PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kendi motorumu kendım çaldım



flying hellfish
01 Kasım 2009, 02:12
Evet arkadaşlar yanlış duymadınız, kendi motorumu resmen çaldım.

29 Ekim öğlen saatleri, bayram kortejine katılmak için Ataşehir'deki evimden çıktım. Ataşehir Migros'un oralarda bir bayrak satan biri vardır diye oraya yöneldim ki, zira tahmin ettiğim gibi bayrak satan birini buldum. Motoru park ettim bayrağı aldım, bantla vs derken motoru marş etmeye çalıştığımda çalışmadı, sonra bir arkadaşımla motoru bulvarın oraya part edip bıraktım.

Olayın özeti bu, ama benim asıl değinmek istediğim konuya şimdi geliyorum. Bugün (31 Ekim) motoru çekici ile servise götürecektim ancak malum hava durumlarından dolayı uğraşamadım. Onun yerine motoru ite ite eve götürürüm dedim.

Sonuçta, Ataşehir bulvarında, 190 kiloluk bir motor ve onu iten ben. Gözükmememin imkanı yok. Bulvar boyunca ite ite yürüdüm, o kadar insanın, o kadar is yerinin ve en önemlisi o kadar güvenlik kulübesinin önünden geçtim, ama kimse bana, hey arkadaş bu motor kimin, sen bunu böyle nereye götürüyorsun vs demedi. Evden çıkarken hazırlıklı bir şekilde, yanıma ruhsatı bile almıştım ama tabii bu nedenle hiç işe de yaramadı. 2.5 km boyunca hiç soran eden olmadı.

Yani demek istediğim, siz kimseye güvenliğe vs ye güvenmeyin, kendi önleminizi kendiniz alın. Zira sizin motorunuzuda nerede olursa olsun, kmlerce insanlarin icinde, güvenlik klübelerinin önünden yürütüp sonra yapacaklarını yapabilirler.

GKN
01 Kasım 2009, 02:20
Zamanında çok motor itmiş biri olarak başıma hiç gelmemiş bir olaydır ki birisi gelip te sorsun nerden geldin nereye gidiyorsun ey yolcu diye:) polisler dahil :wiinkk:

Osbourne
01 Kasım 2009, 02:52
Demek ki kendine güven meselesi bu hırkızlık..Bakışalrında o kendinden emin poz olunca herşey mümkün.. :)

aargh
01 Kasım 2009, 03:30
"Yolda kalmıştır. Muhatap olmayalım, bi de yardım falan ister iyice başımıza iş alırız" diye düşünüyorlardır. :)

tnagas
01 Kasım 2009, 03:34
sasırdım valla 1 kişi bari sorsaydı herkez artık kendi halinde demekki dışarıyla uğraşmıyor başıma bela alırım diye

alp_tunay
01 Kasım 2009, 03:40
kim soracak ki?... Sorsa kızardın zaten ..Sana ne kardeşim diye de terslerdin..

Her motor itene kimse soramaz dur kardeşim ruhsatını göster diye.... Şahsen biri bana böyle birşey dese dalarım...Zaten itmekten bitap düşmüş durumda olurum ... Birde soran adama derdimi mi anlatıcam?....

RoLa
01 Kasım 2009, 06:31
hırsızlar senin gibi eliyle ite ite gitmiyo motorları belki ondandır.
ya ayak dayayıp ikinci bi motorla götürüyolar yada yokuş aşağı götürüyolar motorları.
bende arkadaşın scooterini itekliyodum 2 tane polis aracı durdu yanımda motorun plakası da yoktu. faturasını gösterip devam ettim yola. sana polis denk gelmemiştir. elinde kaskın montun felan varsa ondan dolayıda gelmemiş olabilirler

Ramazan Can
01 Kasım 2009, 08:55
Yıllardan beri motor iterim...plakasız bindiğim zamanlar oldu... Hiç kimse bu kimin malı nerden aldın nereye gidiyorsun demedi...

Akileos
01 Kasım 2009, 09:21
zaten kimin sormasını bekliyosunuz onuda anlamış değilim...her itilerek giden motor çalıntımı..
çalıcak adam kamyonu getiriyo atıyo bide senin gibi o kadar yolu itmeyle uğraşırmı o lavuklar...

korkut 250
01 Kasım 2009, 11:05
Yaklaşık 1.5 ay önce altörnatör kapağının bir şekilde delinmesi nedeniyle yolda kaldım yol dediğim yerde bağcıların içi sayılır. Ve dayıoğlunu çağırdım arabayla gel motosikleti atacağız diye (Kangosu var )neyse geldi motosikleti arabaya yükleyeceğiz bu sırada karşı apartmanın balkonundan yaşlıca bir amca ne yapıyorsunuz diye bağırmasıyla başımıza bir kaç kişi geldi hayırdır ne yapıyorsunuz dediler biz durumu izah ettik ama anlamak istemediler.Ruhsatı göstersem işe yaramayabilirdi çünki benim adıma değildi satışı almamıştım.Acilen motosikletin benim olduğunu kanıtlamam gerekti çünki alevli bir tartışmaya dönmek üzereydi.Aramızda geçen diyaloglar.
-Bakın bu benim motosiklet
-Kanıtla o zaman
-Bakın anahtar bende
-Ruhsat bende Topcase in anahtarı bende.
-Hatta topcase in içinde ne olduğunu bile söylerim size....
Ve en sonunda ben
-O zaman polis çağırın netleştirelim durumu dedim
Gibi sözlerle zor ikna ettim ve motosikleti arabaya yükledik ama bizim arabanın plakasınıda aldılar.Şimdi bu vatandaşlara kızsammı Tebrikmi etsem sizce hangisi.?????

by_001
01 Kasım 2009, 11:19
2.5 km pegosuyu iterekmi götürdün..maşşşşşlah :cyclopsan

şirketin aktiva yolda kaldı da 300MT de canım cıktı yhaaa :queen:

2.5 km aprilia pegoso...:rendeer:

okanco
01 Kasım 2009, 11:23
Sormalıydılar.. Ya gerçekten hırsız olsaydın..