PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : işte reklamımız gazetede !!!



satoyama
19 Nisan 2010, 06:01
MOTOSİKLET TERÖRÜNÜDE GÖRÜN
geçen gün iş yerinde Haber Türk gazetesinin (17 nisan 2010 tarihli) "istanbul" ekini okurken, bu koca manşeti görünce şok olmadım desem yalan olur :farao:
bende gazeteyi haberi görmeyen arkadaşlar için eve getirip taradım,

öncelikle resimdeki profesyonel kurye arkadaşa bir özür borçlular

işte istanbullu motorcuların basın gözündeki yeri ve halk içindeki başarılı reklamı, haklılık payı olsada bu motorcuların içinde korumalı kasklı ehliyetli tecrübeli motorcularda kaynamış oluyor :farao:



1. iş olarak çalışanlar (profesyonel kurye)
2. motoruyla her gün işe gidip gelenler
3. hafta sonu yada hobi olarak binenler

istanbul trafiğinde motorcuların bir haşere gibi görülmesi önemsenmemesi, zevkine hatta bilerek yapılan sıkıştırmalar ve çarpmalar :pr:

oysa italya ispanya ingiltere gibi ülkelerin metropollerini, etekli bayan motorcularını, trafikle uyum içindeki onca motoru gördükçe hep içim gidiyor ve üzülüyorum

bu hanzolarla dolu istanbulun hanzo "sucuları kebabcıları" yüzünden işi terör lafına kadar getirmişler, helal olsun! (sözüm adam gibi kuryelere değil)

ön izleme
http://img651.imageshack.us/img651/2157/gazete.jpg

orjinal boyut

http://yfrog.com/j1gazetej

kanucan
19 Nisan 2010, 06:04
Motosikletlilere yapılanları görmezden gelmek anca bu kadar olurdu.!!!

grognard
19 Nisan 2010, 07:43
haklılık payı var motorun altgeçitte ne işi var?? tamam haber sert olmus , hedef gösterilmiş lakin kaldırımda gezen paket servisçilere , kuralları hiçe sayan damacanaları doldurup kaldırımda onunu gormeden gidenlere ben de kızıyorum....bu arada kurye arkadasın fotoğrafı cok gereksiz olmus resmen hedef gibi gosterilmiş...:silent:

Ante
19 Nisan 2010, 08:10
Yazılanların nesi yanlış? HT bence haberi olduğu gibi vermiş. Plakaları kapatması bile hedef göstermeme açısından olumlu. Fotoğraftaki sürücü için "Kurye" diye siz söylüyorsunuz ve tamam biz motosiklet kullanıcıları da donanımından anlıyoruz onun Kurye olduğunu ama yazıda bu bile yazılmamış. Ayrıca yazının girişinde de söyleniyor zaten. Şimdiye kadar trafik kurallarını ihlal eden taksi, kamyonet vb. sürücüler hakkında da yazmışlar.

Carl Gustav
19 Nisan 2010, 08:27
Eksik bilgi de okuyucuyu manipüle eder.

Yazılanlarda yanlış yok. Eksik var.

"Motosiklet sürücüsü şöyle yapıyor, böyle yapıyor..."

İyi güzel de sen de arabanı insan gibi mi sürüyorsun ki motosiklete laf ediyorsun?

Bence tamamen genel halkın "onlar-biz"ci anlayışını sıvazlamak için yazılmış cahil gazeteci haberi.

Haydarla tanıştırmalı.

Slmlr
Brkn

Ramazan Can
19 Nisan 2010, 08:45
bu ne biçim iştir anlamadım...

Nexagon
19 Nisan 2010, 09:01
muhtemelen motosiklete garezi olan bir muhabirin haberidir arkadaşlar bu. motosiklet sıradan bir mevzu olmadığı için ve de bu haber olay niteliği taşımadığı için sıradan muhabirlerin kafasına esip de böyle bir haber yapmazlar. kasıtlı olarak, acıyla yapılmış bir haberdir bu.

mücahit_89
19 Nisan 2010, 09:55
bunu yazan muhabire özel bi muamele yapmak lazım...milyonlarca araba kullanan dengesiz adamlar var onlar hiçbişey ama buldukları saçma resimlerle motosiklet kültürünü zedeliyen şu yazıyı yazması tamamen bu muhabirin cahilliğinden kaynaklanıyor...ülkemizde motosikleti hiçe saydıklarını yazacağı yerde şu yazıya bakın hele...hayatında motorun üzerine oturup trafiğe çıkmamış bir adama bunu nasıl yazdırıyorlar anlamıyorum.

satoyama
19 Nisan 2010, 20:07
haklılık payı var motorun altgeçitte ne işi var?? tamam haber sert olmus , hedef gösterilmiş lakin kaldırımda gezen paket servisçilere , kuralları hiçe sayan damacanaları doldurup kaldırımda onunu gormeden gidenlere ben de kızıyorum....bu arada kurye arkadasın fotoğrafı cok gereksiz olmus resmen hedef gibi gosterilmiş...:silent:

evet aynen öyle olmuş hele gel sen bizim semti gör :pr:

mahoni38
19 Nisan 2010, 20:12
Belki motorun koltuğına bile oturmamıs bir kişinin kaleminden çıkmıs gibi evet kuralları sırf esnetebildğimiz için esnettiklerimiz oluyor (yayalar geçsin diye acılan delikten U donmek gibi ama su var eğer arabalar ordan geçsin aynı sekilde arabalarda kaçamak yaparlar eminim) ama bu "TEROR" seviyesinde değil sadece bir kişi içinde seyahat edecek diye araba kullanmak motor dan daha mı fazla trafik terörü oluşturuyormus Peh!

necatik35
19 Nisan 2010, 20:58
Gazeteciliğin düsturu malesefki"köpek insanı ısırırsa haber olmaz,insan köpeği ısırırsa haber olur"mantığı üzerine kurulu olduğu için,motosikletçiler daha çoook hedef tahtası olur.
Çoğunluk otomobil sürücüsü olduğu için onlardan yana haber yazılır.
Minibüsçü,taksici,kamyoncu,otobüsçü hatta trenci hedef tahtası gösterilir.
Örnek:tren otomobili biçti.....
aslında "salak şöför trenin karşısına çıktı" demezler...:farao:

zeda3000
19 Nisan 2010, 21:09
Gazeteciliğin düsturu malesefki"köpek insanı ısırırsa haber olmaz,insan köpeği ısırırsa haber olur"mantığı üzerine kurulu olduğu için,motosikletçiler daha çoook hedef tahtası olur.
Çoğunluk otomobil sürücüsü olduğu için onlardan yana haber yazılır.
Minibüsçü,taksici,kamyoncu,otobüsçü hatta trenci hedef tahtası gösterilir.
Örnek:tren otomobili biçti.....
aslında "salak şöför trenin karşısına çıktı" demezler...:farao:

ahh ahh ne kadar dogru bu cumleler. :cat:

motocycleboyreigns
19 Nisan 2010, 22:11
Habertürk ufuk güldemir'den çıktıktan sonra kime neye hizmet ettiği belli olmayan karaktersiz,cibiliyetsiz bir bulvar gazetesidir.Canınızı sıkmayın.

bykz mtr klb
19 Nisan 2010, 22:12
adam terör demiş ya, araba trafik, motorsa özgürlük demektir.ztn motor adamın kalıbında. ha damacanayı omuzlamış ha motorla götürmüş.

dynner
19 Nisan 2010, 22:20
Haber sadece pizza kuryelerne olsa her turlu katılıcamda bu kadar genel olarka nasıl böyle birşeye varılıyor anlamıyorum ?

Slayerrr
19 Nisan 2010, 22:56
Yazılanlar doğru ancak biraz fazla genel olmuş. Sanki her motosiklet kullanan trafik kurallarına aldırış etmiyormuş gibi. Özellikle haber alanının büyük kısmını kaplayan fotoğrafta trafiği katleden motorcu profilinin aksine, koruma ekipmanlarını giymiş, görünen kısımda kurallara uygun bir şekilde motosiklet kullanan bir sürücü var. Zaten arabalar tafafından sıkıştırılan motosikletler için "motosiklet terörünü de görün" şeklinde başlık atmak tamamen yanlış olmuş.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:41 ----------

Bu forum sayfasının likiyle beraber haberin yazarına bir mail gönderdim neden böyle yazdığına dair. Belki bir cevap gelir. Esra boğazlıyan ebogazliyan@htgazete.com.tr

Endurocu01
19 Nisan 2010, 22:58
Carl Gustav ve necatik35 ne güzelde açıklamışlar,dillerine sağlık bir gün önüme sinyal vermeden kıran birinin sinyal kolunu kırıp biyerine monte edicem belki orda çalışır,
hatalı sollama araç sürücülerinde
sinyal vermeden dönme araç sürücülerinde
kırmızı yansada hareket eden araç sürücüleri
bacak arasına birayı alıp seyir halindeyken kullanan araç sürücüleri
ani şerit değiştiren araç sürücüleri,bunları görmeyen denyo muhabir trafik sıkışıklığında aralara giren kurye sürücüsünümü görmüş,ey be geri zekalı trafikte sıkışık kalacaksam neden motor alayım denyo,maymun kendi kıçını görmezmiş şempanzenin kıçına bakıp gülermiş

Slayerrr
19 Nisan 2010, 23:27
Bu forum sayfasının likiyle beraber haberin yazarına bir mail gönderdim neden böyle yazdığına dair. Belki bir cevap gelir. Esra boğazlıyan ebogazliyan@htgazete.com.tr

Maalesef mailim geri dönmüş karşı tarafın mailindeki sorunlardan dolayı.

Sinan Aksu
19 Nisan 2010, 23:49
Vah vah vah..

Her kuşa yuva bulunmuşta bi leylek kalmış..

Jagadam
19 Nisan 2010, 23:51
Şerit arasından da giderim, asıl sahibi olan yayalar piyasada yoksa kaldırıma da çıkarım, gerekirse anında boşaltabileceğimi bildiğim emniyet şeridine de girerim. Yukarıdaki yazarın zihniyetini taşıyanlar istedikleri kadar kudursunlar hasetlerinden! Siz ömrünüzü trafikte harcamaya devam edin, aralardan akıp gitmeye devam edeceğiz biz! Çok mu gücünüze gidiyor? Vah vah!

Otomobil sürücülerine nazaran otuz kırk kat daha yüksek (yüzde 30 demiyorum, otuz kırk kat!) ölüm tehlikesini göze alıp motor kullanıyorsam müsaade edin bu kadarcık semeresinden de faydalanayım. Arabalardan az benzin yakmanın, yollarda, park yerlerinde minimum yer kaplamanın, asfaltta hiç tahribata sebep olmamanın mükafatı, eşek yüküyle ÖTV ve köprü ücreti ödemekle sınırlı kalmamalı!

Aykut009
20 Nisan 2010, 00:03
gazetede ki yazıların bir kısmı doğrudur.alt geçitleri kullananlar,deli gibi geiden mal taşıyan sürücüler yüzünden biz bu dangayı yiyoruz.
ama gazeteye hele bu kadar büyük kitlelere ulaşan bir gazete bu kadar acımasız olmamalıdır bence.sanki bütün İstanbul daki motosikletiler böyle davranıyor.hepimiz serseri mayın gibiyiz sanki.
bence tepkilerimiz sadece buraya yazdıkalarımız ile kalmasın,Habertürk'e e-mail atarak bu yaptıklarının yanlış olduğunu göstermeliyiz.ama saygı çerçevesinde bunu yapmalıyız ki görsünler motosiklet kullanıcılarının aklı başında olduğunu.
Buyrun buda sitenin linki.en aşağıda bize ulaşın var oradan mail atabilirsiniz.
http://www.haberturk.com/

Olcan138
20 Nisan 2010, 00:19
Ne güzel yazmış işte...:cat:

Mail adresinden geri dönmüş mail, olmasa ben de üşenmez tebrik ederdim yazanı...

Sucu, kebapçı, pizzacı tayfasından hangimiz şikayetçi değiliz... Günlük hayatlarında da motor kullanıyor belki bu arkadaşlar, ama altlarındaki motor kendilerinin olunca, özellikle de şu 30 dakikada götüreceksin dayatmacası olmadıkça çok daha adam akıllı kullanıyorlar, bu da bir gerçek.

Ben inanılmaz memnun kaldım yazıdan, iğneyi kendimize sonuçta... trafikte saygı istiyorsak şeritte isteyeceğiz bunu; emniyet şeridinde, kaldırımda bizden büyük arabalar bizi sıkıştırıyor bahanesiyle biz de bizden acizler diye yayalara, arızalı veya acil durumdaki arabalara eziyet etmeyeceğiz...

Hatta daha da ileri gidersek, bu kural ve durumlara uymayan, hatta tamamen zırt giden o kadar çok "motosiklet kullanıcısı" bile varken, sadece iş icabı motosiklet kullananlara gitmiş yazı, az bile olmuş...

raven71
20 Nisan 2010, 00:21
motosikleti gerçekten pervasızca, saygısızca ve kuralsız kullanalar oldukça fazla maalesef.

ancak bütün motosiklet kullanıcılarını aynı kefeye koyan bu tip haberleri de kınıyorum. haberi yapan muhabiri ve yayın yönetmeninin protesto edelim. mesela bu haber için gazeteye fax ve mail yağdırabiliriz.

bu yağışı da değerli site yönetimi organize edebilir. :cat:

Slayerrr
20 Nisan 2010, 00:33
Ne güzel yazmış işte...:cat:

Mail adresinden geri dönmüş mail, olmasa ben de üşenmez tebrik ederdim yazanı...

Sucu, kebapçı, pizzacı tayfasından hangimiz şikayetçi değiliz... Günlük hayatlarında da motor kullanıyor belki bu arkadaşlar, ama altlarındaki motor kendilerinin olunca, özellikle de şu 30 dakikada götüreceksin dayatmacası olmadıkça çok daha adam akıllı kullanıyorlar, bu da bir gerçek.

Ben inanılmaz memnun kaldım yazıdan, iğneyi kendimize sonuçta... trafikte saygı istiyorsak şeritte isteyeceğiz bunu; emniyet şeridinde, kaldırımda bizden büyük arabalar bizi sıkıştırıyor bahanesiyle biz de bizden acizler diye yayalara, arızalı veya acil durumdaki arabalara eziyet etmeyeceğiz...

Hatta daha da ileri gidersek, bu kural ve durumlara uymayan, hatta tamamen zırt giden o kadar çok "motosiklet kullanıcısı" bile varken, sadece iş icabı motosiklet kullananlara gitmiş yazı, az bile olmuş...

Göndermeye çalıştığım mailde, ben de tehlikeli motorculardan rahatsız olduğumu, ancak bunu haber yaparken "motosiklet terörü" başlığıyla ve ortadaki, kurallara uygun görünen motosikletli fotoğrafıyla yayınlamanın bence yanlış olduğunu yazmıştım. Trafikte bir terör unsuru gibi algılanmaktan rahatsız oldum.

KUVVETMİRA
20 Nisan 2010, 00:36
vay arkadaş, gasteye çıkmışız be ::biggrinn

asfalt meleği
20 Nisan 2010, 00:46
insan üzülüyor. hırsızın arsızın kevaşenin rezilliğini görmezler..

türkçeye "motor" tanımını katan güzide kadını baş tacı ederler.. hırsız politikacıya düşecek üç beş kırıntı için ağam paşam derler..

arada bir de konu bulamayınca ısıtıp ısıtıp göz önüne getirirler..

sevgili haberciyim diye gezinen insancık.. ne demeli ki sana..

bu memlekette motosiklete binmenin adabını bize öğretmeye çalışıyorsun kendi çapında.. hadi böyle düşünüyorsun diyelim.. önce sen kendi mesleğinin hakkını adam gibi vermeye kalksan nasıl olur? önce işini düzgün yapsan da seni adamdan saysak? olmaz mı?

bu memlekette en azından fiziksel ve yüreksel üstünlüğü olanlar motosiklet kullanıyor. yoldaki 4 teker içindeki onca dangılı haber yapmak neden bu kadar zor. yolda yürümesini bilmeyen ayu encüklerini neden malzeme yapmıyorsun? neden mi? söyleyeyim.. seni onlar okuyor.. çünki içinde biryerlerde sende onlardan birisin..

uzun burunlu ayakkabı ile gezip rep müzik dinleyen gençler, lemanyak okuyup gülerek yaka bağır açık gezerek tespih sallayan dingozlar var bu ülkede.. kendileriyle çelişen bu insana benzemedikleri değil de bizi haber yap attığın iftiralarla.. gerçi senin de cibilliyetin belli zaten konuşmaya bile gerek yok..

kim ne derse desin.. bu vatandaş çıkıp aynı haberleri diğerleri için de yaparsa ancak o zaman kabul edebilirim. akşama kadar trafikte canım çıkıyor. o kadar rezilleşti ki sürücü kalitesi. artık tutamıyorum kendimi insanların adam olmamazlığından. kendim yeri geldiğinde taksi şöföründen beter kullanıyorum. ama etrafta hayatını yada malını tehlikeye atacağım insanlar varken yapmıyorum bunları. kendi reflekslerimin kullandığım aracın farkındayım yeterince.

kankicbf
20 Nisan 2010, 01:15
Yazık..Şimdi yeni bi yasak çıkmasında..:silent:

RunemagicK
20 Nisan 2010, 01:40
haber çok doğru, yalnız....
kimse evine su isterken, kebap, lahmacun, hamburger isterken bu adamların nasıl geldiğini düşünmüyor, maslaktaki plazalarda çalışanlar yemeği, çorbası birazcık geciktimi sabredemeyip telefona yapışıyor. bizzat gördüğüm olaylar. bu da halkımızın iki yüzlülüğü işte

Rebornx4
20 Nisan 2010, 01:52
Hiç şaşırmadım böyle bir haber çıkmasında. Bu haberi yazan arkadaşların aşağıdaki maddeleride haber yapması itina ile rica edilir

1-Trafikte bizi sıkıştıran 4 tekerler ( özellikle minibüs ve taksi)
2-Hiçbir ışık, yaya geçidi olmadan yola-önümüze atlayıp intahar etmek isteyen yayalar.
3-Belediyenin açıp bir türlü kapatamadığı, üzerinden geçmeyelim diye ZİGZAGlar çizdiğimiz çukurlar.
4-Taşıma kapasitesi 10ton olan, yalnız üzerinde 50ton ağırlık, 8 metreye uzanacak kadar yüksek dizilmiş mal taşıyan cengavber kamyon şoförleri.
5-Psikopata bağlanmış, abarth egzoz - NOS ikilisi olan modifiyeli arabalar.
6-Bizim 5snde boşaltabileceğimiz emniyet şeridinde gidip, arkadan gelen ambulansın kabusu olan arabalar. vs.vs.vs.

Birazda bunları haber yapsınlarda görelim arkadaşlar bakalım ne kadar akılları varmış?

asfalt meleği
20 Nisan 2010, 02:03
aman.. başka insanları, insancıkları ve yaptıklarını düşünerek yaşamak; zihnimizi kirletmeye bile gerek yok. cahilin biri bir yanlış görmüş irdelemiş. halbuki ona gelene kadar baktığı konuda ne yanlış var.. okuyan tayfa da cahil cühela olunca motosiklet kullanıcıların adı çıkıyor iyice.

WOLKANWOLKAN
20 Nisan 2010, 10:15
bence haber verme çabasında olan şahıs (haberci bile denemez) halen cinsel tercihi konusunda tereddüt taşıyor::gazete:::
:gazete::::123434::::piloot::::stretche::ohmy::::1 44::::150::::156::::yanliss:

By_StaR
20 Nisan 2010, 10:58
Carl Gustav ve necatik35 ne güzelde açıklamışlar,dillerine sağlık bir gün önüme sinyal vermeden kıran birinin sinyal kolunu kırıp biyerine monte edicem belki orda çalışır,
hatalı sollama araç sürücülerinde
sinyal vermeden dönme araç sürücülerinde
kırmızı yansada hareket eden araç sürücüleri
bacak arasına birayı alıp seyir halindeyken kullanan araç sürücüleri
ani şerit değiştiren araç sürücüleri,bunları görmeyen denyo muhabir trafik sıkışıklığında aralara giren kurye sürücüsünümü görmüş,ey be geri zekalı trafikte sıkışık kalacaksam neden motor alayım denyo,maymun kendi kıçını görmezmiş şempanzenin kıçına bakıp gülermiş

Ne Güzel Söylemişsin Abim :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:45 ----------


insan üzülüyor. hırsızın arsızın kevaşenin rezilliğini görmezler..

türkçeye "motor" tanımını katan güzide kadını baş tacı ederler.. hırsız politikacıya düşecek üç beş kırıntı için ağam paşam derler..

arada bir de konu bulamayınca ısıtıp ısıtıp göz önüne getirirler..

sevgili haberciyim diye gezinen insancık.. ne demeli ki sana..

bu memlekette motosiklete binmenin adabını bize öğretmeye çalışıyorsun kendi çapında.. hadi böyle düşünüyorsun diyelim.. önce sen kendi mesleğinin hakkını adam gibi vermeye kalksan nasıl olur? önce işini düzgün yapsan da seni adamdan saysak? olmaz mı?

bu memlekette en azından fiziksel ve yüreksel üstünlüğü olanlar motosiklet kullanıyor. yoldaki 4 teker içindeki onca dangılı haber yapmak neden bu kadar zor. yolda yürümesini bilmeyen ayu encüklerini neden malzeme yapmıyorsun? neden mi? söyleyeyim.. seni onlar okuyor.. çünki içinde biryerlerde sende onlardan birisin..

uzun burunlu ayakkabı ile gezip rep müzik dinleyen gençler, lemanyak okuyup gülerek yaka bağır açık gezerek tespih sallayan dingozlar var bu ülkede.. kendileriyle çelişen bu insana benzemedikleri değil de bizi haber yap attığın iftiralarla.. gerçi senin de cibilliyetin belli zaten konuşmaya bile gerek yok..

kim ne derse desin.. bu vatandaş çıkıp aynı haberleri diğerleri için de yaparsa ancak o zaman kabul edebilirim. akşama kadar trafikte canım çıkıyor. o kadar rezilleşti ki sürücü kalitesi. artık tutamıyorum kendimi insanların adam olmamazlığından. kendim yeri geldiğinde taksi şöföründen beter kullanıyorum. ama etrafta hayatını yada malını tehlikeye atacağım insanlar varken yapmıyorum bunları. kendi reflekslerimin kullandığım aracın farkındayım yeterince.

:cat::cat:

mete_han
20 Nisan 2010, 11:45
Yazılanların nesi yanlış? HT bence haberi olduğu gibi vermiş. Plakaları kapatması bile hedef göstermeme açısından olumlu. Fotoğraftaki sürücü için "Kurye" diye siz söylüyorsunuz ve tamam biz motosiklet kullanıcıları da donanımından anlıyoruz onun Kurye olduğunu ama yazıda bu bile yazılmamış. Ayrıca yazının girişinde de söyleniyor zaten. Şimdiye kadar trafik kurallarını ihlal eden taksi, kamyonet vb. sürücüler hakkında da yazmışlar.

Ante abiye +1 diyorum ve ekleme olarak...


Kurunun yanında YAŞ da yanar bile diyemiyorum...biz buyuz diyorum...ben değilim diyen çıksın karşıma...şerit takibi arac takip mesafesi yapıyormuymuş bunu sorarım.. 4 tekeride 2 tekeride trafik kurallarından bihaber memleketimin...


Satocum birşeylerin düzelmesi için bu tarz manşetlerin atılması gerekir...Nereye elini atsan kuralsızlık ve laçkalık var toplum mekanizmalaraında...


