PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadın Şoförlerin Terörüne Maruz Kalıyorum



Sayfa : [1] 2

RunemagicK
25 Ekim 2009, 02:52
Son iki gündür beni deniyolar. Evet evet buna kesin kanaat getirdim artık. Gizli bir yapılanma içindeler ve bana kaza yaptırmak için son 2 gündür iyice uğraşıyolar. Başlık açmiyim, olur öyle diyorum ama tutamadım artık, kimlere anlatiyim derdimi:)
Neyse son iki günkü yaşadıklarımdan bir tanesini paylaşiyim, içimde patlicak yoksa
Dün ümraniyeden zincirlikuyuya gidicektim annemle birlikte dedemin mezarına. O yüzden tepeüstünden 2.köprü yoluna giricem, olay da tepeüstünden hemen sonraki virajda oldu zaten.
Her zamanki gibi gayet yavaş bi şekilde viraja girdim, çıkışta hızlanmaya başlıyodumki önümde, otoyolun şeridinde duran arabayı farkettim. Frene asıldım ama durmam mümkün değildi, son bi refleksle emniyet şeridine attım kendimi. İki tane bayan şoför emniyet şeridinde durmaya zahmet edememiş ve yolun ortasına parketmişlerdi, birisi arabayı terketmişti hatta. Sinirlendim haliyle "enlemesine dursaydınız bari" diye bağırdım. Kadın şoför bu tabi suçunu kabul edermi, son anda gördüm ya çarpsaydım diyorum görüceksin diyo. Ayrıca o kadar bağırdım filan arkadaki arabadaki erkeklerden? biri bile inip bişe diyemedi, onlarında erkekliğine ayrıca tüküriyim, inselerdide şu yeni aldığım biber gazını deneseydim. Neyse bağırdım çağırdım, anladım bunun öküzlüğüne devam ediceğini, annemde yürü yürü dedi gittim. Sonradan söylediki o kadın annemin koluna vurmuş tam giderken. Ah bi görücektimki kadın madın dinlemeden ağız burun dalardım.
Nedir bu kadın şoförlerin dikkatsiz araç sürmesi yahu. Yazlığımızın orda büyük baş hayvan çok, yolda duruyolar, birden önüne çıkıyolar, bu kadın şoförlerden hiçbir fark göremiyorum. Bu kadar sorumsuz olunmazki yahu
Son olarak klasik sözü söyliyim, bütün bayan şoförlere değildir sözüm, nadir de olsa düzgün kullananlar vardır eminim, benim lafım bana denk gelenlere

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:52 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:51 AM ----------

mağruz yazmışım niyeyse, kazayla oldu, doğrusu maruz dur, bu nası öğretmen denmesin(:

snaken
25 Ekim 2009, 02:56
beni başbakan yapın kadınlardan ehliyeti toplatıcam söz çok geçmiş olsun

CengizhanD
25 Ekim 2009, 02:02
Annemde araba kullanıyor ama yapacak bir şey yok.Bilmiyorlar yahu gerçekten bunu söylemek istemezdim ama çoğu yetenek yoksunu.

Dün bizde kadın bir sürü yüzünden neredeyse 2-3 defa çarpışıyorduk kendi kendimize.Çok yavaş gidiyor sollamaya çıkarken hızlanıyor ve karşıdan gelen araca çarpmamak için yavaşlıyoruz bu seferde arka arkaya giden biz çarpışacak konuma geliyoruz.En sonunda sağa çekip onun uzaklaşmasını bekledik tabi sandığı yeni açıyorduk(sandıktan çıkmamış küfürler terimi) bu sırada sövüp durduk:pr:

ntticaret
25 Ekim 2009, 02:03
sen motordaykenmi oldu bunlar?

caner22
25 Ekim 2009, 02:06
benimde çok başıma geldi hep ucuz atlatıyorum:)

Osbourne
25 Ekim 2009, 02:07
Şöyle bir psikanaliz açılıma inanıyorum;

Eğer yaşanılan topluluğun içinde doğuştan gelen bazı özellikler çocukluk ve gençlik döneminde kişinin kendi beynini kullanmadan ona ayrıcalık sağlamış olursa bu tür bireyler ileride de geliştirdikleri egoları nedeniyle başkaları tarafından kendileri çaba harcamadan fark edilmeyi bekliyorlar ya da ayrıcalık görmek istiyorlar..

Biraz uzun bir cümle oldu farkındayım ama kadın sürücüler hakkındaki görüşüm budur..

CengizhanD
25 Ekim 2009, 02:10
babamın dediği gibi kabaca şudur ; "BUNLARI YILLARCA EZMİŞLER , BUNLAR ŞİMDİ O BEYİNLERİYLE BİZİ EZMEYE ÇALIŞIYORLAR" ve ardından "ERKEĞİN ÇOBANI KADININ PROFESÖRÜNDEN İYİDİR" eve gelince babam süt dökmüş kedi oluyor.Bu engin öğütlerini hatırlatmak istediğimde de kaş göz yapıp "O SÖZLER ANNEN İÇİN GEÇERLİ DEĞİL" der gibi bakıyor bana :) sonuç olarak insanoğlu garip ama kadınlar extreme garip.

RunemagicK
25 Ekim 2009, 02:14
sen motordaykenmi oldu bunlar?

evet
arabaylada oluyo, arabayla kaza yapmıştım ama, kurtulamadık malesef:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:14 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:12 AM ----------


Şöyle bir psikanaliz açılıma inanıyorum;

Eğer yaşanılan topluluğun içinde doğuştan gelen bazı özellikler çocukluk ve gençlik döneminde kişinin kendi beynini kullanmadan ona ayrıcalık sağlamış olursa bu tür bireyler ileride de geliştirdikleri egoları nedeniyle başkaları tarafından kendileri çaba harcamadan fark edilmeyi bekliyorlar ya da ayrıcalık görmek istiyorlar..

Biraz uzun bir cümle oldu farkındayım ama kadın sürücüler hakkındaki görüşüm budur..

aynen olayın özü budur. yoksa genlerinde bir gariplik olduğunu sanmıyorum. ama bu bahane değil tabi, beyin denen bir organ var ise ara sıra da olsa kullanmak gerek. heleki başkalarının hayatı söz konusu ise

onur35
25 Ekim 2009, 02:32
Ben her zaman dikkat ederim (gerek motor olsun gerek otomobil kullanayım) etraftaki araçların sürücüsü bayan ise herzaman ama herzaman uzaklaşmışımdır!duruma göre yavaşlar beklerim yada gazlar kaçarım...çoğu araba kullanmayı teknik olarak biliyor ama kabiliyetleri yok...trafiği okuyamıyorlar araba kullanmak direksyon sallamak değildir!!!içlerinde erkeklere taş çıkartıcak derecede olanlarını da gördüm ama nadir!
bizimde başımızdan benzer bi vaka geçti düz bir yolda 2 motor seyir ederken biraz önümüzdeki araç arıza şeridine yakın gitmeye kaymaya başladı ben tabi durumu çözdüm arabaların dikiz aynasına bakarım hep tabi bayandı az yavaşladım ki arkamda gelen arkadaşımıda düşünerek pek frenleyemedim ama arkadaşım beni geçti tabi bu sırada önümüzdeki araç sola kaymaya başladı ben arabayı geçmicektim de zaten ama kankam sanırım önünde benim olmamdan dolayı görmedi ve arabayı neredeyse sıyırdı yanında durdu ağzına geleni sayıyor camdan içeri ben sakinleştirmek için yanına geldim tabi bu sırada hala seyir halindeyiz camdan bir baktım bir bayan bmw arabasının verdıgı guvenle cam acık yanında on koltukta bebek var ve elınde ıse cep telefonu msj yazıyor (içimden dedım senın gıbı anne olacagına .... olsun) birde ne var lan demez mi :pr: yuh be dedim aynana arasıra bi bakarsan iyi olur sola atladın dedim o sıra hala araba üzerimize kayıyor mecbur gazladık uzaklaştık yanında ki bebeğe acıdım resmen emanet yaşıyor!

emrello
25 Ekim 2009, 02:32
Geçen sene yaşadığım bir kazayı hatırladım birden. Yeşil ışıkta sola dönüyordum, karşı taraftaki sokaktan bir kadın çıktı, bana baka baka geldi ve yandan çarptı. Durmayı akıl bile edememişti büyük ihtimalle. Bana veya motora bir şey olmadı ama kadın toparlanmamı bile beklemeden bastı gitti.

Arkadaşlar, trafikte hep şu kuralı uygulamaya çalışırım: "Karşındaki kararsızsa önceliği ona ver."

Genelleme yapmayı sevmem ama maalesef kadın şoförler genelde kararsız ve öngörülemez şekilde araç kullanıyor. Bu yüzden her türlü önceliği onlara verin. Nezaketten değil, kendi güvenliğiniz için!

Ve bir uyarı daha: "Bir kadın sinyal veriyorsa sizin şeridinizin dolu veya boş olması fark etmez, o araba o şeride girecektir! Çünkü o sinyal vermiştir!"

Nipp10
25 Ekim 2009, 02:38
İlk kazamı birinin sayesinde yapmıştım. Ters istikamette gidiyordu yaşlı başlı hanımefendi.:pr:

Jagadam
25 Ekim 2009, 02:39
Hazreti Ali'ye hangi millet iyidir diye sormuşlar, her milletin iyisi iyidir demiş. Trafikte bana tehlike yaşatanları düşünüyorum da, içlerinde erkek de var kadında. Anlayışlı, dikkatli ve sorumlu sürücüler içinde de hakeza.

Yalnız, bazı özellikler cinsiyetin birinde daha yaygın galiba. Tehlikeye sebep olan kadın sürücülerin genelde dikkatsizliklerinden, belki umursamazlıklarından böyle yaptıklarını gözlemledim. Sinyal vermeyi geçtik, sağına soluna bakmadan şerit değiştirmeler, dönmeler falan. Bazılarında da prenses kompleksi var, millete de teba muamelesi yapıyorlar.

Erkeklere gelince, yani trafikte başıma bela olanları kastediyorum, onların yarattığı tehlikenin sebebi daha ziyade saldırganlıkları. Makas atmadan duramayanlar, yarışmaya kalkanlar, korkutmak isteyenler, sıkıştıranlar, kuyruğuma yapışanlar genelde erkek. Böylelerinin sürüş tarzında kibirli, şımarık, bencil ve olgunluktan hiç nasibini almamış bir karakterin yansımalarını görüyorum. Yollardaki en hızlı, en açıkgöz, en gözükara şoför olduklarını ispata çalışıyor gibiler. Ve girdikleri, yol açtıkları her tehlikeden kazaya belaya uğramadan yakayı sıyırabileceklerine nedense çok eminler.

Ben çok mu olgunum peki? Hiç alakası yok. Şu satırları yazarken bile içimde bir öfke dalgası kabarıyor, yukarıdaki gruptan birini elime geçirmek için yanıp tutuşuyorum. İnşallah olmaz öyle bir şey :) Hem ava giden avlanır diye bir söz var, hayal dünyamızda ya da forumlarda atıp tutarken dayağı atan hep biz oluyoruz ama gerçek hayat öyle değil.

anilxx92
25 Ekim 2009, 02:53
geçmiş olsun
annene vurması gerçekten kötü olmuş
aynı durum benim başıma gelseydi vede anneme vurduğunu görseydim şuan o bayan büyük ihtimal hastanede olurdu:pale:

Osbourne
25 Ekim 2009, 02:58
"Bir kadın sinyal veriyorsa sizin şeridinizin dolu veya boş olması fark etmez, o araba o şeride girecektir! Çünkü o sinyal vermiştir!"

Bak ben bu olgu yu havalı korna taktırarak çözdüm ve dün bu durumu tam olarak yaşadım..

Hatun kişi küçümen bir jeep(!) içinde en solun bir sağındaki şeritten ilerlemekte..Bende sol şeritten 90 km/sa ile seyrediyorum...

Lakin gözüm her zamanki gibi en yakın aracın aynasında, lastiğinde vs. sinde..

Hatun kişi bir anda sinyali verdiği gibi sola, yani üstüme kırıverdi..Anında kornaya asılmamla kadıncağız geldiği gibi gitti ve üstüne üstlük ağzı tam olarak O harfinin şeklini aldı..

Keyifli bir hatıra olarak kaydettim :mrgreen:

Birkannn
25 Ekim 2009, 03:40
Kabiliyetsiz Bayanlarin geneli..Dikkatsiz he Erkeklerdende var ama bayanlarinki kadar degil

ufuktan
25 Ekim 2009, 10:32
bu konu çok karmaşık ;

1) demir kafese giren kadın kendini başka bir alemde sayıyor , garip bir trans söz konusu ... buna aynalara bakmamak , sol şeritte 60 km/s ile takılıp kalmak , direksiyonu en üst noktasından 2 elle sıkı sıkı kavramak dahil . sürücü kursundaki hocası yada kocası bu sürücüleri trafiğe salmadan önce işi biraz daha sıkı tutsalar bence % 50 iyileşme sağlanır ... Kalan kısım için yapacak bişey yok çünkü kadınların motor yetenekleri , yani pc oyunu oynama , araç kullanma vs.. erkeklere göre çok düşük .. size bir kaza yaptırırsa , hasar gören aracına çok üzülür , kocası yada babası morali düzelsin diye %90 onu memlekete moral düzeltmeye götürecektir ...


2) demir kafese giren erkek ( minibüs , kamyon , otomobil başta olmak üzere ) kendini dokunulmaz sayıyor ... sadece motosiklet kullanıyor olmak şart değil otomobil kullanırkende durum aynısı ....

*minibüs - 1 yolcu için soldan sağa , yolcu aldıktan sonra en sağdan en sola biçebilir seni ve işin enteresan kısmı senin ölmen umurunda bile değil eğer seni öldürürse görmedim hakim bey , zaten çok hızlı geldi ... Eğer öldüremediyse ve sen hatanın minibüste olduğunu iddia edersen , hattın diğer söförleri ve muavinleride kısa sürede olay yerinde toplanarak, tüm delikanlılıkları ile seni 1 e 45 dövmekten kaçınmayacaktır ... gece ise rahat rahat uyur ,

*kamyon tüm trafiğe yukarıdan baktığı için NİRVANA ya bağlamış , eğer yükü yoksa yandığının resmidir , kendisinin kaza ölüm listesinin en son sırasında olduğunu biliyor ve senin ölmen umrunda bile değil... seni öldürürse görmedim hakim bey ben yolumdaydım , ayarı özellikle bozulmuş takometresini şahit gösterir günde 8 saat sürüş yapmış ve 70 km hızın üzerine çıkmamış bir masum olarak kayıtlara geçer .... gece mışıl mışıl uyur

*otomobiller bu ara çok daha sıkıntılı 90 lı yıllarda doğanlar artık genç ve babalarının otomobillerini kullanmaya başladılar , mahalle aralarında sürat denemeleri , araç içi kicker ses sistemleri , jant ve spolier takılınca kendi otomobillerinin diğer tüm araçları rahatlıkla geçebileği psikozuna girmiş durumdalar - sana kaza yaptırdığı durumda %100 kaçacaktır , ölmen veya sakat kalman mühim değil , babası aracı yaptırır nasılsa .... inanın gece çok rahat uyur

çözüm var mı yok mu ?
bu yasalar trafikte motosikleti korur hale gelmedikçe yok
federasyon başını yarışlardan kaldırmayıp caddelere bakmadığı sürece yok
motosiklet kullananlar biribirine destek olmadığı sürece yok
plaka polise bildirildiğinde polis cezai işlem yapmadıkça çözüm yok


.... çok uzattım biliyorum , kimseye Allah kaza bela vermesin, diyerek bitireyim !!!

purenake
25 Ekim 2009, 10:35
Ayrıca o kadar bağırdım filan arkadaki arabadaki erkeklerden? biri bile inip bişe diyemedi, onlarında erkekliğine ayrıca tüküriyim, inselerdide şu yeni aldığım biber gazını deneseydim.

[/COLOR]mağruz yazmışım niyeyse, kazayla oldu, doğrusu maruz dur, bu nası öğretmen denmesin(:

Geçmiş olsun ama sen de çok erkekmişsin!! Adamlar da biliyorlar demek ki kadınların haksız olduğunu bişey demiyorlar olay büyümesin diye. Keşke biber gazını kadınlara sıksaydın görselerdi erkek nasıl olur!

