PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İğneada rotası



songiden
29 Mart 2010, 19:37
Arkadaşlar selam...

Pazar günü iki motor ve bir araba olmak üzere, İğneada'ya İstanbul'dan günübirlik gitmeyi planlıyoruz. Bu rotayı daha önce yapmış arkadaşımız var mıdır? Nerelere gitmek lazım, neye dikat etmek lazım, nerde ne yenir?

Bir de Istıranca dağları üzerideki virajların çoktehlikeli olduğunu okudum. Ne derecede doğrudur ve oralarda yaşayan bir arkadaşımız varsa, hava koşulları nedir? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.

songiden
31 Mart 2010, 00:51
kimse mi yok?

wermeer
31 Mart 2010, 01:01
ıstıranca üzerindeki virajlar belki tehlikeli ama tam bir ders niteliğinde virajlar.. iğneada çok doğru bir seçim. o virajların sonlarına doğru demirköy civarlarında çevirmeler oluyor haberin olsun. demirköye uğrayıp köyün ortasındaki kahvede oturup çay içmeyi ihmal etme . demirköy çıkışında tekrar yükseliyorsun orada da muhteşem ,sade bir lokanta --kafe var.. iğneadada da balık keyfi yaparsın . iğneada da limana kadar git ,hatta bulgar sınırına kadar git :cat: ha birde ekleyeyim biz bu aylarda geçen sen güneşle yola çıktık orada 1 saat yağmur yedik. karadeniz iklimine sahip bir yer. dikkat :) iğneadalıların çoğu da hemşerumdur :)

slowly
31 Mart 2010, 02:17
rota 1: çatalca-gökçeali-subaşı-akalan-ihsaniye-gümüşpınar-aydınlar-binkılıç-safaalan-saray...
...saray'dan sonra ormanlık alandan asfalt, bol virajlı, trafiği az daha zevkli bir rota istiyorsan: saray'dan sağa; kıyıköy yönüne sap, güngörmez-bahçeköy-kıyıköy... kıyıköy'ü gezdikten sonra sola devam et.. 10 km kadar sonra sağda; hamidiye-kışlacık tabelasını kaçırma ve hamidiye-kışlacık-kızılağaç sapağından sivriler-sivrilerden sola demirköy.. demirköy'den de sağa ver elini iğneada... bu rota hız ve mesafeden dolayı daha bi süre alır ama tadına doyamazsın..

rota 2: saray'dan sonra "daha geniş ve virajsız yoldan daha çabuk gideyim" dersen; saray-çakıllı-vize.. vize'den kırklareli istikametine devam et.. pazarlı-poyralı, poyralı'dan sağa saparak demirköy yönüne; islambeyli-yenice-demiköy-iğneada...

..iyi eğlenceler dilerim:)))

crxforever
31 Mart 2010, 12:27
sanıldığı kadar zor bir yolu yok.hava durumu ne olur bilmiyorum ama hava sisliyse yolculuğu bir daha düşünün derim.çok fena sis oluyor.

iptaluyelik02
31 Mart 2010, 19:31
sana faydası olacak iki yazım şu adreslerde


http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/64735-istranca-daglarinin-gizli-rotalarinda-enduro-foto-safari.html

http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/64587-igneada-2009-a.html


Sivriler-İğneada rotasını bugünlerde önermem,
Yağmur yağdığında bulanık dere aniden yükselebiliyor
Saray Vize Poyralı Demirköy,İgneada üzerinden gidebilirsiniz.
veya otobandan lüleburgaz gişelerinden çıkıp Pınarhisar,Poyralı,Demirköy İğneada olabilir.

yanınzda et sucuk taşımayın,İğneadaya gittiğinizde girişte sağda lokanta-kasap arası bir yer var,etleri çok lezzetli
1-Demirköy icinden Dupnisa mağarasına gidebilirsiniz,yolu çok iyi sayılmaz.
2-Beğendik köyü'ne giderseniz,askeri birlikten izin alıp sınıra sıfır noktasına kadar gidebilirsiniz
3-Limanköy e gidebilirsiniz
4-Güzel havalarda Longoz ormanlarına gidebilirsiniz.
Poyralı İğneada yolu geçen yıl ciddi bir tamir gördü,ancak virajlar oldukça keskin yavaş ve dikkatli olmakta fayda var.
Bu yollarda giderken yolu asla ortalamayın,o yola kendisinden başka kimsenin girmeyeceğini zanneden bir insan suretli öküzlerle aynı şeritte karşılaşabilirsiniz.

groteks
10 Temmuz 2011, 04:45
yakın bi zamanda iğne adaya gideceğim için konuyu hortlatma gereği duydum:)

motosikletle uzun yola ilk defa tek motor ve tek başıma çıkacağım. gideceğim yolun şartlarının benim için az çok zor olduğunu kısmen biliyorum( daha önce araba ile 1kere gittim virajlar ve yol koşulları açısından motosikletimi ve beni zorlayabilir düşüncesindeyim - özellikle yol bitti komutanım denilen viraj, orda gerçekten yol bitiyor:) - gece görüş zorluğu çektiğim için gündüz yolalacağım.
rotam;istanbul, Saray, Vize, Poyralı, Demirköy,İgneada olacak. 100 km de bir mola vereceğim - çünkü acelem yok-. yol üzerinde yemek ve çay molası dışında hiç bir yere uğramayı düşünmüyorum.
yanımda et ve suçuk kesinlikle taşımayacağım. savaskayan arkadaşında dediği gibi lokanta-kasap arası yerde kesin bi mola vereceğim:) yemek tamam ama benim genel ve öncelikli ihtiyacım çay için tavsiyelerinizi bekliyorum.
en önemlisi de araç ile kolay olan yolu ilk defa motorla gideceğimden yol konusunda tavsiye ve ikazlarınız nelerdir? nerde nereye dikkat edeyim? nerde nasıl davranmalıyım? yol koşullarının ( biraz abartırsak ) zorluğunu bertaraf ettiğimi düşünürsek o bölgedeki araç sürücülerinin motosiklete yaklaşımı nedir? istanbul tarfiğindekilerden daha az yada daha fazla anlayış sahibimilerdir?
motosikletimle yol alırken hiç bir doğa manzarasını kaçırmamak için yavaş sürerim. vizeyi geçtiktan sonra hiç bir doğal güzelliği kaçırmama niyetindeyim. ne hızda bi srüş içerisinde olmalıyım?
fazla soru sorup uzun yazdım, buda yetmezmiş gibi konuyu hortlattım kusuruma bakmayın