PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir motorcunun kaza sonrası yaşadığı korkunç olaylar.



Sayfa : [1] 2 3

cem_hakan
20 Ekim 2010, 11:07
2 ağustos gecesi - uzunçayır k14 girişinde yaptığım kaza
Merhaba sevgili dostlar,

Başımdan geçenleri yazmak için ancak kendime gelebildim ve saniye saniye kazası polisi hastanesi dahil herşeyi yazıyorum ... Kaza yaptığım araç çok sevgili beverly'm 250 ie

gece saat 10:30 da kadıköyden karşıya geçmek üzere yola çıktım. Her zaman ki güzergahım olan d100 den uzunçayır k14 çıkışına ve ordanda çevre yoluna bağlanırken ne olduysa oldu. Yolu bilen bilir upuzun bir virajdır bu k14. 60 tan hızlı değildim yani ... tin tin otobana kendi şeridimde bağlandım ..... ve

1. saniye : Motor bir anda hızlanıverdi sol arkamdan bir şey motorumu ittirdi ... Motorun üzerinde havalandım ve selenin sağ tarafına iniş yaptım, kıçımın sol tarafı selede kaldı. Sağ ayağım motordan kurtulup öne gitti ve çat kaval kemiği kırıldı.

2. saniye : Gazı kökledim hala yalpalıyorum kontrolü alabilirim tekrar yoksa altında kalıcam...

3. saniye : arkamdaki araç ara ara bana dokunmaya devam ediyor... fren yap be adam.

4. saniye : sağ yana devrildik; motordan kurtulan sağ ayağım motorun ayak koyma yerinin altında kaldı... Çat bilek topuk kırık. Yana devrilme sırasıyla tamamlanıyor sağ dirseğim kaburgalarımı eziyor bir çatırtıda ordan. Kafam asfalta çenemin sağ tarafından vurdu. sert bir caart sesi kasktan. ooh diyorum sağlam kaskmış. Vizör patladı yumdum gözlerimi...

5. saniye : Çarpan araç ne hikmetse gazdan ayağını çekmiyor. Ve devrilmiş motorun topcase yerinden kopup sırtımın sağ tarafını eziyor.

6. saniye : arabayla sırtım arasında sıkışan topcase aramızdan fırlayıp gidiyor ve araba belime okkalı bir darbe... hein gericke - gore tex cekette beyaz oto boyası duruyor hala...

7. saniye : motor kayıyor asfaltta bırakamıyorum ... bırakırsam ensemde ki arabanın altındayım... sonunda arabasına kıyıp bariyere vurmayı akıl ediyorda duruyoruz. 25 metre kadar sürüklenmişiz. 1 metre kadar arkamda kalıyor araba.


Sağımdan solumdan vızır vızır araba geçmeye devam... Sanki hiç kaza olmadı korna çalan bile var. Hemen sağımı solumu kontrol ediyorum. Bir yeşil mercedes yüzümü yalayarak geçti solumdan. Ne yapıcas ? Nerden geldiğini anlamadığım bir alamet insan ve bir kurtarma klasiği başlamak üzere. Eyvah !

"Abiyi kenara çekelim" diyen ağzında sigarasıyla "kurtarıcım" geliyor. Nasıl uzak tutucam bu herifleri kendimden ? "Abi çok sakat yerde düştün seni kenara alıcaz" dedi bana ve diğerleri de zombiler gibi üzerime doğru geliyor. Anam anam çekecekler kenara bittiğim nokta ... kazadan yırttık ama bu herifler kesin öldürecek.

Tek silahım kaskım hemen çıkartıp çenesinden tuttum sol dirseğim üzerine kalktım, küreklerden aşağısı kıpırdamıyor. Gelene vuruyorum kaskı.

Beyaz F650 siyle Turgay abi geldi, adını orada öğrendim. "Dokunmayın, kıpırdatmayın adamı" dedi ve "kurtarıcı"lar uzaklaşmaya başladı... Biri hariç

Sağ paçamdan yakalayan "kurtarıcı" kırık kemiği yerinden çıkardı ve bacak sağa devrildi. yırtılan derinin içinden salağan ağzına burnuna kan fışkırınca bir de yere bıraktı ayağı. Son gücümle kaskı fırlatıp suratından vurdum ve kendimi acı içinde sırtımın üstüne bıraktım. Turgay abi uğraşıyor hala yanıma gelmesinler diye. Bir yandan birileri ambulans ve polis arıyor. Bana çarpana bakıyorum arabanın içinde hala istifini bozmamış. Kurtarıcı ve gönüllü polisler beni bıraktı şimdi adama sarıyorlar.

Çarpan eleman ve üstelik nasıl becerdiyse benim şeridimde bana çarpan kabiliyet "ben çarpmadım ki motor boştu ben çarptığımda" diyor. Kalabalık "25 metre sürükledin adamı altına alıp nasıl sen çarpmadın" diye üstüne yürürken ambulans geliyor. Polis ortalarda yok. Çarpan arkadaş "hangi hastane" diyor ambulansa "haydarpaşa numune" cevabı geliyor ama nafile ... kaçmış... gecenin ilerleyen saatlerinde polis evinden alacak ama rahat olun

Ambulanstayız. Bacak oluk oluk kanamaya devam. O anda aklıma gelen "ölüme terketmeyecek" dostları arıyorum cepten. Kemiği görebiliyorum bembeyaz bana bakıyor. Ve hastane. Asıl şenlik şimdi başlıyor.

