PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Meteorolojinin RADAR görüntülerini kullanmak



MrCool
05 Ekim 2008, 15:35
Bazıları yağmurda motorunu kapatır, bazıları riski göze alır ama yağmura yakalanmak istemez ve o haldeyken geziye çıkar, bazıları da özellikle yağmurda sürüş yapmak ister.

İşte ister rain-run (rain-escape) ya da rain-chase (böyle isimler yok ben attım kafadan) yapacaksanız devletin meteoroloji sitesini etkin bir şekilde kullanmalısınız. Bu sitede sadece günlük sıcaklıklar değil, radar görüntüleri de mevcuttur. Tabii ki savaş uçakları aramayacağız o görüntülerin içinde ama biz motorlulara çok faydalı bilgiler arayacağız.

Site: www.meteor.gov.tr

Radar görüntü tuşuna bastığınızda bir çok yerin radar görüntüleri mevcuttur. Mesela aşağıdaki görüntü Balıkesir radarına aittir. Yağışları ister son durumu gösteren 20 dakika öncesinin tek resmini görebilirsiniz ya da biraz bekleyip animasyon halde 15 resmi seyredip yağış kütlesinin nereden nereye kaydığını anlayabiliriz. Yağış şiddetini anlayabilmek için de renklere bakmak yeterli. Radar görüntülerinde gece veya gündüz olması fark etmiyor, hepsinde görebiliyorsunuz. Bakın son durum resmine bir örnek:
http://img380.imageshack.us/img380/6643/radaraa7.jpg

cem_ali
05 Ekim 2008, 15:39
hocam eyvallah ya sakaryaya gidicem sabahtan beri bekliyorum burda yağıyo,orda hava açıkmış bi türlü karar veremedim

ineleyim şu radar görüntülerini :cat:

dragstar72
05 Ekim 2008, 15:43
teşekkürler dostum. Ben yağmurdan kaçanlardanım.Ekledim hep bakıcam artık...