PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kanal D'nin ayıbı



dodem
28 Ocak 2006, 03:25
Kaskın önemini her fırsatta dile getiriyoruz ve sorumluluk sahibi herkezdende bunu bekliyoruz bu akşam beyaz şovu beklerken ıhlamurlar altında adlı dizide motosiklete binen dizinin başrol oyuncusu arkasında birkaç çocukla kasksız motosiklet kullanıyordu tabi çocuklar 7 -8 yaşında ve hiçbir koruma yok sonra diğer sahnelerde (görebildiğim kadarıyla) kaskı ve korumaları tamdı.
Tamam hatadır olabilir derken Davut Güloğlu'nun oynadığı yeni dizinin tanıtımı girdi burdada sürücünün kaskı vardı fakat artçı kızın yine hiçbir koruması yoktu
Zaten büyük çoğunluk bilgisizlik yada ihmalkarlıktan kask kullanmazken böyle küçük görülen ama bence çok önemli hatalar yapılmasın
çok canım sıkıldı sizlerle paylaşmak istedim

Prometheus
28 Ocak 2006, 03:47
Kanal D'nin değil de yapımcı şirketin ayıbı desek daha doğru sanırım. Bugün hiçbir kanal kendi dizisini kendi çekmiyor.
Daha önce ben de bir dizide bir çocuğun motorla tek tekere kalktığını izlemiştim otoyolda. Korumaları tamdı ama yine de bizim evdekilerin küfür etmesine engel olmadı bu korumalar :)

Bu tarz şeyler, tv izleyen ailelerimizi germekten ve onları bize karşı doldurmaktan başka işe yaramıyor.

raven
28 Ocak 2006, 03:49
selam dodem. hassasiyetini paylaşıyorum ve kanal d yi kınıyorum. hatta tüm kanalları programları yaparken duyarlılığa davet ediyorum. çoğu kanal bir çok konuda bilinçsiz çünkü alanında uzman olan kişilerle çalışmıyorlar. paylaşımın için teşekkürler...:cat:

gcc_ondr
28 Ocak 2006, 03:50
üstad ıhlamurlar altındaki elemanın motorun markasını görebildinmi??
ayrıca kask konusunda haklısın bende dikkat ettim, üç tane çocuğu aldı arkasına kak yok bişey yok, ayıp valla...

dodem
28 Ocak 2006, 03:50
haklısın o kızgınlıkla kanal d yi suçladım yapımcıların bilgisizliği diyelim
biraz düzelttim sanırım

raven
28 Ocak 2006, 03:52
Kanal D'nin değil de yapımcı şirketin ayıbı desek daha doğru sanırım. Bugün hiçbir kanal kendi dizisini kendi çekmiyor.
Daha önce ben de bir dizide bir çocuğun motorla tek tekere kalktığını izlemiştim otoyolda. Korumaları tamdı ama yine de bizim evdekilerin küfür etmesine engel olmadı bu korumalar :)

Bu tarz şeyler, tv izleyen ailelerimizi germekten ve onları bize karşı doldurmaktan başka işe yaramıyor.
evet haklısın tv dizilerini kanallar kendi çekmiyor. fakat kanalın hassasiyetini gösterip bu sahnelerin tekrarını istemesi ya d göstermemesi gerekir ama nerdeee... ayrıca buna gelene kadar daha çoook sosyal bozukluğa sebep olacak temalar var programlarda.

musti81
28 Ocak 2006, 05:12
ehe bunamı kafa yordunuz:mrgreen:
diziyi ilk başlarda izliyordum
sonradan konu canısının aynısı bıraktım izlemeyi
http://img88.imageshack.us/img88/932/43ah.png

-CRiminAL-
28 Ocak 2006, 05:23
Kim yapımcı şirketi söyleyin ben ben döverim onları:)

musti81
28 Ocak 2006, 05:25
yağmur ajans olabülü:P

super_meke
28 Ocak 2006, 08:49
bugun o dızıyı ızlemedım ama the imam adlı fılmı ızledım ve fılmın hıçbır sahnesınde kask kullanan olmamasını çok yadırgamıştım

alestevardiya
28 Ocak 2006, 11:31
Ayrica adam cruiser motorla racing motor montu giyiyor butun karizmayi dagitiyor haberi yok! :queen:

aakreeep
28 Ocak 2006, 11:51
dodem;paylaşımın için teşekkür ederim.izmirden saygılar..

numan_tas
28 Ocak 2006, 11:54
yaa kardeşim bu kadar abartılmasına gerek yokki yaa.hehe :queen:

catdog
28 Ocak 2006, 11:57
Bende dizinin o yerine denk geldim. Yalnız bana o kadar kötü gelmedi. Sonuçta adam bisiklet hızında bir sokaktan diğerine çocukları taşıdı. Bence bundan daha fazlası geçen gün stardaki bir dizide tek teker Arif'in şovuydu. Ekipmanlar tamdı ama trafik içinde akrobatik hareketler yapıyordu. Buradaki neredeyse herkes onun ne kadar usta olduğunu biliyor ama o diziyi izleyen büyük çoğunluk bilmiyor.