Sedyedeyim. Yatıyorum. Omurgada kırık riski taşıdığım için Kaşık dedikleri alüminyum taşıyıcıdan ayıramıyorlar ve sırtımın altında onunla sedyede yatıyorum. Sanki doktor yoktur mavi önlüklü temizlikçi hastabakıcı bişeyci bıyıklı dayılar bir oraya bir buraya ittirip duruyor beni. Belli uykusundan yeni uyanmış şirret nalet kadıncağız geliyor yanıma. Saçı bir tarafta başı bir tarafta uyurken salyası akmış ağzının kenarında kurumuş. Hareketlerinden tedirginim bu kadının belli ki delisi veya cahili hastanenin. Sağ elini kaldırıp sağ bacağıma doğru bir hareket yapıyor. Elinde ki dosyayı deriden fortlamış kemiğin üstüne bıraktı... Anam anam bayılacam acıdan "canım yapma bak orası kırık" diyiverdim. Bir anda parladı deli kadın ... "Bana doktor hanım veya bilmemkim hanım diye hitab edebilirsin öyle canım cicim yok burada" ... Bastım kalayı tabi ... çektir oldu gitti ... Teksas şerifi ya kuralları o koyuyor. Bacak tekrar kanamaya başlıyor.

Saat 12 oldu birinci saat doldu. Hala kaşık dedikleri alüminyumun üzerinde yatıyorum. Kanka geldi buldu beni acilde.

Hastanın notu: Tanıdık yüz görmek gerçekten önemli yanlız bırakmayın kimseyi.

ortopedi doktorumudur pratisyenimidir bilmiyorum. 2 genç arkadaş geldi beni aldı ve ameliyat etcez seni dedi. Dedim "oh kurtuluyorum" girdik bir odaya kemiği temizliyorlar. Acı fena çenem takırdıyor acıdan.

1. doktor : bak şimdi topuğunun iki yanına çivi çakacağız ucuna da su şişesi asıp ayağını gerdireceğiz böylece kaval kemiğin içeri girecek tekrar ve ameliyata hazır hale gelecek.

Nasıl yaa ? Ne çivisi nereye ne çakıon dur demeye kalmadan makita marka şarjlı bir matkap ortaya çıkıyor. Bildiğin yeşil pis matkap işte. "Olm durun lan bi uyuşturun bişii yapın"

2. doktor : Beyin cerrahı görmeden uyuşturamayız

"Beyinci gelsin o zaman "

1. doktor : Gelicek ama yerinde bulamıyoruz....

"Nasıl lan ? çatır çatır matkapla topuğa mı giricen ? "

Vızzz fıçır fıçır ses ve topuğun iki yanına iki çivi ....

1. doktor : bayılmadı lan
2. doktor : iyi gidiyorsun bak şimdi kemiği yerine sokucaz.

Tısss ... ses yok bende artık kabullendik durumu... kemiği sokurttular yırtığı diktiler. Çivilere iki tane 1.5 litrelik pet su bağladılar. Kırık uçlar birbirine değmesinmiş. Teknoloji o biçim. Makita matkap erikli pet su ağırlık.

Tekrar koridordayız. Ama arkadaşlarım yanımda onun verdiği güç var. Neyi bekliyorum ? Kimse bilmiyor. Artık boynumdan aşağısını hissetmiyorum. Röntgene götürecekler ama altımda ki kaşıktan ayrılamadığım için röntgene gidemiyoruz. Arada bir doktor geldi belimin altına elini soktu ve omurgama bastırmaya başladı. Tam belim hizasında tarifsiz bir acı ... Yanındakine dönüp L3 mü dedi G3 mü dedi anlamadım .... Yüzlerini ekşitip gittiler.

"Ulan nooluyoruz? Felç mi olduk ne olduk biri bişii desin"

Saat oldu gece 3 ... elde sadece dikilmiş delik var bir tane. Arada gelip bel kemiğimi dürten ve yüzünü ekşiten doktorlar. Her saat gelip aynı şeyi yapıp gittiler. Yavaş yavaş sabır tükeniyor tabii ... Ölüceksekte evimizde temiz pak ölmek istiyoruz... Bu rezillik çekilmez. Bastım kalayı verdim velveleyi . Susmuyorum artık küfür gırla ... Kalay başlayınca çözülüyor tabii hastane heyeti... Bekleme sebebim çıkıyor ortaya.

"Acilin olduğu binanın Tomografi cihazı bozuk .. Alt binadaki sağlam ama 112 ile olan anlaşmaları itibariyle hastane içinde nakil söz konusu değil"

EEE ne yapıcaz ?

"hasta getiren ambulanslardan birine rica edin kapıda" diye bir açıklama geliyor nursuz hemşireden. Bizimkiler kapıda bekliyor ambulans gelecekte ikna edeceklerde beni yan binaya götürüp getirecekler. Ölme eşşeğim ölme...

bir ambulans geldi ama ... yan sedyede yatan kalp krizi geçirmiş dedeye sıramı verdim tabii ... benden sonra geldi dedecik ama kalp krizinden ... durumu onun daha bok... Siyami ersek kalp hastanesine bırakıp geleceğiz dedi ambulansçı abim. Tabii ki arayan olmaz iş çıkmaz ise ....

Bekliyoruz artık ambulasçı abiyi...

5 sularında geldi... Unutmamış beni sağolsun nöbet yerini terketmişler. Taşıdılar yan binaya... Ama altımda kaşıkla giremedim tomografi cihazına. Girsemde metal baskın çıkıyor ve hiç bir şey gözükmüyor. Kaşıktan ayıramıyorlar hala beyin cerrahı yok ortalıkta... Nafile geri dönüyoruz. Bizim çocuklar beyin cerrahını bulmaya karar veriyor ve 3 koldan oda oda arıyorlar abiyi ...

Saat 6:40 gibi abiyi beyin servisinin polikliniklerinin oradaki doktor odasında uyur buluyorlar. Uyku sersemi "Sabaha kadar kusmazsa beyin kanaması yoktur" diyor.

Çok sağol biz bunu bilmiyorduk ...

