PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güvenli bir sürüş nasıl olmalı?



admin
12 Aralık 2005, 16:06
Motosiklet sürüşünün eğlenceli, bünyeyi rahatlatıcı ve keyif veren bir yanı olmasının yanında her aktivite gibi riskleri olduğu ortada. Riskleri nasıl tanımlarsanız tanımlayın olabilecek kazalarda korunmasız kalmanız durumlarda ciddi yaralanmalar başınıza gelebilir.



Güvenli bir sürüş sağlamak için yazının devamında sıralanan püf noktalarını dikkate alabilirsiniz..

1-İlk olarak bilmeniz gereken motosiklet kullanımında ki beceriniz ve yapabilecekleriniz olmalı. Eğer motosiklet kullanımında yeniyseniz veya kendinizi geliştirmek istiyorsanız ilk yapmanız gereken motosiklet sürüş eğitimi almanız olacaktır.

2-Yolları tanıyın, kuralları bilin.Motosiklet kullanmak bir ayrıcalıktır, bu ayrıcalığı en özel yaşamanın yolu motorunuzu, yolları ve kuralları iyi tanımanızdan geçer.

3-Sürüş esnasında vizörlü kask kullanmanız, seçtiğiniz ceket pantalon ve botların kalitesi ile eldivenler başınıza gelebilecek kazalarda sizi koruyacak en önemli unsurlar olacaktır.

4-Gözünüz açık, kulağınız delik olsun. Unutmayın ki motosiklet kazalarının %40’a varan oranı diğer araçlarla yapılmakta ve bu kazalarının büyük sebeplerinden biri karşı aracın sürücüsünün motosikleti farketmemesi olmakta. Sol kavşaktan yan şeridinize dönüş yapan araçlar motosiklet sürücüleri için en büyük tehlikeyi sağlamaktadır. Bu tip noktalarda hızınızı kesin ve gelebilecek tehlikelere karşı hazırlıklı olun.

5-Süprizlere açık olmayın! Otobüs, tır yada kamyon gibi büyük araçların trafikte sizi farketmelerini sağlayarak motosiklet keyfinizi daha güvenli gerçekleştirebilirsiniz. Açık olan farınız, açık renk yada parlak elbiseler size yardımcı olacaktır.

6-Motorunuzu asla alkollü kullanmayın. Sağlıklı düşünemeyeceğiniz, ses ayrımlarını yapamadığınız durumlarda motosiklet kullanmayın. Ölümcül tehlikeli motosiklet kazalarının %45 ‘e varan oranı motosiklet kullanıcılarının alkollü sürüş yapmasından kaynaklanmaktadır.

7-Motorunuzu tanıyın. Motosikletinizin kullanma kılavuzunda belirtilen aralıklarla yapılacak bakımlarını yetkili servislerde yaptırmayı ihmal etmeyin. Her sürüşten önce motorunuzun lastiklerini, süspansiyonlarını kontrol edin.

8-Motosiklet sürüş keyfinizi paylaşırken dikkat! Arka koltuğunuza alacağınız kişiler herşeyden evvel size fazladan bir can taşıma gibi ekstra sorumluluk yükleyecektir. Motorunuzda ki ağırlık değişimi sürüştete kendini size hissettirecektir, arka koltuğunuz doluyken çok daha fazla dikkatli olun. Sürüş keyfiniz hiç eksilmesin..


Sanal Usta







Copyright © Motosiklet.Net Tüm hakları saklıdır.

pederhosee
06 Mart 2006, 15:36
bilgiler için teşekkür ederim!!

yarisci_facia
26 Mart 2006, 10:17
HAKLISIN DA BİDE ŞU SÜRÜCÜLER BUNU DİNLESE :(
ONDAN SONRADA KAFALARINI DUWAR LARA WURUOLAR FAKAT NE FAYDA KARŞI GÖRÜŞÜ OLAN WARSA MEMNUYETLE TARTIŞMAYA AÇIĞIM :pr:

ardaislekeller
01 Nisan 2006, 01:04
bilgiler için çok sağ olun

efekentli
03 Nisan 2006, 16:31
bilgilendirdiğin için tşkrler üstad:bounce: :bounce:

ssmoto
03 Mayıs 2006, 16:35
Bilgiler gerçekten süper, çok teşekkür ederim. Ama biraz daha fazla bilgi mümkün mü acaba? Ben acemi bir sürücüyüm ve virajlarda biraz korkuyorum açıkçası. Motor ne kadar yatabilir, viraj sırasında vites seçimi ve gaz oranları ne olmalıdır gibi sorulara cevap verebilirmisiniz acaba? Özellikle chopper tarzı motorlarda neye dikkat edilmelidir? Güvenliği elden bırakmadan, motorsiklet üzerinde viraj keyfini tatmalı dimi :)

cengosfer
07 Mayıs 2006, 12:38
Su alkollu motor kullanarak kaza yapanların durumunu dile getirirseniz cok sevınırım zıra bu aralar sayıları oldukca arttı ve bu hazinli sonları artık gormek ıstemedıgımızden bu konuya bıraz daha fazla degınebılırız.

nigar çelik
30 Mayıs 2006, 21:44
hüseyin bu işi biliyo bende öğrensem yaaa)))))

computercii
11 Haziran 2006, 13:00
diğer sürücüler motosikletleri pek takmıyolar

darpçı
13 Haziran 2006, 18:06
bazen kendimi trfikte sürate kaptırıyorum, durup düşündüğümde pişmanlık duyuyorum ama ne çare... bilgiler için teşekkür usta...:bounce:

mayko
15 Haziran 2006, 01:14
çok saol uymaya çalışacagım ama onlar uyöaya çalışacak mı?

banistercaq
15 Haziran 2006, 01:15
bilgiler için saol

watercolours
15 Haziran 2006, 01:20
Su alkollu motor kullanarak kaza yapanların durumunu dile getirirseniz cok sevınırım zıra bu aralar sayıları oldukca arttı ve bu hazinli sonları artık gormek ıstemedıgımızden bu konuya bıraz daha fazla degınebılırız.

değinelim. alkollü araç kullanmak öldürür. daha nasıl değineceğiz anlamadım. alkol otomobildeyken bile ölümcülken motosiklette düşünmesi bile güç.

husoo_44
08 Temmuz 2006, 11:16
merhaba ben forma yeni üye oldum bu form harika bilgilerden dolayı minnettarım:cat:

reco58
09 Temmuz 2006, 20:55
"Vizörlü kask" nedir? özellikleri nelerdir?

aspirin2006
09 Temmuz 2006, 20:58
vizörlu kask ölümü engeler daha ne işe yarıcakki




www.kalplerbir.com

phorever
31 Temmuz 2006, 21:57
Aşağıdaki linkte güvenli sürüş ile ilgili America MSF in bir videosu var, üstelik türkçe anlatımli... emniyetli sürüşler...

http://www.hemenpaylas.com/download/108211/trafikteguvenlisurusteknikleri.wmv.html

clint
31 Temmuz 2006, 22:31
Donald Duck yani Reşat Arbaş'ın Motosiklet Teorisi kitabını herkes alıp okumalı.
Türkiye'de yapılmış bildiğim kadarıyla ilk ve en kapsamlı motosiklet sürüş ve eğitim kitabı.

nidem
21 Aralık 2006, 16:44
bence karşılıklı olmalı her şey motosiklet kullanan bir çok kişide kurallara uymuyor araçların aralarından son derece tehlikeli kıvrıla kıvrıla gitmekteler bir çok aracın önüne keskin bir giriş yapmaktalar görüyoruz sürekli

cruiser61
06 Ocak 2007, 01:47
Reşat 'DD' Arbaş motosiklet teorisi kitabı tam bir eğitim.aldım okudum ve uyguluyorum.çok faydasını gördüm.tüm yeni başlayan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim

saygılar

ersinkecis
04 Kasım 2009, 12:24
Reşat 'DD' Arbaş motosiklet teorisi kitabı tam bir eğitim.aldım okudum ve uyguluyorum.çok faydasını gördüm.tüm yeni başlayan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim

saygılar

http://donald.hypermart.net/MCWorlDD.htm

Resat Arbas artik kendi sitesinde kitabini online yayinliyor arkadaslar. :)

mel_
20 Kasım 2009, 02:00
merhaba; ben forma yeni üye oldum bu formda paylaştınız bilgilerden dolayı çok tesekkur ederım herkese

funny SALİH
20 Kasım 2009, 02:25
bilgiler içn teşk.biz ilkbaşta eğeitim almadık.biraz bu yazılardan faydalnıyorz birazda yaşayark öğreniyoruz.ama pek hoş olmuyo::(

aynştayn
14 Aralık 2009, 01:14
"Vizörlü kask" nedir? özellikleri nelerdir?

ön yüz kısmı kapalı olan daha çok racing tipi motorlara binenlerin taktığı tarz diyim

özellikleri değişken kaskına göre değişiyor mesela bazılarında bluetoothtan tele bağlantı var motorda telle konuşmak arabadakinden daha tehlikeli

Mehmet-07
14 Aralık 2009, 02:10
Bilgiler için teşekkürler.Gayet acıklayıcı ve akılda kalır bir şekülde anlatılmış.
Keşke bizi trafikteki diger sürücüler karınca gibi görüp üstümüze gelmeseler ama nerde.
daha bu akşam köyden(60-70 arası geliyorum) sagdan sakin sakin o rüzgarı hissede hissede gelirkenbir tane taksi ön tekrin tozunu alıp ikiye ayrılan yola cıktı. demem o ki nekadar farketselerde (bazıları) bilerek üzerimize geliyorlar.En basit örnek Dayım otobüs şöförü konu motordan acıldı konuşurken hiiiç önem tınlamam motorcuları diyor onlar küçük onlar yol verecek yolu alamazsam üstünede sürerim diyor.bunun ne kadar yanlış oldugunu anlatmaya çalıştım ama nafile.Halbuki bazen kendiside motor kullanıyor..