PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kurye arkadaşlara bi sorum var



Lamborghini
26 Mart 2010, 21:58
arkadaşlar kurye olarak çalışan biri ne kadar maaş alır, çalışma saatleri kaçta başlar kaçta biter bu işin yazın kötü tarafı nedir (kış değil)
dün işimden istifa ettim çok pişmanım sıkıntıdan ölecek kadar doluyum,
bugün iş ararken kurye ilanlarını gördüm hep. yapabilirmiyim bilmiyorum ama ilk önce kurye arkadaşlara sormak istedim.

Ante
26 Mart 2010, 22:07
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/70789-arkadaslar-ben-moto-kurye-olmak-istiyorum-yardim.html?highlight=kurye
http://www.motosiklet.net/forum/sikca-sorulan-sorular/13029-moto-kurye-nedir-kime-denir.html?highlight=kurye
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/12150-kurye-arkadaslar-ne-kazaniyor.html?highlight=kurye

Arama sonuçlarından bazıları. Kolay gelsin.

aSuBaYaH
26 Mart 2010, 22:16
arkadaşım işin zor,
ben kurye firmasında yöneticilik yapıyorum (yönlendirme merkezi operatörü) kuryeler firmasına göre değişik maaşlar alıyor. 700 tl den tut 2.000 tlye kadar maaş alan var. ama maaşı yüksek olanlar firmaların eskisi bu fiyatı duyunca bende bu parayı alırım diye düşünme. % 50 pirim usulü çalışan firmalar var, bunlar ise tecrübe+çok iyi adres bilgisi gerektirir. % 50 çalışan kurye ise günümüz şartlarında değişken paralar kazanır. yani ne kadar iş o kadar köfte misali. bana sorarsan tehlikeli bir iş atraksyonu yüksek daha dün kuryelerimizden birisi kaza geçirdi e5 üzeri adam sol şeritte kapı açmış kurye şiddetli çarpmiş, bir sürü presüdür hastahanede bir dünya uğraştım filmler kan tahlilleri vs. birde kaza yapan kişiden polis tutanağını getirmezsen 118 tl hastahane ücreti talep etmezlermi, bende tanıdıklarımı arayıp hallettim. yani senin anlayacağın zor ve meşakatli bir iş bence son çare bu işi düşün.

Lamborghini
26 Mart 2010, 22:22
arkadaşın verdiği linkte ptt kargodan bahsediliyor aklıma takıldı bilmiyorum acil iş bulmam lazım malum meslekte olmayınca kuryelik yapabilirim fikri doğdu birden.

aSuBaYaH
26 Mart 2010, 22:27
evet ptt kargoda çalışanları duydum 750 tl maaş alıyorlar ve paralarını düzenli alamıyorlar,
ptt nin işini taşeron firma yapıyor artık, ne derece sağlıklı bir firma bilemiyorum:cat:

Lamborghini
26 Mart 2010, 22:38
peki iş başvurusu nasıl yapılıyor ptt kargoya

McRpRsT
26 Mart 2010, 22:39
Kuryelik zor iş.Mevsimden mevsime renk değiştirirsin!Üşüme,yanma,sitres,trafik,azar işitme,insan muamelesi görmeme,kazası belası kısacası!zordur dostum kuryelik.3 ay kadar ecz deposunda çalıştım tecrübelerime dayanarak en son yapacağın iş kuryelik olmalı...

aSuBaYaH
26 Mart 2010, 22:51
peki iş başvurusu nasıl yapılıyor ptt kargoya

o kunu hakkında bilgim yok ama çalışan arkadaşlarımız okursa mutlaka bilgi verir:cat:

rEnE
27 Mart 2010, 04:27
Hocam Kuryelik zor ama gerçekten yapabileceğinizi düşünüyorsanız başlayın derim, acil Evrak Kuryeliğinde tecrübe ve adres bilgisi ararlar ilk etapta fast-food kuryeliği ile başlayabilirsiniz, harita bakmayı biliyorsanız sorun olmaz büyük illerde, ki istanbuldasınız sanırım navigasyon kullanıyorlarmış diye duydum ama emin değilim duyum bu, asgari ücret verirler mesaisi 10-12 saattir ekstradan bahşişi ve sigortası olur, evrak kuryeliği işi de iyi istanbul da primle çalışan usta kuryelerin maaşı 2000 i bile geçiyormuş ama tabi bu adamlar cambaz olmak zorunda yollarda riski maksimum, yakıtları ve sigortaları da firmaya göre kendilerinden olabiliyor yani bu firmaya göre değişen bir durum aslında. Zaten bu tarz kuryelik bir tek istabul da var.
Ama kuryeliği uzun süreli düşünüyorsanız işe fast food dan başlayın derim, yaşınızı bilmiyorum 45 üstüyseniz zor ama gençseniz böyle deneyin. Ben motosikleti kuryelik yaparak kaptım diyebilirim. Düşe düşe öğrendim belki ama en azından deneyimim ve KM'm arttı yaş ilerledikçe KM'nizin sabit kalması insanı üzüyor bi yerden sonra :)

Ecza depolarının işi de en rahat olanlardandır. Ecza kuryelerinin adresleri eczaneler olur, sokak arasıymış, hangi zilmiş kaçıncı katmış uğraşmazlar, istisna durumlarda acele etmelerine gerek kalmaz maaşlarını gününde alırlar sigorta olur, haftalık nöbet dışında da akşamları çalışmazlar.

Kargo firmalarının moto kuryelerinin işi illere göre değişiyormuş. Yoğun bir kargo temposu varsa gün boyu kargo dağıtırsınız ama bizim buralar da sabahtan kargoları dağıtan motorcunun öğleden sonra yaptığı iş gelen kargo araçlarından indir-bindir yapmak sırf kol kasına dönüyor öğleden sonra olay (:

Risk ve Zorluk sıralaması yaparsak günümüz de tüm kuryelerin işi zordur, çünkü maaşları ve mesaileri arasında uçurum vardır, tam olarak meslek olarak görülmediği içinde bir dernekleşme bir oluşum bir hak eşitliği mücadelesi henüz oluşmuş değil. Belki istanbulda vardır bu tarz dernekler ama türkiye çapında bir örgütlenmesi yok, halbuki tüm illerde yoğun olarak kullanılan lojistik bir eleman motokuryeler.

Yemekten gıdaya, posta hizmetlerinden kargoya kadar hepsinde varlar. Bir gün şartlarımızın iyileşmesi için bir araya geleceğiz.

zaferce
25 Mayıs 2013, 00:59
benim de bir sorum var: Şunu (http://www.izlesene.com/video/asansorde-musterinin-pizzasini-yiyen-pizzaci/6958462) neden yapıyor bu eleman?

MhmtcnKoral
25 Mayıs 2013, 01:05
Bence adam pizzasını mısırsız istedi, fırıncılar yaparken unutup mısır koydular. Sonra adama da mısırları yanlışlıkla attık onları bi temizlersin yersin demişlerdir :queen:

AttilaXtreme
24 Mart 2015, 16:09
Bugün sabah Sarıyer Börekçisinde birbuçuk kıymalıyı gömerken başımdan geçen bir olay nedeni ile yaşadığım duygu çırpıntısı sonucunda cırmakladığım şiirimle soruyorum;

Dün gece
Sağa çekmiş diye
Hiç tanımadığım bir kuryeye
Sırf motora biniyor diye
Bir derdi var mı diye
Usulca sokulup
"Merhaba" dedim
Siktiri yedim

- Neden?
- Bir daha yanaşıp merhaba diyelim mi demeyelim mi?

Kurye arkadaşlardan acele cevap bekliyorum.

C@LiMeRO
24 Mart 2015, 17:25
Benim eşimde birbuçuk yıldır motokuryelik yapıyor, meslekler değişir insanlık baki kalır. Hiç kimseyi mesleği ile değerlendirmeyin lütfen.

crxforever
24 Mart 2015, 18:20
Bugün sabah Sarıyer Börekçisinde birbuçuk kıymalıyı gömerken başımdan geçen bir olay nedeni ile yaşadığım duygu çırpıntısı sonucunda cırmakladığım şiirimle soruyorum;

Dün gece
Sağa çekmiş diye
Hiç tanımadığım bir kuryeye
Sırf motora biniyor diye
Bir derdi var mı diye
Usulca sokulup
"Merhaba" dedim
Siktiri yedim

- Neden?
- Bir daha yanaşıp merhaba diyelim mi demeyelim mi?

Kurye arkadaşlardan acele cevap bekliyorum.

tuhaf insanlar her sektörde var. bu işte daha da çok var ne yazık ki. siz yine selam vermeye devam edin derim. bırakın insanlar kendi ayıpları ile kalsınlar.