Neyse 1 saat kadar sonra lütfedip geliyor. Belimdeki aynı noktayı dürtüp oda bir yüzünü buruşturuveriyor. Ben hala kıpırdayamıyorum. yorum gene ilginç.

"Kaşıktan kaldırılıp Tomografiye girmesi gerek tekrar. ama omurgada kırık varsa kıpırdatamayız."

Nasıl olacak peki ?

"Bilmem" cevaba gel...

Bu arada hala motor ceketi sırtımda. Felç durumunu da kabullenmişim yavaş yavaş ellerim de kıpırdamaz oluyor. Olduk mu stephen hawking ...

Saat 9 olmuş artık ... Sabahın hastaları geliyor nöbetler değişiyor. O geliyor bu gidiyor. Bir cevval hasta bakıcı geliyor yanıma. "Ben seni kurtaracaaam yeğenim"

Artık umudu da kestirmişler... E yapsın bakalım ne yapacak görelim. Sağdan soldan adam toplayıp 3 kat çarşaf sokurtuyorlar altıma sağa salla soldan kaldır artık çarşafla taşınıcakmışım... Sırasıyla tekrar röntgen ve tomografi ... Gün aydınlandı kaldırımlardan atlata sedyeyi otoparktan geçe gidiyoruz tomografiye. Saat olmuş 12 öğle yemeğine gidecem diye tutturan doktoru ve çok sevgili annesini de hürmetle anıyorum burdan.

Kafa temiz ... Canım kaskım nur içinde yat hakkını ödeyemem.
Omurga temiz ... canım montum kurtarmış beni
Leğen kemiği kırık .... Leğen kırığı, L3 mü G3 mü ona baskı yapıyor dediler.

Omurga sağlamsa biri benim felcimi açıklayabilir mi ?

"Klimanın altında buz gibi alüminyumun üstünde 13 saattir yatıyorsunuz tutulmuşsunuz. "

Buna da şükür diyip acile dönüyoruz... Noolcak şimdi güle oynaya eve gidicem sanıyorsunuz değil mi ? Yok daha neler.... Önce ortopedi servisinde yer bulup yatmam lazım. Ama yer yok

Acilin müşahede de bir kenara koyuyorlar beni diğer hastalarla yatıyorum. 2 gece 3 gün orada yattım yer olmadığı için. Acil müşahade dediklere yere yemek servisi olmadığı için tostla bizimkiler besledi beni ... Ayrıca oraya ortopedinin doktoru tek hasta için kontrole gelmezmiş. 3 gün bekledik öyle allaha emanet. Doktor görmeden.

3. gün ortopedi 2 de yer boşaldı ve oraya taşıdılar. Yatak bozuk ve acı acı kokuyor. Napalım ameliyat günü bekliyoruz. Yatıcaz.

Artık hızlı hızlı geçiyorum yazdıkça benim içim karardı ... Zaten curcunalı kısımda bitti.

Ara ara doktorlar gelip bakıp gidiyorlar ... konuşmak yok sorulara cevap yok. Doktor House aksi derler ya ... adam melekmiş ... hepsinde havalar 1500 sanki bi kendisi okul okudu... Yüzüne bakıp üf püf yapıo gözlerini devirtio falan... Öyle poz artiz hepsi ... dedim ya doktor house melek bunların yanında. Forumda Haydarpaşa doktoru varsa ve savunma falan yapmaya kalkarsa ağır konuşurum. Sessiz kal efendiliğini koru. Ben yaşadım gördüm sen de içindesin alışmış ve kabullenmiş olabilirsin ama inan doğrusu bu olamaz

6. gün bir ilginç haber ... "Biz seni ameliyat etmeyeceğiz"

Allah allah ? neden ? Sosyal güvencem yok .... eee acilden girdik trafik kazasından geldik tutanaklı zabıtlı ? Nooldu anayasanın 2918. maddesine ?
cevap güzel "bizi bağlamaz... kim ödücek platin çivileri?" Avukatıdır memurudur başlıyoruz anayasa maddesi kovalamaya ...

7. gün pansumancılar aralarında iddiaya tutuşmuş. Biri diyor "bunun bileği de kırık" öteki diyor vuruk. Hızır idi yusuf idi bunlar iddialaşırken. Seyyar röntgen cihazıyla çekeriz görürüz diyor pansumancı abiler ...

Anaaa bilek tuz buz .... Özürleri ne ? görememekte ki ? kaval uzun, filme sığmamış ayak, görememişler... Ulan herifin kemiği bürtlemiş eti yırtmış ayağın ayrıca rontgenini çekmek aklına gelmiyor mu ? Yok gelmiyor ...

İnsanlık hali olur öyle hoş görülü ol az .. diyor bana kaderci hasta yakınları ... Böyle sinirlenirsem her işim ters gidermiş ... Allah razı olsunmuş bakıyolarmış bana ... Sanki otobanda yaralı köpek buldularda sevabına bakıyorlar. Siz adam olmazsınız... la havle diyip yatıyoruz gene ...

10. gün bir mucize oluyor ve yanımda yatan hasta ameliyat olmak istemiyor. sırası benim oluyor tabii. döner sermaye avukatlar bilmemneler kabul ediyor ameliyatı yapmayı. Trafiğin garanti sigorta denen bir birimi karşılayacak ameliyatı. 2918. maddeye istinaden. Artık ameliyat sıramda var. vidalayın çivileyin naaparsanız yapın da evime gideyim artık. Ağustosun beyni, sıcak, klima yok bişey yok kıpırdamadan yatıyoruz.

13 ağustos ve ameliyata giriyorum. Bir saat kadar ameliyat saatim geçti bir durum var bekletiliyorum. Sonradan öğreniyorum ki. Platin parasında avantası olan doktor arkadaşlar 1500 lira yatırılmazsa ameliyatı yapmayacaklarmış. O ara annem sağolsun kredi kartından çekip getirmişte ameliyata alınmışım. Yoksa yok çıkartıcaklar ameliyattan.