Sen makinanı adam gibi kullanıyorsan seni kastedmiyor ki...

Neden alınıyorsun...Gıda terörü var dedi 20 yıldır Uğur Dündar Abi hangi restoran fırın gıda imalatcısı alındı bu duruma...

amaç çürük elmaları deşifre etmek...

Bizim trafikteki asıl sorunumuz anlayışsız empati yapamayan 4 tekerli araclar...

Sinan Aksu
20 Nisan 2010, 12:02
Ante abiye +1 diyorum ve ekleme olarak...


Kurunun yanında YAŞ da yanar bile diyemiyorum...biz buyuz diyorum...ben değilim diyen çıksın karşıma...şerit takibi arac takip mesafesi yapıyormuymuş bunu sorarım.. 4 tekeride 2 tekeride trafik kurallarından bihaber memleketimin...


Satocum birşeylerin düzelmesi için bu tarz manşetlerin atılması gerekir...Nereye elini atsan kuralsızlık ve laçkalık var toplum mekanizmalaraında...


Sen makinanı adam gibi kullanıyorsan seni kastedmiyor ki...

Neden alınıyorsun...Gıda terörü var dedi 20 yıldır Uğur Dündar Abi hangi restoran fırın gıda imalatcısı alındı bu duruma...

amaç çürük elmaları deşifre etmek...

Bizim trafikteki asıl sorunumuz anlayışsız empati yapamayan 4 tekerli araclar...



Metehan abi bende sana +1 diyorum ve söylediklerine katiliyorum...

Fakat sunlarida eklemek istiyorum..


Motosiklet sürücüleri ile otomobil sürücülerini bi karsilastiralim.

Hata oranlarini göz önünde degerlendirelim, Otomobil sürücülerinin hata orani %60 ise, Motosiklet sürücülerinin hata orani %20'yi gecmez benim kanaatimce. Cunku trafikte otomobil kadar motosiklet seyir etmiyor. ( Kargocular ve servis motosikleti haricinde ) Ki herseyden önce motosiklet sürücüsünün hata yapma lüksü yok. Yukarida yapilan haber yanlis bi habermi? tabiki dogru.. Ama ben bu haberi yapan gazetecilerin yerinde olsaydim, İstanbuldan-Eskisehir'e tek gözü görmeyen kamyon söförünü, Alkol alan servis söförünü, Emniyet kemeri takmayan otomobil kullanicilarini, Farlari yanmadigi icin üsküdarda bahceye dalan minibüs söförünü haber yapardim...

mete_han
20 Nisan 2010, 12:37
Ama ben bu haberi yapan gazetecilerin yerinde olsaydim, İstanbuldan-Eskisehir'e tek gözü görmeyen kamyon söförünü, Alkol alan servis söförünü, Emniyet kemeri takmayan otomobil kullanicilarini, Farlari yanmadigi icin üsküdarda bahceye dalan minibüs söförünü haber yapardim...


Tamamda kanka şimdi mevzu başka...sen bu hataları yaparken aldığın riski canınla bedenile kırık çıkıkla öderken arac sahipleri o riskleri bir kaporta eziğiyle alıyor...o araya giren kurye veya X motorcu (bu ben bile oluyorum bazen) dengesinini kaybettiğinde kafasında kask bile olsa ilk darbeyi bedenden alacaktır...canımızı riske atıyoruz farkında değiliz...

İstanbulda kuralsızlık kuraldır...:cat:

m.şanveren
20 Nisan 2010, 14:55
Gazeteciliğin düsturu malesefki"köpek insanı ısırırsa haber olmaz,insan köpeği ısırırsa haber olur"mantığı üzerine kurulu olduğu için,motosikletçiler daha çoook hedef tahtası olur.
Çoğunluk otomobil sürücüsü olduğu için onlardan yana haber yazılır.
Minibüsçü,taksici,kamyoncu,otobüsçü hatta trenci hedef tahtası gösterilir.
Örnek:tren otomobili biçti.....
aslında "salak şöför trenin karşısına çıktı" demezler...:farao:

süper,ağzına sağlık abicim:rendeer:

MrSharp
20 Nisan 2010, 18:23
Ya Arkadaş İnceledim Gazeteyi. Kaldırıma Çıkmak yanlış Alt Geçidide Kullanmak. Ancak daha Emniyet Şeridinin Anlamını bilmeyenler Haber Yapıyor. Adamın Motoru Çalışmıyor. Arkadaşıda Kakıtırıyor. Adam bunu normal Şeritte Yapmıyor Hem de Gazetede Olayı bilmeden Yorum yapıyor. Çok yanlış Bu Haberler.

