PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik Ve Yunusların ''SUCU''lara tanıdığı şans.....!!!



MEERTT93
27 Ekim 2009, 21:52
Merhaba öncelikle şunu söylemeliyim ki! Yaşadığım semtte oldukça sucu,dürümcü ,kebapçı,pizzacı vs. çok ama birkaç olaya şahit oldum ki! Bunlardan birisi sucu arkadaşımı trafik ekibi çeviriyor ruhsatına bakıyor ehliyet soruyor! ehliyeti olmadığı için yok diyor. Bi daha yakalarsam affetmem diyor ama bu olaya ben TAM 3 KEZ şahit oldum ve sağdan yavaş yavaş git diye yolladı. hiç zahmetsizce peki ya bu pizzacı,kebapçı,dürümcülere neden bir kolaylık yapmıyorlar sizce???? Bizim semte bakan YEDİ EMİNLİ OTOPARKına gidip bakdım saymakla bitmeyen kebapçı,pizzacı,dürümcü motoru var ama içlerinden bir tane sucu motoru bulamazsınız çünkü yok ki! He hiç bağlamıyor değillir kaza vs. olmadığı sürce ama neden onlara daha çok haktanınıyor?

sey_47
27 Ekim 2009, 21:56
ortalıkta bir tabir vardır
"t.ş.klı adamlar" diye onlar sağolsun.........

Toqi
27 Ekim 2009, 21:58
Beni çevirdi trafik polisi bir gün dedim ki bunları niye çevirmiyosunuz?"Dediğim motosiklette kasksız kumaş pantolonlu gömlekli bir adam arkasında bir çocuk onunda arkasında bir kadın vardı scooterda" dediki ben gördüğümü çeviriyorum.Ama yunuslar özellikle motorculara karşı ayrı hassas bence daha yakın arkadaş gibi davranıyolar belki o yüzden bu sucuya pizzacıya göz yumuyolar.

emre_1_6
27 Ekim 2009, 21:58
sizin orayı bilmem ama bizim soma da yakaladılar mı öpüyolar ya benim gibi durmadan kacacaksın yada durup paşa paşa ceza ödeyeceksin

bosporus
27 Ekim 2009, 21:58
Mert kardeş benden sana bir uyarı yunuslar veya trafik polisleri ile ilgili bir konu açmadan önce çok düşün . Ben bi kere yunus ekibinin arkadaşıma yaptığını anlatan bir konu açtım . Açtığıma açacağıma pişman oldum en son mod arkadaşlardan konunun silinmesini talep ettim . Niye mi : Hakkımda suç duyurusu başlatmak isteyen mi dersin . Yalancı diyen mi ne istersen her türlü eleştiriyi aldım . Ben ce bi kere düşün derim .
Saygılar ...

MEERTT93
31 Ekim 2009, 16:07
Teşekkürler

TanImsIz
31 Ekim 2009, 16:18
Polisler diye bi kavram yok arkadaslar, onlarda sizin bizim gibi insan. Kimi biraz daha iyi niyetli olduğu icin uyarmakla yetiniyor, kimi ise gözünün yaşına bakmıyor kuraldan ödün vermiyor. Kimine göre iyi kimine göre kötü. Bunun yorumu bize düşmez, nasıl olsa her insanın eşref saati birbirine tutmuyor.

The Dude
31 Ekim 2009, 16:23
kanun ve hukuk uygulanırken eşref saati olmaz.
bana kalırsa uğraşmak istemiyorlar. yoksa o sizin dediğiniz yedieminler bu motorlardan geçilmez. yani anlayacağınız pizzacı, kebapçı, sucu vb tayfa polisleri dize getirmiş durumda.

