PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akü Bağlantı Problemi;



onecrazy
24 Kasım 2008, 14:49
Merhaba Arkadaşlar;
Benim sormak istediğim bir konu var acaba yardımcı olabilirmisiniz. 1 adet akü, 1 adet şarj dinamosu ve bir adet kalorifer motoru ile bir döngüsel şarj yapmaya calışmaktayım. Akü kalorifer motorunu çalıştıracak, o motor şarj dinamosunu çalıştıracak, şarj dinamosuda aküyü şarj edecek. Sistem bu şekilde dönecek ve aküdeki fazla elektriği ise 12 voltluk ampüllere dağıtacağım. 2 tane akü kullanmak istiyorum. Sormak istediğim bu sistem çalışırmı ve akünün bağlantılarını nasıl yapmam gerekiyor. Çünkü hem şarj olacak hemde kullanılacak. Sistemi aküye nasıl bağlayacağımı vede kullanacağımı tam olarak bilemiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla.

Gültekin
24 Kasım 2008, 15:00
http://www.haber7.com/haber/20050111/Fizik-kurallarini-alt-ust-eden-icad.php

yucika
24 Kasım 2008, 15:23
Anlattığın sistem enrjinin korunumu kanununa aykırı. Hiçbir mekanik sistemin dışarıdan enerji yakviyesi olmaksızın sonsuza dek çalışmasına imkan yoktur. Sürtünme kayıpları ve iletkenlerin özdirençlerinden bahsetmiyorum bile.

onecrazy
24 Kasım 2008, 15:27
Tamam senin dediklerine katılıyorum. Zaten enerjiyi sıfırdan varetmiyorum ben. İlk enerjiyi yine aküden alıyor fakat sonrasında tekrar şarj ediliyor ve döngü böylece devam ediyor. Sıralı olarak gittiğinde hiçbir hata yokki sistemde. Tek sorun şarj dinamosunun kalorifermotoru yardımı ile dönebilirmi yada onu döndürmek(elektrik üretmek için yaklaşık 1000d/dk dönmesi gerekiyor) için ne kullanabilirim. Sistemin teorikte bir hatası varmı. olacağını zannetmiyorum çünkü arabalarda kullanılan sistem bu değilmi?ilk enerji veriliyor ve daha sonra mekanik enerji çevrimi yaşanmıyormu?

motorhocası
24 Kasım 2008, 20:32
:cat::cat:
Anlattığın sistem enrjinin korunumu kanununa aykırı. Hiçbir mekanik sistemin dışarıdan enerji yakviyesi olmaksızın sonsuza dek çalışmasına imkan yoktur. Sürtünme kayıpları ve iletkenlerin özdirençlerinden bahsetmiyorum bile.

StormlorD
24 Kasım 2008, 21:13
motorun iç direnci, akünün iç direnci, kablonun direnci hesaba katıldığında yavaş yavaş sönümlenecek bir geri dönüşüm sistemidir.

yer çekimsiz ortam, süper iletken teller ve havasız bir ortamda bu dediklerin işe yarayabilir ki uzay mekikleri kendi enerjilerini bu şekilde üretebiliyorlar.(mantık olarak yani, motorlu sistem yok :))

onecrazy
25 Kasım 2008, 09:18
ok. anladıgım kadarı ile olmayacak bir sistem. teoride öylece kaldı anlaşılan bu proje. yinede bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar.