PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmirli Motosikletçiler Ölümle Dans Ediyor



Derkunt
04 Eylül 2009, 18:41
Sevgili Dostlarım;

Ihlas Haber Ajansı Lübnan'da ve yıllar öncesine ait görüntüleri alarak İZMİRLİ MOTORCULAR ÖLÜMLE DANZ EDİYOR başlığı ile internet sitesinde yayınladı. Gerekli suç duyrusu yapıldı. Haberim ayrıntıları.
www.radyomoto.com ... ana sayfasında yayındadır. Haberim altına yorum yapın konu mahkemelik olduğundan yorumları dikkatli yapmanızı rica ediyoruz. Gerektiğinde mahkemeye bu yorumlar sunulacaktır.

Haberi güncel tutun herkes okusun bu gün İzmire yarın sizin iliniz için olabilir.
__________________

deli_mavi
04 Eylül 2009, 18:43
Link verseydiniz kolay olurdu ulasmak...:cat:

mete_han
04 Eylül 2009, 18:46
Derkunt abi konu burda vurgulandı...bilginize...

orasının İzmir olmadığını çoğu insan anladı...


o link...


www.liveleak.com

dan alıntılanıp altına uydurma haber yapılmış fos çıkmış masabaşı işidir...

Derkunt
04 Eylül 2009, 18:47
Link verseydiniz kolay olurdu ulasmak...:cat:

Yanlış yazımdan kaynaklanmış link var:

www.radyomoto.com

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:47 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:46 PM ----------

Konu şu anda Hahkemelik

deli_mavi
04 Eylül 2009, 18:55
Yanlış yazımdan kaynaklanmış link var:

www.radyomoto.com

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:47 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:46 PM ----------

Konu şu anda Hahkemelik


hayirlisi baakalim..

asivezor
04 Eylül 2009, 18:58
adamlar haber olsun diye araştırmadan etmeden yayınlıyorlar. sonrada tüm izmirli motosiklet severleri töhmet altında bırakıp apaçhi diye tabir edilen serseri motor sürücüleriyle eşdeger gösteriyorlar. olacak iş degil. izmir mt bu olaya bi el atsın. zaten motorcunun haksız yere milletin gözünde kötü bir imajı var. bide bunlar böyle yalan yanlış haber yaparak motosiklet ailesini kurşuna diziyorlar.

davayı kaybederlerde kendilerinide böyle başka kanallarda gazetelerde görürüz.

Terrorizer
04 Eylül 2009, 18:59
Bahsedilen videodan benim de haberim var ve ilk gördüğümde youtubede "Crazy Lebanese Moto Drivers" başlığı ile izlemiştim. Trafikte gördüğümüz taxilerden anlaşılacağı üzere mekanın İzmir ile uzaktan yakından alakası yok. Böyle yalan haberlere karşı yapabileceğimiz birşeylerin olması lazım.

jonturq
04 Eylül 2009, 19:15
İzmir
Bölge Müdürü Necati Bahçeci
Cep Tel 0 505 545 44 33
Büro Tel 0 232 445 90 00
Büro Fax 0 232 445 94 00
E-Mail necati.bahceci@iha.com.tr
Büro Adres Mürsel Paşa Bulvarı No :161 Kahramanlar Mah .K:2 İZMİR

Bu arkadasi cep'ten arasakmi ne yapsak ? O kadar bu haber icin kendilerine mail atildi tek satis ozur yazisi yada yazilan maillere cevap verilmedi ?

Yaziklar olsun ici yalanla dolmus boyle kuruluslara.


-------


http://www.iha.com.tr/haber/detay.aspx?nid=85571&cid=11


Yahu link i inceledimde editlemismi bunlar , sanki izmirin bilmem neresinde filan yaziyordu ? simdi ise sadece İzmir ve saat yaziyor ?

Terrorizer
04 Eylül 2009, 19:20
Zeitgeist aklıma geliyor bunları izledikce. Önümüzdeki makinadan bize vahiy yollarcasına bilmemizi istedikleri verileri yolluyorlar. Gerçekliği önemli değil.
Biz de ilahi kaynaklardan gelmişcesine inanıyoruz. Böyle haberlerden sonra istediğimiz kadar " asıl motor kullanmamak çılgınlıktır " diyelim kimi inandırabiliriz ?

Derkunt
04 Eylül 2009, 19:20
Yorum ve Düşüncelerinizi lütfen www.radyomoto.com ana sayfadaki habere yapın. Gerektiğinde mahkemeye sunulacak bu yorum ve düşünceleriniz. Bu konu tüm motosiklet çamizsına atılan büyük bir yalan

teknoali
06 Eylül 2009, 01:15
Özür dilenmeli
Yazımın başlığında olduğu gibi İHA Haber Ajansı, İzmir motosiklet camiasından özür dilemeli.



