PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hiç ıssız bir yolda durup etrafı dinlediniz mi?



Osbourne
22 Ekim 2009, 03:04
Bir süredir bir hastalık gelişti bende..
Hastalık diyorum çünkü uygun olan her yolda yapmaya başladım..

Kendi yaptığımı örnek olarak yazarak neden bahsettiğimi açıklamaya çalışayım..

Ben haftaiçi hemen her gün motosikletimle boğaz köprüsünü geçip İstanbul'un ortasına yakın bir yerinden diğer bir ucuna doğru sabah ve akşam olmak üzere iki sefer yol yapıyorum..

Şuna benzer bir yol;
http://img40.imageshack.us/img40/2700/22092009100.jpg
http://img39.imageshack.us/img39/6623/22092009106.jpg

Ve şu son dönemlere kadar dikkat ettim hep ulaşayım, gideyim, yoldaki kokuları içime çekeyim, ormana bakayım, sisin içine dalayım, nerede çukur vardı, nerede kasis vardı, nerede yol kaymak gibiydi bunlara dikkat edeyim ve trafiğe önem vereyim gibi düşüncelerle geçen bir yol yapma süreci yaşıyordum..

Ama geçenlerde hesaplama yapmak amacıyla ana depodaki benzinimi bitirene kadar sürdüğüm o gün bu tarzım tamamen değişti..

O gün benzinimi bitirmek için benzin ışığım yana yana sürüyorken nihayet motorda kesilmeler başlayınca benzinin bittiğini anlayarak sağa çektim ve yedek depoya almak için motoru durdurdum..Ve inanılmaz bir şey keşfettim..

Yahu, her gün 100-110 km/sa. ile geçtiğim bu yolun bir de sessiz ve ıssız bir yönü varmış..

O an ilginç ve keyifli bir şok yaşadığımı, işi gücü bırakıp kenarda sakin sakin oturup bir sigara yaktığımı hatırlıyorum..Sonrasında depoyu yedeğe alıp yola devam ettiğimde hatırımda kalan şey o durduğum noktada hissettiğim duygulardı..Bu duyguyu bir kere de Edirne-İstanbul yolunda ıssız bir mevkiide tatmıştım..

Bilmiyorum pek tarif edememiş olabilirim yaşadıklarımı ama artık uygun olan abuk subuk noktaların hepsinde aniden durup ortalığı dinleme ve bir sigara yakma duygusu gelişti bende ve hastalık derecesinde bu tür yerler kollamaya başladım..

Not:
Bahsettiğim duyguları yaşamak için ortanın kısası bir menzil, ıssız bir yol, sabah erken veya gece geç bir saat ve sigara içen bir bünye şartları vardır :)

COQ
22 Ekim 2009, 03:20
Sigarayi birakirsan sorun çozulur.:)

Bazen ihtiyaçtir.
Surekli ihtiyaç oluyorsa, problem vardir, aman dikkat.:)

Osbourne
22 Ekim 2009, 03:25
Sigarayi birakirsan sorun çozulur.:)

Bazen ihtiyaçtir.
Surekli ihtiyaç oluyorsa, problem vardir, aman dikkat.:)

Valla bu duyguyu yaşamak için sigara içen birisi olmak gerekir mi bilemiyorum..ama gerekiyorsa eğer, insanı sigaraya başlatabilecek bir duygu :)

Şaka şaka sigara içmeyiniz, içirtmeyiniz.. :P

egelim 43
22 Ekim 2009, 03:44
Size kesinlikle katılıyorum hocam başınıza gelen durumun bi benzeri benimde başıma gelmişti bi zaman:P ama benim yedekte benzinim yoktu :pale: (zaten yedekte gidiyordum yani) ve gecenin leylisinde ve terim vucudumun en küçük zerresini sırılsıklam ıslatmış vaziyette en yakın (yaklaşık 6-7km) benzinliğe motoru iteklerken o ıssızlığı dinleme fırsatım oldu ilk kez:) ve bu deneyim bana yedeğe geçer geçmez en yakın benzinliğe yönlenmeyi öğretti:queen:.

htmetin
22 Ekim 2009, 10:37
bildiğimiz ıhsız yerleri paylaşalım;

Aksaray Ihlara vadisi, Konya ovası, kayseri uzun yayla, nevada çölü, gobi çölü, büyük sahra. daha sayayımmı?

Emrah.ark
22 Ekim 2009, 10:44
Abicim o şey bendede var nerdeyse haftada 3-4 gün sabah erkenden güneş doğmadan kalkıp doğa fotoğrafları çekmeye gidiyorum:mrgreen:
Hele hayvanların:)
Şuan bende makinamda amaötürz..Bazen tam fotoğrafı çekicekken böyle hafif bi rüzgar ve denizin şırıltısı veya bi börtü böceğin sesi beni çok etkiliyor:)

Bu arada sigara içmiyenler osbourne abinin dediğini denemeyiniz:mrgreen:
içmeyen bile dayanamaz yakar bitane:queen:

emrello
22 Ekim 2009, 11:11
:cherry: Sigarasız da oluyo yalnız o... Çok gerekli değil yani.

askon
22 Ekim 2009, 11:11
Engın kardeşim o kendını de dınlemene fırsat oluyor bunun için yol yapmanıza gerek yok ama işin içinde motosıklet yol temız hava olursa daha farklı olabılır ama sız gelın bunu evınızde sabaha karşı 4 sularında bır deneyın balkona cıkın sankı hava aydınlanmaya başladığında aydınlanmayla beraber gurultude gelıyor ortalıkta kımseler yok yada tek tuk ama gecenın o sessizliğinin yerını tutmuyor paylaşımın için teşekürler engın bır gun beraber dınlerız sabah erken

Hay.alper.est
22 Ekim 2009, 11:23
Bende seviyorum bazen böyle ıssız sesszi ortamda kafa dinlemeyi ama motorun çalışmama korkusuna çalışan motoru durdurmuyorum:mrgreen:

tigermbz
22 Ekim 2009, 11:40
Bu İstanbulda yalnız kalamıyor insan, sorun o...

Olcan138
22 Ekim 2009, 11:49
Oluyor arada:); ama bende farklı nüksediyor bu...

Menzil aynı değil; ayrıca sigara etkeninin yerini de fotoğraf makinesi alıyor:)
Kısa, uzun farketmeden, gözüme takılan yerlerde durup, iki fotoğraf çekip, etrafı seyretmek, dinlemek çok çekici geliyor bazen; bazen de çok çekilmez...:P
Gözüme takılıp beğendiğim bir yerde duramadım bakamadım diye 200 küsür km gitmişliğim (ve değmemişliği:P) vardır örneğin.
Bir de yazının başında konusu geçen Boğaz Köprüsü ile ilgili benzer bir girişim hikayem var ki, öyle böyle değil...:P

iptaluyelik02
22 Ekim 2009, 13:13
Issızlığı ormanın derinliklerinde dinlemek,ayak basılmamış kumsallarda dinlemek gerek ki tadına varılsın.
http://img194.imageshack.us/img194/6387/pict0129b.jpg (http://img194.imageshack.us/my.php?image=pict0129b.jpg)

m.şanveren
22 Ekim 2009, 14:19
bende böyle fantazilere dalarım aradabir hatta birgün çorumun kırkdilim yolunu merkeze doğru gelirken yeni bitirmiştim kii tepe olan bir nokyadayım aşağısı halı saha gibi bakış açımın solunda birdere gibi birsu akıyodu işte burası mola için ideal manzara güzel kenarakadar geldim çöktüm bir sigara yaktım(sigara sağlığa zararlıdır)aşğıda koyunları gördüm biraz seyrederken ileriden çobanı gördüm ...ulan dedim şimdi bunun köpeğide vardır demeye kalmadı ...o da neeee at gibi iki tane çoban köpeği tepenin ucuna çıkan patikadan bana doğru muhtemelen 5. viteste geliyolar mübalasız oturduğum yerden nasıl kalktım sigarayı attımmı yuttumu hatırlamıyorum motor nasıl çalıştı hiç bilmiyorum merkeze kadar durmak istemedim 10/15km sonra zaten merkeze gelmiştim.bazen böylede olabiliyor yanlız dikkat etmek lazım

mete_han
22 Ekim 2009, 14:31
o motorda bu keyfi yaşayamayacağını farketmiş olman güzel...en azından daha sessiz bir makinayla ormana sahile biyerlere dalmalısın...ben seni Terkos Karaburun tarafına götüreyimde sessizliği denizi dinle...bakalım ne diyecek sana...

neyle gittiğin önemli değil ama sonucta çapırlar tam bir gürültü makinası bunu bilirim...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:31 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:30 PM ----------


Oluyor arada:); Menzil aynı değil; ayrıca sigara etkeninin yerini de fotoğraf makinesi alıyor



kanka senin foto mak gerçekten berbat yav...dün akşiamki fotolar neydi öyle...kendi makinamın kıymetini öğrendim inan...gece çekimi yalan oldu abicim..makinanda seksi bişeye benziyordu ama şaşırttı beni...

Özer
22 Ekim 2009, 14:40
O duyguyu pek iyi bilirim.Güzel ve manzaraya hakim olan tepelerde ben de mola verir ve sessizliğin keyfine varırım....Sigara yok tabi...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:40 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:38 PM ----------


o motorda bu keyfi yaşayamayacağını farketmiş olman güzel...en azından daha sessiz bir makinayla ormana sahile biyerlere dalmalısın...ben seni Terkos Karaburun tarafına götüreyimde sessizliği denizi dinle...bakalım ne diyecek sana...

neyle gittiğin önemli değil ama sonucta çapırlar tam bir gürültü makinası bunu bilirim...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:31 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:30 PM ----------



kanka senin foto mak gerçekten berbat yav...dün akşiamki fotolar neydi öyle...kendi makinamın kıymetini öğrendim inan...gece çekimi yalan oldu abicim..makinanda seksi bişeye benziyordu ama şaşırttı beni...

Metehandro,
O Chopır çok sessiz ve sakin bir araç...gürültü yok. Nereden çıkardın gürültüyü:cherry: