PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik Virüsleri :)



By Mükemmel
20 Şubat 2009, 15:57
En etkili deterjan formülünü aramaktan sıkılan Alman araştırmacılar, en sonuda faydalı bir konuya parmak basmışlar. Ve trafikte kazalara sebebiyet veren, saçma sapan davranan insanların, nasıl olup da böyle davrandıklarını merak etmişler. Sonuç oldukça ilginç. Çünkü insanların tüm bu davranışları bilinçli olarak değil, çeşitli virüslerin etkisinde yaptıklarını ortaya çıkarmışlar. Durmamış ve araştırmaya devam etmişler ve insanları etkileyerek trafikte tehlike yaratmalarını sağlayan onlaca virüsü bulmuşlar.

Bu makale elime geçer geçmez heyecanla okudum. Çok saygın bir bilim dergisinde yayınlanan bu makalenin küçük bir kısmını çevirip buraya koymamın hepimiz için yararlı olacağını düşündüm. Sürüş sırasında bizim için tehlike yaratan bu insanları çok suçlamamız gerektiğini anladım. Çünkü ne yazık ki onlar hastalar. Ne yaptıklarını, neye sebep olduklarını bilmiyorlar. O yüzden onlara kızmayın, onlarla asla uğraşmayın. Ve en önemlisi bu virüslerden birini kapmamak için çok ama çok dikkatli olun.

Latincem konuştuğum diğer 17 dil kadar iyi olmadığı için virüslerin isimlerini değiştirmedim. Latince orjinal adlarıyla bıraktım. Bunun dışındaki çevirideki küçük hataları da lütfen mazur görün. Buyrun trafikte en çok tehlike yaratan virüslerden bazıları.

YAKLAŞANUS DA YAKLAŞANUS

Bu virüs, özellikle ülkemizde şehir merkezlerinde de görülen bir virüs türüdür. Yaz mevsiminin gelmesiyle güney bölgelerine yapılan aile gezilerinde, aile reisi erkeklerde semptomlar artış gösterir. Bu virüsün etkilediği erkekler trafikte motorsikletlere çok yakın gitmekten kendini alamazlar. Bu virüs merkezi sinir sistemini etkilediği için hastada her zaman haklı olduğur gibi sabit fikir yaratır. Yalnız bu virüs Trafikus Magandus halk dilinde Kanlı Şoför olarak da bilinen virüs kadar ölümcül değildir. Çünkü Yaklaşanus da yaklaşanus virüsünün etlkilediği kimseler, Trafikus Magandus virüsünün etkilediği gibi çok yakında sollama, sağdan hızla geçme, taciz, kapışma gibi davranışlar göstermezler.

BAKMADAN DÖNERUS

Bu virüs özellikle boyun kasları ve gözün dönmesini sağlayan kaslar üzerinde etkili bir virüstür. Bu virüsü kapan kişilerin boyun ve gözleri sağa sola dönme yeteneklerini kaybederler. Özellikle kadınlarda ve orta yaş üstü erkeklerde sıkça rastlanır. Akan trafikte sol seritte 30 km'yi geçmeyen hızlarla ilerlemek, direksiyonu iki elle fakat en altından tutmak gibi yan etkileri vardır. Bu virüsü kapan kişiler asla sağlarına sollarına bakmazlar. Sadece önlerine bakarlar. Aynaları ayarlı bile değildir. Özellikle dönüşlerde, sebep oldukları ya da olabilecekleri tehlikeleri farkında olmadıkları için suçlu da hissetmezler. Hatta meydana gelen kazalarda, o kadar inanırlar ki suçun kendilerinde olmadığına, sonuna kadar tartışırlar. Hiçbir şeyin farkında olmadıkları için de bu tartışmalarda gayet inandırıcıdırlar.

TRAFİKUS MAGANDUS

Trafik virüslerinin en tehlikelisi halk arasında Kanlı Şoför diye bilinen Trafikus Magandus virüsüdür. Bu virüs merkezi sinir sistemine yerleşir. Kapan kişi artık tamamiyle kontrolünü virüse teslim etmiştir. İnsanın; makas, gereksiz yaklaşma, sinyal vermeden şerit değitirme ya da dönme, alkollü araç kullanma, aşırı sürat, motorların üstüne kırmak, patinaj atmak... vb her türlü trafikte tehlike yaratacak hareketi hiç pişmanlık duymadan yapabilmesini sağlar. Zannedildiğinin aksine bu virüs sadece eğitimsiz kişilerde görülmez. Her eğitim düzeyinden, her gelir gurubundan erkeklerde sıkça görülür. Kadınlarda da görüldüğü olur fakat bu virüsten etkilenen insanların %97'si erkektir.

Bu virüsün kaynağı tam olarak bilinmemektedir. Fakat profesyonellerde de (taksi ve dolmuş sürücüleri) çok sık rastlanır. Bu virüse kapılan hastanın artık kurtuluşu yoktur. Bu virüsü kapan kişi kendini durdurana kadar asla durdurulamaz.

KAMİKAZE GİDERİSMUS

Bu virüste genelde motorsiklet sürücülerinde görülür. Virüsü kapan hasta devamlı bir sıkkınlık hali içindedir. O sebepten kask ya da diğer korumaları asla kullanmaz. Ayrıca özellikle sağ eli çok etkileyen bu virüs, hastanın devamlı sağ elinde çevirme isteği yaratır. Böylece motorsiklete binen hasta devamlı gazı çevirir. Nöronları ve beyni yavaşatan bu virüs yüzünden hasta, devamlı hızlı gitmek ister. Genellikle bu virüse kapılan kişilar ölür. Ölemeyenlerde de sakatlık ya da en azından şansla atlatılan şiddetli kazalar görülür.

:P:mrgreen::cherry:

ALINTI

cousinecruis
20 Şubat 2009, 16:40
Çok doğru söylemiş doktor abim. Katılmakla kalmayıp bu virüslerden korunmanızı temennilerimle efendim.

emomen
20 Şubat 2009, 16:45
Bu virüsler için Antivirüs varmıdır? yada tavsiye ettiginiz bir program varmı? :queen:

solmyr
20 Şubat 2009, 16:49
özenti yoluyla bulaşıcı

Gökhan
20 Şubat 2009, 17:12
Bu virüsler için Antivirüs varmıdır? yada tavsiye ettiginiz bir program varmı? :queen:

Evet var. Yüksek dozda trafik cezası

yürekçe
20 Şubat 2009, 18:07
Evet var. Yüksek dozda trafik cezası

sen hepten format atyosun yahu :bounce::wiinkk::queen:

nitrious81
20 Şubat 2009, 19:27
Çok güzel bır yazıymışş :)

By Mükemmel
21 Şubat 2009, 16:29
.....Güncel.....