PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bayanların motor kullanması hakkında ne düşünüyosunuz?



Sayfa : [1] 2 3 4

mügeyim
31 Mart 2010, 18:46
bn motor kullanmak istiyorum fakat ailem de dahil herkes karşı bu duruma a2 ehlyet alcam dediğim herkes bana uzaylımışım gibi muamele yapıyor yaaa :pale:

fast_driver
31 Mart 2010, 18:50
mrb arkadaşım benımde durum aynen senınkı gıbıydı oturdum guzelce anlattım aileyi ikna ettım şimdi sorun yok soruna gelınce bence motor kullanımı cınsıyet ayrımı yapmaz herkez motor kullanabılır sonuçta bu bir aşktır tabi benim düşüncelerim

yesilius2
31 Mart 2010, 18:51
kapalı alanlarda evet :D
şaka maka gerçekten istiyorsan enınde sonunda ailende karşında duramaz.he 1 hevesle sardıysan motora ilk olumsuzlukta otomatıkman sen bırakırsın zaten.

muzaffer1968
31 Mart 2010, 18:55
Bence mücadeleye devam :cat:

sergiowanni
31 Mart 2010, 19:01
sessizce ehliyeti al:)ardından da git giysilerini al..kararlı olduğunu görürler ok derler..yılma devam et..iyiliğini istiyolar diye böyle yapıyolar..

barok34
31 Mart 2010, 19:02
bayan motorcu bir- iki arkadaşın seni evden alsın birkaç defa da görsünler :mrgreen:

takendy
31 Mart 2010, 19:02
çin malı japon malı yurdum malı bunu herkez kullanmalı

eftelya
31 Mart 2010, 19:03
dernek kuracaz bu gidişle :mrgreen:

drej73
31 Mart 2010, 19:04
bende bayanlar kullanabilir tabiki diyorum ama?

bukadar trafik magandası varken biraz zor olur senin için diye düşünüyorum

çünkü daha bir kaç gün önce televizyonda bir haber gördüm bayan bir motosiklet sürücüsünü bir kişi arabayla sıkıştırmiştı ve kaza olmuştu allahtan bayanın üzerinde koruyucu elbise vardıda yaralı kurtuldu tabii bu senin fikrini kesinlikle değiştirmesin istiyorum çünkü motor AŞKI başkadır.

ahmet şimşek
31 Mart 2010, 19:05
Bana kalırsa bu zorluklarla bayan erkek fark etmıyor benımde ailemde cok itiraz ettiler ama tabı sonunda ben kazanclı cıktım...ama bayan olunca sanırsam toplumumuzda bıraz daha farklı durumlar olabılır (arabayla trafıkte rahat bıramıyolar motorla nasıl surersın derler en azından) mücadeleye devam derım...

barok34
31 Mart 2010, 19:10
Yıllardır trafikde araba kullanırım ama motorla ulaşımın rahatlığı tartışılmaz derece de kolay oluyor hele ki ist da daha çok fark var arada orta şeritten hızlı gitmene rağmen kenara çekil geçicem diyen, bazen pat diye üzerine direksiyonu kıran dengesizler olsa da ilk duruşda bir kask kafası sanırım akıllandırıyordur onları da trafik dersen motosiklet tek geçerim.

zeda3000
31 Mart 2010, 19:12
Otomobil kullanan bayan normalde, motosiklet kullanan mi anormal oluyor? Ayni asfalti kullaniyorsunuz sonucta , ne sacma sey bence. Motosiklet kullanan mayin tarlasindami gidiyor.

TORAMAN
31 Mart 2010, 19:24
Mahalledeki genç kardeşlerimden birinin direksiyon sınavına seyirci olarak gitmiştim.

Birkaç bayan sürücü adayı gördüm çok titrektiler kendilerine güvenleri yok gibiydi hatta bir tanesi sınav saati gelmeden orada deneme amaçlı motor kullanayım dedi bir baktık kaldırıma çıktı scooterin altını parçaladı. :mrgreen:

Sınavı nasıl geçmiştir bilmiyorum çünkü genç kardeşimin sınavı bitince oradan ayrıldık.

Diyeceğim tabiiki herkes aynı değildir dikkatli-güvenli sürüş yapabilecek bayanlar yollarda olabilir NEDEN OLMASIN? :):cat:

mete_han
31 Mart 2010, 19:30
Selam mügeyim biz dostuz...:P

metci
31 Mart 2010, 19:34
Kendine güvendikten sonra neden olmasın, bizleri de görüyoruz sonuçta...
Makaslar, ön kaldırmalar vs. (herkes için demiyorum tabi)
Bayanın olduğu her yer düzene girer,
yeter ki sadace sürücü gözüyle bakalım... :rendeer::cat:

mete_han
31 Mart 2010, 19:34
dernek kuracaz bu gidişle :mrgreen:

Eftelya artık kendini iyice klavyeye adadı...şimdi sorsan bilmediği şey yoktur ...

ünaltürkyazıcı
31 Mart 2010, 19:41
sessizce ehliyeti al:)ardından da git giysilerini al..kararlı olduğunu görürler ok derler..yılma devam et..iyiliğini istiyolar diye böyle yapıyolar..

mügeyim kardeş sergiowanni kardeşin dediği gibi sessizce ehliyetini al gerisi kendiliğinden oluyor.Yalnız bu arada aileni kırmadan hallet bu işleri.İnsanın en yakın arkadaşları AİLESİDİR.
Şimdiden başarılar dilerim.

m.şanveren
31 Mart 2010, 19:44
Bence araba sürmelerinden çok çok iyidir.

Birkeresinde bayan bir araba sürücücü,ben bisikletli iken çiğnenmekten son anda kurtuldum..Sağa kaçıyorum peşimde sola kaçıyorum peşimde son çare boş bulduğum bir kaldırımın üzerine ''bunnyhop'' (tavşan sitili zıplamak,sıçramak) yaparak kurtuldum

eftelya
31 Mart 2010, 19:46
Eftelya artık kendini iyice klavyeye adadı...şimdi sorsan bilmediği şey yoktur ...

:mrgreen::mrgreen::mrgreen: miniminibirkuş , beni sizler yarattınız , yoketmeyin :mrgreen:

zeda3000
31 Mart 2010, 20:06
:mrgreen::mrgreen::mrgreen: miniminibirkuş , beni sizler yarattınız , yoketmeyin :mrgreen:

Merak ediyorum gunun kac saatini pc basinda geciriyorsun:) hep onlinesin :) hadi benim isim sebebi ile gun icinde mecburum ama elimde olsa 10 sn durmam su pc basinda.

eftelya
31 Mart 2010, 20:10
bende öğleden sonra 13.00 gibi geliyorum buraya ( calıstığım yer yani ) aksam 18.30 yada 19.00 gibi gidiyorum , evimde de internet var ama çok nadir giriyorum :) zaten arkilerim ben pcye oturunca genelde modemi kapatıyorlar , çünkü hiç yüzlerine bakmıyorum , ne söyleseler anlamadan hıı , evet , bencede , olabilir , falan diyorum :mrgreen: dizi izliyorum :P sınavlardan 1 gün önce de nası ders calısıyorum görmelisiniz , hergün öyle çalışsam uzaya çıkan ilk Türk olurdum ...

speirs
31 Mart 2010, 20:25
ülkemizde o kadar çok görgüsüz ayı varki allah yardımcınız olsun.

Sinan Aksu
31 Mart 2010, 20:39
Bunda tuhaf bisey yok, zaten olmasi gereken bu, hangimiz motorlarimizi ailemizin ozellikle annemizin 'Al yavrum ben seni destekliyorum' demesiyle aldik ki. Ne insanlar taniyorum motosiklet sevdasi yuzunden esinden bosananmi dersin motor aldigini aylarca ailesinden saklayanmi dersin.. İnanmak basarmaktan daha zordur, inandiysan olmustur bu is, hadi hayirli ugurlu olsun, tekerine tas degmesin..

