PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kask ve Can Kurtarma



oktay
16 Haziran 2004, 23:11
Kask takma ve motorsiklet kazalarındaki artış (Amerikada) ile ilgili bir yazı. Kusura bakmayın İngilizce. Zaten sadece can alıcı (veya can kurtarıcı :P) bir noktasını paylaşmak için yazıyorum.


http://www.icnj.org/SiteDocuments/News/6-14-2004/asrisksmakeahelmetmorevitalfewermotorcyclistswearo nenyt_6-14-2004.htm


"Most of the time, if your brain's O.K., we can save you," said Dr. Wehner, the chairman of the emergency medical department at Conemaugh Memorial Medical Center, a regional trauma center.

Travma merkezindeki doktor diyor ki

Çoğu zaman eğer beyniniz hasar görmediyse hayatınızı kurtarabiliriz.


Oktay

Donald_Duck
17 Haziran 2004, 01:03
Bu yazi linki icin tesekkurler. Oldukca enteresan. Ingilizce bilenleriniz okumali. Hatta vakti olan bir gonullu tercume etse cok faydali olur dogrusu.

Yazida ilginc bir istatistik var...Olay, Pennsilvania eyaletinde geciyor. Gecen yil yapilan bir halk oylamasi ile kask kullaniminin yasal mecburiyeti kaldirildi PA da. Sacma bi sey ama, hala tartisiliyor aslinda...neyse. Gectigimiz Mayis sonunda burada "memorial day" denilen bir tatil vardi. Her yil bu gunde buyuk motor senlikleri, ralliler, geziler duzenlenir.

Bu yazarin (yazar bir Dr.) calistigi hastaneye 5 motor kazazedesi geliyor. Biri kaskli ve bacagi kirik, diger dordu kasksiz ve hepsinde beyin hasari var. Iste orada soyluyor o lafi..."beyin hasariniz yoksa hayatinizi kurtarabiliriz" diye.

Tekrarlamakta fayda var...ozellikle bu sicak gunlerde.

KASK GIYMEMEK APTALLARA MAHSUSTUR.

Arkadaslar, sakin kasksiz motora binmeyi denemeyin olurmu ?...

DD