PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankaralı Yardımsever Motorculara Açık Çağrıdır :)



mogli
30 Haziran 2010, 23:33
Dikkat!
Bu Bir Apaçi Başlığı Değildir !

Herkese selamlar.
Arkadaşlar yarın bir motora bakmak üzere Ankara'ya geleceğim. Ancak orada birinin yardımına ihtiyacım var. Ne güvenilir bir usta bilirim ne de yol iz bilirim.

Yarın bana yardımcı olabilecek müsait biri var mıdır? Z750s alacağım ve eğer güvenebileceğim bir Kawasaki servisi önerirseniz sevinirim.

Hatta Ankara'da Z750si olan bir arkadaş varsa çok mutlu olurum, çünkü motorun en hassas ölçümünü bence motordan anlayan uzun süreli bir kullanıcı yapar.

Durum cidden acil. Yardımcı olursanız minnettar kalırım. Sabah 5'te bineceğim otobüse ve tahmin 11-12 gibi Başkent'te olurum.

Var mıdır yardımcı olabilecek olan?

Ha bir de 06 plakayı 34e çevirmem gerekecek sanırım, bunun hakkında maliyet bilgisi olan var mı? Ya da motoru 06 olarak kullanmamın sakıncası var mı? Çünkü plakası da güzel. Yeni yasa gereği plakalar değişmeyecekti falan filan bir şeyler okudum ama pek bilgi sahibi olamadım. Şehir değişiminde değişecek mi plaka?

Herkese yardımlarından dolayı şimdiden teşekkürler.

okican
30 Haziran 2010, 23:36
plaka kısmını cevaplayayım.+60 tl masrafı var değiştirirsen.istersen eski plakasıyla kullanabilirsin.ben de istanbuldan aldım motosikletimi ve izmirde 34 plaka kullanıyorum.

mogli
30 Haziran 2010, 23:37
Yani 06 olarak kullanabilirim ve ruhsatta İstanbul adresi yazabilir değil mi?

okican
30 Haziran 2010, 23:39
evet kullanabilirsin.bendeki durumda aynen bu.

mogli
30 Haziran 2010, 23:42
Teşekkürler, bu iyiymiş. Plakası güzeldi çünkü. Şimdi plakayla ilgili tek sorun katlanabilir plakalık. Malum bol bol köprü, otoban yapıyoruz. :)

KRAL1146
30 Haziran 2010, 23:59
nüfus da adresin nerede ise oraya kayıt edebilirsin... yeni yasa dosdum bunu gerektiriyor... yok öyle istanbulda oturup Ankarada yani 06 yapmak... değişti... mernis diye bir proje var duymadın mı... nüfusda adres bilgilerini bakıyorlar ve satışını aldığın noter fax çekiyor.. oranın emniyetine aracın oraya kayıt oluyor ankaradan 06 pilaka alırsan oranın noteri faxla bildiriyor adresindeki veya ilçendeki trafik tescile fax cekiyor...doğrusu buu....

mogli
01 Temmuz 2010, 00:03
Obaaa :cyclopsan.... Hangisi doğru şimdi bunların? :silent:

mavibuz
01 Temmuz 2010, 00:14
sabit pilaka yasası iptal edildi arkadaşım sen takıl kafana göre, iptal gerekçeside doğudaki araçların değerinin düşeceğiymiş öyle bişidi işte tam aklımda kalmamış haberlerde dinlemiştim

KRAL1146
01 Temmuz 2010, 00:15
tabikide tırcı dayın doğru söylüyor...

okican
01 Temmuz 2010, 00:15
doğrusu bu demiş arkadaş :cherry:

yanlız benim kapının önünde istanbul plakalı izmir ruhsat adresli bmw duruyor.gerisini bilemem :)

ufuktan
01 Temmuz 2010, 00:19
er6 ya ne çabuk doydun :) seninde 4 silindire binmeye hakkın var :queen::queen::queen::queen: şaka bir yana hayırlısı olsun

mavibuz
01 Temmuz 2010, 00:28
tabikide tırcı dayın doğru söylüyor...

:):):):):)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:25 ----------

http://www.haberkale.com/kirikkale/haberler/6371/sabit-plaka-devri-kisa-surdu.aspx

söztürk
01 Temmuz 2010, 00:31
şewhir icinde plaka değişiyor fakat şehir değişince plakada değişir elbet fakat ankarada bir adres verip istanbulda kullanmanda bi sakıncada yok diyosan plaka sorunun kalmaz fakat ben izmirdeyim ve o makinadan hic anlamam
umarım

mavibuz
01 Temmuz 2010, 00:33
http://www.turkiyeegitim.com/news_detail.php?id=15418

skyblade
01 Temmuz 2010, 00:46
Kawasaki servisi Ulusan motor var benim bildiğim. Alacağınız motorun da oraya bakıma gitme olasılığı var. Dükkan Konrad Adeneur Caddesinde. Kızılay güvenparktaki dolmuşların olduğu yerde bekleyen çığırtkan amcalara cadde adını söyleyerek hangi dolmuşa binmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Son durakta inip dümdüz aşağı inip caddeden sola döneceksiniz. Biraz ilerleyince solda dükkanı görürsünüz. Bunun dışında maalesef yardımcı olamıyorum.Umarım bu bilgiler işinize yarar :):rendeer:

alp_tunay
01 Temmuz 2010, 01:46
Hop hemşerim..Ayn motora mı talibiz yoksa?.... :P:P

Kimdir adı nedir bakem bu şahsın?.... :P
eyse...Artık yola çkmışsındır..Sana bir usta önerecektim ama bu saatten sonra önemi kalmadı.....
İşallah hayırlısı olur...

mogli
01 Temmuz 2010, 02:11
er6 ya ne çabuk doydun :) seninde 4 silindire binmeye hakkın var :queen::queen::queen::queen: şaka bir yana hayırlısı olsun

Aslında 4 silindiri ne severim ne tarzım... Ama eldeki bütçe bu performansı vereek bir 2 silindirliye ( Ducati'ye tekabül ediyor bu) yetmediğinden buna yöneldim. (Çevremdeki 4 silindir sevdalılarının yoğun baskısı yüzünden. ) Bana kalsa hala ER6'ya devam... Sesine tork grafiğine gurban... Yevrüm benim... aaah ahhh... :)

Bu arada zorunlu bir değişiklik, çünkü Singuala'm perte ayrıldı. http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs276.snc3/27955_1403398895560_1550002690_987682_1737004_n.jp g


Kawasaki servisi Ulusan motor var benim bildiğim. Alacağınız motorun da oraya bakıma gitme olasılığı var. Dükkan Konrad Adeneur Caddesinde. Kızılay güvenparktaki dolmuşların olduğu yerde bekleyen çığırtkan amcalara cadde adını söyleyerek hangi dolmuşa binmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Son durakta inip dümdüz aşağı inip caddeden sola döneceksiniz. Biraz ilerleyince solda dükkanı görürsünüz. Bunun dışında maalesef yardımcı olamıyorum.Umarım bu bilgiler işinize yarar :):rendeer:


Çok teşekkürler.



Hop hemşerim..Ayn motora mı talibiz yoksa?.... :P:P

Kimdir adı nedir bakem bu şahsın?.... :P
eyse...Artık yola çkmışsındır..Sana bir usta önerecektim ama bu saatten sonra önemi kalmadı.....
İşallah hayırlısı olur...

Aynı motor olacağını sanmıyorum. Zaten eğer sen de talipsen artık değilsin sayılır çünkü aldım gibi bir şey. ( Eğer belirtmediği bir derdi tasası yoksa makinanın, zaten varsa yine talip değilsin bu sefer de alma sen de yanma :) )

Ama hala usta önerebilirisin. Sabah 5 de çıkacağım yola. Şimdiden herkese teşekkürler.

ufuktan
01 Temmuz 2010, 09:47
abooo geçmiş olsun ... küçücük grenajları devasa paralar tutuyor biliyorum er6n i .... sen yinede 4'e bak evet çift silindir iyidir ama 4 daha başkadır :cat:

şimdiden hayırlı olsun

EmoTHEp
01 Temmuz 2010, 11:07
Ankara'da bildiğim kadarıyla ulusan motor yapıyor bu kawa işini... hayırlı olsun şimdiden...

aya
01 Temmuz 2010, 20:48
plakanız değişemek zorunda. eskiden olsa plakanın ait olduğu ilden herhangi bir sahte adres veriyordunuz ve devir işini o ilde yapıyordunuz, aynı plakayla devam edebiliyordunuz.

ancak yeni mernis (adres takip sistemi) ile vereceğiniz adres doğru olmak zorunda yoksa sorun yaşarsınız. bu adres de istanbuldaki geçerli adresiniz olacağından plakanız mecburen değişecek...

okican
01 Temmuz 2010, 23:18
arkadaşlar plaka değişmek zorunda falan değil.
ister değiştirirsiniz isterseniz öyle kalır.zaten noter işlem yaparken size soruyor plaka değiştirecek misiniz diye?
ayrıca adres falan da vermiyorsunuz.ekrana sizin tc numaranız girince kayıtlı adresiniz çıkıyor.
yanlış yönlendirmeyelim arkadaşı.

Otoburkaplan
02 Temmuz 2010, 00:09
Evet Okican doğru söylüyor. Önceden nufüsa kayıtlı olduğun yer geçerliydi. Son 2 aydır kalktı bu kural....

mogli
04 Temmuz 2010, 23:55
Okican teşekkürler.

Ayrıca arkadaşlar lütfen bilmiyorsak (en azından tam bilmiyorsak) yanlış yönlendirme yapmayalım ya da tam bilmediğimizi belirtelim.

Mevzu konusu makina şu anda kapımda. ( Yani hala çalınmadıysa. :) 10 dk önce kapıya bıraktım :) ) Üzerindeki plaka 06

Ve ben İstanbul'da ikamet ediyorum. Kütüğüm her şeyim burada. Zaten alırken "Değiştirmek istiyor musunuz?" diye bile sormadılar. Ben "Değiştirebiliyor muyum?" dedim "İstersen değiştirebilirsin ama fazladan 100 TL ye mal olur" dediler. Benim zaten canıma minnet mis gibi plaka :) Değiştirmedim.


Herkese teşekkürler. Ayrıca koskoca forumda bir Allah'ın kulu çıkmadı yardım edecek en azından yol gösterecek tebrikler bize. ( Varsa öyle bir kavram eğer)

Beykoz'da ikamet ediyorum ve Ankara'dan biri gelip Beykoz'dan motor alacak olsa ve buradan yardım istese ben elimden geldiğince yardım ederDİM. En azından bir kaç usta tavsiye edebilirdim. Ses seda çıkmadı kimseden. Gerçi gerek de kalmadı sıfır gibi makina. Ama yine de Kawasaki Ankara Yetkili Servisi Ulusan'a götürdüm. Ayrıca bir de tanıdığın bildiği ustaya.

Sağolsunlar Kocaeli Motosiklet Kulübü'nden bir arkadaş araya 3 kişiyi sokarak bir ustaya ulaştırdı beni. Açıkçası yardım edebilmek için harcadıkları çaba beni çok şaşırttı. Harbiden bir yerde kişi sayısı artınca samimiyet azalıyor sanırım.

Zaten muhtemelen bundan sonra daha çok takipçi olacağım. Açıkçası bu ufak olay zaten beni soğutan olayların ardından tuz biber oldu.

Bir anket yapmak lazım, acaba kaç kişi memnun site yönetiminden? Sanki işi padişahlık düzeninin içinden ticarete dökmeye çalışıyorlar gibi.

NOT: Lütfen son cümlemden dolayı yasaklama getirecekseniz yasaklama getirmeyin, size zahmet lütfen tüm mesajlarımı ve üyeliğimi silin. O kadar alıngan bir yönetim var ki yapılan ironileri bile alınabiliyor. Merak ediyorum acaba bu yazdığımdan hangi mod alınıp "Yönetime hakaret"ten yasaklama verecek.

aya
05 Temmuz 2010, 01:03
ankara ikametli birisi olarak, şahsi savunmamı vermem gerekirse, üzgünüm ama kawasaki ile ilgili ne usta, ne servis bazında tanıdığım bildiğim yer ve kimseler olmadığı için yardımcı olamadım, olamazdım da...

plaka ile ilgiliyse, evet arkadaşlar haklı. ama bu konuda da son dönemlerde değişen kurallar, kanunlar ve bunları devlet kurumlarının bile doğru bilmiyor olmaları da etken yanlış bilgilendirmeme...

plaka ile ilgili mesajımdan sonra tekrar araştırma yaptım ama biliyor musunuz ki, "karayolları trafik yönetmeliğinin", "başka illerden nakil araçların" plaka durumlarını düzenleyen 38. maddesi, (Araçların Tescilinin Başka İle Nakli, İkinci Bölüm, Madde-38) emniyet genel müdürlüğünün resmi sitesinde farklı görünüyor (http://www.egm.gov.tr/tuddb/Trafik_Uygulama_Denetleme/karayollari%20trafik%20yonetmeligi.htm) , karayollarının sitesinde farklı (http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionDocuments/KGMdocuments/Trafik/KanunYonetmelik/TrafikYonetmelik.pdf). devletin bile son düzenlemelerden haberi yok anlayacağınız...

mogli
05 Temmuz 2010, 03:27
:mrgreen::):cyclopsan:silent::pr::pale::salut:

Gülelim mi ağlayalım mı bu duruma? :silent:

Neyse bir sorun çıkarsa notere atarım, sonuçta beni yönlendiren onlar.

Ben şimdilik iyiyim plakam değişmedi. :)

Yine de her şey için teşekkürler. Zaten pek ustalık bir durum da olmadı götürdüm Ulusan'a aldım raporu...

Gökhan
07 Temmuz 2010, 10:04
Hayırlı olsun mogli.Kazasız belasız kullanman dilegiyle

Bu arada fotoğraflar nerde?:)

Özer
07 Temmuz 2010, 10:25
arkadaşlar plaka değişmek zorunda falan değil.
ister değiştirirsiniz isterseniz öyle kalır.zaten noter işlem yaparken size soruyor plaka değiştirecek misiniz diye?
ayrıca adres falan da vermiyorsunuz.ekrana sizin tc numaranız girince kayıtlı adresiniz çıkıyor.
yanlış yönlendirmeyelim arkadaşı.

Plaka %100 değişecek sanırım.
yeni kanun yürülüğe girdiyse, değiştirmeme şansı hiç yok artık çünkü kişiye bir kez tescil edilmiş plaka ömür boyu o kişinin oluyor, başkasına da devir edemiyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:21 ----------


:mrgreen::):cyclopsan:silent::pr::pale::salut:

Gülelim mi ağlayalım mı bu duruma? :silent:

Neyse bir sorun çıkarsa notere atarım, sonuçta beni yönlendiren onlar.

Ben şimdilik iyiyim plakam değişmedi. :)

Yine de her şey için teşekkürler. Zaten pek ustalık bir durum da olmadı götürdüm Ulusan'a aldım raporu...

Hayırlı olsun kardeşim.... Kazasız belasız kullanmak nasip olsun.