barisozcetin
31 Mart 2010, 20:41
bir insan kendini biliyorsa, aklı başındaysa, önlemlerini alıyorsa, dikkatliyse, korkaksa (korkmak iyidir sizi hayatta tutar), zamanında kararlar verebiliyorsa motosiklet kullanabilir, bunlardan biri ya da birkaçı eksikse gene kullanabilir ama hayatta kalma şansı diğerine göre azdır, yukarıda saydığım özellikler sizde mevcutsa kullanabilirsiniz, erkek ya da kadın olmak bu durumda çok fark etmez ancak kadınlar sanırım biraz daha dikkatsiz ve makine kullanımında erkeklere göre daha yeteneksizler (istisnalar var ben gördüm:)).

mügeyim
31 Mart 2010, 21:00
bir insan kendini biliyorsa, aklı başındaysa, önlemlerini alıyorsa, dikkatliyse, korkaksa (korkmak iyidir sizi hayatta tutar), zamanında kararlar verebiliyorsa motosiklet kullanabilir, bunlardan biri ya da birkaçı eksikse gene kullanabilir ama hayatta kalma şansı diğerine göre azdır, yukarıda saydığım özellikler sizde mevcutsa kullanabilirsiniz, erkek ya da kadın olmak bu durumda çok fark etmez ancak kadınlar sanırım biraz daha dikkatsiz ve makine kullanımında erkeklere göre daha yeteneksizler (istisnalar var ben gördüm:)).emin olun bende kesin o istisnalardan olurum :)

WOLKANWOLKAN
01 Nisan 2010, 10:43
Trafikte bayan sayısı artmalı, kadının olduğu yerde medeniyet olur, herkes kendisine çeki düzen vermek ister. Magandalar kendini azınlıkta hisstemeye başlar, çoğunluğua ayak uydurmak ve dışlanmışlık hissetmemek için ve maganadalıkları zaten zayıflıktan ileri geldiğinden çoğunluğun kaidelerine riayet ederler.

Diğer önemli hususlar;

Kadınlar sınırın ötesini gördüklerinde motor acısı çeken kocalar oyuncaklarına kavuşur,

Trafikte kadınlar tafaından sıkıştırılan motorlar görünmezlikten çıkarlar,

Bayan motorcu arttıkça heveslisi artar, araç kazası da dikkat ve emniyet dolayısıyla azalır.

Bakınız Roma :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:19 ----------


Otomobil kullanan bayan normalde, motosiklet kullanan mi anormal oluyor? Ayni asfalti kullaniyorsunuz sonucta , ne sacma sey bence. Motosiklet kullanan mayin tarlasindami gidiyor.

maalesef bizim ayılara araba kullanan bayan da normal değil, hatta bazı ortadoğu şer'i yönetimdeki ülkelerde "yasak"

Yusuf Ziya
01 Nisan 2010, 10:46
Yılmadan, kararlılıkla yola devam, motor kullanmanında bir hobi olduğunu anlatabilmelisin.
Tutku olduğunu ilerde anlarlar.:mrgreen:
Keşke benim eşim ve kızımda da senin gibi istekli olsalar.:pr:
Umarım en kısa zamanda aramıza motorunla katılırsın.:cat:

fast_driver
01 Nisan 2010, 10:51
maalesef bizim ayılara araba kullanan bayan da normal değil, hatta bazı ortadoğu şer'i yönetimdeki ülkelerde "yasak"

evet dogru soyluosun:cat: bunlar bayanları herseyde dıslamak ıstıyorlar ama şuda bır gercek bayanın olduğu yerde düzen vardır

solmyr
01 Nisan 2010, 11:02
::159::etkileyici ::154::

demirgursel
01 Nisan 2010, 11:47
bence binmeyin çünkü arabayı bile düzgün kullanamıyorsunuz:bounce:
(darılmaca yok:rendeer:)

WOLKANWOLKAN
01 Nisan 2010, 11:56
yazmakta fayda var

kadınların araç sürme becerisi üzerindeki tartışmaların temelinde kabiliyetlerinden ziyade ani-acil-tehlike durumunda çoğunluğunun kilitlenmesinden kaynaklanmaktadır. Hatta çoğunluğu ! çoğu farklı panik durumunda hep aynı tepkiyi verir( bakınız; Van Gogh "scream" http://media.photobucket.com/image/van%20gogh%20scream/sav_syn/scream.jpg)

