PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Deer 152 kilometre saati...



faZus
10 Kasım 2008, 09:39
Selamlar arkadaşlar....

Deer sahibi olanlardan bir ricam olacak. Benim devir saatim çalışmasına rağmen dijital olan kilometre saatim çalışmıyor. Ekranda görüntü var. Sol elciğin yanındaki opsiyon değiştirme tuşuna basınca ekrandaki td,tda, vs. geçişleri oluyor ama kilometre sürekli 0 da gösteriyor. Tel ve okuyucu değiştmişti. Benim aklıma takılan son bir nokta daha var. Bu okuyucunun karşılığında herhangi bir mıknatıs falan varmı? Benim cantımda okuyucunun tam karşılığında bir iz var. Sanki orada bişi varmış ve belli süreliğine o noktadaki boyayı atmosferin yıpratıcı etkisine karşı korumuş gibi. Belki bisikletlerdeki gibi karşılıklı iki mıknatıs olabilir fikri geldi aklıma çevremde kontrol edebileceğim başka deer olmadığı için size sormak istedim. Cantta kilometre okuyucusunun karşısında herhangi bir mıknatıs, vs varmı? Teşekkür ederim.

playboy_77
10 Kasım 2008, 11:03
eskiden deer kullanıcı iken.ayın problemi bende yaşamıştım.fakat digital ibre olduğu için çok para istemişlerdi yapmak için.bende kalsın böle demiştim.bence hiç uğraşma.digital olduğu için komple değişiyor onlar galiba.zamanında öle bişeyler hatırlıyorum.bence sen bir servise git onlara baktır derim.ben bozuk kullanmıştım.çokta problem yapmadım.nasıl olsa ne kadar gittiği ortadaydı

faZus
10 Kasım 2008, 21:38
Peki sen bu hususta ne yaptın. Ben göstergenin bozuk olduğunu düşünmüyorum. Götürdüğüm birçok tamirci "bunda birşey yok" dedi. "Telinde yada algılayıcında bişey vardır" demişti. Mıknatısımı bugün söktüm zımparaladım, yarın sanayiden muadil sayılabilecek mıknatıs arayacağım. Km telimi gösterge bozulduktan sonra değiştirmeme rağmen onuda yarın söküp elden geçireceğim. Servisten duyduklarım unutmuş olduğum bu konuyu bana yeniden hatırlattı. Aynen şöyle demişti: Biz ilk zamanlar hep gösterge bozuk sanıyorduk. Çünkü ilk olarak km telini değişiyorduk ama bir türlü olmuyordu. Yine km yi göstermiyordu sonradan anladık ki bize gelen tellerin çoğu bozukmuş.

Neyse eğer senin bu konu hakkında hayata geçirdiğin girişimlerin varsa ve paylaşırsan sevinirim. En azından ben aynılarıyla uğraşıp zaman kaybetmem. Teşükkürler...

< iLk@yy >
10 Kasım 2008, 21:41
3 ay önce hyonunda km saati çalışmıyordu aynı seninki gibi manyetolu sistemdi serviste komple parça fiyatı veriyorlardı gittim tanıdık ustaya çıkarttı temizledi taktı olmadı sonrada tellerini kontrol ettik oldu kablolar rüzgarın etkisinden sürekli bi şekilde sallandığından bi rüzgar gücüne maruz kaldığından zamanla içindeki teller zarar görüyorlar tellere bak sana tavsiyem :cat:

manyeto sistemi ole bozulacak birşey değil çünkü

faZus
11 Kasım 2008, 02:43
Valla yarın ilk işim bu dediğine bakmak olacak. Olmadı artık saati kabloyu ve alıcıları söküp tanıdığım bi elektronikçi var ona götüreceğim. Umarım bu işten anlar. Bu arada bir soru soracağım. Benim mıknatıs biraz yıpranmış acaba bunun etkisi olabilir mi yani çok önemlimi bu?

Gerçi ben üzerindeki pası zımparayla attım resimdeki hali pastan arındırılmış ve birazda incelmiş hali.


http://img139.imageshack.us/img139/488/resim001zv8.jpg (http://imageshack.us)
http://img139.imageshack.us/img139/resim001zv8.jpg/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img139/resim001zv8.jpg/1/)