PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : krank mili hakkinda



Djnkt
03 Haziran 2010, 21:38
herkese selamlar gecen gun 2 zamanli 50 lik honda scooter imi actim tamamen indirdim motoru silindir ve piston degistircem yanliz dikkatsizligimden ve motoru temizlemeden actigim icin krank milinin oldugu yere motor blogunun icine hep toz toprak kacti bayagi toprak gitti yani bu sebepten dolayi oralari temizlemek icin motor blogunuda acicam simdi. krank milinin bilyelerinin arasina kactiysa guzelce benzinle temizledikten sonra bir sorun olurmu? motor blogunu once suyla sonra benzinle yikasam bir zarari varmi? bir sorum daha, piston kolu cok az saga sola oynuyor (silindirin enine dogru yani) bosluk var gibi bu normalmidir?

motorhocası
03 Haziran 2010, 21:51
Sağa sola biraz oynar,yukarı aşağı boşluk varsa sorundur. Öyleyse de biyel kol yatak boşluğu ve krank kol muylusu boşluğu kontrol edilip, hangisi aşınmışsa o değişir.

Gazyağıyla yıkayın diyeceğim zor bulunur, en iyisi mazotla yıkayın.Altkısmı açmayıp üstünden temizleme imkanı varsa öyle yapın.

aya
03 Haziran 2010, 22:19
yataklar ne alemde?

Djnkt
03 Haziran 2010, 23:01
tesekkurler motorhocasi ozellikle baktim yukari asagi bosluk yok sadece saga sola biraz. en iyisi acmak heralde blogu cunku cok toprak kacti.

aya, yataklarin durumunu bilmiyorum motor blogunu daha acmadim varyator sabitleyici anahtar olmadigi icin diger tarafindaki jeneratoru sokemedim onu sokmedende acilmiyor blok