PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çevre yolunda az kalsa 2. ölen motosikletli oluyordum.



bRkq35
12 Kasım 2010, 18:22
Aynen başlıkta okuduğunuz gibi.Arkadaşımın başına gelen olay benim de başıma geliyordu.

Ama bendeki durum biraz farklı tabiki.Bende kask var eldivenler var ve temkinli bir şekilde ilerliyorum.Çevre yoluna çıktım. aralarda 1 ya da 2 tane hususi oto 1 tane motosiklet ( o da ben ) gerisinin hepsi damperli kamyon tır ve uzun araçlarla dolu.

Ben çevre yoluna çıktım.Arkamı kollaya kollaya gidiyorum.Gelen giden 1 tane bile araba yok arkadan.Neyse 5 dakika ilerledim.Bu arada yağmur yağıyor.Yerler jilet gibi kayıyor.Tekerlerim kabak falan değil aksine ilk alındığı gibi.

Her neyse biraz ilerledim bir baktım sınırsız sayıda kamyon önüme çıktı.Tali yoldan çevre yoluna giriş yapıyorlar.Bir tane tır benim sağ tarafımda gidiyordu.Tırın en ön bölümüyle yan yanayım.Yan yoldan bir tır çıktı birden attı kendini sol tarafa bende birşey olmamış gibi homurdanarak yol alıyorum.Yanından gittiğim tır birden yavaşladı bende dedim ki vites düşürdü çünkü yokuş çıkıyorduk.Ondan sonra sağdan bir tane BMC damperli kamyon bir kırdı önüme ben kendimi sol tarafa nasıl attım anlayamadım.Arkamdan da bir tane FİAT DOBLO marka araba geliyordu.Araba benim kaydığımı gördü birden asıldı frene bende tabi sol şeritte 20 KM hızla gidiyorum motor kaydı yapacak birşey yok asıldım frenlere.Arkamdaki DOBLO yavaşladı benim kalkmamı bekledi.Önümdeki tırlar ilerlerken bende sağ tarafa kendimi güvenli şekilde attım.Sonra DOBLO yanaştı birşeyin varmı falan diye sordu bende elimle hareket yaparak yok birşey dedim teşekkür ettim.Ben ordan sonra evimin bağlantısı olan yola dönene kadar DOBLO beni takip etti allah razı olsun.

Bir günü de böyle atlattık bakalım ölür müyüz kalır mıyız?

Saygılarımla BURAK ASLAN

cengaver29
12 Kasım 2010, 18:35
Çok geçmiş olsun ya ucuz atlatmışsın valllahi motorcuyu umursayan yok yada hususimi göremiyorlar anlamış degilim

kurubuz
12 Kasım 2010, 18:56
Geçmiş olsun. Dikkatin ve düşük hızın sayesinde hayatta kalmışsın. Yağmurlu havalarda kullanmamak lazım aslında çok zorunlu olmadıkça..

barok34
12 Kasım 2010, 20:15
geçmiş olsun arkadaşım..

Maverick35
12 Kasım 2010, 20:33
Geçmiş olsun.Allah korumuş.İzmir'de de çevre yollarında güvende değiliz, aynı İstanbul'lu arkadaşların çektiği dert bizde de var.

112233
12 Kasım 2010, 20:56
gecmısolsun. ben 220 ıle gıderken en soldan 2.kopru yosunda esenyurtdan gelırken kadıkoye onume otobus atladı ve 2 serıtte kamyon onumdede otobus vardı ve delı gıbı yagmurluydu hava 130a ındırdım ancak. o otobuısun arka bagajının bıldıgınız 1 parmak arkasında durdum hala gıdıyoruz tabı. sonra onune gecırmedı hatalı oldugu ıcın gectım saglam el hareketlerı cektım

Thisfalse
12 Kasım 2010, 21:49
Geçmiş Olsun Çok Dikkatsiz Sürücü Var Benimde Dolmuş Şoförleriyle Sorunlarım Var Birgün Birisiyle Kapışıcam Az Kaldı :) Olur Olmadık Yerlere Aniden Çıkıyorlar ... Sana Birşey Olmaması Sevindirici :cat:

mehmet cihan
12 Kasım 2010, 22:37
Geçmiş olsun fakat sadece şansınız varmış. Yazdıklarınızdan anladığım büyük araçlar konusunda trafikte seyir ile ilgili eksikliğiniz var. Siz kamyon ve tırların kör alanları içinde sürdüğünüz sürece sizi görmelerini beklemeyin. Hiç bir zaman bir tır'ın yanında hemen önünde yada arkasında bulunmayın. Mümkünse çabucak sollayın yada aranızda 10 araç boyu mesafe bırakıp geride kalın.

http://i179.photobucket.com/albums/w301/alpaslan_2007/motor/arkr.jpg

Sarı alanlar büyük aracın kör noktaları. Uzak durun.

