PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motor yalpa yapması ?



intikam91
30 Nisan 2010, 21:56
iyi akşamlar herkese bugün scooter ramzey star 150 motorumla biraz gezintiye çıktım toprak dik bir yoldan çıktım çıkarken hiç bir sorun yoktu indikten sonra sanki motor hafiften yalpalamaya başladı ayrıca ön disk ten fren yapınca sürtme çıck gıyk gibi daha önceden gelmeyen sesler gelmeye başladı acaba bunların nedenleri nedir inerken full fren yaparan indim ön arka ayrıca motorda 2 kişiydik (toplam 200 kg ) + 120 motorun kendi ağırlığı vardı

cakalaz
30 Nisan 2010, 22:04
yalpalama olayı asfaltın seklinden de olablilr. mesela bazı otoyollarda kasis olduğundan direksiyon yalpa yapar...

intikam91
30 Nisan 2010, 22:11
yalpalama olayı asfaltın seklinden de olablilr. mesela bazı otoyollarda kasis olduğundan direksiyon yalpa yapar...

evden çıkıp 10 km asfalt yolda gittim bahsettiğim yere çıkıp indikten sonra aynı yoldan döndüm bariz bi değişim hissettim yani yol aynı yoldu acaba vida falan gevşemiş olabilirmi yada jant yamulmuş olabilirmi birde eğer fren balatası yandı ise ondan kaynaklanabilirmi (buna pek ihtimal vermiyorum çünkü sürtmüyor boşta rahatlıkla dönüyor ön teker)

huska
30 Nisan 2010, 22:16
320kg azmı kardeşim ucuz kurtulmuşsun. hıc scooterla bozuk bi yolda o kadar agırlıkla inilip cıkılırmı?frenle ındıysen fren balataların bıtmıstır dısklerın cızılmeye basladıgı ıcın gelıyor o sesler ayrıca yalpalama bi çok sebeble yapar jantların agırlıga dayanamayıp bozuk yolda egılme yapmıs olabılır.hemen yenı balata caktır,ustan baksın jantlara öyle binme sakın yarın mutlaka götür gecmıs olsun..:rendeer:

piranha dört
30 Nisan 2010, 22:17
Lastik havası inmiş ve sen bunu geç farketmiş olabilirsin.Arka salıncak burçların deforme olmuş olabilir.Düz ve makul bir egimde yol boşken ellerini bırakıp düz gitmeye çalıştıgında bariz bir tarafa çekiyorsa mesnet ayarların kaymış olabilir.

Sinan Aksu
30 Nisan 2010, 22:21
2 kişi 200 kg miydi? maaşallah vallahi...

mogli
30 Nisan 2010, 22:25
Gıcırtılar diskin ve balatalarının tozlanmasından olabilir normaldir. O şekilde fazla kullanma yıkamanı öneririm. Crosslarda balatayı katleden en büyük etkendir ;)

intikam91
30 Nisan 2010, 22:27
2 kişi ağırdık bayağ :D

yarın hemen servise gideceğim buraya danışmamın sebebi ustanın bana gereksiz masraf açmasının önüne geçebilmem acaba bana pahalıya patlarmı

mogli
30 Nisan 2010, 22:33
Bana kalsa motorun çinliyse ve elin alet tutuyorsa hiç gitme ustaya her yerini güzelce sık.(Düzenli olarak) Ben her gıcırtıdan ustaya gitsem dükkandan çıkmamam gerekir :)

Doobly
30 Nisan 2010, 22:41
Ön taraftan yalpalama yapıyorsa ön amortisörlerde sorun olabilir.
Genel olarak yalpalama özellikle de gazı bırakınca oluyorsa arka frenin kampana yaylarından biri fırlamış kırılmış olabilir. Yeterince güç vermeyince kendi kendine hafir sıkma yapıyordur
Sarsıntıdan egsoz boğazı kırılmış olabilir. Ki çin motorlarında en çok olan şey. Motor içindeki gazı atamayınca boğulur ve sürekli gazda değişiklik yapıyormuş hissi verir sen de bunu yalpalama olarak algılıyor olabilirsin.

Hepsi tecrübeyle sabittir. :) Kolay gelsin.
Garanti devam ediyorsa servise sarsıntıya girdiğini fln söyleme. Egsozdan falansa garanti kapsamına giriyor.