PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ŞEhir dışından kask siparişi ama kafa ölçüsü nasıl olacak ?



Wolker
12 Ekim 2010, 00:35
Arkadaşlar merhaba , yaşadıgım şehirde kask bulma sıkıntısı çektigim için ve ankara ve istanbulda envai çeşit kasklar oldugu için internet üzerinden sipariş verecegim.Bu kafa genişliginin belli bir ölçüsü filan var mıdır kafa ölçümle birlikte x,xl,xxl nasıl bir ölçüde kask sipariş etmem gerektigi konusunda yardımcı olabilir misiniz , teşekkürler ...

turkmath
12 Ekim 2010, 00:39
Wolker, kaskı alacağın sitede kask ölçüm rehberi v.s diye konu vardır. Örneğin;
http://www.feyizoglu.com/alisveris/sizeguide.php

Kafanızı ölçer siparişinizi verirsiniz, eğer gelen kask yine olmazsa değişimde sıkıntı olmuyor genelde...

THX
12 Ekim 2010, 00:43
beden olcunuzu almak istiyorsanız kaşınızın 1 cm ustunde metre yardımıyla olcu alın metreyi sıkı tutmayı unutmayın.

ölculer aşagıda


XS==> 53/54

S==> 55/56

M==>57/58

L==>59/60

XL==>61/62

2XL==>63/64

ama genede deneyip almakta yarar vardır hocam :cat:

Wolker
12 Ekim 2010, 00:50
çeneden açık bir kaskım var üstüde 59-60 yazıyor yani L , yalnız buradaki bir bayiye gidip kapalı kasklardan denedim (saçım uzun bu arada) XXL bile kafama girmedi şaşırdım kaldım yani ...

Jagadam
12 Ekim 2010, 00:50
Ölçüler aynı olsa da marka ve modeline göre kaskın iç yapısı değişiyor. Bazısı yuvarlak kafaya daha iyi oluyor, bazısı basık kafaya, bazısı uzun kafaya.

Yani internetten sipariş vermek azıcık riskli.

Ne olursa olsun, Allah kafana göre versin.

serimotorcu
12 Ekim 2010, 01:16
Bu konuda çok titiz davranmanı tavsiye ederim kardeşim. Daha yeni kask sipariş ettim.Arkadaşımdaki GDR kaskın S bedenini denedim kafama oldu.İnternetten S beden LS2 kask sipariş ettim bugün elime geçti . Geçti geçmesine ama kaskın gelmesiyle gitmesi bir oldu. Kafaya bir türlü oturmadı.Girmeyince girmiyor arkadaş .Kaskı hiç zorlamadan geri gönderdim başka bedeniyle değiştirmek için. Sende ona göre tedbirini al derim.Mezura yardımı ile kafa ölçünü alabilirsin. Arkadaşlar sağolsun yazmışlar zaten ölçüleri yukarıda.Onlara bakıp kaskını sipariş et.
İyi günlerde kullanman dileğiyle...

_alp_
12 Ekim 2010, 01:18
Bulundugun sehiri yazmamissin ama motosiklet aksesuari satan bir dukkan olacagini varsayiyorum... orada ayni marka-model kaski dene, sonra internetten siparis ver :)

Slayerrr
12 Ekim 2010, 01:38
çeneden açık bir kaskım var üstüde 59-60 yazıyor yani L , yalnız buradaki bir bayiye gidip kapalı kasklardan denedim (saçım uzun bu arada) XXL bile kafama girmedi şaşırdım kaldım yani ...

Her ne kadar markalar arasında şekilden kaynaklı beden farkı olabilse de, L kullanan birine XXL olmaması mümkün değil gibi bişey. Bence sen çene açılırın rahatlığına alıştın ondan olmadı :) Ben de LS2 çene açılır kullanıyorum, bi tane de scorpion kapalı aldım. Kapalı kaskı ilk takmayı denediğimde bu bana olmaz demiştim ama gayet güzel oluyor. Sadece diğer kaskımı çene açıkken taktığım için kapalıyı takmak biraz zor geliyor o kadar. Tabii bir de yeni kaskın biraz sıkı olması durumu var onu da unutmamak lazım. Yine de kullandığın bedene göre değil, ölçtüğün bedene göre sipariş vermen daha iyi olacaktır.

remzi_39
12 Ekim 2010, 03:46
Kask denenmeden, takilmadan alinmaz...
Takacaksin ve en az 15-20 dakika dükkanda gezeceksin..

Saka gibi gelebilir size ama bu gercek..

Neredenmi biliyorum???
Kendim yaptim bu hatayi.. :pr:
Kaski takip cikarmam bir oldu..
Tamam aliyorum bu kask i dediydim...
Sonradan gördümki yanlis kask i almisim..

Ante
12 Ekim 2010, 04:53
remzi_39'un dediği gibi kask denemeden alınmaz.

Tamam üzerinde ölçü belirten işaretler var. Tamam kask belki o ölçülerde. Ama kaskın kafana oturmasında en büyük etken iç yastıklardır. Bu nedenle birebir aynı ölçülerdeki iki kasktan biri tam gelebilir diğer bol veya dar. O yüzden kafana geçirmeden ve uygunluk testlerini yapmadan kask alma.