osmanba
31 Ekim 2009, 16:57
Kardeşim polislerimizde sonuçta insan. Bizlerden ayrıcalığı onların yasalarla belirlenmiş kanunların uygulayıcısı olmaları. Önce kendimize bakmalıyız. Süçlü görmek istemiyorsak kendimiz süç işleyen sınıfında olmamalıyız. Ben polislerin ayırım yapmadan motosikletleri durdurduğunu çok gördüm. Suçlular ya ölümüne kaçmaya çalışır, yada polisin tabanını öpmeye affedilmeye çalışır. Bu durumla karşılaşan memur ne yapsın. Kişinin mahsumluğuna ianandi ise belki akıllanır ve hatasını düzeltir diye biraktı ise şuç işledi yani görevini yapmadığı için kötü adam oldu. Peki affetmedi görevini yapti yine kötü adam oldu. Bütün toplumu polis mi düzeltecek. Ehliyetsiz, ruhsatsız veya yaşı küçük olanlara motosikleti teslim edenlerin hiç mi süçü yok...

barok34
31 Ekim 2009, 17:20
bence konu aslında tamamen yanlış bir şey yapılması ile alakalı polislerle alakalı değil bana göre ki arkadaşım neden polislerden kaçasın neden seni kontrol ediyor diye gücenesin paşalar gibi bin motoruna kuralına göre hiçde birşey olmaz ki; kurallar ve önlemler uyarılar bizim canımız malımız için değilse başka bir nedeni olamaz..

t.madde
31 Ekim 2009, 17:47
ben sucuyum bana hiç öle polis denk gelmedi + ceza yazmak için bi dafa soteye yattıkları oldu ehliyet dosyam + kask sayesinde ceza yazmadılar ama borç harç bul ehliyetini al dediler bunada şükür

ortadadogulu
31 Ekim 2009, 18:48
yunus polisler çevirme yapıyorlar lakin bağlama işlemi yapmıyorlar. bildiğim kadarı ile trafik ekipleri ile şahin grupları bağlama işlemi yapıyor.

serhan123
31 Ekim 2009, 21:18
buna benzer bişi benim başıma gelmişti arkadaşmla çarşıda gezerken kaskımız var herşeyimiz bizi çevirdi yandan bi sucu motoru geçti arkadaşım 'memur bey niye scooteri çevirmediniz' diyince memurun cevabı şu oldu 'adam işini yapıyor' dedi. Bizde şaşkınlıkla ordan uzaklaştık.

asivezor
31 Ekim 2009, 22:29
buna benzer bişi benim başıma gelmişti arkadaşmla çarşıda gezerken kaskımız var herşeyimiz bizi çevirdi yandan bi sucu motoru geçti arkadaşım 'memur bey niye scooteri çevirmediniz' diyince memurun cevabı şu oldu 'adam işini yapıyor' dedi. Bizde şaşkınlıkla ordan uzaklaştık.

işte olayın özü budur. ülke olarak işsizlikle boguşurken birde buna polisten darbe eklenirse durum dahada vahimleşir. diyelimki o sucuyu durdurdu. en az bin lira ceza kesecek adam zaten asgari ücretle çalışıyor kaldıki motosiklet ehliyeti almak eger b sınıfı varsa çok basit. yoksa bile aklı başında olan herkes 500 600 soru çözerek olaya hakim olur ve ehliyetini alır. ama demekki o adamın buna ayıracak parası yok.

buradan bunu tasvip ettigim yorumu çıkmasın. parası olan ehliyetini alıyor bu ülkede ne bir egitim ne bir şart var. sokaklarda serseri mayın gibi dolaşan ile işini yapan insanları birbirine karıştırmamak lazım. türkiyede yapılan bir araştırma sonucu her dört motor sürücüsünden 3 ü ehliyetsiz. bu işi gerçek anlamda benimsemiş motosikleti bir yaşam tarzı olarak gören belli kültür seviyesine haiz olan kişiler zaten ehliyetsiz motra binmez.

morveotesi
31 Ekim 2009, 22:58
sizin yer neresi söylede bizde öğrenelim....

