PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Antalya İzmir Uzun Yol Hakkında Bilgi ?



sysroot
28 Ekim 2009, 09:57
Merhaba
Antalya'dan yola çıkıp İzmir'e gezi planımız var arkadaşımla.450 KM yol var bildiğim kadarıyla ,
Daha önce hiç Antalya - İzmir yapmadım yollar nasıldır şuanki hava koşulları nasıldır gidilirmi en kısa ve düzgün nerden gidilir bilgi almak istiyorum.:)

Ephimetheus
28 Ekim 2009, 10:08
Antalya korkuteli yolu üzerinden gitmen en sağlıklı yoldur

Dönerkende izmir-aydın-denizli-acıpayam-çavdır-korkuteli-antalya. iyi yolculuklar.

t.madde
28 Ekim 2009, 10:08
bu zamanda hava çok soğuk olur ben iki defa izmirden antalya ya otobüsle geldim 8 saat yol sürüyo genelde yollar dağlık kesimlerde o yüzden hava soğuk oluyo kazasız belasız

yamanjet
28 Ekim 2009, 10:19
usta ben bi kaç kere motorla gittim geldim.. hava soguk olur ona dikkat et.. yakın yolu tercih eder isen korkuteli yolu üzerinden gidebilirsin.. geze geze gidecek isen sahil yolunu secersin ama o yolda uzun sürer... haritadan bakıver kafana göre handi yol uyarsa oradan gidersin.. gece gidecek isen sıkı giyin.. gündüz gidecek isen normal giyin çantayada üstüne giyebilecegin bi kaç elbise al soguk yerler oluyor... iyi yolculuklar..

sanatizm
28 Ekim 2009, 10:29
Merhaba
Antalya'dan yola çıkıp İzmir'e gezi planımız var arkadaşımla.450 KM yol var bildiğim kadarıyla ,
Daha önce hiç Antalya - İzmir yapmadım yollar nasıldır şuanki hava koşulları nasıldır gidilirmi en kısa ve düzgün nerden gidilir bilgi almak istiyorum.:)

Merhaba, ben daha önce bahsettiğiniz şehirlerarası seyahat ettim.
Fakat ben direk Antalya-İzmir değil, Kaş, Kalkan Fethiye, Dalaman üzerinden gidip döndüm. Oldukça keyifli ve görülmeye değer yerler olduğuna eminim. Eger ilginizi çekerse o istikametler hakkında görüp ögrendiklerimi paylaşabilirim...

Zamanlama hakkında bilgi almak için seyahatinize başlamadan önce elbette haftalık hava tahmin raporlarını incelemenizi tavsiye ederim. Ben mevsimin bu zamanlarının motosikletle seyahat etmek için en uygun zamanları olduğu kanaatindeyim. (Yağmur yok, aşırı sıcak yok, soğuklar da henüz kendini göstermeye tam olarak başlamadı [kendimce]).
İki kişi olacağınız için birbirinize destek imkanınız oldukça fazla.
Ben tek başımaydım. Her girdigim ilçenin jandarması ile iletişim halinde devam ettim seyahatime.
Benim için çok hoş ve uzun bir seyahat oldu. İzmir'den çıkıp Aydın, Çine yonundan devam edip Dalaman'a vardım. Bir gece Dalaman'da konaklayıp ertesi gün Antalya'ya doğru devam ettim. Yalnız burada önemle vurgulamam gereken iki tehlikeli bölge var. Birincisi Denizli Muğla yol ayrımından sonra Finike tarafına inmeye başlayan SAKAR GEÇİDİ denilen dönüşlü ve virajlı geçit. Geçit yokuşlu, yukarıdan aşağı iniliyor ya da çıkılıyor. Sürekli sağ sol sert virajlar var ve yol sürekli dönülerek devam ediyor. Fazla uzun bir mesafe değil bu arada. İkincisi ise; Kaş ve Kalkan arasında, hatta Kalkan'dan çıkana kadar devam eden virajlı ve çoğu yerde tek şeride düşen yollar. Bu yollar profesyonel kullanıcılar ve viraj sevenler için inanılmaz keyifli fakat benim için biraz ürkütücü oldu.
Ben Antalya-İzmir istikametinde gezip görmek amaçlı seyahat edecekseniz benim rotamın görülmeye değer yerlerle dolu olduğunu hatırlatır ve tavsiye ederim. Fakat zaman kısıtlı ve sadece gelip dönecekseniz elbette otoyol üzerinden gelebilirsiniz.
Simdiden iyi yolculuklar, keyifli sürüşler...

sysroot
28 Ekim 2009, 11:13
Çok teşekkür ederim bilgiler için diğer arkadaşlarımızda paylaşabilirler tecrübelerini:)

Wallace
28 Ekim 2009, 12:26
ağustos ayında izmirden antalyaya gittim.

Gidiş güzergahım: İzmir-Aydın-Umurlu-köşk-Nazilli-Kuyucak-Karacasu-karahisar-tavas-serihhisar-acıpayam-çavdır-söğütköy-korkuteli-antalya (bu yol en kısa mesafe)

Dönüş güzergahım: Antalya-Bucak-Burdur-Çeltek-Yeşilova-Serinhisar-Tavas-Kızılcabölük-Karacasu-Kuyucak-Nazilli-Aydın-Ortaklar-İzmir (100 km falan uzatıyor ama çok sakin bir yol)

Yol İzlenimlerim: Gidiş yolunda çok ciddi sıkıntılat vardı. Denizli'ye kadar çok keyifli geldik fakat acıpayamdan antalya girişine kadar (Döşemealtı) yol çok bozuktu. Özellikle söğütköy- acıpayam arasındaki çok uzun yol yapım çalışması canımızı sıktı. bir asfalt bir toprak bir mıcır nerde sürdüğünüzü anlmıyorsunuz. Antalya girişinde ise tüm iniş yolunda virajlarda bolca mıcır vardı. Dönüş yolunu bu yüzden Burdur üzerinden yaptık. daha keyifli oldu. Antalya'ya yakın zamanda gitmek isteyenler mümkünse söğütköy korkuteli yolunu tercih etmesinler.

detayları incelemek istersen
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/65488-%5Bizmir%5D-wallace-ve-antalya-gunlugu.html