecektirde. Biraz doğru bakın, tarafsız bakın, bende bu aleti kullanıyorum, haklı haksız tarafını inan bana senden fazla savunuyuorum ve bu konudabirşeyler yapmaya çalışıyorum. Motosiklet ve tafik konusunda kaç kişiyi bilinçlendirmeye çalışıp bunu başardığımı artık hatırlyabileceğim sayıyı geçtiği için bilemiyorum. Ama böyle durumlarda biraz daha birşeylerin etkisinde olmadan bakmak ve değerlendirmek gerek.

O kamyon karşısından tır gelseydi sokmazdı kafayı, ayrıca lastiği çizgiyi biraz geçtikten sonrada zaten motoru fark edip durdu adam. Ama maalesef bizim paşa o kadar hızlı ve kontrolsüz geliyorduki, kamyonun ön tarafındaki hasardan belli ne kadar hızlı geldiği.

Bu arada son sözünüz varya benim gibiler yüzünden olan kazalar...!

Ben şehirler arası yollarda 2 veya 4 tekerle çok yol yaptım, ama çok şükür bu tip riskleri öngörebilecek kadar aklı başında kullanıyorum. Tek şeritli gidiş gelişli yollarda böyle bir motosiklet veya otomobil kullanma şekli yoktur. Asıl bu kazada kusurlu olan tarafı sırf bir takım önyargılar nedeniyle savunan sizin gibi gerçeği görmeyi inkar eden arkadaşlarımız yüzünden olmaktadır. Kusura bakmayın ama gerçek bu....

Lütfen bu tip haberleri düzgün izleyin yarın aynı şeyin bizim başımıza gelmemesi için daha dikkatli olmalıyız.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

extrem_015
18 Kasım 2010, 12:09
Ben senin düşüncenin aksine %90 kamyon şöförünü %10 da motosiklet sürücüsü arkadaşı suçlu olarak gördüm.
1-Karşı şeritten gelen bir TIR olsa,o kamyoncu benzinliğe dönmeyi aklından bile geçirmezdi.
2-Sinyal vermek karşı tarafı tehlikeye sokacak hareketler yapmak değildir.
3-Kafayı uzatmış ne demek???Hangi trafik kuralında kafayı uzatanın geçiş üstünlüğüne haiz olduğu yazıyor????
4-Motosikletlerin kendi şeridinde gitmesi gereken yer zaten orasıdır.Yani önünde seyreden araçların sol teker izidir.
5-Motosikletlinin suçu biraz hızlı olmasıdır.Ama 80 KM. hızlada gitsede o kaza yine olacaktır.

Zaten trafik kazalarının çoğu,trafik kurallarını sen ve senin gibi yorumlayanlar nedeni ile olmaktadır.:farao:

aynen hatta kamyoncunun suçu %99 %1 motosikletçinin :cat:

necatik35
18 Kasım 2010, 12:16
Hepsine eyvallahta, biraz hız meselesine takıdım?
Adamın kafasında bere var, ve öyle bir yolda biraz hız öylemi?
Sen benim yorumlarımı boşver kardeşim okumadın say hayatının geri kalanında da sakın okuma. Çünkü yorumlarım seni değiştirmeyecği gibi tahrik edecektirde. Biraz doğru bakın, tarafsız bakın, bende bu aleti kullanıyorum, haklı haksız tarafını inan bana senden fazla savunuyuorum ve bu konudabirşeyler yapmaya çalışıyorum. Motosiklet ve tafik konusunda kaç kişiyi bilinçlendirmeye çalışıp bunu başardığımı artık hatırlyabileceğim sayıyı geçtiği için bilemiyorum. Ama böyle durumlarda biraz daha birşeylerin etkisinde olmadan bakmak ve değerlendirmek gerek.

O kamyon karşısından tır gelseydi sokmazdı kafayı, ayrıca lastiği çizgiyi biraz geçtikten sonrada zaten motoru fark edip durdu adam. Ama maalesef bizim paşa o kadar hızlı ve kontrolsüz geliyorduki, kamyonun ön tarafındaki hasardan belli ne kadar hızlı geldiği.

Bu arada son sözünüz varya benim gibiler yüzünden olan kazalar...!

Ben şehirler arası yollarda 2 veya 4 tekerle çok yol yaptım, ama çok şükür bu tip riskleri öngörebilecek kadar aklı başında kullanıyorum. Tek şeritli gidiş gelişli yollarda böyle bir motosiklet veya otomobil kullanma şekli yoktur. Asıl bu kazada kusurlu olan tarafı sırf bir takım önyargılar nedeniyle savunan sizin gibi gerçeği görmeyi inkar eden arkadaşlarımız yüzünden olmaktadır. Kusura bakmayın ama gerçek bu....

Lütfen bu tip haberleri düzgün izleyin yarın aynı şeyin bizim başımıza gelmemesi için daha dikkatli olmalıyız.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Bak arkadaşım,ben yaklaşık 34 senedir motosiklet kullanıyorum.Tahmin ediyorumki senden alacak bir derse veya tavsiyeye ihtiyacım yoktur.
Trafikte ve o kamyonlarda sürücü denen o kadar çok maganda varki,bir bilsen:bounce:
Sen kusurlu olan tarafı motosiklet olarak görüyorsun ya.bravoooo sana yani.
Yinede sana kazasız ve karşı tarafa zarar vermeyen sürüşler diliyorum.

Sadık1453
18 Kasım 2010, 12:24
Bak arkadaşım,ben yaklaşık 34 senedir motosiklet kullanıyorum.Tahmin ediyorumki senden alacak bir derse veya tavsiyeye ihtiyacım yoktur.
Trafikte ve o kamyonlarda sürücü denen o kadar çok maganda varki,bir bilsen:bounce:
Sen kusurlu olan tarafı motosiklet olarak görüyorsun ya.bravoooo sana yani.
Yinede sana kazasız ve karşı tarafa zarar vermeyen sürüşler diliyorum.

Motosiklette benden daha iyi bildiğinizi düşünüyorumki yıllar değil kilometreler tecrübe katar insana. Bu konuda da benden tecrübeli olduğnuzu düşünüyorum. Ama aklımın ermediği tek şey nasıl oluyorda benim bu yorumlarıma istinaden benim kaza yaptırabilecek ve kazalara neden olabilecek bir sürücü olduğumu düşünmenizdir. Üzüldüğüm tek nokta budur. Defansif kullanımı savunan ve bu noktada gırtlak patladan adamlardan biri iken kazaya neden olabilecek biri olduğumu hangi sözümden aldınız?

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

necatik35
18 Kasım 2010, 12:38
Motosiklette benden daha iyi bildiğinizi düşünüyorumki yıllar değil kilometreler tecrübe katar insana. Bu konuda da benden tecrübeli olduğnuzu düşünüyorum. Ama aklımın ermediği tek şey nasıl oluyorda benim bu yorumlarıma istinaden benim kaza yaptırabilecek ve kazalara neden olabilecek bir sürücü olduğumu düşünmenizdir. Üzüldüğüm tek nokta budur. Defansif kullanımı savunan ve bu noktada gırtlak patladan adamlardan biri iken kazaya neden olabilecek biri olduğumu hangi sözümden aldınız?

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Trafik kurallarını bu şekilde yorumlamandan,ileride seninde bu şekil kazalara sebebiyet verebileceğin için yazdım o cümleleri!!!!!
Sinyal verenin haklı,kafa gösterenin haklı olduğunu düşünmenden yazdım o cümleleri!!!!!
Defansif kullanımı bende sonuna kadar destekliyorum.Ancak herkesin bu düşünceye vakıf olabileceğini zannetme.Hele 20 yaşında gencecik bir fidanın!!!!!
Burada önemli olan kamyon sürücüsünün trafik kuralı ihlal etmesidir.Yani karşı yönden motosikleti görmezden gelip,benzinliğe girmeye kalkışmasıdır.
Senin söylediğin ve benimde katıldığım o defansif sürüşü,kamyon sürücüsündende beklememiz doğru olmazmı sence?????

Sadık1453
18 Kasım 2010, 12:54
Sinyal verenin haklı,kafa gösterenin haklı olduğunu düşünmenden yazdım o cümleleri!!!!!
Senin söylediğin ve benimde katıldığım o defansif sürüşü,kamyon sürücüsündende beklememiz doğru olmazmı sence?????

Ben sinyal veren herkesi haklı görümüyorum, ben sadece bıraktığında tek başına ayakta kalma yeteneği olmayan bir alet kullanıyoruz, diğer insanlardan çok daha fazla dikkatli olmalıyız. Ayşe Şule Bilgiçin bir yazısında okumuştum ve çok beğenmiştim. Tam sözcük olmayabilir ama anlattığı şey şuydu. Motosikletçi yaptığı kazadan % 100 sorumludur, diğerlerinden farklı olmalıyız her kötü olasılığı öngörmeliyiz diye bir yazıydı.

