PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Piaggio Fly 100 hakkında düşünceleriniz?



EnergyStar
28 Haziran 2010, 21:55
Merhabalar arkadaşlar ...
FLY 100 alma arefesindeyim.
Kullananlar,tecrübe edenler veya test eden arkadaşların bilgisine ihtiyacım var...
Teşekkür ediyorum...:rendeer:

-majesty-
30 Haziran 2010, 00:07
Bir arkadaşa geçenlerde yazdığım yanıtı aynen buraya aktarayım :


Öncelikle eksilerini belirteyim,

- Diğer 100cc akranlarından biraz daha yavaş. Düz yolda son sürrati 85km, rüzgarlı havada rampada vs 70-75km hızdan sonrasını canı isterse gidiyor İki kişi iseniz de yine aynı şekilde. Ha bence bu ebatta bir scooter için bu hız ideal, rampa aşağı Fly ile 115 de gördüm ama bence rahatsız ve güvensiz.
- Sele altına full face kask sığmıyor.
- Diğer tüm Piaggio'larda olduğu gibi yaz/kış gaz vermeden marş almıyor. Düğmeye basayım çalışsın olmuyor, ilk anlarda hafif gaz vermek gerekli.

Kısacası bu aletten fazla performans beklememek lazım, diğer kusurları zaten çok önemli değil. Fakat 90-100 değil 85 de bana yeter derseniz bence gayet hoş bir scooter.

Bunların yanında bence artıları :


+ 12"jant kesinlikle bir avantaj, önde disk fren mevcut.
+ Torpido gözü ve poşet askısı çok işe yarıyor
+ Benzer sınıftaki scooter'lara göre bence çok daha dengeli, Beat ve Agilty den sonra kendimi daha güvende hissetmiştim.
+ 98cc olduğundan vergisi yok. 100km de 3lt civarı yakıt tüketiyor, deposu 6lt gibi bir miktar alıyor. İstanbul - İznik gezisi yapmıştım hiç sorun yaşamadan..
+ Bir vespa kalitesi yok elbet ama benzer alternatiflere göre bence daha hoş duruyor

Lamborghini
30 Haziran 2010, 01:10
kullandığım bi scooter sattığımda çok üzülmüştüm, yukarıdada arkadaşın bahsettiği gibi 85 km hız bana yeter diyorsanız çok iyi bir seçim yapmışsınız diyebilirim, jantların büyük oluşu ön disk fren oluşu avantaj ve çin malları gibi değil. frenlerine hayran kalmıştım, üretimi çinde yapılıyormuş ama sonuçta piaggio kalitesindende ödün verilmemiş. kullanırken kendine bi güven geliyor insanın.
görünüşü en şık scooter budur al benisi olan çok sevimli vergiside olmayan en idael scooter benim fikrim. :cat:

hatta bu sene eğer bırakabilirsem motoru bırakacağım, yani yüksek cc kullanmayacağım sadece sağa sola gitmek amaçlı bazen keyf için alacağım fly 100 ( fly 150 de olabilir) :wiinkk: