PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 4 zamanlı motora yağ ! Yardım lütfen



samsunbilisi
21 Aralık 2008, 03:38
Arkadaşlar geçenlerde abim motoruma yağla karışık benzin koymuş. Eve geldiğimde abim durumu anlattı. Anahtarı aldım motora baktım hiç bir şekilde çalışmadı. Çalışmadı derken akü tamamen bitmişti. Farlar bile yanmadı . Benzine yağ koymanın böyle bi zararı olabilir mi?. Benzindeki yağ miktarının az olduğunu söyledi. Motorumu oluşabilecek zararlardan nasıl korurum ? Ne yapmamı önerirsiniz ? Durumun motoruma ne gibi zararları olur ? Daha hevesimi bile alamadım motordan :( Şimdi aküsü bitik yatıyo motor yarın şarj edecem çalıştırmaya çalışıcam...

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Seko
21 Aralık 2008, 11:55
Akünün bitmesinin bununla bir ilgisi yok ama yağ ilavesi benzinin yanıcılığını biraz azaltır bu yüzden marş bastığında da ilk çalıştırma zor olabilir. Yağın motora fiziksel bir zararı olmaz sadece belki buji zarar görür. Eğer depoda boş yer varsa üzerine banzin al yoksa bir kısmını boşaltıp ayakla çalıştırmayı dene.

sero35
21 Aralık 2008, 12:07
motor 4 zamanlıdır herhalde.benzını bır hortumla cekebılırsen bosalt,yapamazsan depoda benzın az ıse doldur.aku,n 12 volt,varsa bır arabadan takvıye yapabılırsın.ayakla calıstırabılırsen onu dene ama bu durumda zor calısır.yanı en fazla bujı yaglar,onuda motorcuya degıstırt.motor tekleyerek calısır.

motorhocası
21 Aralık 2008, 16:39
Karbüratör memeni temizle.

kaskşart
21 Aralık 2008, 18:00
yağın pek zararı olacağını düşümyorum diğer arkadaşların dediği gibi buji biraz kurum bağlar ama o bir kez yağlı benzin almakla olabilek bişey değil zaten 2 zamanlı motorlar yağlı benzinle çalışır benim motor zamanlı 7000 km geldi buji hala sağlam sen sadece akü meselesini hallet benzinden zarar elmez

Makine
22 Aralık 2008, 14:59
Biraz dumanlı çalışır o kadar. 1 depodan zarar gelmez. Depoyu bitirdikten sonra tekrar benzin koyup biraz devirli kullanın. Oluşan yağ kurumları da böylece temizlenir. Depo boşalmasına ve yeni benzinle çalışmasına rağmen güç düşüklüğü ve tekleme var ise bujinin temizlenmesi gerekebilir ama oldukça düşük ihtimal.

İyi çalışmalar.