PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet kullanırken ne gibi batıl inançlarınız var?



Sayfa : [1] 2

kamsea
17 Ekim 2010, 14:52
arkadaşlar, çok yakın bir arkadaşım bir gazete de motorsiklet sayfası hazırlamayı planlıyor (gazete ismini verebilirim radikal gazetesinde) bahsi geçen sayfa içeriği teknik detaylardan ziyade motorsiklet öyküleri ve yaşanmışlıklarla ilgili olacakmış

*İlk haber konusu ise motorsikletçilerin batıl inançları...
Motosikletçilere soruyorum: Motosiklet kullanırken ne gibi batıl inançlarınız var?

birkaç örnek olması adına:
Nazar boncuğu olmadan motosiklete binmeyenler var, içinde kötü his olduğu zaman binmeyenler, aynı benzinciden illa benzin alanlar vb.

sizlerden ricam sizinde motorsiklet kullanırken yada kullanmadan önce inandığınız yada yaptığınız ilginç şeyler varsa burada paylaşabilir miyiz ?
ilginiz için şimdiden teşekkür ederim

haberi yapacak arkadaşım "Burcu Aktaş" a da bize böylesine hoş bir sayfa hazırlamayı planladığı için kendi adıma çok teşekkür ederim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:46 ----------

ve ilk cevap da benden gelsin... benim genelde en çok yaptığım motora binmeden önce illa ki kafa grenajına yada depoya bir öpücük kondurmam oluyor sanki bunu yapınca motorsiklet daha bir coşkuyla yol alıyor gibime geliyor...

Wolker
17 Ekim 2010, 14:54
Batıl inanç denemez tabiki inancımdan ötürü Ayetel Kursi - Felak - Nas - Ihlas - Kevser - Fatiha Surelerini okumadan kesinlikle kontağı çevirmem ...

exile
17 Ekim 2010, 14:55
bi geziye gitmeye hazırlanırken bi aksilik, lastik patlaması, ampul kesmesi yağmur yağması gibi sıknıtıları hayra yoruyorum ve gitmemem gerektiğini düşünüyorum.

efsars
17 Ekim 2010, 15:03
ne zaman kaza yapacağımı dşünmesem kaza yapacağımı sanıyorum motor sürerken sürekli her an düşebilirim ihtamilini düşünmeden yaparmıyorum düşünmessem korkuyorum ; )

Hay.alper.est
17 Ekim 2010, 15:11
Batıl inanca inanmadan motora biniyorum kafam rahat:mrgreen:

Bizlerle ilgili medyada olumlu haberler olması iyi ama bence daha güzel bir konu seçilebilirdi ilk haber olarak belki okura motorcuyu anlıyabilceği bir tanıtım gibi .

Levsy
17 Ekim 2010, 15:19
Önümden kara motor geçerse motoru hemen bulunduğum yere parkedip o gün artık trafiğe çıkmıyorum.

Jubaa
17 Ekim 2010, 15:19
Baatil inanc mi bilmem ama motora nasil davranirsam o da bana oyle davranirmis gibi bi dusuncem vardir hep yani canini sikicak bi hareket yaparsam o da canimi sikarmis gibi.

Sanki ben gazlamak istiyince o da gazlamak istiyodur diye kendimi avuturum bazende korkarim kizar falan diye uslu uslu gideriz gitcegimiz yere ikiside cocugum gibi kendime gostermedigim ilgiyi onlara gosteriyorum calinsa falan parasindan degil ama
cok sevdigimden oturur aglarim para gelir yenisi alinir ama motorun ustundeki emek o kadar ani yasadiklarin geri gelmez daha aldigim hic bi motoru satmadim bakalim nasil olcak o is...:)

HTBAYDAR
17 Ekim 2010, 15:39
Hareket etmeden önce mutlaka depoyu okşarım. Yolculuk sonunda park ettikten sonra da kafa karenajını sevip yolculukta beni üzmediği ve verdiği keyif için teşekkür ederim.

Bir de motorumda mutlaka net görülebilir yerde nazar boncuğu olmalıdır. Yoksa kendimi rahatsız hissederim.

Osbourne
17 Ekim 2010, 15:46
Batıl inancım yoktur.

motorhocası
17 Ekim 2010, 16:26
Herhalde batıl inançla en ters olan konu motosiklete binmektir. Batılı inanç diye makale hazırlansa daha iyi. :P

Baelmoth
17 Ekim 2010, 16:44
Ben motor üstünde artistlik, soytarılık v.b yaparsam düşeceğime inanırım, yapmam o yüzden efendi efendi giderim :)

berk_cglr
17 Ekim 2010, 17:24
kuyruk grenajı yada koltugun arkasına dogru 2 tane minik şaplak çakarım ne zaman bunu yapmadan yola çıksam ya motora bişey olur yada ufak tefek kaza atlattım ondan her bindiğimde bunu yapıyorum :D

-eren-
17 Ekim 2010, 17:38
Merdiven altından geçmemeye dikkat ederim .


Kafayı gözü vurmaya pek niyetli değilim :P:P:P

Khutuck
17 Ekim 2010, 18:19
Motorumda her zaman nazar boncuğu vardır, özellikle cam boncuk takarım, kırıldıkça yenisini koyarım. İşin ilginç yanı nazara hakikaten hiç inanmam, ailemden gelen bilinçaltı tepkim bu :mrgreen:

Bir de motorla her kaza riski atlattığımda paralel evrenlerden birinde kendimi öldürdüğümü düşünürüm :)

Tarkan1981
17 Ekim 2010, 19:01
Türkiyede ki tek bugatti !!! , yolda benim motorumun yanımdan geçerse motoru bulunduğu yere kilitler , yoluma otobüsle devam ederim :)

şaka bir yana

Uyduruktan renkli 3-5 taşın beni ve motosikletimi nazar dan koruduğuna inanmıyor olmama rağmen , benden önceki sahibinin aynaya bağladığı nazar boncuğu dizisini atamıyorum.

+ yola yeni çıkmışken benden kaynaklanmayan bir kaza riski atlatsam bile bunu msj olarak algılayıp daha dikkatli sürüyorum.



.

fullthrottle
17 Ekim 2010, 19:07
motorumla kesinlikle konuşurum. onun ruhuna inanırım ve binerken, sürerken, ani fren sonrası yada hoş manzaralar gördüğümde, park ederken ve inerken mutlaka onunla konuşurum.. selamlarım, rica ederim, teşekkür ederim ya da özür dilerim duruma göre bunları yapıyor olurum.. buna şahit olanlar beni garipsese de durum bu..

tabi ki o da benimle konuşur, içime yapmam veya yapmamam gereken şeyleri fısıldar.. bir viraj öncesi, bir otobusun yanından geçerken, gaz açarken ya da kör noktamda kalan bazı hızlı motorcuları soyler.. hatta bazen daha kontağı çevirmeden bugun olmaz der.. bazen de ben evdeyken bağırır çıkalım gezelim der.. ve sadece ben değil eşim de onunla konuşabiliyor :)

ensar007x
17 Ekim 2010, 19:32
motorun kontagını çevirmeden önce dua ederim ve sonra motoru surerken (tek başımaisem) onunla konusurum onu överım konuşmayla onu coştururum sankı ozman daha iyi gidiyor daha düzenli ama iki kişiysek hadi karakızım ben seni yavaş süreyim sende beni koru derim bunları ılk 100-150 metrede yapmadan motor sürmem
ayrıca yol gözüme cok kalabalık görünürse çeker sağ beklerim yolun aralanmasını
belki size saçma gelebilir

aksoyy
17 Ekim 2010, 19:33
bende kaskı mı takmadan motora binemiyorum sanki takmasam kaza yapsam çok hasar görecekmişim gibi hissediyorum :queen::queen::queen:

MkD
17 Ekim 2010, 19:58
bu yazılar bak motorcular batıl inançlara inanıyor adam gibi inandıkları bişey yok diye yorumlanmaz mı:silent:

takendy
17 Ekim 2010, 20:11
Herhalde batıl inançla en ters olan konu motosiklete binmektir. Batılı inanç diye makale hazırlansa daha iyi. :P

toprağım , özlettiniz kendinizi :rendeer:

batıl inançlarım yoktur , duamı okur , besmelemi , gazı mı çeker giderim.

zaferkarizma
17 Ekim 2010, 20:53
batıl inanç deil de motorumda üzerinde her mzn bir iki tane nazar boncugu olmalı bide her bindiğim de bismillah çekmeye çalışırım.

Samet Ağır
17 Ekim 2010, 21:13
batıl inancım yoktur şükür..ama arabada da olsa motosiklette de olsa aşırı derecede pislenmiş çamurlanmış,kirlenmiş bir araç sanki pırıl pırıl yıkandıktan sonra daha güzel gidiyor gibime gelir hep...nedense???:P

The Dude
17 Ekim 2010, 21:14
motoru her pazar kutsal su ile yıkarım, zemzem biraz pahalı oluyor.

kuruladıktan sonra marşa basmadan bir haham, bir papaz, bir imam bulur hepsine ayrı ayrı kutsatırım.

geçenlerde internetten araştırıp kızıldrililerin iyi kader dansını yaptım sonrasında baya bir yağmur yağdı ,bir iki figürü karıştırmış olabilirim.

cakob
17 Ekim 2010, 21:26
1 metre gidecek olsam bile kask takarım takmadığım zaman kaza yapıcağım hissine kapılıyorum

Osbourne
17 Ekim 2010, 21:51
motoru her pazar kutsal su ile yıkarım, zemzem biraz pahalı oluyor.

kuruladıktan sonra marşa basmadan bir haham, bir papaz, bir imam bulur hepsine ayrı ayrı kutsatırım.

geçenlerde internetten araştırıp kızıldrililerin iyi kader dansını yaptım sonrasında baya bir yağmur yağdı ,bir iki figürü karıştırmış olabilirim.

Muahahahha...Akşam akşam canım sıkkındı iyi güldürdün beni bro..::fool::::koop::::xblink::

hondam
17 Ekim 2010, 23:13
Batıl inanç denemez tabiki inancımdan ötürü Ayetel Kursi - Felak - Nas - Ihlas - Kevser - Fatiha Surelerini okumadan kesinlikle kontağı çevirmem ...

:cat::cat::rendeer:

ozgurakman
17 Ekim 2010, 23:18
biri bana sürerken çok dik bakarsa yada uzun uzun süzerse nazar değeceğinden korkar daha dikkatli sürmeye çalışırım...

hondam
17 Ekim 2010, 23:22
Besmelemı ceker oyle bınerım ancak, asla sag dan bınmem bınemem ve ınemem:)
Ve yıne asla ve asla katıyyen kımsenın artcısı olmam yururum ama artcı olmam.

Samet Ağır
17 Ekim 2010, 23:25
Besmelemı ceker oyle bınerım ancak, asla sag dan bınmem bınemem ve ınemem:)
Ve yıne asla ve asla katıyyen kımsenın artcısı olmam yururum ama artcı olmam.

anladım..sen de bendensin...
benimde sofuoğluna bile artçı olmayacağımı duyanlar bunu prensip hesabı yaptığıma inanmayıp,yusuf-yusufla bağlantı kuruyorlar..ne kadar batıl inançlı adamlar yahu:queen:

volkanix
18 Ekim 2010, 00:07
batıl inancım yok
motora bindikten sonra kontağı çevirmeden önce besmele çekerim
ama motoruma binmeden önce montumu giymek, dizliklerimi giymek ve kaskımı takmak ve özellikle motorun üstünde eldivenlerimi giymek çok zevkli bir şey
normalde biraz uzun sürüyor ama ben çok zevk alıyorum
oturduktan ve motoru çalıştırdıktan sonra birinci vitese atmak o çıt/kat/kut sesi artık nasıl bir ses ise o sesi duymak motorun kalkışa hazırım demesi gibi bir şey
yani ben motora pek bir şey demiyorum motor bana hadi yine iyisin bugün de üstüme bindin hazırsan gidiyoruz gibi bir şey diyor sanki
veya ben kendimce saçmalıyor da olabilirim :)
yani batıl inancım yok
seviyorum motorumu ya

turkmath
18 Ekim 2010, 00:19
batıl inancım yoktur şükür..ama arabada da olsa motosiklette de olsa aşırı derecede pislenmiş çamurlanmış,kirlenmiş bir araç sanki pırıl pırıl yıkandıktan sonra daha güzel gidiyor gibime gelir hep...nedense???:P

:thumleft: Bende de aynı düşünce oluyor. Ne zaman motoru bir güzel temizleyip, yağladıktan v.s sonra binsem motorun sesinin bile değiştiğine, daha iyi gittiğine inanıyorum:cherry:

acayüp
18 Ekim 2010, 00:35
Ne zaman korumalı mont yada dizlik takmasam kesin bugün düşerim diye düşünürüm. Allah tan şimdilik sorun yok.
Fakat bakkala bile kasksız gitmem..
Birde ne zaman yanımda takım taklavat olmasa ozaman arıza yapıcağını düşünürüm :) Hatta bazen yoldan dönerim alıp öyle çıkarım yola..