Neyse ameliyat başarılı uyandık yatıyoruz koğuşta... Bir "LAVUK" geldi tam bir lavuk affedersiniz. Yarı sersem narkozudur bilmemnesidir...

30 santim platini dizden bileğe sokurtmuşlar 3 çivi bilekte 2 çivi plakada .... diye anlatıyor "LAVUK"

"ulan ben hastayım ne anlatıyorsun ?"

Faturayı 1500 lira değil 1700 lira kesmişler farkını istiyormuş benden ... Neden ödüyorum peki bu farkı ? Açıklamaya dikkat.

"Nasıl olsa devlet ödeyecek ben tekrar fatura kesmekle uğraşmak istemiyorum"

Şaka değil bu dostlar 2 saat ayrılmadı oradan. Kavga çıkartmaya falan kalkıştı. Bana bağırıyor avazı çıktığı kadar. "döv birader rahatlıcaksan" dedim... sessizce "sakatsın işte" dedi... Canım benim sakata vurmuyor delikanlı çocuk.

"paramı ödeyeceksin arkadaşım, devlet sana zaten ödeyecek, neyin çingeneliğini yapıyorsun bana ? " diye azarlamaya devam tabi.

şakamı lan bu ? Neyse sese gürültüye dayımlar geldi kuzen geldi gönderdiler kaba kuvvet eşliğinde.

2 gün sonra taburcu olduk. Eve geldik.

Çarpan arkadaş sonuna kadar inkar etmeye devam bu arada ... Polis kapısına gittiğinde ben bugün arabayla hiç çıkmadım diye yeminler etmiş. bir geçmiş olsun falan yok. Davacımısın dedi polis davacıyız...

2 ekim itibariyle mahkeme kağıdı geldi. 22 haziran 2011 tarihinde ilk duruşma ... O gün bugündür motor trafiğin otoparkında ... Parası cezası birikiyor. hadi bakalım ... Polisi aradım sordum "motorun tamir masrafını kim karşılayacak" diye .. mahkemelik olmuşsunuz kendiniz karşılayacaksınız ... haydaaaaaa... bir diğer memursa kendi sigortan ödeyecek karşı tarafın trafik sigortasından alacak diyor. Ama çabuk olmazsam vakti geçermiş ... Ulan yürüyemiyorum nereye çabuk olacam. Sanayiye motor nasıl gidecek ? Hadi hepsini geçtik ...

16 ekim itibariyle benim durumuma gelince : Sırtımda bir bölge de his kaybı var ama doktor nedenini bilmiyor. Fizik tedaviye gitmem lazım ama hastanelerde sıra var. Menapoz durumundan giden bir sürü teyze olduğundan sıra çokmuş. Geçtiğimiz hafta başlamam gerekiyordu ama 22 Kasımdan önce yer yok devlet kurumlarında... özeldeyse tutturabildiğine gidiyor. L3 mü G3mü adını bir türlü öğrenemediğim kemikte sızı devam ama sağlam diyorlar. Leğen kemiği kaynamış. Ufak ufak seke seke yürüyorum koltuk değneği falan

Niye bu kadar uzun uzadıya yazdım bende bilmiyorum. kasksız miğfersiz ceketsiz çıkmayın falan demiycem. Bir tek dizlik yoktu onun ceremesini de sağ bacak çekti. Olsa belki daha iyi olacaktı. Kusura bakmayın iç kararttım herkesin bildiği şeyleri tekrar yazdım belki ama 2011 yılı itibariyle hastanelerimiz kanunlarımız böyle ... memlekette gündemde neler olduğunu hepiniz biliyorsunuz.


Saygılar sevgiler kazasız belasız sürüşler dilerim.

Enver.


Alıntı: http://www.scooturk.net/showthread.php?t=8809

tigermbz
20 Ekim 2010, 11:21
çok geçmiş olsun, durumun zor ama "buna da şükür" yine de
vicdansız insanı düzeltemiyorsun
Allah bizi böylelerini hizaya sokma kudretinden etmesin :)


eklemek istiyorum: Devletin sağladığı, Genel Sağlık Sigortası Denen bir durum var. ayda 30TL civarı bir fiyata sağlık sigortalı olabiliyorsunuz
sağlık sigortası olmayan arkadaşlar bu olanaktan yararlansınlar.

freed0m
20 Ekim 2010, 11:26
Büyük geçmiş olsun.
Okurken tüylerim diken diken oldu. İnanasım gelmiyor bu insan hayatına verilen değere (daha doğrusu verilmeyen).
Her yer ticarethane olmuş, insanların yaşadığı zor durumlardan bile bir çıkar sağlama çabası almış başını gidiyor.

Allah kimseye yaşatmasın. Umarım sağlığınıza tekrar en kısa zamanda kavuşursunuz. Tekrar geçmiş olsun.

mondial50tt
20 Ekim 2010, 11:38
okumustum bu haberi ülkemizde hastaneye gitmeye korkutacak olaylar dizisini yaşamış arkadaşımız

ABZAH
20 Ekim 2010, 11:43
çok geçmiş olsun.Ya sabır dedim okuyunca.

