PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 34TKB54 ARKADAN ÇARPTI VE KAÇTI



Dolmabahce
28 Kasım 2005, 19:53
Cumartesi akşam 19. civarı balta limanı ışıklarda yeşil yanması beklerken arkamdan ticarinin çarpasıyla motor bir tarafa ben bitarafa..
çarpan 34TKB54 plakalı renault clio marka ticari taksi durmadı bile Armutlu polis karakoluna gittim şikayetci oldum ama tabi türkiyede yaşıyoruz gerçegi var önce cerrahpaşa adli tıp,a alkol muaynesi sonra tekrar armutluya dönüş ve saatlerimiz gece 23. oldu ben hala karokoldayım ifade fln. bu arada yaralıyım dizim ve elim kanıyor motorda hatırı sayılır hasar mevcut kasko var allahtan gece 24 gibi istinye acile gittim elimi ve dizimi pansuman fln. bu gün servise bıraktım ege motor maslak bakalım çıkıcakmı motor..

demgah
28 Kasım 2005, 19:59
Geçmiş olsun diyelim

xxxxx
28 Kasım 2005, 20:01
Dolmabahce, geçmiş olsun :rendeer:

poseidon1970
28 Kasım 2005, 20:05
büyük geçmiş olsun..bu ticariler yokmu :pr:

motorparca
28 Kasım 2005, 20:13
öncelikle geçmiş olsun.yapılması gereken bütün protokol işlemlerini yaptırmışsınız.yaralanmalı kaza olduğu için sizin için kanunu yaptırımlar farklı ve suçlu tarafa ciddi boyutlarda dönecektir.savcılığa evraklarınızla birlikte başvurmanız halinde olayın boyutu dahada hız kazanacaktır.dava süresini yada sonuçlarını burdan açıklamama gerek yok ancak bir terslik olmadığı sürece tazminat alma hakkınız var.yufka yürekliliğe geçmemenizi tavsiye ederim çünkü bu tür insan hayatına değer vermeyen insan kasaplarının bu tutumları sürecektir.bugün size yarın başkasına.malesef ülkemizde ciddi bir suça giremiyor.evet yaptırımları geliştiriliyor ancak gelişmiş,insan hayatına önem verilen ülkelerde bu bahsettiğiniz trafik olayı "adam öldürmeye teşebbüs" suçu ile aynı statüdedir ve benzeri yaptırımları vardır.iyi günler..

Olcan138
28 Kasım 2005, 20:28
Öncelikle geçmiş olsun diyorum ve motorparca'ya aynen katılıyorum.Bunu bir kere yapan kişi bir kez daha yapabilir ve bu defa daha ciddi hasar, yaralanma veya ölümlerle karşılaşılabilir.Ne olursa olsun böyle kişilerle hukuksal alanda sonuna kadar mücadele edilmeli, ve hak ettikleri ceza verilene kadar işin peşi bırakılmamalıdır.Ayrıca bu tavrın için de tebrik ve takdir ederim.

theOC
28 Kasım 2005, 21:19
geçmiş olsun dolmabahce... bu tip insanların varlığı bizim için en büyük tehdit (aslında bunlara insan demek biraz zor ama). bunların neslinin tükenmesi imkansız görünse de bu gibi takipçi uygulamalarla en azından sayıları azaltılabilir.

bu gibi insanların olduğu bir dünyada da iki tekerlere binerken tam korumanın önemi iyice ortaya çıkıyor.

kazasız, sağlıklı, mutlu günler dileğiyle.

uzzy
28 Kasım 2005, 21:36
Bunu yapan insan değil bence .. Taksi - Minibüs - Kamyon - Otobüs v.s v.s .. :pr: Al birini vur Ötekini .. :pr: Çok geçmiş olsun Dolmabahce :rendeer:

erkiran
28 Kasım 2005, 21:43
Çok geçmiş olsun :rendeer: bende böyle davaların başkalarına ibret olması için takip edilmesini ve en agır şekilde cezalanmasını isteyenlerdenim ama elbetteki bu kesinlikle sana kalmış bir karar.

uzzy ben sana katılmıyorum herkesi bir kefeye koyamayız ama genelde bu meslekteki insanlardan çıktıgı dogru böyle kimselerin

Tarafsız düşünürsek motorsiklet kullanan kişilerdede insan hayatını tehlikeye atan çok insan var

Herkese kazasız belasız günler dilerim

danger0
28 Kasım 2005, 22:42
çok geçmiş olsun. hala bulunmadımı taksi?

vlad1462
28 Kasım 2005, 22:47
geçmiş olsun kardeş,neyseki plakayı alabilmişsin.yakalarlarsa herifi bize bir haber ver,herife :pr: bunu ve daha alalarını yapalım.

SuperDude
28 Kasım 2005, 23:08
Taksicilerin bir derneğ, var bildiğim jadarıyla, oradan rahatça bulurlar taksiyi. Seceresine kadar... Geçmiş olsun.

axxiss
28 Kasım 2005, 23:23
geçmiş olsun;
sakın bu işin peşini bırakma biliyorum kötü ve zahmetli bir iş ama dilerim birdaha hiç kimsenin başına gelmez ama birimiz başına gelmişken bari sonuna kadar götürsün derim. birdaha böyle kötü bir tecrübe yaşamaman dileklerimle...

Gültekin
28 Kasım 2005, 23:31
geçmiş olsun dostum.

arkadaşlara katılıyorum. sonuna kadar gitmen gerekir diye düşünüyorum.
çoğu arkadaşımız, ehliyetsiz oldugu için yapılan her kötü muameleyi yutmak zorunda kalmıştı.
ve bizler diger motorlu araç sürücüleri tarafından pasif, hakkını arayamayan, hatta hakkı bile olmayan sınıfmışız gibi algılanıyoruz.
başına gelen tatsız olayın hukuki sonuçları, bir çogumuzun uyanmasına vesile olabilir.

buradan da duyurman gerekiyor tabiiki...

kolay gelsin, ve tekrar geçmiş olsun. :rendeer:

LaCiVerTSaRi
29 Kasım 2005, 02:01
Kardeşim çok geçmiş olsun.... İstanbulda ticari araç kullananların üstüne çok ciddi bir biçimde gidilmesi gerekmektedir...Bu istanbul için çok büyük bir sorun olmaya devam ediyor..Kural tanımamazlık eğitimsizlik ciddi anlamda insanları canından bezdiriyor...Ben 4 tekerle bile dolaşırken illahlah ediyorum taksici münübüsçü ve otobüsçü şeytan üçgeninden.. Hele vurup kaçması yokmu insanlıktan da çıkmaya başladılar...Bu kazaya sebeb olan ve kaçan taksiciyi lanetle kınıyorum... Allah kolaylık versin tekrar geçmiş olsun.

Sonuc hakkında bilgi verirsen çok memnun olurum..

mertmertmert
29 Kasım 2005, 09:56
hocam geçmiş olsun!
direksiyonda keşke insan olsaydı yaa, o zaman belki durur yardımcı olur özür dilerdi....

ama korkak şerefsizin biri olunca böyle kaçar işte....

napıcaksın......

gulperi
29 Kasım 2005, 10:18
İşte böyleleri yüzünden bazen korkuyorum, acaba diyorum vaz mı geçsem bu sevdadan? Sanırım Nijerya ya gidip yerleşmeliyiz, orada daha emniyette oluruz :pr:

Gelişim Sürücü Kursu
29 Kasım 2005, 11:12
Geçmiş olsun arkadaşım....

Shamyl
29 Kasım 2005, 11:39
Geçmiş olsun dolmabahçe, böylelerine şöyle katmerli bi ceza verecekler ki maddi-manevi, görsün vurup kaçmanın ne demek olduğunu... :jocolor:
gulperi, Nijerya nerden aklına geldi, iç savaş v.s. var diye özellikle mi seçtin? :cherry:

alestevardiya
29 Kasım 2005, 11:47
Cok gecmis olsun... Ibreti alem olsun diye: Soforler ve otomobilciler dernegine mutlaka basvur! Savciliktan davayi takip et... Birileri artik bir seyleri duzgun yapar, hakkini ararsa digerleri cesaret bulamayacaklar zamanla!!

Ergin
29 Kasım 2005, 12:07
Dolmabahce, çok geçmiş olsun allah korumuş vallahi. Seninde dediğin gibi burası istanbul burda insan bulmak çok zor,umarım bu ilk ve son kazan olur. :rendeer:

tnagas
29 Kasım 2005, 20:00
Geçmiş olsun arkadaşım

rider89
29 Kasım 2005, 20:24
Geçmiş olsun..Plakayı aldığın iyi olmuşş.Yakalarlar onu :rendeer:

Sadobey
29 Kasım 2005, 21:14
Geçmiş olsun. Yakalarlar ama kanun nasıl işliyor. Bunuda araştırmak lazım. Biz yine prifoya danışalım ne dersiniz. Çıkıp şahit falan istemesinler. Sonra da bulamayınca adama ceza falan vermezlerse o daha üzücü olur.

hako
29 Kasım 2005, 21:27
geçmiş olsun...
kırmızı ışıkların yanı sıra normal trafikte seyrederken takip mesafesinin kollanmaması ve tam k.çımızın dibine kadar tamponların dayanması da diğer bir büyük sorun..tek çözümü de trafik polislerimizin takip mesafesi konusunda ÇOK hassas davranması.
geçmiş olsun, Allah başka kaza vermesin..

Tuncer Sezen
29 Kasım 2005, 22:02
Geçmiş olsun...

invent
30 Kasım 2005, 01:32
geçmiş olsun

turta88
30 Kasım 2005, 01:58
Hocam öncelikle geçmiş olsun aramıza katıldığımın ilk dakikalarında senin notunu okudum benimde başıma geldi Avcılarda benim direk gittiğim yere Taksiciler Derneği oldu oran buldum sanada tavsiye ederim...

watercolours
30 Kasım 2005, 05:10
geçmiş olsun. ne odunlar var ya... allah korumuş.

salihgureli
30 Kasım 2005, 06:17
Bul şerefsizi bence,Taksiciler derneği, şöförler odası falan cezasız bırakma trafiğin kesiceği bi cezadır ama derneğe şikayet edersen bidaha kimse ona arabasını vermez, genelde kira yada sadece şöfördür taksiciler aç kalsında camna kastetmek nedemek görsün it.....

Sadobey
30 Kasım 2005, 18:58
[quote=Sadobey]
Sevgili prifo teşekkür ederim cevabın için. Peki ışık donanımı nedir açar mısın üçgen reflektör falamı. Yoksa sinyallerin tam anlamıyla çalışması anlamında mı?

Bir sorum daha olacak. Bir arkadaşa Bir ticari taksi arkadan çarpıp yaralamış. Motoruna da hasar vermiş ve kaçmış. Plakasını alıp karakolda ve muayene işlemlerinin hepsini yapmış. Başka yapması gerekenler nelerdir. Taksi şoförü ceza alacakmı. yoksa şahit falan istenecek mi? Bu soruyu sordum çünkü farzedelim ki gece otobanda oldu şahit olmayacaktır haliyle.

ışık donanımı motosikletlerde arka stop ve park lambaları ile far ve sinyalleri ifade eder.
dediğin olayda kanunun 81. maddesi şöyledir:
Trafik kazalarına karışanlar ile ilgili kurallar :
MADDE 81 - Trafik kazalarına karışanlar:
a) Hareket halinde iseler trafik için ek bir tehlike yaratmayacakşekilde hemen durmak, kaza mahallinde trafik güvenliği için gereken tedbirlerialmak,
b) Kazada ölen, yaralanan veya maddi hasar var ise bu kaza trafiğican ve mal güvenliğini etkilemiyorsa sorumluluğun saptanmasında yararlıolacak kanıt ve izler dahil, kaza yerindeki durumu değiştir-memek,
c) Kazaya karışan kişiler tarafından istendiği takdirde kimliğini,adresini, sürücü ve trafik belgesi ile sigorta poliçe tarih ve numarasınıbildirmek ve göstermek,
d) Kazayı; yetkili ve görevli memurlara bildirmek, bunlar gelinceyekadar veya bunların iznini almadan kaza yerinden ayrılmamak,
e) Sürücüsü, mal sahibi veya ilgili kişilerin bulunmadığı sırada araç,eşya veya yüklere zarar veren sürücüler, zarar verdikleri araç, eşya veyamülkün sahibini veya ilgili kişileri bulmak, ilgilileri bulamadıkları takdirdedurumu tespit etmek ve zarar verilen şey üzerine yazılı bilgi bırakmak,ilgili zabıtaya en kısa zamanda bilgi vermek,
Zorundadırlar.
Yalnız maddi hasar meydana gelen kazalarda, kazaya dahil kişilerintümü, yetkili ve görevli kişinin gelmesine lüzum görmezlerse, bunu aralarındayazılı olarak saptamak suretiyle kaza yerinden ayrılabilirler.
(Değişik : 21.5.1997 - 4262/4 md.) Anlaşma hali dışında maddi hasarlı,ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarında, zabıtanın iznini almadan zaruretdışında olay yerinden ayrılan veya birinci fıkranın (b) bendi hükümlerineuymayan sürücüler ................ lira para cezası ile cezalandırılırlar.
(Değişik : 21.5.1997 - 4262/4 md.) Bu maddenin diğer hükümlerine uymayanlar................ lira para cezası ile cezalandırılırlar.
taksici bu madde hükmünce 92 ytl para cezasına çarptırılır. ayrıca arkadaşın davacı ve şikayetci olursa -ki yaralanmış diyorsun davacı olmasa dahi kamu davası açılır- diğer hususlara mahkeme karar verir. plakadan sürücünün adresi tespit edilip sıcağına araç bulunursa, her fiziksel temasta iz olacagıdan (kabortada boya kalıntıları gibi) şahide gerek yoktur.

Syriana
30 Kasım 2005, 19:35
vay şerefsiz vay gelde ayar olma arkadaş ya , allahından bulsun it inş.onada arkadan 4x4 bindirir , aminnnnnn :pale:

aydinynr
30 Kasım 2005, 20:05
Dolmabahce, Çok çok geçmiş olsun Allah o taksi şöförünün de belasını versin... Fakat yaralandığın zaman önce hastaneye gitmemiş olman büyük hata... Farkında bile olmadan bir kafa travması geçiriyor olabilirdin... Hastanelerin acil servislerinde zaten polis var şikayeti onlara yapıp zabıt tutulmasını sağlayabilirdin... Böylece her şeyden önemli olan canını ilk etapta korumuş olurdun... Kimsenin başına gelmemesi dileklerimle...

:rendeer:

Caesar
02 Aralık 2005, 01:24
walla çok gemiş olsun bu ülkede heran herşey olabilir

İNFERNO
17 Temmuz 2007, 10:08
Geçmiş olsun Kardeş... Zati oyle şeyler ticarilerden beklenir:)

chatkut
17 Temmuz 2007, 10:38
o adamı bulup yüzleş bence...
bi yüzüne sor neden vurup kaçtığını...
benide bi kere taksi sıkıştırdı dönüşte yakaladık çevirdik, kalabalığız da, gecenin 3'ü, neden üzerime sürdün dedim "abi hastam vardı hastaneye yetiştiriyordum" falan gibi palavraya başladı. Adamın arkasındada pavyon karısı sarışın süslenmiş programa gidiyor du...o aslan kesilen vurup kaçan trafikte magandalık yapan delikanlı taksicileri tenhada kıstırınca süt dökmüş kediye dönüyolar...
ama sen yinede kaba kuvvet uygulama suçlu duruma düşme, sadece yüzleş bellidir onun taksi durağı falan.

stubborn
17 Temmuz 2007, 11:30
çok geçmiş olsun...
o kişide inanıyorumki hakettiğini en kısa sürede bulacaktır.(temennim bu yönde)

Tanju
17 Temmuz 2007, 11:33
arkadaşlar konu 2005 te açılmış bilmem farkındamısınız :cherry:

bathu
17 Temmuz 2007, 11:34
puhahahah yahuu arkadaşlar insan bi tarihe bakar 2005 yılının konularını hortlatmışsınız :queen::queen: bide başlığı açan arkadaş ayrılmış siteden de :queen:

eczaci101
17 Temmuz 2007, 11:45
Ben de buna kızıyorum işte ;

Arkadaşlar mecmua - dergi bakar gibi site geziyor ; bir oradan bir buradan !

ESKİ KONULARI TEMCİT PİLAVI GİBİ YUKARI ÇEKEN O KADAR İNSAN VAR Kİ !

chatkut
17 Temmuz 2007, 13:06
puahahha...harbiden yaw olay çok eskiymiş :P

suçlu inferno o hortlatmış :mrgreen::mrgreen:

Tuncer Sezen
17 Temmuz 2007, 13:32
Konu 2005 te açılmış olup,süre aşımına uğramıştır.Başlık amacını yitirdiği için kilitlenmiştir.Lütfen mesaj yazmadan önce başlıkların açılma tarihlerine dikkat ediniz.