Ante
20 Nisan 2010, 19:27
Ya Arkadaş İnceledim Gazeteyi. Kaldırıma Çıkmak yanlış Alt Geçidide Kullanmak. Ancak daha Emniyet Şeridinin Anlamını bilmeyenler Haber Yapıyor. Adamın Motoru Çalışmıyor. Arkadaşıda Kakıtırıyor. Adam bunu normal Şeritte Yapmıyor Hem de Gazetede Olayı bilmeden Yorum yapıyor. Çok yanlış Bu Haberler.

Merak ettim yasal olarak Emniyet Şeridinin anlamı ve kullanım şartları nelerdir. Aydınlatırsanız sevinirim.

dalyan_
20 Nisan 2010, 20:28
Sen işyerine evine en geç yarım saatte pizza iste, ondan sonra motosiklet terörü:farao:

tantürk
20 Nisan 2010, 21:24
Bence doğru yazılanlar arabaların arasına şerit çizgisinden gidenler kaldırımda gidenler ani duruşlar manevralar sinyalsiz hareket hep yaşanıyor bunlar..
Bu tip motorsiklet kullananlar çok yanlış yapıyor. Kınıyorum :farao:

necatik35
20 Nisan 2010, 21:36
Bence doğru yazılanlar arabaların arasına şerit çizgisinden gidenler kaldırımda gidenler ani duruşlar manevralar sinyalsiz hareket hep yaşanıyor bunlar..
Bu tip motorsiklet kullananlar çok yanlış yapıyor. Kınıyorum :farao:

Aneyy bunu bir Angara lımı söylüyor.:bounce:

[Turan]
20 Nisan 2010, 21:42
Çamur at izi kalsın hesabı..

Ne hanzolar gördüm pideci vb. ama ne kuryelerde gördüm helal olsun diyip imrendim.

kempes
23 Nisan 2010, 17:22
Bu haberi yapan kesinlikle motorsiklete garezi olan bir şahıs bence,motorsiklet sürücüsü kaza yapıp öldüğü zaman gazetenin köşeşinde bir yere okunması zor olacak kadar küçük bir haber yaparlar,motor kaldırıma çıktı,yok iki arabanın arasından geçti diye kocccaaman manşet yaparlar,amma bu yazıyı yazan vatandaş bilmem ne pizzadan 30 dk içinde pizza isteyipte gelmediği zaman telefon açıp çemkirmesini iyi biliyordur bence...

The Dude
23 Nisan 2010, 22:34
haklı bir yazı.
eksik kısmına gelince motosikletin bana göre iki yanı vardır.
motosikletin avantajlarını iş amaçlı kullanırsın.
motosiklet hayata bakış açını temsil eden ve seni rahat ettiren bir araçtır.

bu yazı ilk gruba hitap ediyor. bu yüzden beni bu açısıyla ilgilendirmiyor. netekim bu grubun içinde yer alan sürücülerin trafik kurallarına uymadıklarını, diğer sürücüleri tehlikeye atacak şekilde araç kullandıklarını biliyoruz. motosiklet harici araç kullanıcılarının motosiklet kullanıcılarını tehlikeye atacak şekilde araç kullanmaları hiçbir şekilde mazeret olarak kabul edilemez.

motosiklet hayata bakış açınısı anlatan bir eşyadır.
korumalarını tam takım giyerek çevresine ve kendisine saygılı araç kullanan bir motosiklet sürücüsünün bu habere konu olan grup ile alakası oladığını düşünüyorum.