Barbudos
20 Ekim 2010, 11:47
Rezalet... Bu kelime ya da başkası karşılamıyor yaşadıklarını... İsteyen istediğini düşünsün, isterse saldırsınlar bana... Neden İsveç'te doğmamışım diyeceğim yine de... Beton millet sakarya mı? Geçiniz...

kamsea
20 Ekim 2010, 11:49
çok geçmiş olsun arkadaşım memleketimizin insana duyduğu saygı anca bu kadar işte en kısa zamanda iyileşmen dileğiyle

acun0
20 Ekim 2010, 11:54
bu ne ızdırap suç yok ceza çok
inan bunları duymak biz motorcu arkadaşları daha derinden üzüyor. bu gün sanaysa yarın bana

geçmiş olsun kardeş

scuderia06
20 Ekim 2010, 11:58
valla ölmek daha hayırlı geldi bana bir an okurken bu ülke insana gercekten hayatta cehennemi yasatıyor zaten bence herkesin aklında bulunsun saglık guvencenız olmadan motora bınmeyın yasamayın en azından gıdıp özel saglık sıgortası yaptırın cok bir para degiller,para yoksa saglık hizmetide yok bu dünyada

saintofdream
20 Ekim 2010, 12:06
Hocam Gerçekten cok teşekkür ederim bu yazı için. Ders alınacak cok fazla şey var bu yazıdan. Koruma önemi , kaza sırasında yapılması gerekenler , hastanelerin misafirperverliği , sıkı dostların önemi ve birçok şey. Umarım kısa süre içinde iyileşirsin. Sana çarpan insaniyet ise cezasını en agır şekilde alsın...

argunes
20 Ekim 2010, 12:07
Hem kaza hem de sonrası korkunç. Allah kimsenin başına vermesin. Şu ülkede insan hayatına değer verilmeye ne zaman başlanacak çok merak ediyorum.

ULTIMATE-BNZ
20 Ekim 2010, 12:12
büyük geçniş olsun ibretle okudum malesef bir otomobil kazasında durumum çok ağır olmasada veterinerde hayvan olmayı tercih ettiğim anlar oldu.

bu ülkenin doktoruna düştüysen yandın ( istisnalar ayrı tabi)

..
kazasız sürüşler

mavi prens
20 Ekim 2010, 12:13
çok çok geçmiş olsun kimse senin yerinde olmak istemez ahh o sürücü elime geçecek

HercuL
20 Ekim 2010, 12:18
ağzım açık okudum hep çok korkunç hemde çok makara anlatmış hayata küsmemş arkadaş büyük geçmiş olsun kendisine çünki konu alıntı sanırım .

emomen
20 Ekim 2010, 12:32
Çok geçmiş olsun... inşallah başka kimse bunları yaşamaz, arkadaşın durumunu şuanda çok merak ediyorum acaba ne yapıyor?

Yazıyı okuyunca gözlerimin önüne geldi kaza yaptığım gün...

* Kazadan hemen sonra toplanan yardımsever ama sağlık bilgisi olmayan insanların bilğisizce yaptıkları ve yorumları

* kaza alanına gelen memur arkadaşlar

* ambulans bekleme

* ambulanstan sonra hastanedeki çok bilmiş ama hiç birşey yapmayan beyaz ve mavi önlüklü kişiler

Allah kimseye kaza bela vermesin...

mertka
20 Ekim 2010, 12:35
öncelikle geçmş olsun usta allah sabır versin sana dünyada ne kadar dengesiz arsız şerefsiz varsa gelmiş seni bulmuş allah yardımcın olsun

2move
20 Ekim 2010, 12:40
okudum,okudum,okudum, sıra yorum yapmaya gelince tıkandım kaldım, ne yazacam ne diyecem bilemedim,
arabayı kullanan sürücüyemi söveyim, cadı hemşireyemi, iddaaya tutuşan hasta bakıcılara mı yoksa okumuşda adam olmuş diye tabir edilen beyin cerrahınamı?
Allah topunun belasını versin, bu ülkeden soğumamak, bıkmamak için neden gösterin bana,
çok geçmiş olsun dostum!!! fazla laf söyleyemiyorum.

kefeeee
20 Ekim 2010, 12:43
şimdi küfür etsen forumdan atıcaklar bide ama yok yani allah düşman başına vermesin. çokkk sinirlendim patlama yaşayabilirim.

onur35
20 Ekim 2010, 12:44
Allah sabır versin acil şifalar diliyorum...zor günler yaşamışsın umarım tez geçer sağlığına kavuşursun!bizim bu ülkede motor kullanmamız büyük risk gerçekten bir anda gözleri hastanede acabiliriz hazırlıklı olmak gerek!yaşınız kaç bilemiyorum ama önünüzde ki yaşanacak güzel günlerin hayalini gözünüzde canlandırarak bu sıkıntılı zamanlarınızı geçirmeyi deneyin derim tekrar geçmiş olsun

overcloud
20 Ekim 2010, 12:54
ben yazınızın sadece yarısını okuyabildim, tahammül edemedim bu rezilliğe.

sinirim bozuldu midem bulandı okurken.

acil şifalar diliyorum, umarım tamamen iyileşebilirsiniz.

nigdeli48
20 Ekim 2010, 12:56
tuylerim diken diken oldu valla okurken.
allah kimsenin basina vermesin.

rasta07
20 Ekim 2010, 13:03
Sağlık sistemimiz süper ! Doktorlar süper ! Polisimiz süper ! Bir tek vatandaşlarımız biraz çıkıntılık yapıyor , onlarda zamanla şükretmesini öğrenirler nasılsa...