Buradaki hata mağruz-maruz yazmak değil umarım öğretmen ataman yapıldığında da bu saldırgan düşüncelerini okul dışında bırakırsın.

Ama inanıyorum ki bir sinirle yazdın o cümleleri umarım düzeltirsin ben de bu yazımı silerim.

2rule
25 Ekim 2009, 10:51
geçmiş olsun, ama aynı -afedersiniz- gerizekalılıkları yapan hatta daha tehlikelilerini yapan erkek sürücüler de var hatta daha fazla. tabii ki yaptıkları affedilemez, hatta özür diliycekleri yerde zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışmaları, annenizin koluna vurmaları tamamen çirkeflik. ancak dediğim gibi, sırf kadın sürücülerle kalsaydı sorun trafikte daha rahat olurduk :)

ayrıca arkadaki erkek sürücülerin inmediğini ve erkekliklerine tükürdüğünüzü söylemişsiniz, bi erkeğin erkekliğini göstermek için bi kadını dövmesi gerektiğini bilmiyodum :P

enginalcar
25 Ekim 2009, 10:55
Başlığı görünce buraya yazayım dedim

Tam yarım saat önce canıma kastedildi. Şişhane TRT yönüne giderken orta
şeritteyim. Sol viraja giriyoruz. sol şeritteki 34 ** 3999 (Bu iki harfi inanın sinirden unuttum) Açık yeşil Hyundai GETz marka otomobil arkadan gelerek şerit ihlali yaparak neredeyse üzerime çıkacaktı. Onun sağ ön tekerleği ile benim tekerlek arasında 30cm ya vardı ya yoktu. Bir baktım iki tane hatun. :pr: :pr: :pr: :pr: :pr:

Ya lanet olsun kasıt yok. :pr: Kasıt olsa durdur, artık gerisi ne olur bilmiyorum. Biliyorum ki farketmiyor. Şuursuz hareket ediyor. Muhtemelen o viraj alırken beni de görmedi ki zaten. O an yine yanındaki hemcinsi ile başka dünyadalar.

Sabah sabah cinlerim tepeme çıktı, bir süre takip ettim. Sonra allahından bulsun dedim. Kime dert anlatacaksın, uyarsan nolur, küfretsen nolur, güzel güzel konuşsan nolur.

chopper_77
25 Ekim 2009, 14:50
ahh kadın sürücüler ahh ... dibimize kadar gelip kornaya sonuna kadar basmalar ( yaya halindeyken ) bizi korkudan hoplatmalar park ederken motoru devirmeler arabayı parçalamlar anlamıyorum bu panik niye o kadar paniklerki trafikte bazen yanımdan geçiyorlar motor5la giderken kafamı bi çeviriyorum kaskın içinde kahkahalar patlatıyorum bakın aynen söylüyorum arabanın içinde bi kadın koltuğun altında bi minder koltuk ileri çekilmiş direksiyonla arasında 20 cm kalmış ve kadın oraya sıkışmış adeta direkssiyonla dans ediyor gözler fal taşı gibi dünya umrunda değil heyecanı farkedilior .... aslında bunu yapan biz erkekleriz kadınları trafikte hep hor görüyoruz geçiş hakkını vermiyoruz taciz ediyoruz :(trafikte) öndeki arabanın içinde sarışın bi bayan sürücü görünce yaklaşmalAR UZAKLAŞMALAR sellektör yapmalar aslında bütün suç bizde ( araba kullanan erkek sürücüler ) motosiklet süren ler garip ortada onların bi oyuncağı.... ama bende böle konuşuyorum ama bi gün bende bi kadının aklını alıcam yani benimde sabrım taştı yapmam yapmam diyorum ama yaptırıcaklar :)

tigermbz
25 Ekim 2009, 15:21
istisnalar hep olmuştur lakin geneli için konuşmak gerekirse:
genetik yapıları gereği araç sürmek gibi teknik konularda yetersiz olmakla birlikte bana muhakkak yol vermeliler, "kadınım, haklıyım" şeklindeki psikolojileri gereği; bayan sürücüler trafikte bulaşılmaması gerekenler listesinde herzaman top 10 içerisindedirler.

dreamdark
25 Ekim 2009, 15:58
Trafikte her zaman dikkatli olacaksın,
Ama sürücü bayan ise, 2 defa dikkatli olacaksın.
Çünkü sağı solu belli olmaz, her an herşeyi yapabilir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:58 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:37 PM ----------

Dikiz aynalarını kullanmaya gerek duymayabilir ya da bu aynaları makyaj amacıyla kullanır,
Seni görmesine rağmen ısrarla üstüne kırmaya devam edebilir,
En sol şeritte bomboş yolda frene basabilir,
Cep telefonuyla konuşurken ya da sms çekerken kendinden geçip, dünyayla bağlantısı kopmuş ve tüm dış algılara kapalı halde araç kullanmaya devam edebilir,
Genelde park özürlülük söz konusudur,
Genel itibariyle sürekli bir panik-stres hali vardır,
Ayrıca sürekli haklıdırlar.
(Tecrübeyle sabit olanlar)

