PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amortisör Keçesi sorun...



Anıl_B.
10 Ocak 2010, 11:24
Amortisör keçemde sorun var, ön çatalda yağ kalıntıları görüyorum.(son iki gündür) keçeleri ve yağı değiştirmek kaça mal olur, bu işin piyasası nedir? Yardımcı olursanız sevinirim. (ha bi de unutmadan, keçeler standart mdır? yoksa çin malı v.s. gibi durumlar burada da geçerli mi?)

esen kalın, saygılar...

vioLence
10 Ocak 2010, 11:29
daha ben bu konuyu acmayı düşünüyodum aynı sorun bendede var yardım eden arakdaslara simdiden tsKr.

yürekçe
10 Ocak 2010, 12:42
dot4 yağ alınmalı diye hatırlıyorum, kavallar boşaltılıp keçe değiştirilir, kavallarda eğrilik varsa özel preslerde ısıtılıp düzeltilebilir, içerdeki burç ve contalar de değiştirilebilir...

benim gs500 ün ( eskiden ) geçen yıl 29 tl idi keçesi, sanayide keçe kesen yer var. eğer ki tek keçe ise 29+yağ 10 tl + işçilik en fazla 50tl olur sanırım. ama düzeltme vs işlem gerekirse de 200 den aşağı çıkmaz. çünkü O bir BMW

Anıl_B.
10 Ocak 2010, 12:43
Yürkeç saolasın... :((( acı haber mi yoksa diyeyim.. 200 tl :))

Özer
11 Ocak 2010, 09:45
Yürkeç saolasın... :((( acı haber mi yoksa diyeyim.. 200 tl :))

Nasıl yani? 200.-TL mi istediler??
ben geçen yıl DL 650 min sol keçesini...Yapılan iş: Ön maşa komple demonte edildi,her iki amortisör kolun demonte edildi ve içlerindeki yağ boşaltıldı,temizlendi,sorunlu keçe değiştirildi ve yeni yağ koyularak toplandı.
Masraf keçe dahil 60,-TL.Bu sene %100 zanlamış olsa ki sanmıyorum 120,-TL eder.
200,-TL çok fahiş bir rakam.ben olsam bu durumda keçeleri ve yağını alır kendim değiştiridim:cat:
uygun alet ve edevat varsa en fazla 2-3 saat sürer rahat çaışmayla:cat:

ımroz
11 Ocak 2010, 10:30
Öncelikle selamlar keçe olayı çok büyük bir arıza değildir fakat tedevi edilmezse ileride başına büyük dertler açar mesela maşalar çizilir ve sen yeni keçede taksan çizilmiş olan yerlerden yağ kaçağı olurki buda zten yaptığın masrafın çöpe gitmesi demektir bende honda shadow var aynı sorun bu yaz bendede vardı gittim araştırdım keçelerin tek yaylı ve çift yaylı olanları vat çift yaylılar her zaman iyidir ayrıca amörtisörlerin biri patlaksa bence ikisinide değiştir çünkü biri güçlü biri zayıf kalır ve zayıf olan yine patlar ve astarı yüzünü geçer ayrıca öyle gözün kapalı alacağın bir şey değildir keçe onların numaraları var ona göre alınması gerekiyor bende bu yaz honda yetkili servise yaptırdım 200 tl ödedim çokta memnunum iyikide yaptırmışım bence sende mutlaka bir ustaya yaptır yle arkadaşına veya bir tanıdığınla yapmaya kalkma sonuçta motorun ön kısmı komple açmak gerekiyor ve yerine iyi takılmazsa Allah korusun kötü şeyler yaşayabilirsin..
Gadi klay gelsin...