PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jenerator-sargi kolay bozulcak bir seymidir?



Djnkt
24 Haziran 2010, 02:24
merhaba arkadaslar adini yanlis yazdiysam ozur dilerim adini tam bilmiyorum:) neyse kendi ustaligimla sakarligimdan ben bu sargilari kopardim simdi yenisini almak gerekiyor ama pekte ucuz birsey degilmis. ama baktim cin mali orjinalinin (gerci oda supheli ne kadar orjinal) tam 4 kati daha ucuz neyse ben bunu aldim toplucam motoru ama icim rahat degil yolda birakmasin bu dalga beni neyse dedim bide size danisayim. ayrica bide suya girdimi bozulurmu bu? cunku direk scooterin sogutucu faninin arka tarafinda duruyor bu derin bisu birikntisinde falan fanla beraber direk suyun icinde cunku.... bende severim dere tepe gezmeyi:)

wanda
24 Haziran 2010, 02:30
Sargılar izoleleli tellerden imal edildiği için kendi aralarında, su değse bile ark (kontak) yapmaz ancak su bu !! her noktaya nüfuz edeceği için mutlaka biyerden şase yapacaktır, özelliklede scooter tarzı motorların fanı suya maruz kalması haline bunu motor içine üfleyecektir, motor ısısyla buharlaşan su her yere girecek bozulmayan yeride bozacaktır..

Arjantinli69
24 Haziran 2010, 03:18
aldığınız parça bozduğunuz parçaya benziyor yani aynı işlemi yapıyorsa,söktüğünüz şekilde takarsanız hiç bir problem yapacağını sanmıyorum.anlaşılan sötüğünüz bobinde açıkta çalışan bir parça

Djnkt
24 Haziran 2010, 03:34
tesekkurler arjantinli69 aldigim parca o ben onu biliyorum ben sadece tam dogru ismini bilmiyorum dedim. Parcada bu. tamamen acikta degil ama sonucta suyun ulasabilcrgi biyerde duruyor. yorumunuz icin tesekkurler
http://24moto.dp.ua/pictures/49302.jpg

wanda arkadas sanada tesekkur ederim walla onceden fanin tamami suyu icinde kalcak kadar yerlerden gectim birsey olmadi sonucta sadece silindirin ustune atiyo o havayi ama iste asil aklimi kurcalayan bu yeni aldigim cin mali sargi o suyun altinda bozulurmu yada normal giderken beni yolda birakirmi:)

Arjantinli69
24 Haziran 2010, 03:46
hımm alternatör sargıyı diyorsun.illaki oraya kadar su içine girersen elektrik üretmeyi keser.motosikleti yıkarken ister istemez o bölgeye su girer ama motoru çalıştırdığın an sürtünmeyle su kaybolur.bobin görevini yapar korkacak bir durum yok yani.O sargıların fiyatı sargı sayısı ve markaya göre 20 tl den başlıyor yukarı doğru çıkıyor.sonuç olarak aynı işi yapıyor ama malzeme kalite durumu fiyata etken oluyor.motora harici elektrik harcayan ilaveler yapmadıkça bozulacak bir parça degil.bir de şöyle bir durum var bozmuş olduğun alternatörü bir elektirik bobinajcısına sardırabilirsin cüzi bir rakama hem daha sağlıklı olur.