PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MT Destek/Yardımlaşma



MrSharp
14 Mayıs 2010, 19:36
Merhaba arkadaşlar.Sitede Herkes Elindeki Fazla Parçaları Paylaşıyor.Çok güzel bir Dayanışma ve Yardımlaşma Örnegi. Demin Yemek yerken düşünüyordum. Motorun Kazalı yerlerini nasıl yaptırırım diye. Ve aklıma birden Şöyle bir şey geldi. Herkes benim Gibi Exper Yardımı ile yada Peşin para verip Motorunu yaptıramayabilir. Aramızda Motor Parasını Zor biriktirenler var. Sitede Kaç Tane Aktif üye Var Bilmiyorum tam olarak, Dedigim gibi sadece Bir fikir ama Mesela Kazası olan bir Arkadaşa Sitedeki Herkes 1 TL gibi bir miktar Verse Bu Arkadaşın Birazda Olsa Yükünü Hafifletiriz diye Düşündüm. Tabi Siz Ne Dersiniz bilmiyorum. 1 TL sanırım Kimseye Fazla dokunmaz. Teşekkürler. Birde Yanlış anlaşılmasın ben Kendim için Söylemedim. Benimkini sigorta karşılıyor. bana Dönmesin olay.

Sinan Aksu
14 Mayıs 2010, 19:45
İmkanı olmayanlar için evet güzel olur.
Ama imkanı olanlar bile faydalanmak isteyecektir.
Tıpkı ramazan çadırlarına mercedes ile gelip yemek yiyenler gibi...

MrSharp
14 Mayıs 2010, 19:48
Tabi orası öyle ama işte :( Herkes sizin gibi iyi niyetli diil.

serkanADH13
14 Mayıs 2010, 19:50
Sanıyorum aynı topıc kişisel olarakta açılmıstı,
Yani bu işlem yürümez,
bu güne kadar kimse kimseden bişiy beklemeden işler başardı,
yine başaracaktır,

Arkadaşında Dediği Gibi,
Kimse Kimseyi Tanımıyor,
O Nedenle Kimin Nasıl İhtiyacı Olduğuda Bilinmeyeceği İçin.

En İyisi Bu Hayrından Vazgeç Sen :)

Düşünmen Dahi Güzeldi...

gitarist444
14 Mayıs 2010, 19:51
İmkanı olmayanlar için evet güzel olur.
Ama imkanı olanlar bile faydalanmak isteyecektir.
Tıpkı ramazan çadırlarına mercedes ile gelip yemek yiyenler gibi...

sonuna kadar katılıyorum istismara açık bir konu ama güzel bi düşünce gerçekten...

MrSharp
14 Mayıs 2010, 19:52
Haklısınız :( Ne yapalım artık. Ben Bir şey olursa elimden geleni yaparım ama. :)

AydoganX
14 Mayıs 2010, 20:52
Fikir çok güzel MrSharp. Günümüzde insanlar arasındaki güvensizlik ve samimiyetsizlikten dolayı bu dediğinin olması ne yazık ki zor görünüyor.

Aşağıda bir örnek var ne zamanki bu seviyeye geliriz, bahsettiğin konu gerçekleşebilir.



Atalarımızın kabul edip hayatlarına taşıdıklarına baktığımızda verilen sadakalarda ve yapılan iyiliklerde ‘sağ elin verdiğini sol elin bilmemesi’nin bize ait bir düstur olduğunu görüyoruz.

Kur’an-ı Kerim, başa kakmanın, sadakanın değerini, minarenin tepesinden kuyunun dibine düşüreceğini gösteriyor. Bakara Sûresi’nde, “Tatlı söz ve kusurları bağışlama, peşinden başa kakma yoluyla incitme gelen sadakadan çok daha iyidir.” (Bakara, 2/263) buyurularak başa kakmanın sadakanın değerini sıfirlayacağı ifade ediliyor.

Toplumda, yapılan iyilikler bu anlayış içinde olunca, başa kakma ve yaptığı iyilikten dolayı başkalarına üstünlük taslama gibi problemler olmayacaktir. Dinin ruhunu iyi kavrayan Müslümanlar ‘Yaptikları hayrin içine riya girer, iyilik yaptikları kimseler eziklik hissederler’ diye son derece hassas davranmışlardır.