raven71
01 Kasım 2009, 02:48
Mert kardeş benden sana bir uyarı yunuslar veya trafik polisleri ile ilgili bir konu açmadan önce çok düşün . Ben bi kere yunus ekibinin arkadaşıma yaptığını anlatan bir konu açtım . Açtığıma açacağıma pişman oldum en son mod arkadaşlardan konunun silinmesini talep ettim . Niye mi : Hakkımda suç duyurusu başlatmak isteyen mi dersin . Yalancı diyen mi ne istersen her türlü eleştiriyi aldım . Ben ce bi kere düşün derim .
Saygılar ...
yalancı diyen yalan olmadığını ispat etsin önce. her yaşadığımız olaya şahit tutacaksak işimiz var yani. ben araba da kullanıyorum ve trafik kurallarına katı şekilde uyarım. buna rağmen şehirler arası yolda hız sınırını opsiyon dahil 1 km geçmişim diye ceza yedim (kuyumcu terazisi mi gaz pedalı) hızım 110 du. istanbulda 160 bile ceza kesmezler. ayrıca emniyet kemeri hep takarım göre göre çevirdiler, kemersizleri neden çevirmiyorsun dediğimde "hangi birini çevirelim" dediler bende "hepsini çevir görevini yap" dedim. hadi şimdi bana bu anlatıklarım için suç duyurusunda bulunsunlar. ::158::

alp_tunay
01 Kasım 2009, 03:13
Hiç otoparklarda do....s pizzanın motorunu gördünüzmü?... Burda görmedim... Hala kaldırımdan hoplayıp tersten gitmeler kask takmamalar.... Herşey mevcut...

Seviyorlar herhalde.... :P:P

aseer
01 Kasım 2009, 06:19
do****s un motorcularını ehlıyetsız almadıgını cok ıyı bılıorum. kendımde 4 sene suculuk yaptım 15 yasından 19 yasına kadar fakat dıger sebebler dısında adam ısını yapıor felsefesı hakım turk polısınde. sucuda calıstıgım halde aksamları motor bende kaldıgı ıcın ıstanbulun gıtmedık semtını bırakmıodum motor sevdamda bole basladı zaten 10 larca kez polıs cevırdı bı keresınde ceza yazacaklardı ondada bı tanıdık devreye gırdı olay kapandı. hatta ufak bı olay anlatayım ben kartal soganlıkta oturuorum bı arkadasımın ehlıyetını almak ıcın trafıge gıdıoduk sanırım ısıklarda 1 2 sn farkla erken kalktım kırmızıda gectım tam kosede pusuda yunuslar varmıs cagırdı benı sert bı sekılde gıttım nıye kırmızıda gectın dedı 2 sn farkla gectım kusura bakmayın dedım bı daha olcakmı dedı sanmam dedım malum el mahkum ehlıyet yok kask yok ruhsat yok herhangı hıc bı resmı belge yok tek teksordu sonra bana rahmanlar ısıklar bı yunus ekıbı var oraya 2 kere korna cal buraya gel dedı gıttım geldım hadı yoluna dedı. cok garıp olaylar var guzel turkıyemızde not: kask olmadıgı zaman 16 yasındaydım apachıydımde dıebılırız :)

yykrl
01 Kasım 2009, 09:25
Arkadaşlar,
Neden ehliyet-kask almıyorsunuz da köşe bucak kaçıp insanların bir degünahını alıyorsunuz?

Ehliyet aldınız mı ve bir de kurallara uydunuz mu sorun kalmıyor...

aseer
03 Kasım 2009, 05:31
konuda anlatılmak ıstenen yada benım anlatmak ıstedıgım sanırım ehlıyet kask almamak deıl suculara tanınan toleranslar :)

dreamdark
03 Kasım 2009, 09:18
Benim rahatsız olduğum asıl konu, bu scooter kullanıcısı arkadaşların ara sokaklarda deli gibi motor sürmeleri. Geçenlerde bir tanesi yanımdan silme geçti resmen. Aklı sıra artistlik yapıyor, 600F' e kafa tutuyor. "Bak ben nasıl motor kullanıyorum, delerim seni" hesabı.. Kompleks resmen bu. Bu ve bu tip gereksiz "apaçi" hareketler yüzünden insanlar iyice gıcık oluyor işte bu arkadaşlara.
Açıkça söyleyeyim, ben bu arkadaşları motorcu olarak görmüyorum. Motorculuk sadece motor kullanabilmek değildir çünkü.

korkut 250
03 Kasım 2009, 09:42
Bizdemi kebapçıda iş bulsak.:P:mrgreen:

ortadadogulu
03 Kasım 2009, 10:47
hocam motorun üzerine halis kastamonu kebapçısı yaz. tamamdır. :)

askon
03 Kasım 2009, 11:39
her seyımız arap sacına dönmüş memlekette bu konuda öyle duruma benım kanaatım polis değilde devletın el atması lazım şidi mahalledeki zabıta ne işe yarıyorsa gıdıp o sucunun neyını kontrol edıyor yada kebabcının bızde önce iş yeri acılırken vergı levhası alınıyor aradan kaç zaman sonra o da alınırsa ruhsat alınıyor .kanun ların burda ki gevşek lakayıt işlemesi calıştıran dukkan sahıbınıde sorumsuz olmaya itıyor ehlıyetsız adam calıştırıyor saçma ama bunu yapan cok sonra cevıren polis abi 3 cocuğum var işsiz kalırsam aç kalırım hıkayesını gercek olmakla bırlıkte daha önceden dınlediği için o arkadaşlara sanırım garip muamelesi ile bıze garıp gecen diyaloğu yaşıyor . ben şahıd olduğum cok olay yaşadım kutahya tavşanlı yolunda bır rampada saatlarce bekledık uzun kuyruklar oluştu kamyonlar rampayı kardan cıkamıyor zıncır yok ve trafık polisi aşağıda kavga halınde kamyonculara zıncır taktıramadı sebep lastık pahalı yolun bır kısmı karlı bır kısmı asfalt lastık kamyon ya bu sök tak zor oluyor taksa lastığıne zarar takmasa zorluk poliste garıbım uğraşıyor onun uğraştığı kadar devletın karayolları aracları yolu temızlese problem yok buna benzer lakayıtlıkler saçmalıklar tonla neyse fazla uzattım kusura bakmayın

takendy
03 Kasım 2009, 11:56
trafik , yunus ve diğer polisler basit işlerle uğraşmak yerine gerçek işler ve gerçek suçluların peşindeler.
sucu yada pizzacı küçük bir maaş ile büyük bir iş yapıyor , işveren yediği cezayı elemandan kesiyor bunu da memur arkadaslar biliyor.

empati kurun siz olsanız ne yaparsınız , kaç bin sucu ve su taşıyan motor var , bölgesel çalışıyorlar ve sürüş konusunda da iyiler , tek tek uğraşır mısınız?

gel gelelim , full faça giyinmişsin , motor cillop gibi olduğunda memurlarda bırakılan intiba şu şekildedir,
parayı bulmuş veya baba parası var iş güç hak getire bunda suç potansiyeli mevcut ÇEK SAĞA

kankicbf
03 Kasım 2009, 11:58
trafik , yunus ve diğer polisler basit işlerle uğraşmak yerine gerçek işler ve gerçek suçluların peşindeler.
sucu yada pizzacı küçük bir maaş ile büyük bir iş yapıyor , işveren yediği cezayı elemandan kesiyor bunu da memur arkadaslar biliyor.

empati kurun siz olsanız ne yaparsınız , kaç bin sucu ve su taşıyan motor var , bölgesel çalışıyorlar ve sürüş konusunda da iyiler , tek tek uğraşır mısınız?

gel gelelim , full faça giyinmişsin , motor cillop gibi olduğunda memurlarda bırakılan intiba şu şekildedir,
parayı bulmuş veya baba parası var iş güç hak getire bunda suç potansiyeli mevcut ÇEK SAĞA

:cat: aynen bencede ..