Geçmiş olsun demeye gerek yok , biz bu kafada olduğumuz sürece geçmez hiçbirşey....

kefeeee
20 Ekim 2010, 13:13
Arkadaşlar lütfen kasklarımıza "ambulans veya vetkili gelmeden kaskımı çıkarmayın ve beni yerimden oynatmayın" yazdırın yoksa hep böyle şeylerden geliyo ne gelirse başa. fosforlu bi ayzıyla bunları yazın yoksa yerde baygın bi şekilde yatarken ölümünüze veya daha kötüsü felç kalmanıza neden olabilirler.

hattat_hasan
20 Ekim 2010, 13:13
biraz uzundu ama olsun baya birşeyler öğrendim Allah kaza ve sonrasında hastaneye düşürmesin inş. o avantacı ameliyata girmeyen doktorlar Allah bildiği gibi yapsın sizi devlet size para vermiyor dimi hayrına çalışıyorsunuz lafa gelincede bizim meslek kutsal falan derler ağzımı açsam hoş olmayacak ama çok kızıyorum bu olaylara...

huska
20 Ekim 2010, 13:14
soğuk kanlı olduğunu düşündüm,bu kadar şeyi hatırladığına göre öyle olmalısın.bence yaşaman mucize belkide aramızda olmayabilirdin.en çok hayatta olmana sevindim gerisi bildik alışıla gelmiş türkiye gerçekleri geçmiş olsun:rendeer:

bozkurt
20 Ekim 2010, 13:27
Tek kelime ile:ŞİŞTİM.
İçimden neler geçiyor neler.İyileşince intikam almak.Bütün bunları teker teker sana yaşatanlara yaşatmak.Öncelikli sıra çarpan otomobil sürücüsü.Sonra acildeki cadı,ve diğerleri.
Tanrıdan dileğim çabuk ve sağlıklı iyileşmen.Gerisi kolay.
Sana ve değerli ailene çok geçmiş olsun.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kal.

ramizan83
20 Ekim 2010, 13:29
geçmiş olsun dileklerimizle

Hay.alper.est
20 Ekim 2010, 13:35
Kaza geçirince insana roman yazma güdüsü filanmı veriliyor anlamıyorum bir kazayı bu kadar ince ayrıntısına kadar hafızada tutmak sonrada aradan geçen zaman zarfında eksiziksiz hatta birazda kendinden bişeyler katarak anlatmak pes doğrusu.Ne diyelim geçmiş olsun .

cem_hakan
20 Ekim 2010, 13:41
Kazayı yapan Scooturk " Türkiye'nin Scooter Sitesi" üyelerinden Enver abimizdir. Onun adına buraya da taşıdım konuyu. İyi dileklerini ve yorumlarınızı kendisine ileteceğim.

tekintekin
20 Ekim 2010, 13:42
Çok geçmiş olsun kardeşim,inan okurken olayları resmen yaşıyormuş gibi oldum ,sinirlerim bozuldu,sen çok iyi sabretmişsin Allah senin bu sabrını tüketmesin.Yemin ediyorum o an insanın elinde silah olsa katliam çıkar...Umarım sakat kalma durumun yoktur ,işallah eski sağlığına tekrar kavuşursun ...

draggy
20 Ekim 2010, 13:44
Sağlam bir sağlık sigortası şart, geçmiş olsun tam bir sağlık rezaleti yaşamış arkadaş.

Benzeri personelimin başına geldi, gece 3'te aradılar servis kaza yapmış diye, evden nasıl çıktım motora nasıl bindim Kartala nasıl gittim bilmiyorum, kaza yerinde servis yan tarafından ikiye bölünmüş halde idi, ambulans en yakın yer diye Kartal araştırmaya götürmüş, hastaneye gittim ana baba günü, çocuğu soruyorum bilen yok, danışma bir haber, ablasını gördüm şansa, tanımıyorumda kadını, Mehmetin servis kaza yaptı diyor telefonla birilerine, hemen yanaştım bizimki olduğuna emin oldum. Çocuğu buldum, sedyede yatırmışlar ailesi başında annesi karısı ağlayıp duruyor. İlgilenen falan yok, ayağa kaldırdım hemen hastaneyi, çocuk kanlar içinde yatıyor, doktorlar hemşireler yanından gelip geçiyor. Aileside gariban bilmiyor hiç bir şeyi ne bürokrasi ne evrak, Hastane sağlık güvencesini bulamıyorlar diye dokunmuyorlarmış, bir kere trafik kazası bu, sağlık güvencesine bakmadan tedavi edeceksiniz, ikincisi sağlık güvencesi sizide satın alır merak etmeyin dedim, Özel sandığa tabiyiz gönderin özel hastaneye diyorum onuda yapmıyorlar, artık ne kadar bağırdıysam korkuttuysam ortalık bir anda doktor hemşire doldu.. Kafa tomografisi çekilecek arızalıymış, bari röntgene sokun dedim, çocuğu kucakladım röntgene beraber girdik, çocuk diyor abi nefes alamıyorum, doktora diyorum kaburgası kırılmış olmasın, yok bir şeyi diyor; kafasında yaralar var, çocuğun kafasını dikin diyorum, yaralarını temizleyin asık suratlı bir hastabakıcı söylene söylene ben adamın kafasına vura vura anladıda, dikiyor çocuğun kafasını, bir tane odaya alıyorlar sabaha kadar başında durun uyutmayın diye.. Can kimin umrunda!!!
Yok böyle olacak değil, Acıbademi arıyorum gelin alın diye, Direktörümüzde geliyor o sırada hastaneye, tüm her şeyi devreye sokup 2 telefon görüşmesiyle çocuğu Acıbademe gönderiyoruz. Acıbademde çıkan sonuç, kalça kemiği kırık, üst kaburga kırık, kırık parça ciğeri delmiş, kafada travma, dikişler baştan savma yapılmış, çocuğun kafasından cam kırıkları toplamışlar. Dikişleri söküp tekrar dikmişler. Kartalda kalsa neler oldu Allah bilir..

Sağlık en önemli şey kurumunuzun özel sağlık sigortası yoksa siz yaptırın, köpek gibi davranıyorlar devlet hastanelerinde..

my91
20 Ekim 2010, 13:58
İçim ürperdi okurken...Çok geçmiş olsun.. Kimseye beddua etmek istemiyorum ama Allah onlara da yaşatsın diyeyim. Can bu , ne bu baştan savma. O haldeki insandan para koparmaya çalışan kendilerine doktor diyen şerefsizlerin de hiç bir işi yolunda gitmez umarım. Bir an önce iyileşmen dileğiyle.Çok geçmiş olsun.

cem_hakan
20 Ekim 2010, 13:59
Sağlam bir sağlık sigortası şart, geçmiş olsun tam bir sağlık rezaleti yaşamış arkadaş.

