PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Balkan turu



emir27
17 Şubat 2010, 17:10
Merhaba arkadaşlar.Ehliyetimi yeni alıyorum.Yazın dedemle gerçekleştirmek istediğimiz bir balkan turu hayali var.Motorsikleti de gitmeden 1-2 hafta önceden almak istiyoruz motora alışmak açısından.Şu anda önümüzde bu hayali gerçekleştirmememiz için tek sorun var.Gezi için ayıracağımız para kısıtlı.Malum uzun yol iyi bir motorsiklet gerektirir.Ve tabiki korumalar.Ben sym gts 250,kymco xciting 250 gibi modeller düşünüyorum.Fakat ben,dedem ve yanımıza alacağımız bazı şeyleri bu motorsikletler kaldırır mı?3000 km gibi bir yolumuz olacak.Zaman ise sorun değil.1 ayda bile tamamlasak bu geziyi sorun olmaz.Günde 250-300 km'yi geçmeyecek bir yol planlıyoruz.Bu söylediğim motorlar bu yolu kaldırırlar mı?Veya sizin önerebilceğiniz modeller neler bu fiyat aralığında?Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

tigermbz
17 Şubat 2010, 17:35
ehliyeti yeni alıyorum deyince aklıma başka birşey takıldı
peki sen kaldırabilir misin o yolu, o tecrübe var mı?
sonra motoru merak edersin

emir27
17 Şubat 2010, 17:39
Daha önce motor kullandım ayrıca motoru aldığımız gibi çıkmayacağız yola ben bunu düşündüm ama bir yerde hayaller var.Dedem daha önce çok motorsiklet kullanmış.Sadece ben götürmeyeceğim.Bu konuyu tekrar açacak veya benimle bu konuyu tartışacak forum üyelerine insan gibi söylemelerini rica ediyorum sizi kesinlikle tenzih ederek.İyi niyetle söylediğinize şüphem yok.Tenzih ederek söylediğimi bir kez daha belirtmek istiyorum.

zenon
17 Şubat 2010, 17:46
Senin soruna benim de merak ettiğim bir soru sorim araştırmışsındır bunu diye merak ediyorum sınırdan cıkarken arac için ne gibi şeyler gerekli? Arac turk plaka olduğu için turk passaportu gerekli mi? Çıkışta ne gibi evraklar gerekli? kac para tutar sınardan geçmek?

emir27
17 Şubat 2010, 17:56
Gerçekten araştırmadım gideceğimiz kesinleştikten sonra o konulara bakarım diyordum hata yapıyorum ama...Sadece yurt dışında motorsiklet kullanabilmek için bir belge alınıyor onu biliyorum nerden alındığını da eskiden forumda okumuştum fakat unuttum.Ama araştırmam gerekiyor büyüklerimiz,tecrübelilerimiz de yardımcı olurlarsa sevinirim.

sularseller
17 Şubat 2010, 17:56
Romanya Cluj-Napoca yada uğrayın Castelul Bran ve çevreside gezilecek motosikletle dolaşılacak güzel yerler.

http://transylvaniahostelcluj.files.wordpress.com/2009/07/single_img-php.jpg

http://kioshque.files.wordpress.com/2009/01/castelul-bran.jpg

Romanya için yol tarifi ve gidilecek rota konusunda yardımcı olabilirim eğer bilmiyorsanız.

DeJaVu_91
17 Şubat 2010, 18:03
2. Resimdeki yer Kazıklı Voyvodo'nun sarayı mı?

polo34
17 Şubat 2010, 18:07
yol için arkadaş ararsanız ve hızınız 100 km/h üzerine çıkmazsa ben düldülümle katılmak isterim, ayrıca başkaları da katılmayı ister, hız kurallarına uyulup uyulmayacağı motorum 125 cc olduğu için sorıyorum, avrupada hız limiti sıkı sıkıya kontrol edilir, külli miktarlarda cezalar vardır:) balkanları bilemiyorum, önceden konaklama yerleri, yollar harita üzerinde işaretlenmeli, kaç km gidileceği çıkarılmalı, önceden vize pasaport vs tüm işlemler bitmiş olmalı, biraz hazırlık yapmak lazım eğer yanınıza arkadaş isterseniz:)

bence motor olarak da günde 250-300 km yi yeni alacağınız iyi markalı pekçok motor kaldırır yeter ki siz motoru zorlamayın, limitlerinde sürüp riske girmeyin ...

zenon
17 Şubat 2010, 18:11
Gerçekten araştırmadım gideceğimiz kesinleştikten sonra o konulara bakarım diyordum hata yapıyorum ama...Sadece yurt dışında motorsiklet kullanabilmek için bir belge alınıyor onu biliyorum nerden alındığını da eskiden forumda okumuştum fakat unuttum.Ama araştırmam gerekiyor büyüklerimiz,tecrübelilerimiz de yardımcı olurlarsa sevinirim.

Bende yeni aldım motoru daha 130 km de ve alırken düşündüğümden çok farklı uzun yol heleki iki ikikişi cok daha farklı bence bu geziyi yıl erteleyin o arada on araştırma yapar iyice tecrube edersiniz. Motoru tanırsın kayısını değiştirmek zorunda kalırsan nasil değiştircen bilmek lazım.

sularseller
17 Şubat 2010, 18:40
2. Resimdeki yer Kazıklı Voyvodo'nun sarayı mı?

2. Resimdeki Vlad Tepes(voyvoda)in bir dönem yaşadığı ve hapis kaldığı şato.Esas Şatosu Sighisoara şehrinde ama ünlü olan bu şato.

emir27
19 Şubat 2010, 17:54
Evimde bilgisayar yok forumla çok fazla ilgilenemiyorum kusura bakmayın.Motorun aksamı konusunda hiç fikrim yok diyebilirim.Kayıştan falan bahsetmişsiniz hiç bilmiyorum.Sularseller sizede teşekkür ederim eğer gezinin olacağı kesinleşir hazırlıklar yapılırsa rota konusunda sizinle irtibata geçerim.Çok fazla motor kullanma tecrübem olmadığı için hızlı gitmeyi kesinlikle düşünmüyorum 100 km/h hızın üstüne çıkmam.Ama öncelikle motorsiklet konusunu halletmek istiyoruz.Ve şunuda belirtmek istiyorum motoru ikinci el almayı düşünüyoruz.

By_StaR
19 Şubat 2010, 18:00
bende bu yaz için bulgaristan ve oradan makedonyaya gitmeyi planlıyorum... geçen sene ege turu yaptım motorla.. 13 senedir biniyorum

songiden
19 Şubat 2010, 18:18
Makedonya'ya kadar olan Balkan rotasını geçen yaz yaptım. Az tecrübe ve düşük cc'li bir motorla pek tavsiye edebileceğim bir rota değil. Özellikle Makedonya içinde yol bol virajlı, dar ve iniş çıkışlı. Yol, manzaralarıyla mükemmel, virajlar da her motorcunun seveceği cinsten ama dediğim gibi, yeni başlayan biri için sorunlu olabilecek bir yol. Ayrıca, Yunanistan'dan sonra motosikletler için medeniyetin bittiğini söyleyebiliriz. Yolda kalmanız durumunda teknik destek almanız biraz problem olabilir. Bu kadar uzun yolu bu kadar küçük bir makineyle çıkarmayı planlıyorsanız, belirli yedek parçaları da yanınızda taşımanız ve bu parçaları tek başınıza değiştirmeyi bilmeniz önemli. İki kişilik bir 30 günlük gezi için yanınızda götürmeniz gereken malzeme vs. düşününce, motorun maksimum yük taşıma kapasitesini aşacağınızı da söylemek mümkün.

Belgeler konusunda da, forumda daha önce birçok başlık açıldı bu konuda. Foruma ya da turing'in web sitesine bakabilirsiniz. Yunanistan'dan geçiyorsanız, Turing'in verdiği tüm dokümanları almak zorundasınız. Bulgaristan'dan geçerken uluslararası ehliyet gerekmeyebiliyor.

Diyeceğim o ki, yola çıkın. Bir hayali gerçekleştirmek her şeyden önemlidir. Ama zor bir yola çıktığınızı, başınıza birçok aksilik gelebileceğini hesap edip, risklerinizi minimuma indirin. Mümkünse, motorunuzu daha erken alın (ki zaten bunu yapmanız bir yerde zorunlu çünkü motor için gereken kağıtlar almak için, motoru üstünüze geçirmiş olmanız gerekiyor) ve motorun bir ustasına danışıp, mtorun böyle bir yolda çıkarabileceği tüm sorunları iyice öğrenin ve tabii ki bu sorunları nasıl çözeceğinizi de. Bir de yolda, kullandığınız motorun servislerinin telefon numaralarını almayı ihmal etmeyin

emir27
20 Şubat 2010, 19:22
250 cc kaldırmaz mı o yolu?Ben kendime güveniyorum yol konusunda hızı seven biri değilim.Tecrübe tabiki gerekiyor ama gerçekleştirmek istiyorum bu hayalimi.Bu belki deli cesareti olsada...

emir27
20 Şubat 2010, 22:34
hyosung gv 250 de olabilir.Kaldırır mı o yolu?