PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Deve Boynu" nun paslanması nasıl önlenir?



fikoloji
15 Şubat 2010, 18:41
Deve boynu da denen egzozun motordan çıkan ilk kısmının, özellikle kış aylarında paslanmasının önüne geçmek için neler yapabiliriz? zira benim motorun herşeyi dört dörtlük orası paslandı. Şimdilik her hafta pas çözücü kullanıyorum ama o da diğer parçalara gelirse boyaya zarar veriyor :queen:

denizcimuzaffer
15 Şubat 2010, 19:05
Arkadaş,
Deve boynu tabir ettiğiniz kısım, çok da kötü bir malzemeden yapılmamış-telmaşa bir şey değilse zaten içerden paslanma yapmaz.Çok hafif bir demiroksit katmanı oluşturur ki bu da bir nevi pas olmakla beraber, altta kalan çelik yüzeyi kaplayıp oksijen ile temasını engellediğinden aslında koruyucu olur. Yani egzostun bu kısmı adeta çürüyüp dökülüp gitmez. Dış yüzeyindeki paslanmadan bahsediyor isen ki estetik olarak kötü görünür,ısıya dayanıklı kromaj kaplama yapılabilir. Bu tip konuları sanayi de araştırmak en kısa ve ucuz yoludur. Sitemizde yaptıranlar veya araştıranlar var ise yardımcı olurlar ve ben de öğrenmiş olurum.

Kazasız belasız sürüşler:cat:

ozgurakman
15 Şubat 2010, 19:37
belirli bir kısmına kadar 600 dereceye dayanıklı egsoz boyası atarsan hiç birşey kalmaz. çin malı motorların kromlarından çok daha uzun ömürlü olur. ayrıca sağlam kromaja da sağlam para isterler haberin olsun.

zeda3000
15 Şubat 2010, 20:13
WD-40 ve Bulasik teli ile periyodik temizler isen , goze daha hos gozukebilir. Krom isciligi kotu olur ise, krom dokulma yaparki bu sefer tum egzozdan kromu temizlemek basina bir dert olur. Bu malzeme pig oldugundan kumlama ilede temizletebilirisin.