PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Toprak razgatlıoğlu 11 eylülde moto gp ispanyada yarışacak



juniorR1
04 Eylül 2010, 12:58
Antalyanın Alanya İlçesi'nde motosikletiyle bindiği deniz paraşütüyle 100 metre Yükselen 14 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu, hedefinin dünyaca ünlü motosiklet yarışçısı Valentino Rossi ile aynı pistte yarışmak olduğunu söyledi.

Motor sporlarında yaptığı gösterilerle son yıllarda büyük başarı elde eden ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi Toprak Razgatlıoğlu, motosikletiyle birlikte deniz paraşütüne (parasailing) binerek muhteşem bir gösteri yaptı. Yaklaşık 100 metre yüksekliğe kadar çıkan Toprak'ın gösterisi ilgiyle izlendi. "Motosikletimle 100 metre yüksekliğe çıkarak unutulmaz bir anı yaşadım' diyen Razgatlıoğlu, 11 Eylül'de İspanya'da yapılacak Red Bull MotoGP Rookies Cup 2010'a katılarak Türkiye'yi temsil edeceğini söyledi.

Amacının dünyaca ünlü İtalyan profesyonel motosiklet yarışçısı Valentino Rossi ile aynı pistte yarışmak olduğunu belirten genç motosikletçi, şunları söyledi:

"11 Eylül'de İspanya'da yarışacağım. 70 kişi ile mücadele edeceğim yarışlarda hedefim birinci olmak. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) adına katılacağım İspanya'daki Red Bull MotoGP Rookies Cup yarışında da başarılı olarak Türk bayrağını orada dalgalandıracağım. Antrenmanlarımı aralıksız yapıyorum. Boş zamanında ise hem antrenman hem de gösteri yaprak motorseverlere güzel anlar yaşatıyorum. Hedefim dünyaca ünlü bir yarışçı olmak. Bir gün Valentino Rossi gibi olup onunla aynı pistte yarışarak şampiyon olmak istiyorum."

Toprak'ın kendisi gibi motosiklet yarışçısı olan 'Tek Teker Arif' lakaplı babası Arif Razgatlıoğlu da oğlunun başarılarıyla gurur duyduğunu söyledi. Toprak'ın İspanya'daki dünya şampiyonasında başarılı olmak için çok sıkı çalıştığını belirten Arif Razgatlıoğlu, "11 Eylül'de İspanya'da olacağız. Eğer orada başarılı olursa Ocak ayından itibaren Moto GP'nin Avustralya'da başlayacak alt kategorisinde yarışlara başlayacak. İlk üçe girerse Rossi ile birlikte önümüzdeki seneden itibaren yarışabilecek. Toprak çok yetenekli, inşallah başarılı olacak. Şu an bunun çalışmaları içerisindeyiz' diye konuştu::coool:::cat:

TOPRAĞIN 31/08/2010 DA YAPTIĞI MOTOSİKLET GÖSTERİSİNİ İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN.
http://www.haberler.com/motosikletle-havada-uctu-2214619-haberi/

http://www.antalyagunlugu.com/wp-content/uploads/2010/03/neewwwss2-200x153.jpg

juniorR1
07 Eylül 2010, 14:01
anlaşılan toprak kardeşimizi kimse desteklemeyecek 14 yaşında bir TÜRK moto gp yarışında yarışmaya gidiyor hem başarılı hemde yetenekli kardeşimize destek çıkalım yeni kenanlar yetişecek TÜRKİYE de:cat:

Emrah81
08 Eylül 2010, 19:02
Toprak'ı kutluyorum, ama babasının yaptığı açıklama yanlıştır, bu yarışta başarılı olsa bile MotoGP'de Rossi ile yarışabilmesi mümkün değil. Yarışması için önce 125cc, sonra da 600cc de yıllarını geçirmesi gerekir ki, MotoGP'deki takımların gözüne girsin :)

BerKToprak
08 Eylül 2010, 19:17
Başarılar Toprak

emin_arikoglu
08 Eylül 2010, 19:30
Allah yolunu açık etsin..

GT250rAlanya
08 Eylül 2010, 20:33
İnş. istediği başarıya ulaşır.
Kenan gibi başarılı olması dileği ile.
Boşuna demiyorlar her nesin bir öncekinden daha akıllı diye.
TTA' ya göre çocukları daha zeki. Mahallede babasını kasksız görürken oğulları kasklı geziyor :)

TiTaN_
08 Eylül 2010, 20:37
Kenan Sofuoğlun'ndan sonra bir sporcu daha geliyor Dünya arenası hepimize hayırlı olsun inş. güzel dereceler alırda Valentino Rossi Abisini'de geçer :))

askon
08 Eylül 2010, 22:26
zor günler onu beklıyor onun şansa ihtıyacı cok olacak ALLAH YOLUNU VE ŞANSINI ACIK ETSIN BAŞARILAR DILIYORUM:cat:

juniorR1
15 Eylül 2010, 00:23
az önce tmfden sinan ekerle görüştüm dünkü moto gp elemelerde toprak 50 den fazla katılımcı arasından çarşamba günü yapılacak ikinci eleme turlarına katılan ilk 20 motorcu arasına girdi kimin burada 1.gelmişsin kimse ona bakmıyor kimin 19. kimin 4. olduğu belli değil sadece ilk 20 var sadece çünkü zamanlara bakılmıyor zamanlar burdaki ilk turda bakılan en son şey hatta çocuğuna zaman tutanlara kızıyolar burda eksi puan alıyosun motosiklet kullanırken rahat olup olmadığına tekniğine viraj dönüşlerine fren kullanımına gazına her şeyine dikkat ediyolar zamanlar hariç zamanlar önemli değil bugün diğer bir 50 kişilik grup ta dün toprakların yaptığı gibi ilk tur elemelere giricek onların içinden de 15-20 kişi kadar seçilecek sonra dün ve bugün ilk elemeleri geçebilen yaklaşık 40 kişilik bi grup 2. tur elemelere girecek onda muhtemelen tur zamanlarına da bakabilirler çünkü transponder kullanılacakmış o turlarda ama bu kesin değil kesin zamanlı olacak denmiyor herşey yarınki elemelerde belli olacak moto gp yetkilileri kimse hakkında yorum yapmıyolar şu anda yani yapılan yorumlar jürinin içinde kalıyor açıklanmıyor seçme olduğu için son ana kadar hiçbir açıklama yapmıyorlar. Toprak nasıl soracak olursanız bence süper diyor tmf sinan eker herşey yani düğüm yarınki elemelerde olacak dualarımız seninle toprak başarılar.

ispanyadan gelen bilgiler son olarak
TMF SİNAN EKER söylemiyle bunlardır

http://www.serhaber.com/Foto/AnaResimler/6e7af74b66f46a0750.jpg[COLOR="Silver"]

http://www.hurriyet.com.tr/_np/4408/11424408.jpg

juniorR1
15 Eylül 2010, 13:25
Toprak yurduna döndüğünde sana yazılan bu sayfaları okuduğunda ve 2011 moto gp redbull rookies cup ismini yazdırarak geldiğinde bilki türkiyede herkez senin arkandaydı ve desteklerimizi sonuna kadar yılmadan başarman için allaha dua ettiğimi bilmen gerekir niye bu kadar çok istiyoruz kazanmanı çünkü 14 yaşındasın ve çok yeteneklisin bu yeteneğini imkanları yüksek olan yurtdışındaki yarışlarda daha iyi yerlere gelmen için belki bana göre son şansın bugün olduğu için herkezin yeteneğini gördüğü gibi eminim moto gp jürleride senin yeteneğini gördüğüne eminim sonuçta bu bir sınav iyi olanlar kazanacak birde şanslı olanlar sende her iki unsurunda öne çıkmasını allahtan temenni ediyorum bugün belki senden çok biz heyecanlıyız inşallah herşey senin istediğin gibi olur.

TOPRAK HADİ GÖSTER KENDİNİ BÜTÜN YETENEKLERİNİ ORTAYA KOY VE BİZLERİ SEVİNDİR

http://i.onbesyirmibes.com/image//2010/08/31/65654.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:22 ----------

20 dakika sonra ciddi elemeler başlıyor allahım sen toprağa yardım et sen büyüksün yarabbi nefesler tutuluyor