PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eve icra gelmiş, sanırım saatığım motorla alakalı



ntticaret
28 Haziran 2010, 23:21
Arkadaşlar az önce eve geldim, bizimkiler korkuyla sana mahkeme kağıdı geldi dediler. Bizim eve o tür kağıtlar gelmediği için bayağı korkmuşlar. Her neyse. Okudum ve borcun sebebinde 22.10.2009 trafik kazası tespit tutanağı... diyor. Alacaklı da ergoisviçre sigorta. Bende beat vardı, mayıs ayında noter kanalı ile satışını yaptım ama sanırım alan kişi ruhsatı üzerine almamış, bende arşivci biri olarak :) her türlü önemli evrağı saklarım, bu noter satışıda duruyor. Şimdi ne yapmam lazım arkadaşlar nereye başvurmam lazım, daha önce başına bu tür olay gelen varmı aranızda. Durduk yere şimdi işten izin al, git gel bi sürü masraf. Nasıl bi Ülkedeyiz ya, ben satmışım kardeşim adam ruhsatı almamışsa üzerine bana ne, şimdi bende gidip karşı dava açayım mı, benim ailemi korkuttunuz huzursuz ettiniz v.s. diye.

Blackvolky
28 Haziran 2010, 23:31
kolay gelsinn baya bir uğraşıcaksın tanıdığın bir avukat varsa konuş o sana yardımcı olur mutlaka ama en önemlisi satış yapılan aracın devrinide hemen yapmak lazım ki böyle baş ağrısı olmasın ;)

motorhocası
28 Haziran 2010, 23:33
Kolay gelsin,elinizde belge var,olmasa bile noterde kayıt altında, uğraşsın dursun sigorta şirketi işi ne,bulsun devir tarihini.

huska
28 Haziran 2010, 23:40
satışın kendisini vermeden bir fotokopisiyle ergo isviçreye satış yaptığınız tarihi ispatlayacaksınız.sıgorta avukatları takibini ona göre yapacak gecmıs olsun.

kurubuz
28 Haziran 2010, 23:43
Eve gelen ihtarname mi yoksa icra dairesinden ödeme emri mi? Eğer sadece ihtarname ise ergo nun avukatı ile görüşmen yeterli , evraları görünce takibe geçmezler. Eğer icra takibi ise tebligatta yazılı icra dairesine gidip 7 gün içinde itiraz etmen gerekli yoksa evine haciz gelir. Önemli birşey değil sadece vaktini alacak , sonuçta noterden satmışsın sen suçlu değilsin.

ntticaret
28 Haziran 2010, 23:47
Eve gelen ihtarname mi yoksa icra dairesinden ödeme emri mi? Eğer sadece ihtarname ise ergo nun avukatı ile görüşmen yeterli , evraları görünce takibe geçmezler. Eğer icra takibi ise tebligatta yazılı icra dairesine gidip 7 gün içinde itiraz etmen gerekli yoksa evine haciz gelir. Önemli birşey değil sadece vaktini alacak , sonuçta noterden satmışsın sen suçlu değilsin.

İlamsız takiplerde ödeme emri diyor. alttada küçük yazı ile bi dürü şeyler yazmışlar, o yazılarda 7 günle alakalı şeylerde var.

kurubuz
29 Haziran 2010, 00:21
Hemen yarın sabah yazılı icra dairesine gidip itiraz et. İlamsız takip olduğundan icra takibi duracaktır. Bu durumda ergo'nun iptal davası açması gerekir. Avukatları ile görüşürsen dava açmayacaklardır. Kaybedecekleri davayı açmazlar. Ama önce itiraz edip haczi durdurman gerek.

cagriaksu
29 Haziran 2010, 00:50
O ödeme emri dostum, itiraz etmen gerekiyor ve elindeki belgeyi (saklamakla çok iyi etmişsin) delil olarak sunman gerekiyor. İstersen herşeyden önce ergoisviçrenin telefon destek hattını ara, durumu izah et ve yardım iste, böylesi en kolay ve sağlıklı yol olacaktır.

Korkma öyle avukatla bilmemneylede çok işin olmaz. Benzerini yaşadık geçenlerde, arkadaşların dediği gibi uğraş-dur mevzusu bişey değil. Tabi çocuk oyunu kadar kolay olcakta demiyorum yanlış anlama :)

Qweasdnon
29 Haziran 2010, 11:03
ilamsız takipte tebliğden itibaren 7 gün içinde itiraz edebilirsin.itiraz takibi durdurur...Ama bu olayda sen bir şey yapmasan bile sattığın araç üzerine haciz konulursa sattığın kişi uğraşır durur...hatta bu şekilde noterden satış yapıldıktan sonra ruhsatı üstüne geçirmeyenleri buna zorlamak için satan kişi bir yakınına masaldan bir takip yaptırdığıda olur...eğer itiraz edeceksen açıkça benim böyle bir borcum yoktur diye beyanda bulun...kolay gelsin

Özer
29 Haziran 2010, 14:53
İlamsız takip de olsa itiraz da etsen bayağı uğraşacaksın.
Geçenlerde, Noter Satışının, motosikleti satın almış ancak devirini trafik yolu ile üzerine almamış kişi ce sonuçları üzerine yazdık çizdik.

Netice itibarı ile: Sen aracı satan kişi olarak trafik'e giderek sattığını bildirmediğin ayrıca vergi dairesine de gereken bilgileri iletmediğin için, bir anlamda '' gayri resmi '' de olsa, sahip görünmektesin.

Sigorta araca senden alan değil, seninle uğraşacaktır bu durumda.

Bir avukat'a danışman faydalı olur.

mezit
29 Haziran 2010, 14:59
noter satışı yapmakla yükümlülük kalkmıyor ruhhsat tamamen karşıya geçmeli yoksa hala satış sende demektir..

ntticaret
01 Temmuz 2010, 01:11
noter satışı yapmakla yükümlülük kalkmıyor ruhhsat tamamen karşıya geçmeli yoksa hala satış sende demektir..

Ne alakası var arkadaşım, o zaman adamı zorla kulağından tutup trafigemi götüreyim, ben noterden satışı niye yapıyorum o zaman noter satışı olmasın direk trafiğe gidelim olay bitsin. Bu benim olayımda burası Türkiye dedirten cinsten işte arkadaşlar. Noter trafik şubesine göndersin satışının bir nüshasını olsun bitsin. Maksat vatandaş rahat etmesin uğraşın masraf yapsın işinden olsun sövsün küfür etsin, başka bişey değil. Harbi harbi yazdım.

Qweasdnon
01 Temmuz 2010, 02:00
öncedende demiştim...mesela şöyle yap...bir arkadaşın sana hikayeden bi ilamsız icra takibi yapsın...sen 1 hafta içinde itiraz etme takip kesinleşsin...sonra o arkadaşın icra dairesine gidip motorun üstüne haciz koydursun...sattığın kişi sıkıyosa almasın yine üstüne...tabi hbr verebiliyosan direk korkar üstüne alır...yoksa hem verdiği para hem motor gidecek...yok hbr veremiyorsan sattığın kişiye bu durumu trafikte çevrildiğinde ve motoru altından aldıklarında hbri olur:)...ruhsatı üstüne geçirmesi şartıyla hacizi kaldırtacağını söylersin...arkadaşında icra dairesine gidip senin borcunun kalmadığını beyan eder...böylede bu lavuk motoru üstüne geçirmiş olur...sende şu an icra takibini yapana ulaşıp durumu izah edersin...elinde noter satışında var...

mogli
01 Temmuz 2010, 02:35
Bence haciz gelecek kadar kaza yaptıysa o motoru hurdaya ayırmıştır bile çoktan...

alkadras
01 Temmuz 2010, 03:58
yaklaşık bir hafta falan önce benzer dertten muzdarip bir başkası başlık açmıştı. Onu bulabilirsen sorarsın ne yapmış diye.. Ona trafik cezası gelmişti sattığı bir motorla alakalı olarak.

ınnowa
01 Temmuz 2010, 09:43
bu film bitmez burası türkiyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:farao:

Duffy
01 Temmuz 2010, 10:09
Noter satışı milattır senin adına ait bir aracın satın alan bir kişi üzerine geçtiğini bildirir. Satın alan kişi 1 ay içinde aracı trafiğe kaydettirmekle yükümlüdür.Aksi takdirde ceza ödemek zorundadır. Ancak ülkemizdeki bürokrasi nedeniyle satan kişi uğraşır durur. Noter satışını kaybetmemeni öneririm. Trafik ve vergi olarak nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini bilemiyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 05:54 ----------

Şunuda eklemek istedim
http://www.resmi-gazete.org/tarih/20080502-4.htm

Alıntıdır:

Gazetemize bir süre önce eski tarihlerde noter satışı ile sattığı iki motor yüzünden sürekli vergi ve cezalar ile karşılaştığını ve mağdur olduğunu belirten vatandaşımıza Emniyet Müdürlüğü’den cevap geldi. Açıklamada bu tür mağduriyeti olan vatandaşların mağduriyetini gidermek amacı ile 2007?92 sayılı genelge yayımlandığı kaydedilerek, Mağdur olan kişilerin trafik şubelerine giderek, noter senedini ibiraz etmek sureti ile aracı alan kişinin üzerine res’en tescil ettirebildiği ifade edildi.
İçişleri Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Alim Barut imzalı genelge ise şöyle:
" 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik yapan 4262 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 25.05.1997 tarihinden önce yapılan noter satışlarında, aracın alıcı kişiler tarafından adlarına tescil ettirilmemesi durumunda araca ait Motorlu Taşıtlar Vergisinin satıcı adına tahakkuk ettirilmesi nedeniyle, bu durumdaki vatandaşlarımızın mağdur oldukları Bakanlığımıza yapılan müracaatlardan anlaşılmış, sorunun çözüme kavuşturulması amacıyla konu Bakanlığımız Hukuk Müşavirliğine İntikal ettirilmiştir.
Konuyla ilgili olarak alınan cevabi yazıda; Karayolları Trafik Kanunu’nun 20/1-e maddesinde belirtilen bir aylık süre içerisinde alıcısı tarafından üzerine alınmayan araçIar hakkında, aracı satan kişilerin trafik tescil kuruluşlarına noter satış senedini ekleyecekleri bir dilekçe ile müracaat etmeleri halinde, satıcı adına olan tescil kaydının silinerek, noter satışı tarihi itibarıyla alıcı şahıs adına tescil kaydı yapılması ve ilgili vergi dairesine bilgi verilmesinin uygun olacağını belirten Emniyet Genel Müdürlüğü görüşünün isabetli olduğu ve ilave edilecek bir hususun bulunmadığı bildirilmiştir.
Bu nedenle, 4262 sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği 25.05.1997 tarihinden önce Noter satış senedi ile satışı yapılan ve alıcısı tarafından tescil ettirilmeyen araçlarla ilgili, Men adına tescilli gözüken şahıslar veya kanuni vekillerince trafik tescil kuruluşlarımıza müracaat edilmesi halinde aşağıda belirtilen işlemlerin yapılması uygun görülmüştür.
1-Araç üzerinde satıcı adına haciz, tedbir, rehin, mülkiyeti muhafaza vb. gibi açıklayıcı şerhler bulunması halinde, bu şerhler kalkmadan herhangi bir işlem yapılmayacaktır.
2-Tescil kayıtlarında araç sahibi olarak gözüken kişinin veya kanuni vekilini noter satış senedine ekleyeceği dilekçesi ve satış senedindeki alıcının kimlik bilgilerine göre doldurulmuş iki adet Ek-1 formu alınmak suretiyle, noter satış tarihi itibariyle Araç alıcı adına tescil edilecek ve Ek-1 formu İle noter satış senedinin bir sureti konuyu açıklayan resmi yazı ekinde ilgili vergi dairesine (alıcının adresi aracın tescilli olduğu yer dışında başka bir yerde ise ayrıca o yerin vergi dairesine de) gönderilecektir.
3-Bilgisayar kayıtlarında "devir" işlemi yapılarak, "araç tescil bilgileri" alanında aracın alındığı yer, sahiplik belge türü, tarihi, nosu, tescil tarihi bölümleri ile
"Araç sahipleri" ekranındaki sahiplik bilgileri bölümü doldurulacak, "araç tescil bilgileri" ekranındaki açıklama bölümüne "Re’sen tescil edilmiştir" notu düşülecek,
tescil ve trafik belge no satıcı adına düzenlenmiş olan önceki tescil ve trafik belge numaraları yazılacaktır.
4- Alıcı adına re’sen tescil işlemleri sırasında, tescil ve trafik belgesi düzenlenmeyecek, araç İle ilgili ilişik kesme belgesi, muayene ve sigorta poliçesi istenilmeyecektir.
5- Aracın trafik denetimleri sırasında yakalanması amacıyla, bilgisayar "Hak Mahrumiyetleri" ekranındaki mahrumiyet türü bölümünde; Araç trafikten men (20/1 -e) geçilerek mahrumiyeti koyan bölümüne; işlemi yapan tescil birimi kendi adını yazacak, evrak tarihi bölümüne tescil tarihi, evrak no bölümüne "re’sen" ibaresi yazılacaktır.
6- Alıcı adına tescil ve trafik belgesi düzenlenebilmesi için, re’sen tescil işlemi tamamlandıktan sonra alıcının noter satışında beyan edilen adresine posta yoluyla tebligat yapılacaktır.
7-Noter satış senedinde alıcı olarak gözüken şahsın adresi, aracın kayıtlı olduğu yer dışındaki bir başka yerde ise, alıcı adına re’sen tescil işlemi aracın halen kayıtlı okluğu tescil kuruluşunca yerine getirilecektir.
8-Alıcı kişinin sonradan kendi adına tescil belgesi almak için müracaat etmesi halinde;
a) Tescil işlemi aracın kayıtlı olduğu tescil kuruluşunda yapılacaksa (devir); Karayolları Trafik Kanunu’nun 20/1 -e maddesinden cezai işlem uygulanacak, ilgili vergi dairesinden ilişik kesme belgesi istenilecek, muayenesi ve sigortası olup olmadığı kontrol edilecek ve tescil defterine kayıt yapılarak tescil belgesi (gerekiyorsa trafik belgesi) düzenlenecektir. Düzenlenen tescil ve trafik belge numaralan bilgisayar kayıtlarına girilecektir.
b) Tescil işlemi aracın kayıtlı olduğu trafik kuruluşu dışında başka bir tescil kuruluşunda yapılacaksa (nakil/devir); Öncelikle aracın tescilli olduğu tescil kuruluşundan E-Posta yoluyla sakıncası sorulacak, sakınca olmaması halinde Karayolları Trafik Kanunu’nun 20/1 -e maddesinden cezai işlem uygulanacak, eski belge ve plakaları geri alınacak, ilgili vergi dairesinden ilişik kesme belgesi istenilecek, Muayenesi ve sigortası olup olmadığı kontrol edilecek, bilgisayarda nakil-devir işlemi yapılacak ve tescil defterine kayıt yapılarak tescil belgesi düzenlenecektir.
Ek-1 formunun bir sureti ilgili vergi dairesine, Ek-9 belgesi düşüm için önceki tescil kuruluşuna gönderilecektir.
Bilgi ve gereğini arz ve rica ederim."

Qweasdnon
01 Temmuz 2010, 11:08
Yahu arkadaş seni uğraştırmayacak en garanti ve kısa yol şu;
Git icraya itiraz et...bu borç bana ait değildir ben motoru sattım diye...noter satışının aslı gibidir onaylı suretinide dosyaya sun...takip duracak...bu sefer artık karşı taraf itirazı kaldırmaya veya itirazın iptalini sağlamaya çalışacak...itirazın kaldırılmasını merciiden,iptalini ise genel mahkemelerde yapacak....senin yapacağın şey motoru sattığını kanıtlamak....zilyetliğini sattığını gösteceksin...Dostum git İCRA DAİRESİNE NOTER SATIŞININ ÖRNEĞİNİ SUNARAK BORCA İTİRAZ ET....şimdilik işin bitecek...Devamını tebliğler gelince anlatırım....:wiinkk:...Karşılaştığım durum olduğu için söylüyorum...Bu arada avukatım içiini rahat tut sen benim dediğimi yap hiç bi şey olmaz

ntticaret
02 Temmuz 2010, 00:35
Arkadaşlar bugün gittim icra müdürlüğüne, dilekçe yazdım noter satışı fotokopilerinide ekledim, verdim müdüre hanıma. Anlattım durumu, bana demezmi iyi ama sicili devretdinizmi? diye, benim şalter attı. Dedim noter satışı niye var, adamı zorla trafiğe götüremem ya, v.s. v.s. Sonra biraz geri adım attı, dilekçeye bazı hukuksal kelimeler içeren sağlam cümleler yazdırdı, bakalım ne olur. Kısacası işimden oldum bi sürü yol masrafı, benim ve evdekilerin çektiği stres, olan yine vatandaşa oldu. Benim anlamadığım artık eczanedeki sistemden senin kaç tane hapın olduğunu biliyorlar da bu kadar önemli bir mevzuyu nasıl oluyorlar da kâle almıyorlar.

angorstatik
02 Temmuz 2010, 00:42
Arkadaşlar bugün gittim icra müdürlüğüne, dilekçe yazdım noter satışı fotokopilerinide ekledim, verdim müdüre hanıma. Anlattım durumu, bana demezmi iyi ama sicili devretdinizmi? diye, benim şalter attı. Dedim noter satışı niye var, adamı zorla trafiğe götüremem ya, v.s. v.s. Sonra biraz geri adım attı, dilekçeye bazı hukuksal kelimeler içeren sağlam cümleler yazdırdı, bakalım ne olur. Kısacası işimden oldum bi sürü yol masrafı, benim ve evdekilerin çektiği stres, olan yine vatandaşa oldu. Benim anlamadığım artık eczanedeki sistemden senin kaç tane hapın olduğunu biliyorlar da bu kadar önemli bir mevzuyu nasıl oluyorlar da kâle almıyorlar.

bu işlerle uğraşıyorum. (bir bankanın yasal takip biriminde çalışıyorum) yukarıda bir avukat arkadaşta söylemiş zaten. itiraz ettiysen korkmana gerek yok. ya sigortanın avukatları seni zaten bulur yada sen onları ara. noter satışı yapıldıktan sonra satanın sorumluluğu kalmaz. 1 ay içerisinde devir almayan alıcı herşeyden sorumludur.
biraz zamanın gitmiş ve canın sıkıldı, o kadar. geçmiş olsun....:cat: