PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aha bak düştüm bişey olmadı filmi



oktay
12 Temmuz 2004, 02:55
Tam koruma ile ve yarış pisti ortamında olan düşüşler.


http://www.redztread.com/vidz/getoffs.wmv

Oktay

Donald_Duck
12 Temmuz 2004, 23:30
Ay icim fena oldu... :geek:

Nuestra
13 Temmuz 2004, 00:23
Walla benim de içim fena oldu ama her birini izledikçe motor kullanırken o kazalar aklıma geliyor ve daha yavaş ve temkinli gidiyorum ... :thumright:

Prometheus
13 Temmuz 2004, 00:55
Ben de ters etki. Korkuyom yaf :)

ReNoN
13 Temmuz 2004, 01:09
ben de gordukce tirsiorum...

oktay
13 Temmuz 2004, 04:21
Daha çok korkutmak istemem ama bir de şunu aklınızda bulundurun. Bu adamlar hızlı gidiyorlar. Deli gibi. Düşüyorlar -ki kendi sınırını zorlamaktır bir yerde yarışmak- düşmek çok doğal. Fakat sonra bazı üzücü zamanlar hariç çoğu zaman kalkıp bir de alkış alıyorlar iyi oldukları anlaşılınca.

Şimdi gözünüzün önüne yarış pistini getirin. Virajlar düzgün. Ne kadar keskin olursa olsun baştan sona tamamı görünüyor. Yol temiz, asfalt yepyeni. Yolda ne çoluk çocuk var ne de vahşi veya evcil hayvan (kobra hariç :cherry: ). Karşıdan gelen yok. Yolun herhangi bir yanı uçurum değil. Düşüp fazla kayanlar kum, çim veya yastıkla karşılaşıyorlar. Yol ayracı, ağaç veya duvarla değil.

İşte bu şartlar altında ve koruyucu malzemelerin en iyisini giyerek ve yılların tecrübesi ( kendi etrafında döne döne gidenlerin kollarını nasıl vücutlarına yapıştırdığına dikkat edin ) ve eğitimini almış olarak yarışıyorlar bu adamlar.

Yukarıda bahsettiğim şartlardan herhangi birinde ufak bir oynama olsa (bkz: gerçek hayat) o zaman sonuçlar istediğimiz gibi olmayabilir. Bu yüzden yarışmak isteyen piste gidecek. Motora binmek isteyen eğitimini alacak, düzgün koruyucu kıyafet giyecek. Caddenin çok farklı ve organik bir ortam olduğunu kabullenip bu ortamın gereklerini öğrenecek. Bunu işin temel gereksinimi olarak kabullenmek gerekli.

Herkese iyi sürüşler. Kıçın üstünde kaymak durumu olursa kalkıp :thumright: demek nasip olur inşallah :sunny:

oktay :cat:

Donald_Duck
13 Temmuz 2004, 04:59
Yaris videolarinda korkacak bir sey yok tabii. Buna benzer kazalarin basimiza gelme olasiligi oldukca dusuk, tabii 200>kmh hizlarda sokaklarda yarismadigimiz surece. Ancak o kadar ardarda dizmislerki bir sure sonra insanin ici bir tuhaf oluyor.

Ayrica dogru durust kiyafet ve suruculerin egitimli olmasinin buyuk rolu goruluyor.

Evet hiz istiyorsak yeri pist... :thumright:

Erhan Erdil
13 Temmuz 2004, 09:41
Videodaki kazların cogu motorun arkasının aniden ters tarafa gitmesi ile surucuyu fırlatmasından oluyor. Bunun nedeni nedir?

oktay
13 Temmuz 2004, 18:59
Bu 'highsiding' denen düşme şekli. Çeşitli şekillerde olabiliyor.

Mesela önüne bir engel çıktı. Arka frene asıldın. Eğer fren kilitlenip arka teker kaymaya başlarsa, kesinlikle frenden ayağını çekmiyorsun. Eğer çekersen, yürüyen aksam olan arka teker birden tekrar yola kavuşup aniden tekrar çekmeye başlıyor. Bu çok ani bir şekilde olduğundan motorun bütün dengesi alt üst oluyor.

Diğer bir şekli -yarışlarda olması daha muhtemel- özellikle virajlarda arka tekerlek ile ön tekerleğin çizgisi değişiyor. Yani aynı doğru üzerinde gitmiyor oluyorlar. Bu kıç atması sonucu olabilir. Arka tekerlek yine yukarıdaki gibi tekrar çekmeye başlayınca bu sefer ön teker ile olan çizgisine geri dönmek istiyor. Yine çok ani bir hareket ve dengeyi alt üst edip sürücüyü fırlatıyor.

Dilim döndüğü kadarıyla budur. Aman arka frene dikkat :)

Oktay

oktay
13 Temmuz 2004, 19:01
Yeri gelmişken, diğer popüler (!) düşüş tarzı lowsiding. Viraja girdin güzelce gidiyorsun, ön tekerlek kilitleniyor. Yatık olduğun için motor anında devrilir. Fakat highsiding'den farkı seni üzerinden atmaz, sen de motorla birlikte gidersin. Zaten hemen yarışlardan gözünün önüne gelmiş olmalı. Gönül birliği yapmış gibi motoruyla birlikte kaya kaya giden bir eleman. Video'da dikkat ettiyseniz bazen bu durumdan sonra motorun çıkıntılarından biri asfalta takılıp takla atmaya başlayabiliyor. Bu şekilde sürücüsünün üstüne düşmesi şiddetle muhtemel.

Oktay

Erhan Erdil
13 Temmuz 2004, 19:36
Oktay çok sagol :thumleft:
Kısacası motorda frene çok dikkat etmek gerekiyor

kerimboga
14 Temmuz 2004, 04:59
ya cidden film very goodd..canım çekti yaws bu saatte.. bu filmi kim koyduysa saolsun.. şimdi motoru kaptığım gibi trafiğe çıkıp bu kazaları deniyeceğim.... belkide bu son mesajım olacaktır.. byeeess

aliberkay
14 Temmuz 2004, 11:15
abi o kobra neydi yaa :king:

Kingston
20 Temmuz 2004, 23:39
motorlar resmen azgın at yaw
ama kobra olayına koptum yaw :cherry: :cherry: :cherry: