PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : elektronik ateşleme sorunu!!



alper alper
05 Şubat 2009, 20:44
http://rapidshare.com/files/194327150/atesleme1.jpg.html

arkadaşlar bu devreyi kurdum daha önce de açmıştım buna benzer bi konu.
devreyi peugeot 154 lvs marka platin ateşlemeli motoruma taktım ama çalışmadı
devre doğru,besleme 12 V 1.2 Ah aküden akü daha yeni bugün aldım bağlantılar doğru eminim ama denediğimde buji ateşledi 1-2 kere pipoya takılıyken boşta beni de çarptı ama taktım yerine bujiyi gazı açtım uğraştım çalışmadı sizce sorun ne olabilir yardım edin nolur:pale:

motorhocası
05 Şubat 2009, 20:56
Alper şunun hazırını al dedik o kadar, yok mu hazırı al bitane daha, ucuz bişey zaten.

alper alper
05 Şubat 2009, 21:20
ya abi vardır belki araştırmadım ama bence pahalıdır çünkü tam elektronik kittir o ve bi motoru elektroniğe çevirmek 100-150 lira imiş tamirci dediydi bana hem devre yapıp bişeyler üretmek benm için çok daha güzel hadi bunu da geçelim sen demiştin bana esk de büyük bi motorcu tanıyorsan yazarmısın gidip sorayım kaç lira:)

motor18
05 Şubat 2009, 22:32
hazırını al uğraşma hiç

jeolog25
08 Şubat 2009, 02:22
alper tebrik ediyorum seni bencede kendin yap ülkemizin buna ihtiyacı var üretmek üretmek üretmek. Bu gune kadar hazır alıp hazır yiyerek bu hale geldik. Elektronik ve motor bilgimle her türlü yardıma hazırım şimdi devreni inceleyecem. Mail le ve msn ile bana ulaşabilirsin.

Alper devrene baktım sorun yok gibi görünüyor eğer devredeki gibi platin kapalıysen sase veriyorsa sorun olmamalı ama çalışmıyo sa önce doğru zamanda ateşleme yaptığını kontrol et. yani avans dediğimiz olay. bujiyi sok sase ye koy kenarını aç kontağı bujinin deliğine sok bi tornavida pistonun en üst noktaya yakın bir yerde ateşleme yapıp yapmadığını kontrl et eğer öyle değilse tam olarak pistonun hangi noktasında ateşleme ettiğini kontrol et.
Bu arada devreye göre bobinin elektiriğini normal devreden alıyorsun ama bazı motorların statöründe ateşleme için ayrı bir sargı vardır yaklasık kırk elli volt elektirik verir ve bu bobine bağlanır eğer senin de öyle ise bobin ona göre tasarlandığı için 12v az bir potansiyel olup bobin çıkışı voltaj kıvılcım için yetersiz olabilir bunu da kontrol et yine konuşalım. Kolay gelsin elektronik okuyormuşsun bu söylediklerimi düşünmüş olabilirsin ama ben yinede söyledim. Başarılar sana ve uğraşın için tebrikler.