Gürhan:)
12 Kasım 2010, 23:06
Çok geçmiş olsun kardes üzülmemek elde değil ama bir bakıma sevinçliyim dahada kötüsü olabilirdi ki verilmiş sadakan varmış dikkat etmek lazım ama bazende aklıma geliyor ve kendimi tutamıyorum bu acemi olan ve usta söfor olupta acemiden farksız kullananlara öyle bir güzel seyler söyluyorumki ama diorum sabır oğlum sabır vardır bundada bir hayır sende öyle yap sabır kardes sabır... tekrar geçmş olsun...

hondam
12 Kasım 2010, 23:39
Gecmıs olsun arkadasım en kotusu bu olsun. Ancak unutmadan DOBLO nun surucu sunude burdan kutluyorum ınsanlar hep boyle ıyı nıyetlı olsa:rendeer:

bRkq35
13 Kasım 2010, 01:18
Hepiniz haklısınız ama ben bastıkça tır basıyor azaltınca oda azaltıyor sanki inadına yapıyor birde yavaş gidiyordum 60'ı geçmedim yağmurlu diye.

DOBLO yardımcı oldu valla beni kolladı adam otobanda.

zumax
13 Kasım 2010, 01:31
Arkadaşımıza geçmiş olsun..
Motorsikletini bu gibi yol şartlarında sıkça kullanan arkadaşların, en kaliteli lastiklere sahip olmaları gerektiğini düşünüyorum.

kckr
13 Kasım 2010, 01:37
http://i179.photobucket.com/albums/w301/alpaslan_2007/motor/arkr.jpg

Sarı alanlar büyük aracın kör noktaları. Uzak durun.

Önlerinide mi görmüyorlar tırın ön tarafıda sarı da :silent:

mehmet cihan
13 Kasım 2010, 07:18
Önlerinide mi görmüyorlar tırın ön tarafıda sarı da :silent:

Şekilde öndeki sarı alan biraz fazla uzun çizilmiş doğru fakat yüksel oturma yerinden dolayı tırların hemen önlerinde kör alan var. Tahmini bir motor boyu civarı. Bunun anlamı şu, bu araçların hemen önüne asla dalış yapmamak lazım.

Khutuck
13 Kasım 2010, 10:51
gecmısolsun. ben 220 ıle gıderken en soldan 2.kopru yosunda esenyurtdan gelırken kadıkoye onume otobus atladı ve 2 serıtte kamyon onumdede otobus vardı ve delı gıbı yagmurluydu hava 130a ındırdım ancak. o otobuısun arka bagajının bıldıgınız 1 parmak arkasında durdum hala gıdıyoruz tabı. sonra onune gecırmedı hatalı oldugu ıcın gectım saglam el hareketlerı cektım

Sen yağmurlu havada 220 ile gidiyorsun, önüne otobüs çıkınca zorlukla 130'a iniyorsun, otobüs hatalı oluyor, el hareketi çekiyorsun?

Kusura bakma ama ******* *** **** ******* ****** ***** **** iş senin yaptığın.

Bu yazı hakaretten zar zor arındırılmıştır. Adama bak ya!

mehmet tufan
13 Kasım 2010, 13:05
selamlar,

ben damperli ve yağmurlu havada tem yolunda 2. kopru istikametinde gideceğim zaman asla ve asla sağ orta şeridi kullanmıyorum, aksine gaza asılıyorum sol şeritten yapıştırıp gidiyorum trafik olsada olmasada, tır kör noktaları çok olan ve kesinlikle görmeyen bir araç malesef yanına kesinlikle yanaşamamak lazım bazen orta şeritte giden tırlara yaklaşmadan selektör ve korna ile uyarıyor vites düşürüp asılıyorum gaza, tabi herhangi sıkıntıda kendimi sola bariyerler ile mesafe kalacak şekilde kayma mesafemi ayarlayarak basıyorum.. sağ şerit kesinlikle ve kesinlikle inanılmaz tehlikeli o yollarda..

muhakkak fikirlerime mualif olan üstadlar olacaktır.. ama ustalarım canımızı korumamız bu yolla hiç değilse tırın altına girmemizden daha kolay gibi düşünüyorum.. tabi bunlar benim fikirlerim..

bu arada güzel motordaşım çok büyük geçmiş olsun, allah kazadan beladan uzak tutsun.. keyifli ve kazasız sürüşler dilerim...

invent
13 Kasım 2010, 13:15
geçmiş olsun

bRkq35
13 Kasım 2010, 20:14
Herkese teşekkür ederim...

nihat45
13 Kasım 2010, 20:19
Kardeş Allah korumuş, geçmiş olsun. Doblo sahibi gibi insanların olması hala çok güzel. Allah ondan razı olsun. Böyle insanlar var mı be hala??!