Benzeri personelimin başına geldi, gece 3'te aradılar servis kaza yapmış diye, evden nasıl çıktım motora nasıl bindim Kartala nasıl gittim bilmiyorum, kaza yerinde servis yan tarafından ikiye bölünmüş halde idi, ambulans en yakın yer diye Kartal araştırmaya götürmüş, hastaneye gittim ana baba günü, çocuğu soruyorum bilen yok, danışma bir haber, ablasını gördüm şansa, tanımıyorumda kadını, Mehmetin servis kaza yaptı diyor telefonla birilerine, hemen yanaştım bizimki olduğuna emin oldum. Çocuğu buldum, sedyede yatırmışlar ailesi başında annesi karısı ağlayıp duruyor. İlgilenen falan yok, ayağa kaldırdım hemen hastaneyi, çocuk kanlar içinde yatıyor, doktorlar hemşireler yanından gelip geçiyor. Aileside gariban bilmiyor hiç bir şeyi ne bürokrasi ne evrak, Hastane sağlık güvencesini bulamıyorlar diye dokunmuyorlarmış, bir kere trafik kazası bu, sağlık güvencesine bakmadan tedavi edeceksiniz, ikincisi sağlık güvencesi sizide satın alır merak etmeyin dedim, Özel sandığa tabiyiz gönderin özel hastaneye diyorum onuda yapmıyorlar, artık ne kadar bağırdıysam korkuttuysam ortalık bir anda doktor hemşire doldu.. Kafa tomografisi çekilecek arızalıymış, bari röntgene sokun dedim, çocuğu kucakladım röntgene beraber girdik, çocuk diyor abi nefes alamıyorum, doktora diyorum kaburgası kırılmış olmasın, yok bir şeyi diyor; kafasında yaralar var, çocuğun kafasını dikin diyorum, yaralarını temizleyin asık suratlı bir hastabakıcı söylene söylene ben adamın kafasına vura vura anladıda, dikiyor çocuğun kafasını, bir tane odaya alıyorlar sabaha kadar başında durun uyutmayın diye.. Can kimin umrunda!!!
Yok böyle olacak değil, Acıbademi arıyorum gelin alın diye, Direktörümüzde geliyor o sırada hastaneye, tüm her şeyi devreye sokup 2 telefon görüşmesiyle çocuğu Acıbademe gönderiyoruz. Acıbademde çıkan sonuç, kalça kemiği kırık, üst kaburga kırık, kırık parça ciğeri delmiş, kafada travma, dikişler baştan savma yapılmış, çocuğun kafasından cam kırıkları toplamışlar. Dikişleri söküp tekrar dikmişler. Kartalda kalsa neler oldu Allah bilir..

Sağlık en önemli şey kurumunuzun özel sağlık sigortası yoksa siz yaptırın, köpek gibi davranıyorlar devlet hastanelerinde..

Evet bu durumda ciddi özel sağlık sigortası şart görünüyor. Sadece yatışlı durumlar için sağlık sigortası en azından olmalı. O ucuz. Mesela sırf kaza için 400-500 tl arası. yatışlı için 750 tl falan sanırım. Ayakta muayene dahil 1800 Tl olması lazım ortalama. En azından şu 500 lüğü her motorcu yaptırmalı sanırım.

eray_uluyazı
20 Ekim 2010, 14:02
abi çok büyük geçmiş olsun acil şifalar diliyorum Cenab-ı Hak dan...
okurken deli oldum resmen :@
hele o platinlerin parasını isteyen zebaniden!!!
ulan şerefsiz adam canının derdine düşmüş çekip vursa seni yeridir...
ayrıca o sana vuran şerefsiz de inkar etmiş yaa kesin alkollüydü o gece o yüzden kaçtı sonra da baktı durum ciddi kabak fena patlicak bunu kafaya inkar etti p.ç kurusu...
hastane desen Allah hepsinin belasını versin şerefsizler bizim ödediğimiz vergilerden kazanıyolar maaşlarını sonra bize laga luga yapıyolar...
ulan gavat biz mi oku dedik sana tıbbı???
defol git mimar ol bok mu bar doktor oluyosun...

neyse abi ellerim titredi sinirden resmen Allah şifa versin diyorum inşallah eski haline döner burdan faydalı bilgiler verirsin bizlere

ozgurakman
20 Ekim 2010, 14:03
geçmiş olsun... polis, doktor ve hemşire eline düşmek zor... bilinçsiz vatandaşın eline düşmekse ölüm :(

Birkannn
20 Ekim 2010, 14:04
Ya özel sağlık sigortalarıda çok mantıklı artık!!
Evet belki biraz pahalı ama yeri gelince okadar önemliki..
Şahsen bende var ...
Kullandığımız aletler tehlikeli düşceğimizi bile bile bindiğimz bir şey..
O yüzden ufak bi sağlık sigortası bile bu eziyetleri çekmemek için yeter...
Bunları yaşayan adamın pskolojisini düşünemiyorum geçmiş olsun

jönysf
20 Ekim 2010, 14:16
Çok şükür yaşıyorsun. büyük geçmiş olsun. allah kimseye yaşatmasın böyle acılar.

Gökhan
20 Ekim 2010, 14:17
"İnsan nasıl katil olur" başlıklı bir bölüm oluştursak ilk bu konuyu oraya alırdım sanırım.Kaza anından ameliyat sonrasına kadar işini adam gibi yapan biri dahi olmaz mı yahu? Yazacak çok şey var ama biz yazıp yine biz okuyacagımız için hiç ugraşmıyorum. Bizi ilgilendiren sonuç "herzaman her şartta tam koruma" kask,korumalı deri mont,korumalı deri eldiven,dizlik zaten var ve bunlar olmadan yola çıkmam fakat bu yazıdan sonra çizme konusunuda gündeme almak gerektigini düşündüm.

Bu arada yazı alıntı sanırım. Umarım kaza yapan arkadaş en kısa sürede eski saglıgına kavuşur.

htmetin
20 Ekim 2010, 14:17
Geçmiş olsun.. Çoktan iyileşmiştir iinşallah Arkadaşımız.. Sosyal güvencenin ne kadar faydalı birşey olduğunu anlamış olduk böylelikle.

alosyi
20 Ekim 2010, 14:26
acını yürekten paylaşıyorum .....geçmiş olsun

erdalım
20 Ekim 2010, 14:48
ALLAH yardımcın olsun çok büyük geçmiş olsun dostum aramızda olman en büyük tesellimiz şimdi burdasın yazıyorsun ya gerisini ALLAH bilgiği gibi yapsın ama şunu belirtmeden yapamıyacağım anlatımın süper olmuş bence bir kitap yaz :)

!Lk£®
20 Ekim 2010, 14:50
böyle YOBAZ insanların eline düşmemek için
ne yapacağınızı biliyosunuz arkadaşlar..

ALLAH KAZA BELA VERMESİN CÜMLEMİZE


Kazayı geçiren arkadaşa da geçmiş olsun diyelim
Allah yardımcısı olsun

inzell
20 Ekim 2010, 14:55
Kazayı geçiren arkadaşa geçmiş olsun ve Allah sabır versin. Çok sinir bozucu bir durum yaşadıkları.

Ayrıca kazaya neden olan da şu an inkar etse bile birgün kamyon altında kalabilir hiç belli olmaz...

Felon
20 Ekim 2010, 15:20
yemin ediyorum film olur senin bu yaşadıkların kardeşim.bu nasıl bi olaydır ya.
insanlardaki bu vurdumduymazlık ,para hırsı of off

Shrieker
20 Ekim 2010, 15:28
Bu ülkede insanın bi eşek kadar, veya ne bileyim bir köpek kadar değeri yok.

Ülkenin hali ortada, konuşulan konular hala ortaçağdan kalma bizans benzeri "melekler dişi mi erkek mi" tarzı. Yobazlık diz boyu.

Acıyorum bize. Sadece acıyorum...

Yasoe
20 Ekim 2010, 15:29
"İnsan nasıl katil olur" başlıklı bir bölüm oluştursak ilk bu konuyu oraya alırdım sanırım......

Kesinlikle katılıyorum..

Arkadaşlar herkez çok cahil ya..
delirmemek elde değil..
Hastanede çalışan doktorlar ve hasta bakıcılar bu işi hayrına yaptıklarını zannediyorlar, direk para alınmıyor ya hastadan, devletten alıyorlar ya maaşlarını.
Şöyle bağırmak istiyorum yüzlerine, hatta diğer devlet kurumlarında çalışıp insanlara insan muamelesi yapmayan bu memurlara:

SİZİN MAAŞINIZI BEN ÖDÜYORUM. BENİM VERGİMLE ÖDENİYOR MAAŞLARINIZ!!!

Yıllar önce babam bir laf etti bana hayatımı değiştirdi..
Kısaca paylaşmak istiyorum sizinle;

Hayatı boyunca bir insana bilerek kötülük yapmamış, tanıdığım en hümanist, en sosyal demokrat adamdır babam...

Ben babama: Ya baba, uğraşılır mı bu insanlarla, ülkede insanın hayatının değeri yok, yolsuzluk, hırsızlık diz boyu. Kul hakkı yemek marifet olmuş. Gidelim bu ülkeden bir şekilde, çok sevmemize rağmen, Atatürk ve şehitlerimize rağmen gidelim. Biz ve bizim gibi insanlar azınlıktayız bu memlekette..

Babamın cevabı: Gemiyi önce fareler terkeder..



Sonuç: Bir şekilde mücade edeceğiz arkadaşlar bu insanlarla.
İşte bu yüzden birlik olmalıyız bir şekilde. Birimizin başına birşey geldiğinde hepimiz birşeyler yapmalıyız. Örneğin bu durumda protestolar çekmeliyiz o hastaneye..

clemenze
20 Ekim 2010, 15:29
Büyük geçmiş olsun. Dizinde vida ve bilimum platin taşıyan ben, istenen platin parası konusunda tecrübeye sahipim. Yere batsın böyle tecrübe, insan neye kızacağını şaşırıyor!!!

Shrieker
20 Ekim 2010, 15:35
Birimizin başına birşey geldiğinde hepimiz birşeyler yapmalıyız. Örneğin bu durumda protestolar çekmeliyiz o hastaneye..

Bir başlık açıp Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne tepkilerimizi duyuralım.

Hayatımda böyle rezalet duymadım.

emomen
20 Ekim 2010, 15:41
Arkadaş SSK 'lı oluyorsun yine faydalanamıyorsun ne iştir bu anlamadım.

Herşey özel sağlık sigortasıyla bitmiyor.

Özel sağlık sigortasına verdiğin para 50-60 lira ama SSK 'ya verdiğin para asgariden hesap edersen 500-600 lira yani SSK hepsinden iyi muamele yapması gerekiyorken bizler özel saglık sigortalarına yöneliyoruz...

acemi60
20 Ekim 2010, 15:59
Geçmiş olsun. Böyle bir kabusu düşmanım yaşasın istemem. Sağlık sistemimizin durumuna gelince, bu durumda bizim de sorumluluğumuz var. Anket yapsalar vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu sağlık sisteminden memnunuz der. Sen mücadeleni vermişsin. Birçoğunun dünyadan haberi yok. Acil şifalar dilerim.