PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdisi internet alisverisi icin Yardim.. Lutfen.



kimewousk
01 Mart 2010, 11:20
Selam arkadaslar,

Yurdisindan, internet uzerinden, alisveris yapan arkadaslar oldugunu biliyorum ama hic egsoz getirteniniz var mi acaba? Yani bunun kargosu,vergisi, gumrugu vs..bana neye patlar? Ufak tefek biseyler oldugunda, 100 Euro alti sorun olmadigini biliyorum ama, acaba egsoz icin nasi bi prosedur isler ogrenmem gerekiyo.Biraz bilgi verebilirseniz cok sevinirim. Simdiden tesekkurler.

greyhorse
01 Mart 2010, 11:31
Merhaba
fiyatını,buyuklugunu yazsaydın ıyı olurdu sadece susturucularımı getırteceksın nedır?verecegın bılgıler dogrultusunda yardımcı olabılırım

deadendst
01 Mart 2010, 12:01
merhaba,
yurtdışından sipariş verdiğin malzeme değeri 1TL'de olsa, karayolu ile Türkiye Cumhuriyeti gümrük alanlarına KARA yolu ile giriş yaparsa gümrük işlemleri yapıldıktan sonra sana teslim edilir. Eğer bu siparişin hava kargo ile gelirse ve değeri (yani sipariş ettiğin malzeme ile gelen faturada yazan değer) de 100 euro (yada 200 euro civarındaydı, ilgili yönetmelik vs gibi detaylar için gümrük müşavirliği sitesine bakın) altındaysa sana gümrük işlemleri yapılmadan teslim edilir.

eğer siparişin gümrüğe takılırsa;
gümrük işlemleri için önce bir gümrükçüye vekalet vermen gerekir, sadece vekaletname noter vs. min. 100 TL + gümrükçüyede hizmeti karşılığı 100 yada 150TL vermen gerekir.

bir de devlete vergi vermen gerekir; KDV + G. Vergisi, yaklaşık 100% tutar, yani faturanın 100%'ü.

kimewousk
01 Mart 2010, 12:09
bilgiler icin sagolun arkadaslar. Getirtmeyi dusundugum sey komple egsoz, Honda shadow icin. Cobra'nin 2 in 1 olan modeli. yani hayli buyuk bi parca. Deadendst'in verdigi bilgilere bakilirsa bana normalinden cok daha pahaliya patlicak gibi. Malesef Cobra'yi bi tek Mototal getiriyo (bildigim kadariyla), onlarin da getirdigi 1-2 model var. ve onlar da stok usulu deil, daha cok getir sat uzeri calisiyolar anladigim kadariyla.