PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aşırı titreme ve cazır cazır ses



allpower
23 Aralık 2009, 14:19
Merhaba arkadaşlar. 1 haftadır ,motosikletimin egzoz kısmından 40-50 km. arası hızlarda titreşimden dolayı cazır cazır ses geliyor. egzoz koruma kapaklarını söküp denedim, sorunun egzoz koruma kapaklarından olmadığını gördüm. motosikleti orta çatala kaldırıp, egzosun üzerine ayağımla bastırarak gaza yüklemdim. egzosun titremesini ayağımla bastırarak önlediğimde, problemin başka bir yerde olduğunu farkettim. ama tam olarak problemin nerde olduğunu kestirmek de mümkün değil sanki tekerleğin içinden yani balata kısmından geliyor gibi ama yanılıyorumda olabilir. tekerleyi elimle sağa solo oynatıyorum boşluk yok çeviriyorum sıkışma yok. egzoz bağlantı vidalarını kontrol ettim, gevşeme yok. motosikletin koltuk ve bagaj (adını hatırlayamadım) kısmını söküp birde yukardan bakayım dedim, takozlara karşılık gelen yerkerin 4-5 mm ezildiğini gördüm. bir sene önce usta arka amortisörlerin değişmesi gerekli demişti ama ben umursamamıştım. amortisörle değişmediği için mi takozların karşısı ezildi bilemiyorum. titreşimin sebebide eskimiş olan amortisör olabilir mi? bu konuda sizlerin fikirlerini merak ediyorum.

motosikletin markası Bisan pasific 125
14.000 bin km.'de

caner22
23 Aralık 2009, 14:34
motor u tutan bir mil var tam ortasında milin içerisine soktuğun plastik takozlar var tahmimce onlar bitmiş olabilir :)

anlatamadım galiba:)

allpower
23 Aralık 2009, 14:41
evet pek anlatamadın.

bir kaç şey daha ekliyeyim. kayış en son 4.000 km'de değişmişti yani kayışla 10.000 km. yol katedilmiş. kayıştan olabilir mi? ömrü nedir kayışın bilmiyorum ki.

cakalaz
23 Aralık 2009, 15:28
Motor sogukken egzozun alt bölümünden cızırtı gelebilir. Benim motorda da 2-3 dakika ısınana kadar egzoz böyle cızırtı yapar :)

motorhocası
23 Aralık 2009, 15:31
Susturucun darbe aldıysa içi dökülmüştür o yapabilir sesi,motorun çekişten düşürür, hız azalır, biraz fazla yakar, benim susturucu da kaza yaptığımda fren pedalının arkaya kıvrılması sonucu göçtü ve döküldü.

allpower
23 Aralık 2009, 17:57
egzozda ezik büzük benzeri darbe izi yok. artı. titreme motor soğukken değilde ısındıktan sonra ve 40 - 50 km hızla yol alırken meydana geliyor. rolantide hiç bir sorun yok.

allpower
24 Aralık 2009, 02:53
yarın egzozu komple söküp birde o şekilde denesem problem olurmu, egzoz olmadan motoru çalıştırmanın bir riski varmıdır? en azından problemin egzozdan olup olmadığını teyid etmiş oluruz.

motorhocası
24 Aralık 2009, 02:56
yarın egzozu komple söküp birde o şekilde denesem problem olurmu, egzoz olmadan motoru çalıştırmanın bir riski varmıdır? en azından problemin egzozdan olup olmadığını teyid etmiş oluruz.

Uzun bir tornavida alın elinize ve gaz verirken,sesin geldiği noktaya tutup tornavidayı kulağınıza dayayın.Egsozu sökmeye gerek yok,söksen de motora bişey olmaz.:)