hondam
18 Ekim 2010, 00:42
anladım..sen de bendensin...
benimde sofuoğluna bile artçı olmayacağımı duyanlar bunu prensip hesabı yaptığıma inanmayıp,yusuf-yusufla bağlantı kuruyorlar..ne kadar batıl inançlı adamlar yahu:queen:

Hee vallah bınmem abı. cok sevdıgım ve cok eskı bır motorcu olan ıbo abımın bıle arkasına bınmedım kendı motorunda artcı olmak zorunda kalmıstı:cherry:

Kelleci
18 Ekim 2010, 00:42
Besmeleyi çeker basarım marşa :cherry: gerisi takdir_i ilahi

RunemagicK
18 Ekim 2010, 00:47
hep soldan binerim motora. gerçi batıl inanç değilde alışkanlık, sağdan bindimmi bi gariplik hissederim heral
bide duasız çıkmam abi, biraz uzun sürüyo, bazen bakıyolar napıyo lan bu tip diye ama olsun:)
tedbirimi alırım, duamı ederim gerisi Allaha emanet

Rodeo
18 Ekim 2010, 00:49
Gazetede motorsiklet sürücüleriyle ilgili haber çıkması çok güzel bir şey. Ama konu daha çok diğer araç sürücülerinin bizi görmezden gelmeleriyle veya neden motorsiklet sürmek konusunda olması daha iyi olur diye düşünüyorum tabi ki bu kişisel görüşüm yinede yazarın takdirine kalmış bir şey batıl inançlar her zaman vardır bu sadece motorsiklet de değil otomobilde hatta yolda yürürken dahi olabilir.::uzgunum:

FinalCUT
18 Ekim 2010, 01:19
Motoru çalıştırır en az iki sefer motorun etrafında yürürüm...

McWarnaly
18 Ekim 2010, 19:19
batıl inancım yoktur şükür..ama arabada da olsa motosiklette de olsa aşırı derecede pislenmiş çamurlanmış,kirlenmiş bir araç sanki pırıl pırıl yıkandıktan sonra daha güzel gidiyor gibime gelir hep...nedense???:P

Abicim gercekten de oyle.sebebide kirli arabadaki camurlar falan agirlik yapiyor.yikadigin zaman ise hafifliyor kg dan kazaniyorsun. :wiinkk:

sapo
18 Ekim 2010, 19:42
ben turkiyede iken bir pantolonum ve bir montum vardi (su profil resmimde ustumde olanlar.) vardi ne zaman o pantolon ve ceketi bir arada giysem kaza yaptim yada yan yattim.ondan sonra o ceket ve pantolonu giyip bir yere yaya gitmeye kalksam sanki birileri o gun beni dovecekmis gibi hissediyorum.o sebepten dolayi ne motor ustunde ne ayak ustunde bir daha hayatta giymem o elbiseleri.en son kazayi yapali baya bir zaman gecti yikamamistim bile oyle duruyor bir posetin icinde hatta turkiyede biraktim burayada getirmedim valla tirsiyorum yaa..

htmetin
18 Ekim 2010, 19:53
Besmeleyi çek ver ayarı gitsin...

Sadık1453
18 Ekim 2010, 20:28
Batıl inanç denemez tabiki inancımdan ötürü Ayetel Kursi - Felak - Nas - Ihlas - Kevser - Fatiha Surelerini okumadan kesinlikle kontağı çevirmem ...

Budur...:cat: (Ayetel Kursi Hariç bilmiyorum çünkü :()


Batıl inancım yoktur.

Budur...:cat:


Herhalde batıl inançla en ters olan konu motosiklete binmektir. Batılı inanç diye makale hazırlansa daha iyi. :P

Budur...:cat:


bende kaskı mı takmadan motora binemiyorum sanki takmasam kaza yapsam çok hasar görecekmişim gibi hissediyorum :queen::queen::queen:

Budur...:cat:


Motoru çalıştırır en az iki sefer motorun etrafında yürürüm...