Bu hassasiyetin ürünü olarak bugün bildiğimiz bir uygulama vardır Osmanlı doneminde: Sadaka taşları.

Sadaka taşı, yaklaşık iki metre boyunda mermer bir sütun. Üstünde bir çukur var.

Dış görünüşü genelde bu şekilde olan sadaka taşları sosyal hayatın en önemli icatlarındandır. Yapılan iyiliklerin başa kakılmamasi ve muhtaç insanların da ezilmemesi icin enfes bir yoldur sadaka taşları.

Umumiyetle geceleyin veya kimsenin olmadığı bir dönemde hali vakti yerinde olanlar buraya ihtiyaç sahipleri için sadakalarinı bırakırlardı.

Bir insan sadaka vermekle hayır yapıyordu; ama kime iyilik yaptığını da bilmiyordu. Karşısında ezilen iki büklüm olan insanlar olmuyordu böylece. Derdini kimseye açamayan hakiki bir fakir, ihtiyacı olunca oraya geliyor ve o da yine kimseye halini açmadan oradaki paranın ihtiyaci kadarını alıyordu. Ne kadar ihtiyacı varsa o kadar. Çünkü o biliyor ki, kendisi gibi ihtiyacı olan başka insanlar da var. Bu sadakayı verenin de meçhul olmasi sebebiyle kimsenin karşısında yüz suyu dökme ve ezilme durumu da olmuyor ve duasını da tanımadığı, bilmediği bir insana gönderiyordu.

Tavir ve davranislarını dinin ruhundan alan atalarımız gercekten ince anlayış sahibi insanlardı. Sadece sadaka taşları değil, her birisi ayrı bir inceliğin ürünü olan ayni ve nakdi yardimlar da bizim kültürümüzün ürünleri.

Yüzsüzlük edip insanlardan isteme hususunda geri duran insanlarin ihtiyaçlarini giderme adına mükemmel bir buluş.
http://img524.imageshack.us/img524/7637/p8190130id0.jpg

MrSharp
14 Mayıs 2010, 21:03
Benimki Sadece Öneriydi de Ben hiç kötü yönde düşünmemiştim.

kanucan
14 Mayıs 2010, 21:06
Böyle bir yardımlaşmaya gerek yok.
İllaki biri çıkıp diğerinin iyiliğini suistimal edecektir.
Böyle bişeyin olmasıda hiç hoş olmayacaktır.

motorhocası
14 Mayıs 2010, 21:13
Elindeki çıkma-motoruna bir daha takmayı düşünmediği parçaları cüzi miktarda satabilir, paylaşım yapılacaksa yedek parçalar ayrıntılı fotoğraflanıp satılsın daha hayra geçer.

MrSharp
15 Mayıs 2010, 02:19
Ben iyilik olsun diye Söylemiştim Zaten. Neyse Artık.

bektanist
15 Mayıs 2010, 07:21
Ben iyilik olsun diye Söylemiştim Zaten. Neyse Artık.

güzel düşünmüşsün ama işde aması var arkadaşlarımında dediği gibi bu işden nemalanmaya çalışacak çiğ insan gurubu malesef karşımıza çıkıcaktır yoksa 1 lira 3 lira kime dokunur içinde iyilik olan insan mutlaka karşısındaki insana yardım etmek ister ama kötülük olan insan kendini bu işden pay çıkarmaya çalışır ve sonra deniz feneri olayına döner oysa birbirimize güven kaybı yaşamasak ne güzel bir platform oluşturulurdu düşünsenize bir motorsikletli arkadaşımız kaza yapıyor veya maddi olasızlıkdan özellikle kredi kartı mağduru oluyor motorsikletini yok pahasına ya satıyor yada haczediliyor işde o anda hibe olarak deil ama onu refaha çıkarcak bir oluşum olsa hem o kişi büyük sıkıntıdan kurtulur hem bizde bir arkadaşımızın sorununu çözmenin verdiği mutluluğunu yaşardık. sanırım bu küçük bir hayall.....! bu arada sinan aksuya teşekkürler yardım sever dostum saol :rendeer::cat:

MrSharp
15 Mayıs 2010, 11:20
Evet Keşke Herkes Böyle Düşünse. İhtiyacı olana verirdik Temize Çıkardı. Güzel olurdu.