Sanırım bunların sebebi,
Biraz psikolojik eziklik, baskı ve kendine güvensizlik (toplumumuzda kadının yeri malum maalesef),
Biraz da ilgi duymayıp sadece ihtiyaç amacıyla araç kullanmanın verdiği mecburiyetle bu işi yapmaktan ve kendini geliştirmekten yoksunluk.
Bir de genetik olarak beynin farklı çalışması nedeniyle araç kullanmaya karşı bayanlarda bir yeteneksizlik olgusu teorisi de söz konusu, ama bu konuda net bir bilgim yok.

fernando
25 Ekim 2009, 16:10
KADIN SÜRÜCÜLERDEN HER ORTAMDA SAKINMAK ŞART, ANCAK;
mesele aslında kadın-erkek-yaşlı-genç-acemi-tecrübeli olmakta değil. UFUKTAN arkadaşımızın yazdığı gibi TRAFİĞİ OKUYABİLMEKtedir.50 yaşındaki adam benim hayatım kadar yol yapmıştır ancak hıyar gibi 30 sene direksiyon sallayıp kendini geliştirmediyse,öndeki arabanın stoplarından başka bişeye bakmadıysa hiçbir anlamı yok. İddia ediyorum kimse alınmasın trafiğe çıkan sürücülerin ancak %20-25'i(kamyon-otobüs-minibüs-t.taksi sürücüleri ortalamayı yükseltiyor) yolu okuyabiliyor.Hanıma araba kullanmayı ve "kafasını kullanmayı" öğrettim sadece 3 ayda erkeklerin çoğundan iyi araba kullanır hale geldi.Burda kadınlara sadece kadın olduğu için bok atan arkadaşlar sizleri trafikte çok merak ediyorum,erkek olmakla paçayı kurtardım sanmayın,forumlarda atıp tutan,trafiği belediye otobüsünden izleyip yorum yapan tipler sözüm size...

Sadık1453
25 Ekim 2009, 16:33
Çok geçmiş olsun. Gerizerkalı olunca insan bayanı erkeği fark etmiyor ama kadının salağıda hiç çekilmiyor.

ernesto_
25 Ekim 2009, 16:33
1 defa kaza yaptım. oda bayan bi sürücüye yandan carptım U dönüşü yapıyo sayın bayan sürücü aynaları sadece makyaj yapmak için kullandıgı için o sırada pek bi dikkatini cekmemis heralde.. döndü bende vurdum :pr: ama baya korktu bayancagız.ben ondan daha rahattım :cherry: ozellikle otobus minibus taksi ve BAYAN sürücülere dikkat.

motoking16
25 Ekim 2009, 20:19
Bursayı bilen bilen bilir arkadaşlar arkadaşlarla carrefourda buluştuk bowling filan oynadık çıktık ben Acemler metro istastyonuna yürüyordum, annemin arkadaşı olaracak zat-ı muhterem bir ablam durdu yanımda bende size gidiyorum gel bırakayım dedi bende canıma minnet bindim arabaya berbat yağmur yağıyor.Bu bayan izmir yolunda 40 ile gidiyordu hemde orta şeritte!!! en son acemler istasyonunun önünde indim arabadan.Kadın kamyon gelince aynaya filan bakmadan sağ şeride kaçıyordu...

Ramazan Can
25 Ekim 2009, 20:31
ben kurye iken kaç kadınla kavga ettim kaç kadın yüzünden ölümden döndüm anlatsam kadınlardan soğursunuz..o yüzden susuyorum...

stubborn
25 Ekim 2009, 20:35
kadın şöför gördünmü kaçacaksın.
çirkeflik yapacakmışçasına davrancaksın(hepsini aynı kefeye koymamak şartıyla):cherry:
arabalı veya arabasız sakın tartışma sakın hatalarını haykırma herzaman sen zararlı çıkarsın.
:wiinkk::wiinkk:

raven71
25 Ekim 2009, 20:40
kadın sürücüler sanki boş arazide ve hiç başka araç yokmuş gibi kullanıyorlar. araçsız olduklarında gevezelikleriyle araçlı olduklarında da beceriksizlikleriyle erkekleri çileden çıkartıyorlar. en iyisi bayanları trafikten çıkartmak :mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:40 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:35 PM ----------


KADIN SÜRÜCÜLERDEN HER ORTAMDA SAKINMAK ŞART, ANCAK;
mesele aslında kadın-erkek-yaşlı-genç-acemi-tecrübeli olmakta değil. UFUKTAN arkadaşımızın yazdığı gibi TRAFİĞİ OKUYABİLMEKtedir.50 yaşındaki adam benim hayatım kadar yol yapmıştır ancak hıyar gibi 30 sene direksiyon sallayıp kendini geliştirmediyse,öndeki arabanın stoplarından başka bişeye bakmadıysa hiçbir anlamı yok. İddia ediyorum kimse alınmasın trafiğe çıkan sürücülerin ancak %20-25'i(kamyon-otobüs-minibüs-t.taksi sürücüleri ortalamayı yükseltiyor) yolu okuyabiliyor.Hanıma araba kullanmayı ve "kafasını kullanmayı" öğrettim sadece 3 ayda erkeklerin çoğundan iyi araba kullanır hale geldi.Burda kadınlara sadece kadın olduğu için bok atan arkadaşlar sizleri trafikte çok merak ediyorum,erkek olmakla paçayı kurtardım sanmayın,forumlarda atıp tutan,trafiği belediye otobüsünden izleyip yorum yapan tipler sözüm size...

ben bayan sürücülere bok atıyorum gerekirse yoldan da atarım. kendi adıma trafikte kurallara katı şekilde uyarım uymayanları da uyarıyorum. araba kullanmak sadece direksiyonu düz tutmak değildir. her erkek iyi araba kullanamayabilir katılıyorum ama her kadın kötü araba kullanır.

_ferkan_
25 Ekim 2009, 21:39
Şerefsizim kafamı bozmasınlar saçından tuttuğum gibi sürüklerim motorla. Helal olsun sizlere ne güzel sabrediyosunuz vallahi yau :mrgreen:

banalazim
25 Ekim 2009, 21:48
yahu akradaşlar bir gün arabasına bindiğim bir kadın resmen adamı ezdi ve yoluna devam etti hemde çok yavaş gidiyordu adamın feryadını bile duymadı sen ne yapıyorsun iyimisin diye sorduğumda neden ne olduki demezmi yahu çeksene sağa adamı ezdin görmedin mi dedim cevabı yapıştırdı ne adamı yaaaaa. inanın giden arabadan kendimi aşşağı attım çünkü can güvenliğim tehlike altında olduğunu farkkettim...

kadın erkek ayırt etmeyin arkadaşlar eğer bir kadın erkeğe vurabiliyorsa erkekte kadına vurabilir ve bana biri vurursa misliyle karşılık bulur gerçek şu ki karşı koyan kendine güvenen yada olacakların farkında olan biridir.

RunemagicK
26 Ekim 2009, 04:11
Geçmiş olsun ama sen de çok erkekmişsin!! Adamlar da biliyorlar demek ki kadınların haksız olduğunu bişey demiyorlar olay büyümesin diye. Keşke biber gazını kadınlara sıksaydın görselerdi erkek nasıl olur!

Buradaki hata mağruz-maruz yazmak değil umarım öğretmen ataman yapıldığında da bu saldırgan düşüncelerini okul dışında bırakırsın.

Ama inanıyorum ki bir sinirle yazdın o cümleleri umarım düzeltirsin ben de bu yazımı silerim.

benim sinirim aşırı değil, olması gereken kadar sadece, birisinin vurdumduymazlığı yüzünden büyük bir kaza atlatıyorum, o kadarda hakkım olsun. eğer hakkaten çok sinirli olsaydım olay çıkarmadan oradan gitmezdim
ayrıca herkese kibar olunması tehlikeli sonuçlar doğurur. çünkü kafası çalışan bir insan olmadığı yaptığı işten, hadi onuda geçtim hatasını kabul etmemesinden belli. hiçbirşey demeyip devam etseydim aynı şeyi %99 tekrar yapıcaktı ve belki bu sefer birinin hayatı son bulucaktı. şimdi kesinlikle yapmaz demiyorum ama en azından yolda duracağı zaman ben aklına gelirim, tehlikeli işlere girmez.
dediğim gibi kafası çalışan insana kibar olursun, anlar, olay tatlıya bağlanır. böylesine ise anlayacağı dilden konuşmak gerekir

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:56 ----------


ayrıca arkadaki erkek sürücülerin inmediğini ve erkekliklerine tükürdüğünüzü söylemişsiniz, bi erkeğin erkekliğini göstermek için bi kadını dövmesi gerektiğini bilmiyodum :P

ben öyle birşey demedim ama anneme el kaldırırsa cinsiyet ayrımı yapmam
ayrıca evet tüküriyim o erkeklere. illa inip kavga etsinler demedim, biride inip tamam kardeşim uzatmaya gerek yok diyemiyomu, pısırık pısırık oturdular. inip farklı bişey yapsalardıda hazırlıklıydım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:02 ----------


Şerefsizim kafamı bozmasınlar saçından tuttuğum gibi sürüklerim motorla. Helal olsun sizlere ne güzel sabrediyosunuz vallahi yau :mrgreen:

o gün en son önüme kıran kadından sonra gülme krizine girdim, etrafta kamera filan aradım kamera şakası filanmı diye. neyseki tek parçayım hala.
ama ilginçtir bugün o kadar yol yaptım bi vukuat olmadı, başlığım kitlelerde derin yankılara yol açtı sanırım:) kadınlar yollara çıkmıyo artık:)

Akileos
26 Ekim 2009, 09:02
bu modeller bole..kardeşim...yenisi üretilene kadaar bundan iyisi yok..:P

cuncun
26 Ekim 2009, 09:54
Kadın sürücülerin çoğu...
- Eğer yolda şerit izleri kaybolmuşsa yolu zihinlerinde bölemezler güvenli olsun diye tam ortadan giderler,
- Pek çoğu kesikli şerit çizgilerini ortalayarak gider,
- En öküz taksi şoförünün bile yol verdiği (karşıdaki taşıt olsun yaya olsun) durumlarda bayan sürücü asla yol vermez, geçiiş üstünlüğü her zaman onlara aittir.
- Pasif savunma mekanizması geliştireyim derken, hiç bir kontrol yapmadan yola çıkar, sağına soluna bakmaz, hızını kontrol etmez, onun yüzünden arkada yaşanan kargaşaya hiç aldırış etmezler.

Bende motor kullanırken öncelikle kadın sürücüden sonra minibüs ve taksiden korkuyorum.

Eşimde yanımda iken çoğu zaman o beni uyarır "aman kadın sürücü bu" dikkat et diye.

korkut 250
26 Ekim 2009, 10:02
Bayanların kullandıkları araçlardan aynaların hepsini sökeceksin nasıl olsa kullanmıyorlar.

M'ARRENTZIEH
26 Ekim 2009, 10:09
Dün öğle saatlerinde Dikmen Caddesi'nde yeşil ışıktan yeni geçmişken soldan gelen kadın sürücü kendine yana kırmızıyı farketmeyip az kalsın yandan giriyodu bana. Üstelik kadın kurtarmak için hiç birşey yapmadı. Yanındaki adam çevirdi direksiyonu :)

Yine dün akşam... Keçiören'de yine kırmızı ışık yeşil olmuşken ve hızımızı almışken birden en sağdaki kadın sürücü sola doğru dönmek için birden direksiyonu kırınca santimle sıyırdı.

Genelleme yapmak istemiyorum ama bir gün içinde nerdeyse birebir aynı olan kaza tehlikesinin bayanlar tarafindan yaratilmasi tesadüf mü?

Başka bi yaklaşımla, Bayanlar araba sürmeyi mi bilmiyorlar, yoksa trafiği okumayı mı?

dreamdark
26 Ekim 2009, 10:17
Bayanların kullandıkları araçlardan aynaların hepsini sökeceksin nasıl olsa kullanmıyorlar.

Öyle deme, iç dikiz aynası kalsın bence, makyaj yaparken çok işe yarıyor.:P
Öbürlerini her çantaya birer tane olarak dağıtabilirsin ama.:mrgreen:

korkut 250
26 Ekim 2009, 10:22
Öyle deme, iç dikiz aynası kalsın bence, makyaj yaparken çok işe yarıyor.:P
Öbürlerini her çantaya birer tane olarak dağıtabilirsin ama.:mrgreen:

Yok Gökhan gerçekten aynalara gerek yok onun çözümünü bulmuşlar Çift kameralı telefon kullanıyorlar artık makyaj için:P:mrgreen:

SilentScream
26 Ekim 2009, 10:24
hayır araç kullanmayı bilmiyorlar , korna felan çalıp ikaz edincede el kol hareketi felan yapıyo bazıları , ben kadın sürücü olduğunu anlayınca direkt farklı şeride atıyorum kendimi nolu nolmaz...

M'ARRENTZIEH
26 Ekim 2009, 10:28
hayır araç kullanmayı bilmiyorlar , korna felan çalıp ikaz edincede el kol hareketi felan yapıyo bazıları , ben kadın sürücü olduğunu anlayınca direkt farklı şeride atıyorum kendimi nolu nolmaz...

Farklı şeritteyken bile santimle sıyırıyor, aynı şeritte olmadığım için bugün burda yazabiliyorum sanirim :)

yeschim
26 Ekim 2009, 11:31
Kadınlarda Allah vergisi bu kabiliyet yok malesef, biraz yeteneği olan da bunu sergilemekten aciz ya da imkanı yok, sergilese de bu defa erkeklerin tacizine uğruyor trafikte yani yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal :) Kadınların araba kullanmadaki beceriksizliği aslında severek yapmadıklarından da kaynaklı bence. Bakınız motosiklet kullanan bayanlara daha iyiler bu konuda, bir işi severek yapmazsanız başarı beklemeniz de yanlış olur. Erkekler bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da kadınlardan üstün işte. Yapacak birşey yok kadere boyun eğip trafikte uzak duracağız kadın sürücülerden. Bir kadın olarak bu gerçekleri yazmak benim için biraz nahoş bir durum olsa da gerçekler bunlar :) Bu arada erkekler çok mu iyi araba kullanıyor :silent: Ne erkek sürücüler gördüm bir sürü kadından beterdi o da ayrı bir mevzuu bahis.. Pirincin içinden illaki taş çıkıyor erkek ya da kadın farketmiyor ama kadınların yüzdesi erkeklere göre bir hayli yüksek..

Bartu35
26 Ekim 2009, 11:36
ya harbi bunlar varyaxD ama nadir olanlarıda var hepsi öyle değil bu yazda bnm kafama pet şişe attı kadın yaxD kavga cıkardım sonra :P

motocicleta
26 Ekim 2009, 11:40
bu tür durumlarda hep ettiğim bir dua/beddua var...

" allah sizin de ailenizden yakınınıza, tutkulu bir motosiklet aşkı yaşatsın. "

Terrorizer
26 Ekim 2009, 11:41
Aklıma Ambulansa yol vermeyip geri geri gitmesini isteyen bayan şöförün videosu geldi. Evet arkadaşlar erkeklerde de yok mu bu durum ? Var, fakat bayanlardaki miktar daha fazla. Ben kendi çevremdeki bayan şöför arkadaşları, akrabaları mümkün olduğunca bilgilendirmeye klasik hatalarını düzeltmeye yönlendiriyorum fakat bir yere kadar.
Bu bizim hanımlarımızda her alanda var. Çevrelerinde böyle bir dokunulmazlık kalkanı olsun istiyorlar. Otobüste giderken yanlarında insan olmasın, onlara yer verilsin. Bir arkadaşımız Prenses ve teba örneğini vermiş durum aynen öyle. Trafikte ise herkes dursun onlar gitsin. Yol üstünlüğü Bayan şöför, ambulans... şeklinde olsun istiyorlar.

Olmayınca ne oluyor ? Şirretleşiyorlar sanki durum bu şekildeymiş ve biz uymamışız gibi davranıyorlar. Ömrümde motorla bir aracın aynasına 1 kere vurdum. Mercedesli zengin bir prenses (!) kızımız birden yandaki araca fazla yaklaşınca gerçekleşti. Aynaya birşey olmadı fakat o prenses kızımızın nasıl çemkirip kendini paraladığını görmeliydiniz. Sanki aynaya birşey olmuş veya olmuş olsaydı bile o ayna dünyada sahip olduğu tek şeymiş gibi.

Bunun dışında , taksiciler , dolmuş şöförleri, halk otobüsü şöförleri yani özetle " Ekmeğini İstanbul trafiğinden kazanan " neredeyse herkes ciddi tehlike oluşturuyor. Sorsanız ben ekmeğimin peşindeyim diye bir savunma mekanizması geliştirmişler ki halkımızdaki emeğe saygı (he bu da tartışılır artık) değerlerine oynamak bayağı iş görüyor.

Sonuç olarak İstanbulda motor kullanıyorsanız. Herkes tehditmiş gibi davranmalısınız. Herşeye hazırlıklı olmalısınız.

tornado57
26 Ekim 2009, 11:54
Ya kadınların yeteneksizliklerine birşey demiyorum geneli yeteneksiz,
ama trafik kuralalrına uymak yetenek işi değildir,
bazıları tam öküz,
3 şeritli yolun ortasında dururlar,
alıcan Scania yı....
Neyse kazasız belasız, trafikta kadınlardan uzak sürüşler dilerim..

sularseller
26 Ekim 2009, 11:57
Terrorizer belki bilir tam evinin önünde oldu olay,tek şeritli yolda iki bayan sürücü karşı karşıya geldi ve yolu 1 saate yakın tamamen kapattılar biri diyor ben geri gitmem öbürü diyor ben geri gitmem 1 saatin sonunda biri pes etti ama öbürü pes ettiği halde yinede çekmedi(yolun ortasında önü boş olduğu halde devam etmiyor)polis geldi yine çekmedi tam videoluk olaydı aklıma gelmedi.Bende sıkıldım seyretmekten içeri geçmiştim işime.

Scotty
26 Ekim 2009, 12:14
Bir de genetik olarak beynin farklı çalışması nedeniyle araç kullanmaya karşı bayanlarda bir yeteneksizlik olgusu teorisi de söz konusu, ama bu konuda net bir bilgim yok.

Bu konuda bir araştırma okumuştum. Vücuttaki testesteron oranı geometrik zekayı doğrudan etkileyen bir faktör. Geometrik zeka da araç kullanımını iyileştiren bir etken. Sırf kadınlar değil erkeklerde de..

Genetik olarak testesteron oranı yüksek olan Kafkas halklarından erkeklerin testesteron oranı daha düşük olan Japon erkeklerinden daha iyi araç kullandıkları gözlemlenmiş. Testesteron bir erkeklik hormonu olduğu için de erkekler kadınlardan daha iyi araba kullanır genellemesi doğrudur. İstisnaları yok mudur? Vardır ve diğer yandan unutmamak da gerekir ki günlük hayatımızda yaptığımız işler arasında zekamızı en az kullanmak durumunda olduğumuz iş de yine araç kullanmakmış. (Bu da başka bir bilimsel araştırma sonucu.) Motosiklet değil bu arada onu tamamen ayrı tutuyorum. Otomobil için geçerli bu söylediklerim.

Kısaca iyi araç kullanan insanlar diğerlerinden daha zeki olmak zorunda değiller ama erkeklerin kadınlardan daha iyi araba kullandıkları da bilimsel bir gerçektir.

flying hellfish
26 Ekim 2009, 12:16
Bayanlar ya çok iyi araba kullanıyorlar ki bu gerçekten nadir, ya da çok kötü kullanıyorlar, ikisinin ortası yok.

Araba kullanma olayı kesinlikle bir yetenek işi, ayrıca bir arkadaşın yazdığı gibi de, severek yapılmayan bir şey olduğunda, daha da kötü oluyor. Çoğu bayan için araba kullanmak, bom boş keyifli bir yolda bile bir eziyet. Yalnızca bir yerden bir yere gitmek için kullanılan bir araç.

Bayanlara, A noktasından B noktasına ışınlanarak gidebilseniz gitmek istermisiniz diye sorsanız, %99 u evet böyle gitmek isterim der. Ama erkeklere aynı şeyi sorsanız, yol şartları hava koşulları gayet zevkli, güzel olduğunda, en azından yarısı eminim ki arabaları ile bu noktalar arasında gitmek isteyecektir.

Bir de şöyle bir gerçek var. Araç kullanma işi el, ayak ve göz koordinasyon işi. Erkekler çoçukluktan itibaren gerek mahallede futbol oynamak olsun, gerek evde bilgisayar oyunu oynama olsun (ki bilg. Video oyunları oynamanın çok net bir şekilde bu koordinasyonu geliştirdiği sergilenmiştir) bu beceriyi geliştirebiliyorlar. Sonucta bayanların bu şekilde bir hobileri, uğraşları olmuyor. Bu da bence önemli bir etken.

Bu arada lütfen bayanlar bu yazılanları yanlış anlamasın, bir çok bayanda benim ablam dahil bayanlardan ve kendilerinden sikayetçi. Ama malasef kendilerini geliştirme yönünde pek bir gayretleride yok. Biz erkekler mesela gerek araba olsun, gerek motor olsun, ileri seviye sürücü kurslarına gideriz, arkadaşlar arasında sürüş tecrübelerini paylaşırız vs… bayanların konuları zaten normal olarak tamamen farklı.

enginalcar
26 Ekim 2009, 13:01
yok abi yok, alalım anahtarlarını :queen:

tasarslan
26 Ekim 2009, 16:07
Bu videodakine yolda raslayan var mı?:)

Tıkla (http://video.mynet.com/zorbey257/park/388960/1cc0fc7c88d7d2130097077ca0af7e90)