Niye...? :):):):):)


Bu arada Besmelesiz binmem (çok nadir unutsamda seyir halinde mutlaka okumaya devam ederim.) Bu ara bu batıl inanç değil. Çok şükür batıl olmayan inancım nedeniyle yaparım.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

FinalCUT
18 Ekim 2010, 20:31
Niye...? :):):):):)


Lastiklere bakarım ..
Motora bakarım ...Kaçak göçek varmı diye..
Civatalara bakarım ..Firar eden var mı diye..:D:D

Sadık1453
18 Ekim 2010, 20:35
Lastiklere bakarım ..
Motora bakarım ...Kaçak göçek varmı diye..
Civatalara bakarım ..Firar eden var mı diye..:D:D

Tamam ikna oldum :)


"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

panic adak
18 Ekim 2010, 20:37
inancım gereği; (aslında batıl inanç başlığı altında olmadı ama)
kontağı besmele ile takar, besmele ile çalıştırırım, yola çıktığımda ise genellikle benzinlikten sonra sırası ile ayetel kürsi, fatiha, ihlas, felak, nas okurum kazadan beladan sıkıntılardan rabbime sığınır, gazı açarım.

Kelleci
18 Ekim 2010, 20:48
ALTIN KURAL:Emine motorunu elletme:queen:

goker
18 Ekim 2010, 20:56
Batıl inanç ve motorcunun birarada konu edilmesi biraz garip geldi.
motora binmeden önce korumalı pantolonumu korumalı montumu korumalı botumu korumalı eldivenlerimi kaskımı giyer öyle binerim kaskımın altı oturmuşmu diye kontrol ederim

Bu röpörtaj çokta doğru bi şeye hizmet etmediği görüşünü taşıyorum.

__fatih__
18 Ekim 2010, 21:04
:cat: mantıklı

106GT!
18 Ekim 2010, 21:08
Batıl inanç :pr:...

Her işten önce; Besmele + Ayetel Kürsi / 5 vakit namaz = Huzurlu yaşam...

QM50
18 Ekim 2010, 21:16
kaskımı takmadığım zaman tedirgin oluyorum başıma bişey gelirse intihar etmiş gibi olucak çünkü motorumda nazar boncuğum var takmamın sebebide şu olmuştu motoru yeni boyattım ve motorcuya gidiyordum aa ne güzel boyamış usta flan dıodum cırrt bi çizik içime oturdu halada içimdedir, motordaki tek çizik o günden beri nazar boncuğu takıyorum ayrıca motorumla konusuyor onu övüyor ve bazende sağa çekip derrtleşiyorum Ailemin bile bilmediği bazı sırlarımı (çoğu kez sıkıntılarımı) motoruma anlatmısımdır ona birşey olduğu zaman sanki bana bırsey olmus gibi hisediyorum o gece onu düşünmeden uyuyamıyorum ( nasıl yaptım ya diye düşünüyorum) Motora birşey olucak diye Ödüm kopuyor ve eve 10 dk lınada gidicek olsak motoru garaja koyup kitliyorum birde benzinim biticek diye korkuyorum 1-2 kez başıma geldi yolda kalmak cok sıkıcı oluyor bütün morelim bozuluyor

Samet Ağır
18 Ekim 2010, 21:26
kaskımı takmadığım zaman tedirgin oluyorum başıma bişey gelirse intihar etmiş gibi olucak çünkü motorumda nazar boncuğum var takmamın sebebide şu olmuştu motoru yeni boyattım ve motorcuya gidiyordum aa ne güzel boyamış usta flan dıodum cırrt bi çizik içime oturdu halada içimdedir, motordaki tek çizik o günden beri nazar boncuğu takıyorum ayrıca motorumla konusuyor onu övüyor ve bazende sağa çekip derrtleşiyorum Ailemin bile bilmediği bazı sırlarımı (çoğu kez sıkıntılarımı) motoruma anlatmısımdır ona birşey olduğu zaman sanki bana bırsey olmus gibi hisediyorum o gece onu düşünmeden uyuyamıyorum ( nasıl yaptım ya diye düşünüyorum) Motora birşey olucak diye Ödüm kopuyor ve eve 10 dk lınada gidicek olsak motoru garaja koyup kitliyorum birde benzinim biticek diye korkuyorum 1-2 kez başıma geldi yolda kalmak cok sıkıcı oluyor bütün morelim bozuluyor



peki doktorun bu durumuna ne diyor???:queen: