PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektrik sorunum var galiba bir bakarmisiniz



Djnkt
14 Mayıs 2010, 00:46
merhaba benim 2 zamanli ufak honda scooterimda her 2 gunde bir far patliyor cikartiyorum bakiyorum lambanin ici kapkara calismiyorda neyse bu bir:) birde son zamanlarda kontagi kapattigim zaman stop etmiyor bazen. ya 1-2 saniye sonra kendiliginden stop ediyor yada oyle calisiyor ama gaz verdigin zaman direk stop ediyor. garip bi durum, kontak elektrigi kesmiyor desek ozaman niye anahtari cikarttigim zaman normal calismiyor gaz verince stop ediyor tesekkurler herkese :rendeer:

yakamoz043
14 Mayıs 2010, 00:50
kontak degısır buyuk ıhtımal ve motorunda far tesisatında şase vardır

Crazy Motors
14 Mayıs 2010, 15:22
Büyük ihtimal sorunun konjektöründe.
Normal çalışmada konjaktör 14,5V vermesi gerekirken, seninki arızalı ise misal 18-20V veriyorsa;
1) Fazla gelen voltaj lambalarını patlatıyordur.
2) Boşta çalışırken startor 14,5V yerine misal 18-20V verdiğinde sen motoru kapattığında gerilim seviyesi 18-20V tan 12V un altına kadar inene kadar ateşlemeye (ateşleme sistemindeki kapasitelerin de etkisi var) devam ediyordur (dediğince ~1-2sn) ve istop ediyordur. Kontağı kapatıp gazı açtığında ise ateşleme sayısını arttıracağından çekeceği akım da artmaktadır ve düşen gerilim bir an tüketildiğinden hemen istop ediyordur.

Benim düşüncem böyle. Tecrübeli ve bilgili arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaklardır.
Kazasız belasız sürüşler.

RunemagicK
14 Mayıs 2010, 15:39
far patlama olayı bendede vardı, konjektör bozuldu diye tahmin etmiştim ama statör bozulmuş, değiştirdik düzeldi

motorun stop etmeme olayının benzerinide geçen gün yaşadım. motor birden stop etmişti, marşa bastım marş motoru boşa dönmeye başladı, marşı bıraktım yine dönüyodu, kontağı kapattım hala dönüyodu, sigortayı çıkarttım hala dönüyodu, en son akünün kablolarını çıkardım. meğersem ön tarafta bir yerde kısa devre olmuş. belki senin sonununda böyle bişeydir.

pc-kopat
14 Mayıs 2010, 15:59
motorlarda tesisata giden akımın bir seviyenin üerine çıkmasını engelleyen bir parça vardır. adı regülatördür. sizinkinde sistem nasıl bilmiyorum. bazı motorlar buna ihtiyaç duymaz çünkü zaten sistem buna göre tasarlanmıştır. eğer böyle bir parça varsa onu bulup değiştirin sorun çözülür

Djnkt
15 Mayıs 2010, 19:34
herkese tesekkurler cevaplariniz yardimlariniz icin. bugun gene birkac kez oldu kontagi kapattigimda stop etmedi ama farkettimki kontak normal butun elektrigi kesiyor sinyaller korna isiklar tamamen sonuyor ama motor calismaya devam. ozman Crazy Motors arkadasin dedigi mantikli gibi..