PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lazer Carbon-Shoei XR-1000 serisi ???



Burningred
07 Kasım 2010, 22:29
arkadaslar kask almayı düsünüyorum ve bütceme uygun kasklar su an için bunlar

Lazerin Fiber PRO Carbon kaskı su anda kampanyada ve fiyatı 475 tl ye inmiş.
Diğer kask shoei XR-1000 serisi kaskın fiyatı 500 lira

Sizce hangisini tercih etmeliyim.

dreamdark
07 Kasım 2010, 22:40
Öncelikle "Shoei" dünya çapındaki sayılı markalardan biridir ve kalite olarak Lazer'le kıyaslamak bence yanlış olur.
Ben XR-1000'i 2 senedir kullanıyorum ve ben aldığımda 2 sene önce fiyatı 750 TL idi, ihtiyacım olsa bu fiyata kesinlikle kaçırmazdım.
Yani Shoei diyorum.

mevlutgs
07 Kasım 2010, 22:57
yarın bende alacam anes motordan shoei Raid 2 serisi shoei derim yada agv

Alper41
07 Kasım 2010, 23:05
"shoei" tek geçerim .

aras1925
07 Kasım 2010, 23:12
xr1000 aldım bende birkaç hafta önce gayet memnunum ve bencede kalite açısından lazerle kıyaslanamaz shoei.Sıralama yapılsa shoei ilk 3 e girer diyorum ama lazer ilk 10a giremez bence...:)

Altone
08 Kasım 2010, 00:17
tabıkıde lazer. shoeı sarp testlerınde 3 yıldız bıle alamamıs yandan darbede ölümcül bedava verseler takmam xr1000 modelını ama x-sprt ve xr1100 cıdden ıyı kasklar onlara lafım yok zaten xr1000 cok kotu oldugu ıcın xr1100 modelı hemen cıktı. marushın 777nx suan dunyanın en ıyı ve en uygun fıyatlı kaskıdır

Burningred
08 Kasım 2010, 12:03
sharp testlerine ne kadar güvenilir hala anlayabilmiş değilim.

kimi
08 Kasım 2010, 12:11
Lazer'in fiyatı iyiymiş aslında fiyatları nereden aldığınızı öğrenebilir miyim ?

omersirin
08 Kasım 2010, 12:33
Sharp testlerinde en yüksek puanı hangisi aldıysa onu tercih ediniz. Bende Shoei vardı, satıp Bell aldım. Bu site güvenilir bir site, resmî bir sitedir. Lazer 5 yıldız almış, bildiğim kadarıyla da shoeinin 3 yıldızı var. Gerisi size kalmış!

http://sharp.direct.gov.uk/

dreamdark
08 Kasım 2010, 13:13
Sharp testlerine ben de anlam veremiyorum bazen.
Misal, dünyanın en iyi kaskları olarak kabul edilen ve Moto GP yarışçılarının dahi yarısının tercihi olan Arai, Shoei gibi markaların puanları, Lazer gibi Pakistan üretimi bir kasktan daha düşük olabiliyor.
Yine en iyi kasklardan kabul edilen Schuberth'in de puanları yerlerde sürünüyor mesela. Kaldıki bu kasklar oldukça yüksek rakamlara satılan ürünler. Adam 1000 TL'yi haybeye mi veriyor bu kasklara? Enteresan..

http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/arai-rx7-corsair
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/arai-viper-gt
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/arai-astro
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/arai-chaser
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/shoei-xr-1000
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/shoei-multitech
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/schuberth-c3
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/schuberth-r1
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/schuberth-s1-pro

takendy
08 Kasım 2010, 13:26
2007 senesinde marushin aldım , o zamanlar böyle sharptan filanda haberimiz yok hiç araştırmadan gittim beğendim bastım parayı ve aldım şimdi hem zamanı geldi hem de geçen günlerde 1. kattan düştü ve arayışa girdim , agv mi shoei mi lazer mi derken sharp testi işin içine girdiğinde aklım yine marushin diyor fiyatlarıda süper uçuk rakamlar değil, hiç var mı marushin kullanan veya almayı düşünen yada eleştirisi olan...

örnek
http://www.tekaymoto.com.tr/tnt888nxflat.htm

Burningred
08 Kasım 2010, 17:05
bir dönem marushin kullandım. ben hic memnun olmadım çene altı perdesi olmadıgı için alttan gelen rüzgar yüzünden sol gözümü acamiordum ve içine aldıgı ses bir hayli yüksek geldi bana. lazer vertigo ile yolculuk yapmıstım gayet basarili gelmişti fakat simdiye kadar. bir shoei kaskını deneme sansım olmadı :(
Lazerin bu carbon denilen kaskın agırlıgı 1200 gr yani agır diyebiliriz. Carbon olarak gecen bir başka kask markası Uwex 950 gr.

Altone
08 Kasım 2010, 18:46
marushın baya ıyı. arkadaslar lazerde cok ıyı ama shoeı ıcın ıyı dıyemem xr1000 modelıne. sharp test sıtesı gercek ararı ve shoeı dava actı ve davayı kaybettıler kask sırketlerı ve xr1100 modelını cıkarttı xr1000 kaskı cok kotu oldugu ıcın. ararının bı cok modelınde ındırım var davayı kaybettı yenı kasklar yapmaya baslıyacagı ıcın stok bıtırmeye calısıo

Burningred
08 Kasım 2010, 19:13
altone birsey sormak istiorum. bu kaskları kendin deneme sansın oldu mu yoksa sharp testine göre mi iyi yada kötü diyorsun ?

Olcan138
08 Kasım 2010, 20:40
Bu kadar da kağıt üstündeki şeylere bağlı kalmamak lazım...

Kafamın içinde en rahat ettiği kasklarımdan biri Lazer'di, hala önerir, hala tekrar tekrar olsa kullanırım; ama kafasına bir kez bir Arai (adında 2. "r" olmayanından:)), bir Shoei takan kimse de kask hakkında fikir edinip, Lazer'den bir değil birkaç gömlek üstün olduğunu anlayacaktır.

Bu arada yorumumun konunun açılış amacı soruya cevap değil, oluşan Shoei'nin Safebet'ten biraz daha kötü bir kask olduğu imajına benim düşüncemi belirtmek için yazıldığını söylemek isterim.

Karbon konusu apayrıdır, bu yüzden bu kıyasta karar vermek oldukça zordur bence.

Sharp hakkında çok şey yazıldı, çizildi; ama hala samimiyetine, doğruluğuna gözü kapalı inanamayanlardanım.

Test koşullarının sadece kaskın aldığı darbeleri ölçtüğünü hatırlıyorum. En basit olarak yapıdaki en ufak değişiklik bile kaskın zarar görmeden içeriye darbeyi aktarmasını veya kaskın paramparça olup içeriye darbeyi zerre geçirmemesi gibi etkenleri değiştirebilir. Bu şartlar Sharp testlerinde göz önüne alınıyor mu?

Sorular, sorgular daha da artar ama, bin bir türlü güvenlik onayından geçtikten sonra satılan kaskları da bu kadar bir kalemde silip atmak haksızlık oluyor.

Sharp testlerine tabii ki güvenelim, elimizde bir veri, bir kaynak olsun; ama herkes gibi siz de ben de, Sharp puanı yüksek diye Shoei yerine LS2 tercih ettiğini söyleyen birine neremizle güleceğimizi şaşıracağızdır sonunda...

Burningred
08 Kasım 2010, 20:46
evt kesinlikle katiliorum olcan söylediklerine, yamaha dragstar xvs 650 ile lazer granville kullaniordum ve cokda bi şikayetim yoktu :) ta ki Yamaha Fz1 Fazer alasiya kadar, yeni motosiklet aldıgımızda her zaman kendisine yapılan masraf kadar birde insanın kendi üstüne yapması gerekior. İlgilenenlere Lazer Granville kaskım satılıktır,Bugu camı + Siyah vizörü vardır. fiyat olarak 200 TL

The Dude
08 Kasım 2010, 20:50
sharp yanlış hatırlamıyorsam önce güvenlik sonra konfor diyordu.

marushin kullanıyorum halen de kullanmaktayım o kaska vaktiyel 450 kaat saydığımdan dolayı kırılıp patlaya kadar da kullanacağım.

alt çene aparatını ayrı sattıklarından dolayı almadım, bundan sebep mi yoksa kask deforme olmaya başladı ondan mıdır ses alımı baya yüksek şu an. zaten ilk aldığımda da çok az değildi. genelde motosiklet kullanırken müzik dinlediğimden pek dert değil. sağlamlık konusunda yaklaşık beş metreden beton zemine bıraktım çizildi lakin çatlama yahut kırılma olmadı. kaskı alırken sharp testlerine bakıp almıştım.

ağır kaza yapmadığımdan dolayı nasıldır net olarak bilmiyorum bilmek de istemem.

fiyatları yurtdışı fiyatlarına göre pahalı, louis den kampanyaları takip edin inanamayacağınız fiyatlara bulabilirsiniz.

bu ara kovalıyorum şöyle güzel bir schubert almak peşindeyim. sessizlik istiyor bünye artık. sükut zamanıdır.