Ama buna istisna bünyeler olduğu gibi, eğitimi de vardır. Uzakdoğu sporları ve nefes eğitimleri. Çoğunluğumuz panik halinde nefes almayı keseriz ve beyine oksijen gitmediğinden kaskatı oluruz. Panik olmayanların yani soğukkanlı tâbir edilenlerin temel özelliği bu "an"larda nefes almaya devam etmelerinden kaynaklanmaktadır.

Dolayısıyla kasıtlı yaratılan hafif panik hallerinde nefes almayı öğrenmek, kendimizi eğitmek ve kontrol etmek büyük ölçüde hepimiz için faydalı olacaktır. Motosiklet sürerken bu konuda en önemli sorun da örneğin motorun baktığımız yere gitmesinden kaynaklanan tehlikedir ki aslında bunun da temelinde panik-nefes almama-düşünememe-kilitlenme yatar

nefes alma ile ilgili kitaplar ve web de makaleler bulabilirsiniz, hayatımızı zihinsel ve fiziksel olarak düzenlemede önemli bir konudur. Günlük hayatta da aynı şekilde kullanılmaktadır.

saygılarımla

mügeyim
01 Nisan 2010, 12:00
bence binmeyin çünkü arabayı bile düzgün kullanamıyorsunuz:bounce:
(darılmaca yok:rendeer:)hıh ben sizin bildiğiniz bayanlardan diilim tamammı::lac::

otopsici
02 Nisan 2010, 10:06
bence binmeyin çünkü arabayı bile düzgün kullanamıyorsunuz:bounce:
(darılmaca yok:rendeer:)

siz iyi kullanabiliyomusunuz da başkalarını eleştiriyorsunuz
bence trafikteki bayan sürücüler erkek sürücülerin %80 inden daha iyi araç kullanıyor motosikleti hanım benden iyi kullanıyor bence bayanlar senden daha iyi motor kullanır

edii
02 Nisan 2010, 10:20
siz iyi kullanabiliyomusunuz da başkalarını eleştiriyorsunuz
bence trafikteki bayan sürücüler erkek sürücülerin %80 inden daha iyi araç kullanıyor motosikleti hanım benden iyi kullanıyor bence bayanlar senden daha iyi motor kullanır

Ben ne bayanlar gördüm arabayla makas atan :P şaka bi yanada bigün ışıklardayım. Sağımdaki carisma ile kalkıcaz. yeşil bi yandı solumdaki 90 model mercedes 300d fena tokatladı valla bayan arkadaşa burdan tebriklerimi iletiyorum yer etti içime :queen:

The Gent
02 Nisan 2010, 11:04
bence binmeyin çünkü arabayı bile düzgün kullanamıyorsunuz:bounce:
(darılmaca yok:rendeer:)

1DLrO93AsyU&feature=channel

RyjEeyudjuY&feature=related

daha çok örnek bulunabilir.

tigermbz
02 Nisan 2010, 11:18
kaskı doğru kullanmayı öğrendikleri sürece sorun yok :P

http://img137.imageshack.us/img137/5088/10dh3.jpg

ınnowa
02 Nisan 2010, 11:22
türkiye gibi bir yerde büyük cesaret.helal olsun:cat:

mügeyim
02 Nisan 2010, 11:33
kaskı doğru kullanmayı öğrendikleri sürece sorun yok :P

http://img137.imageshack.us/img137/5088/10dh3.jpgbu ne ya resmen gülmekten yarıldım çok hoşş :D

The Gent
02 Nisan 2010, 11:34
kaskı doğru kullanmayı öğrendikleri sürece sorun yok :P

http://img137.imageshack.us/img137/5088/10dh3.jpg

istisnalar kaideleri bozmaz derler :) kaide olu olmadığı konuşuluyor gerçi ama yukarıdaki örneklerdede gayet iyi takmış kaskı yani :)


1DLrO93AsyU&feature=channel

RyjEeyudjuY&feature=related

daha çok örnek bulunabilir.

gkhnkzy
02 Nisan 2010, 12:17
bukadar trafik magandası varken biraz zor olur senin için diye düşünüyorum

aynen ya. geçen bende şahit oldum. korkmuş, tedirgin bir bayan scooter ile tın tın gidiyo, hemen arkasında da cbr125'li bi p.ç bağırta bağırta dın dın gidiyo, bende onun arkasına zın zın diye takılacaktım ama gel görki sosisli yiyordum, bırakamadım.. :)

ama mesajlardan seziyorum, ne yazık ki böyleleri sitemizde de var. daha önce isimlerini görmediklerim kişiler (bayan) ile ilgili yazı görünce balıklama atlarlar, oda ayrı...

aYe
02 Nisan 2010, 12:24
kaskı doğru kullanmayı öğrendikleri sürece sorun yok :P

http://img137.imageshack.us/img137/5088/10dh3.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_zHPhkj00New/ScVQqV7zVwI/AAAAAAAAAMQ/opWxnGcuD5A/s400/devekusu.bmp

Abi aslında bu kaskı normal taksada görüntü çok fazla değişmezdi, herşeyden önce kabul etmeliyizki; bir kaza esnasında yere kazık gibi baş aşa(bkz. şekil 2.a) düşecek kadar sağlam patlamışsanız, bu kask çarpma açısına(baş aşşa düşerken bile vucudunuzun ön tarafı ile asfalt arası açı 90 dereceden düşükse bittiniz) bağlı olarak ilk vurmada beyninizin suyunun asfalta akmasını engelleyecektir.



http://img242.imageshack.us/img242/6387/wom.gif

Lakün takdir edersiniz ki bir kaza sonrasında baş aşşa düşecek kadar uçmuşsanız, en az 2-3 kere sekersiniz(bkz. şekil 2.a diyicem ama her seferinde bu açı zor tutturulur), aşırı hız yapanların top olduğunu bilim adamları söylüo.:P

Yav lafı uzatmayım bu kask korur ama neyden? trafik polisinin ceza kesmesinden... Benim zeki ablam amacı dışına çıkmadan fayda sağlamış, saçlarına hacim katmış.:cherry:

Bitti.:mrgreen:

ufuktan
02 Nisan 2010, 12:27
güzel bir konu olmuş ;

ne magandalar yüzünden , ne de baskılar yüzünden vazgeçmek gerekir ..... aynı dünyada aynı ülkede yaşıyoruz , aynı vergileri veriyoruz ... kadın - erkek ayrımının sadece bedensel farklarda olduğunu düşünenlerdenim !!!!!

öncelerde bende kadınların motor zekalarının ( otomobil , motosiklet , pc oyunları vs.. gibi konularda ) erkekler kadar gelişmediğini düşünürdüm ama şimdi durum çok farklı , sen kadın olduğu için yüzyıllar boyunca o insanı baskı altına al , sonrada eleştir !!! bence adil değil ...

eğer istiyorsan bunu yapmak senin temel hakkın ....
zaten diğer bir çok ülkeyle aramızdaki fark bu '' SEN YAPAMAZSIN '' birgün 2 yaşlarında bir Alman çocuğu önümde düşmüştü , yardım edip kaldırmak istedim .. annesi bana tatlı sert öyle bir çıkıştı ki o gün kendime gelememiştim .... '' KENDİSİ KALKSIN , SANANE '' tarzında birşey söylemişti .....

çok uzattım biliyorum ama özgüveni eksik olan insanlar için kadın yada erkek olmanın ne avantajı ne dezavantajı olduğunu düşünüyorum !!!!!

yolun açık olsun..............:cat:

aYe
02 Nisan 2010, 12:31
Anaam bi gaf işlemişim, editledim kikikiki, editsizinden alıntı yapana uçarım.:mrgreen:

tigermbz
02 Nisan 2010, 12:34
istisnalar olsa da kadınların mekanik yetenekleri zayıftır.
bu, kültürel değil genetik bir sonuçtur.

mahoretti
02 Nisan 2010, 12:36
Saçlarını toplamalarını öneririm. Mont ve pantolon altında BAYAN oldukları belli olmaz ama SAÇLARI UZUN diye "OOOHHAAAA BAĞYANA BAK MOTOR KULLANIYO .. DUR ŞUNU Bİ SIKIŞTIRAKKKK" olayına sebebiyet vermesinler bence....

The Gent
02 Nisan 2010, 12:37
türkiye gibi bir yerde büyük cesaret.helal olsun:cat:

jDteO0qEIZI&feature=related

direk link >> http://www.youtube.com/watch?v=jDteO0qEIZI&feature=related

mügeyim
02 Nisan 2010, 19:24
güzel bir konu olmuş ;

ne magandalar yüzünden , ne de baskılar yüzünden vazgeçmek gerekir ..... aynı dünyada aynı ülkede yaşıyoruz , aynı vergileri veriyoruz ... kadın - erkek ayrımının sadece bedensel farklarda olduğunu düşünenlerdenim !!!!!

öncelerde bende kadınların motor zekalarının ( otomobil , motosiklet , pc oyunları vs.. gibi konularda ) erkekler kadar gelişmediğini düşünürdüm ama şimdi durum çok farklı , sen kadın olduğu için yüzyıllar boyunca o insanı baskı altına al , sonrada eleştir !!! bence adil değil ...

eğer istiyorsan bunu yapmak senin temel hakkın ....
zaten diğer bir çok ülkeyle aramızdaki fark bu '' SEN YAPAMAZSIN '' birgün 2 yaşlarında bir Alman çocuğu önümde düşmüştü , yardım edip kaldırmak istedim .. annesi bana tatlı sert öyle bir çıkıştı ki o gün kendime gelememiştim .... '' KENDİSİ KALKSIN , SANANE '' tarzında birşey söylemişti .....

çok uzattım biliyorum ama özgüveni eksik olan insanlar için kadın yada erkek olmanın ne avantajı ne dezavantajı olduğunu düşünüyorum !!!!!

yolun açık olsun..............:cat:eyw hepimizin yolu açık olsun:wiinkk:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:21 ----------


istisnalar olsa da kadınların mekanik yetenekleri zayıftır.
bu, kültürel değil genetik bir sonuçtur.mekanik zayıf olabilir ama beyinleri daha çok çalışıyo

otopsici
02 Nisan 2010, 19:53
şimdi bayanların mekanik yeteneği az diyen arkadaşa soruyorum hiç ev işi yaptın mı?
halen anan babanla birlik te mi kalıyorsun?
yoksa evli misin?
diğer bayan arkadaşa soruyorum bayanların kafasının daha çok çalıştığını neye göre düşünüyorsun üçkağıtçılık anlamında mı yoksa basit işlerde kullanmalık mı?
şimdi ilkten başlayalım benim bildiğim ve çevremde mekanik yeteneği zayıf tek bir bayan yok görmedim de
aynı şekilde çevremde bayanlardan daha düşük zekada erkek çok gördüm ama normalden daha zeki bayan da görmedim

mügeyim
02 Nisan 2010, 21:27
şimdi bayanların mekanik yeteneği az diyen arkadaşa soruyorum hiç ev işi yaptın mı?
halen anan babanla birlik te mi kalıyorsun?
yoksa evli misin?
diğer bayan arkadaşa soruyorum bayanların kafasının daha çok çalıştığını neye göre düşünüyorsun üçkağıtçılık anlamında mı yoksa basit işlerde kullanmalık mı?
şimdi ilkten başlayalım benim bildiğim ve çevremde mekanik yeteneği zayıf tek bir bayan yok görmedim de
aynı şekilde çevremde bayanlardan daha düşük zekada erkek çok gördüm ama normalden daha zeki bayan da görmedim
kadınlar her konuda zeki ve becerikli bence

cagatay_hepsen
02 Nisan 2010, 21:31
tek tükte olsa yolda gördüğümde çok haşuma gidiyor bayan motor sürücüleri...