23 Ağustos 2009 pazar günü İHA Haber Ajansı’nın internet sayfasında “Ölüme davetiye”" başlığıyla, “İzmir’deki motosiklet sürücüleri ölümle dans ediyor” diye bir haber yayınladı. Aynı haberin video görüntüleri de mevcuttu. Elli yıllık bir İzmirli olarak bu videoyu izledim ve şehrimizin hiçbir semti ile bağdaştıramadım.


Haberin içeriği; “Sahil şeridinde motosikletleriyle hız sınırını aşan ve cambaz gibi motorun üzerine çıkan ve ön tekerleğini havaya kaldıran çılgın gençler, yanlarında geçen otomobillerin içindekilerin hayret dolu bakışları arasında yolculuklarına böyle devam ettiler. Çılgınlıkta sınır tanımayan ve gösterilerini korkusuzca gerçekleştiren gençler karayolundaki araçları bir bir geride bıraktılar” şeklindeydi. Tabi aslı astarı olmayan bu haber, İzmir motor camiasını resmen karaladı.


Ben de yaz -kış motosiklet kullanan bir motor tutkunu olarak bu habere çok içerledim, çok sinirlendim. Bu haber doğrultusunda haklı olarak, İzmir Trafik Şube Denetleme Ekipleri İzmir’in her semtinde sıkı “motosiklet denetimlerine” başladılar. Tabi bana göre de iyi yaptılar ve hatta sürekli yapsınlar ama böyle yanlış bir haber buna sebep olmamalıydı.
Ben bu köşemde yazmış olduğum motosiklet ile ilgili tüm yazılarımda denetimlerin yetersizliğinden, kasksız motor kullananlara ağır cezalar verilmesinden hep bahsettim. Tabi bu asılsız habere Ege Motor Kulübü’nün (EMK) tüm üyeleri ve İzmirli motor tutkunları çok üzüldüler. Üzülmekte de pek haksız değiller. Çünkü içlerinden biri olarak ben ve motosikleti profesyonelce kullanan, tüm trafik kaidelere uyan koskoca bir camia bunu hak etmiyoruz.


Motosiklet kullanıp da kaskını aynasına takan veya hiç kask alışkanlığı olmayanlar bu denetimlerden epey nasiplerini aldı. Yalnız onlar değil, fenni muayene tarihleri geçmiş, trafik sigortası olmayanlar, hatta plakasız olanlar da nasiplerini aldılar. Zaten böyle motosiklet kullananları, kaldırımlarda yayaların arasında dolaşan paketçileri ve kuryeleri ben şahsen camiadan saymıyorum. Bu aracı kullanan herkes mutlaka gerekli tüm teçhizatları (sağlam bir kask, motosiklet montu, dizlik, eldiven vb.) kullanmalı.

Tabi bu yalan haberin sırrı uzun sürmedi. Değerli İzmir Emniyet Müdürlüğü ve Trafik Şube Denetleme Teşkilatı’nın titiz çalışmaları sonucunda bu olay görüntülerin yıllar önce Lübnan’da çekilen görüntüler olduğu ortaya çıktı. Haberi izleyenler dikkat ettiler mi acaba? Çünkü İzmir’de yolları ayıran sarı renkli yol çizgisi hiç yok. Peki, şimdi soruyorum: Koskoca İHA Haber Ajansı nasıl böyle yanlış bir haber yapabilir? Nasıl koskoca bir camiayı karalayabilir? Anlayamıyorum. Bir gazeteci olarak hepimizin bazen atladığı şeyler olabilir. Ama bu kadarı da olmaz. Allah insanı kuru iftiradan korusun.


Motosiklet tutkunu bir İzmirli olarak İHA Haber Ajansı bu yanlış haberi hem internetteki sitesinde hem de yazılı basında tekzip ederek İzmirli motosikletcilerden özür dilemeli. Zaten onlara da bu yakışır.


Bu karalayıcı haberden canları sıkılan Tüm İzmir motor camiasına geçmiş olsun. Bizler motosikleti sevdirmeye, insanları alıştırmaya ve dolayısıyla trafik sorununu rahatlatmaya çalışırken bu tür haberlerle canlarımızı sıkmamalıyız. Hepimizin lastikleri düz bassın. Esenkalın.

http://www.gazeteyenigun.com.tr/icerik.asp?page=koseyazilari&yazarID=129&yaziID=13912


Google'de arama yaparken denk geldim :) Sevindim :)