Yani demek istediğim buna kadar ona karşı çıkmamız gerekirdi diye düşünüyorum. Lütfen yazdıklarım çarpıtılmasın sonra :)

KaPTaNoNaDiN
28 Ocak 2006, 13:12
yorumsuz...

crazy_devil
28 Ocak 2006, 14:55
Abartmaya gerek yok demeyelim arkadaşlar.Bu gibi ufak ayrıntılar milletimizde önyargıya neden oluyor.Senelerdir motorcuların zibidi,serseri,ahlaksız...olduğunu benimsemiş bir kafa yapısına sahip milletimiz var maalesef,ve bunun en büyük sebebi amerikalı,zincirli,serseri motorcularla çevrilen filmlerdir.Bu yüzden türkiye de hala motorcuların saygısız olduğunu benimsetmek istercesine filmeler çevriliyor,prodüksiyonlar bunlara ok veriyorlarsa,bu;Türkiye'nin ayınıdır diye düşünüyorum!!!
Saygılar:rendeer:

cardoso
28 Ocak 2006, 15:09
Kask Giymemek Aptallara Ozgudur

ylmzzz
29 Ocak 2006, 13:23
dikkat çeken yerlerde ve insanlarda kask olmalı. gözönündeler çünkü

Sadobey
29 Ocak 2006, 14:44
Ben diziyi hiç kaçırmam abartmayın. Adam her zaman korumalar ve kaskını takıyor. Hatta kız arkadaşını motos,iklete bindirmeden önce ona bile kask ve mot aldı. Çok hassas bu konuda. Diğer motoru kullanan çocukta kaskını takıyor kız arkadaşı da. Bu konuda tebrik etmek gerekirken. bir evden öbür evin önüne kadar saatte 10 km bile hızı yokken çocuklara kask takmadı demenin mantığı yok.

Gereksiz bir topik olmuş bence. Dizi techizatlı motor kullanmaya örnek bir dizi bence. Dikkat ederseniz gündüz bile farları yanıyor. Hatta park halinde bile parklarını yakkılı bırakıyor adam.

Bu arada motorun markasını sormuş biri. Motor Yamaha Dragstar. Eski motoru da Mondial. Mondial'ciyi dövenlerin racinglerin markasına gelince hepsi net görünmedi ama kıl çocuğun ki Yamaha sanırım. :queen:

kaanmoto
29 Ocak 2006, 15:01
bence dızılerde motorun on planda olması guzel tabıkı hayatımızda herkes bazen kaskı takmıyor ben dahıl bunun yanlıs oldugu dogru ama ınsanlara motoru sevdırmemız lazım tabıkı kurllara uyucaz ama bence ıksıde guzel yapımlar

zydar
29 Ocak 2006, 16:04
the imam filmini izledim onda kasıtlı olarak kask takmıyorlar ve aşırı hız yapıp ailelerimizi bize karşı şişiriyorlar bu tür yanlışlar yüzünden olan bize oluyor.

LaCiVerTSaRi
29 Ocak 2006, 17:07
Arkadaşlar motorların göz önüne gelmesi dizilerde kullanılması güzel bence.. bu kadar sert tepki vermesek hani bu şekilde yapmayın desek yeterli..Motosiklet kullanımı sevilen dizilerde olması hepimizin yararına... Ayrıca Kullandığı honda shadow du galiba ıhlamurlar altındaki arkadaşın..:wiinkk:

numan_tas
29 Ocak 2006, 17:18
yaa ama kardeşlerim çok abarttınız yaa,adam 10 metre gitti çocuklarla beraber bide çocuklar için özel kask mı ayarlanacak?hehe çok abart5tınız...

Shamyl
29 Ocak 2006, 17:20
Dragstar'dı...

Sadobey
30 Ocak 2006, 03:06
the imam filmini izledim onda kasıtlı olarak kask takmıyorlar ve aşırı hız yapıp ailelerimizi bize karşı şişiriyorlar bu tür yanlışlar yüzünden olan bize oluyor.

O filmde güzel, aileleri motosiklete soğutacak bir film değil insanların motosiklete ve motosiklet kullananlara bakış açısını yargılayıp insanlardaki yanlış kanıyı düzelten bir film nereden çıkarıyorsunuz bu yorumları dostum filmi nasıl seyrettin hayret.

Kahraman filmin başından sonuna kadar kask kullanmıyor hatta ceza bile ödüyor bunun için. Tabiiki doğru değil ama filmde anlatılmak istenen karakter zaten kaoslarını ve geçmişini saklamak için ismini değiştiren, saçlarını uzatan, sıkıntılarından uzaklaşmak için hız yapan bir kişilik sonrasında yöntemin yanlış olduğunu farkedip vazgeçiyor zaten.

Burada da hız tutkunu arkadaşlara bir mesaj var dünya dertlerinden hız yaparak kurallara karşı gelerek kaçamazsınız. :cat: Sorunlarınızı üzerine giderek çözümleyin.

The Imam çok güzel bir hikaye. Ama anlatım daha güzel olabilirdi. Tavsiye ederim.

Ghost Rider Kask mı takıyor du?
Tom Cruise Mission Imposible 2 de kask mı takıyordu?
Easy Rider da Willy kask mı takıyordu?
Me and Will filminde kızlar kask mı takıyor?
Harley Davidson ve Marlboro Man filminde kask mı kullanıyorlardı?

Bu filmlerin hangisine "kask takmıyorlar kınıyoruz ailelerimize kötü örnek oluyorlar" diye topic açıldı. Hepsinde filmin güzelliği, verdiği mesajlar, insana yüklediği macera ve motosiklet tutkusu ön plandaydı.

Türk filmlerinde motosiklet kültürü işlenmeye başladı. Demek ki insanlar motor tutkunlarının farkına vardı. Bu kitlenin farkına varıp bizler içinde üretmeye başladılar. Son 2 senedir Türk Filmleri gerçekten kaliteyi bulmuşken. Destek olalım köstek olmaktansa. :cat:

Bir de Ihlamurlar Altında Dizisi'nde Yılmaz'ın kullandığı Motor Yamaha Dragstar Shadow değil.