Forumda bu ayarda bir topik daha var bir arkadaşta gazetedeki yazıya sinirlenip mail atmış çok güzel davranış, burada motorcumu suçlu kamyoncumu suçludan öte geçmiş diğer konu medyann bizi kötü çocuk gibi gösterdiği duruma isyan etmiş.

Ben 4 tekerlek kullanırkende, 2 tekerlek kullanırkende çok dikketli olmaya ve önceliği genellikle karşımdaki sürücülere özellikle yayalara ve motosikletlilere vermeye çalışıyorum. Ama beni anlayamadığım tek nokta. Kabullenmemiş olmamız.

Keşke olmasaydı, keşke yaşanmasaydı ama..... İşin birde karşı tarafından bakılabilmeli, taksici, minibüsçü ve otobüslerden nefret ediyoruz genellikle ama bana geçenlerde yol veren üsteik bir halk otobüsü olmasına rağmen kollayan şoförü gördükten sonra bu ön yargım kısmende olsa kırıldı.

Doğa sporlarını sevmem nedeniyle İstanbula yakın olan izmitte çok fazla anternmanlık alan var ve mecburen otobandan gidip gelirim. Otobanlara beni kamyoncular kadar koruyan görmedim. En çok onlar dikkat ediyorlar, ama bu iş karşılıklı. Ben sağdan gitmeme rağmen aynamda onları gördüğümde hızımı azaltın iyice sağa yanaşyorum hatta emniyet şeridine geçip onların hızlarını değiştirmeden beni geçmelrine yardımcı oluyorum. Ama maalesef çoğunluk ne yapıyor? Banane kardeşim bassın frene beklesin veya sol şeride geçip ordan geçsin diyor....

O cüssedeki araçların vites geçişleri bizler gibi değil, durup kalkmaları o kadar kolay değil. Geçiş için şerit değiştirmeleri bile sıkıntılı oluyor zaman zaman. Ama onların arasında da kasaplık yapanlar yok mu var ama mesele karşı tarafı anlamak ve buna göre hareket etmek.

Bu genç arkadaş, öyle yada böyle kendi hayatını riske atmıştır ve aslında olmasaydı kşke diyeceğimiz bir olayın içerisine dahil olmuştur. Trafik kurallarına göre 8/8 kamyoncu suçu bile olsa bizim kardeşimizdeki suç kendi dışındaki insanların ona zarar vermek üzere yolda olduğunu düşünmeden, kasksız, koruma ekipmansız bir şekilde o yola çıkmasıdır.

Bu konuda motorcu arkadaşa yükleniyor gibi görünsemde, sizlerle aynı duyguları paylaşıyor ve aynı acıyı yaşıyoruz, ama eğer bizler bu motorcu arkadaşaın arkasında bu kadar durursak kusursuz görürsek ve herşeyi kamyoncuya yüklersek, herkes kamyoncuya bakacağı için bu çocuun eksikleri ile kimse ilgilenmez. Birileride onları göstermek zorunda bu topicin kılıda ben oldum artık ne yapalım. Canlar sağolsun.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

necatik35
18 Kasım 2010, 13:04
Ben sinyal veren herkesi haklı görümüyorum, ben sadece bıraktığında tek başına ayakta kalma yeteneği olmayan bir alet kullanıyoruz, diğer insanlardan çok daha fazla dikkatli olmalıyız. Ayşe Şule Bilgiçin bir yazısında okumuştum ve çok beğenmiştim. Tam sözcük olmayabilir ama anlattığı şey şuydu. Motosikletçi yaptığı kazadan % 100 sorumludur, diğerlerinden farklı olmalıyız her kötü olasılığı öngörmeliyiz diye bir yazıydı.

Forumda bu ayarda bir topik daha var bir arkadaşta gazetedeki yazıya sinirlenip mail atmış çok güzel davranış, burada motorcumu suçlu kamyoncumu suçludan öte geçmiş diğer konu medyann bizi kötü çocuk gibi gösterdiği duruma isyan etmiş.

Ben 4 tekerlek kullanırkende, 2 tekerlek kullanırkende çok dikketli olmaya ve önceliği genellikle karşımdaki sürücülere özellikle yayalara ve motosikletlilere vermeye çalışıyorum. Ama beni anlayamadığım tek nokta. Kabullenmemiş olmamız.

Keşke olmasaydı, keşke yaşanmasaydı ama..... İşin birde karşı tarafından bakılabilmeli, taksici, minibüsçü ve otobüslerden nefret ediyoruz genellikle ama bana geçenlerde yol veren üsteik bir halk otobüsü olmasına rağmen kollayan şoförü gördükten sonra bu ön yargım kısmende olsa kırıldı.

Doğa sporlarını sevmem nedeniyle İstanbula yakın olan izmitte çok fazla anternmanlık alan var ve mecburen otobandan gidip gelirim. Otobanlara beni kamyoncular kadar koruyan görmedim. En çok onlar dikkat ediyorlar, ama bu iş karşılıklı. Ben sağdan gitmeme rağmen aynamda onları gördüğümde hızımı azaltın iyice sağa yanaşyorum hatta emniyet şeridine geçip onların hızlarını değiştirmeden beni geçmelrine yardımcı oluyorum. Ama maalesef çoğunluk ne yapıyor? Banane kardeşim bassın frene beklesin veya sol şeride geçip ordan geçsin diyor....

O cüssedeki araçların vites geçişleri bizler gibi değil, durup kalkmaları o kadar kolay değil. Geçiş için şerit değiştirmeleri bile sıkıntılı oluyor zaman zaman. Ama onların arasında da kasaplık yapanlar yok mu var ama mesele karşı tarafı anlamak ve buna göre hareket etmek.

Bu genç arkadaş, öyle yada böyle kendi hayatını riske atmıştır ve aslında olmasaydı kşke diyeceğimiz bir olayın içerisine dahil olmuştur. Trafik kurallarına göre 8/8 kamyoncu suçu bile olsa bizim kardeşimizdeki suç kendi dışındaki insanların ona zarar vermek üzere yolda olduğunu düşünmeden, kasksız, koruma ekipmansız bir şekilde o yola çıkmasıdır.

Bu konuda motorcu arkadaşa yükleniyor gibi görünsemde, sizlerle aynı duyguları paylaşıyor ve aynı acıyı yaşıyoruz, ama eğer bizler bu motorcu arkadaşaın arkasında bu kadar durursak kusursuz görürsek ve herşeyi kamyoncuya yüklersek, herkes kamyoncuya bakacağı için bu çocuun eksikleri ile kimse ilgilenmez. Birileride onları göstermek zorunda bu topicin kılıda ben oldum artık ne yapalım. Canlar sağolsun.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

arkadaşım sana tavsiye edebileceğim tek adres:)
http://www.kamyoncu.net/

tuyra
18 Kasım 2010, 13:07
@Sadık1453, sizi anlamakta zorluk çekiyorum cidden. Yazdıklarınızı 2'şer kere okudum. Kasksız/korumasız olması üzücü evet fakat burada kamyoncunun yaptığı bariz bir trafik ihlali, hatta insanlık ihlali varken nasıl oluyor da % 10 suçu oluyor? Bunu trafik kural ve adaplarına göre nasıl açıklıyorsunuz çok merak ediyorum.

Sadık1453
18 Kasım 2010, 13:35
Ben gördüğümü, yorumladım ve yazdım arkadaşlar.
Çoğunluk karşı görüş yazıyor diye gördüklerim hakkındaki fikirlerim değişmeyecek.
Ben anlatmaya çalıştıklarımı anlatamadığımı düşünmeye başladım. Tek söyleyeceğim şudur, sizler daha dikkatli olun kim suçlu kim suçsuz tartışmalarına mahal vermeyin.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

sysroot
18 Kasım 2010, 14:00
Racing sürücülerinide çileden çıkartıyorlar , şayet bende 150 cc motor varken adam yerine konulmazken kawa olunca az gaz verdinmi kenara çekilmeye başlıyorlar bu ülkede aracı büyük olanlar birşey sanıyor kendini ; kamyon otobüsü tanımaz > otobüs dolmuşu tanımaz > dolmuş araba ve motorlara ana avrat sövdürür , arabalar motoru tanımaz ..
Allah'tan biz bisikletlere saygısız davranmıyoruz.

mkemalyonca
18 Kasım 2010, 14:06
Eğer arabalar azınlıkta motorlar çoğunlukta olsaydı yanlı medya yine paranın ve gücün yanında olacaktı.
şunu yapabilmeliyiz biz motor sevdalıları.
Eylemci ,tepkili ve birlik olabilmeliyiz.

şimdi bu kamyona çarpan motor haberi ve diğerlerini yapan medyanın önünde 300 400 motorlu ara gaz versek,bi slogan atsak bakın kimler nasıl haber yapıyor..bi kaza yerine yine toplu sürüş yapsak bakın nasıl haber oluyor.tıpkı zafer bayramı sürüşleri gibi...tepkimizi ortaya koyalım milleeeet.

gorkemuls
18 Kasım 2010, 17:19
http://video.haberturk.com/video/index/45147

Kazayı şimdi izleme şansım oldu.. Burda kamyoncunun haklı hiç bir tarafı yoktur. Motor kendi şeridinde ilerliyo.. Ve bu şerit kamyonun aksine karşı şerit, nasıl olurda kamyonu haklı görürler anlamış değilim. Bu zihniyeti biri bana açıklamaya kalkmasın anlamam çünkü. Bi arkadaşımızında dediği gibi Karşıdan gelen tır olsa kafasını öle sokabilicekmiydi kamyon şöförü? it herif!! :pr:

KID333
18 Kasım 2010, 19:33
Ya arkadaşlar bir şey sorucam hepiniz dün akşamki kazadan bahsediyorsunuz dimi?
Kamyona çarpan motosikletten karadenizde?
Eğer aynı kazadan bahsediyorsak, neden sadece ben burada yazılanların hepisne katılamıyorum?
Tarafsız bakmaya çalışıyorum olmuyor, çünkü ben bibr motosiklet kullanıcısıyım. Taraflıyım motorcudan tarafayım. Hatasını da görmek zorundayım, iyi yaptığını da görmek zorundayım. Defalarca tekrar tekrar seyrettim o görüntüleri ama benim gördüğüm şey, sinyalini vermiş ve kafayı uzatmış bir kamyon, ve aşırı hızlı gelen ve şerit çizgisine bir karış mesafede giden bir motorcu maalesef. Benim şahsi gfikrim maalesef motorcunun %90 hatalı olduğu yönündedir.

Biz hep demiyormuyuz kendimiz dışında herkes manyak, herkes katil gibi daranıp bu aletlerin üzerine öyle çıkacağız diye. Öyle bir yolda bu kadar hızlı ve kontrolsüz gitmek kazaya ve hatta ölümedavetiye çıkartmaktır. Kamyoncu melek demiyorum ama adam o kadarda günah keçisi değil.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

valla hayretler içerisinde okuyorum yazdıklarınızı, sizin gibi trafik kurallarını bilmeyen,öğrenmeye çabalamayan insanlar yüzünden trafik kazası olmuyo çünkü bu olanlara kaza denmez bunlar bilinçli olarak çarpma olarak adlandırılabilir ancak.

FinalCUT
22 Kasım 2010, 12:49
kamyon sürücüsü hatalımıdır...evet hatalıdır...
Motorsiklet sürücüsü hatalımıdır ...Evet bence oda hatalıdır..
Neden?
O yolda böyle birşeyin olma olasılığı okadar yüksektir ki ..
Gidişli gelişli daracık bir yol..O yolda o kadar hız yapılmaz...şerit ihlali ihtimali çok yüksek..

Bunu anlamak için sadece motor sürücüsü öngörüsüne sahip olmak gerekmez..
Canı kıymetli herhangi bir kişi bunu öngörebilir...Ki bu arkadaşın ki fazla kıymetli değilmiş sanırım..
O sürati birde kasksız yapmış..Bere çok işe yaramış olmalı..
Bu ara kasksızlar gitti bereliler geldi zaten..

Bize sobanın sıcak olduğunu "yakar..!" diyenleri dinlemedik...kulak asmadık..
Bizim elimiz yandı öyle öğrendik..Bir daha yaklaştık mı sobaya ..?
Kendi adıma hayır..
Bazı arkadaşlar sobanın sıcak olduğunu söylüyor size...Eliniz yanması diye...
Ama görüyorum ki kulak asmıyor..Kendi bildiğinizi okuyorsunuz..
Bide bunu söyleyeni yerden yere vuruyorsunuz...
"Sizin gibiler yüzünden oluyor bu kazalar.."
"hadi kamyoncular.nete"..
"Trafik kurallarından bi habersin"

Üzücü..