PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SINAVA HAZIRLIK ETÜDÜ 21 Ekim Buluşma



borty
16 Ekim 2005, 17:53
Selam Arkadaşlar

21 Ekim Cuma 19 30 da

Acıbadem Köprüsü başında BÖRTY Cafede Yazılı sınav öncesi,birlikte sınava gireceğimiz,motor muhabbetlerinin olacağı,biz yeni motorcuların tanışması ve eski motorcularında katılıp bizleri bilgilendirebileceği bu buluşmaya HERKES davetlidir.

( Çaylar ücretsiz olacaktır )bendensiniz yani :queen: :queen:

Hepinize teşekkürler

ADRES: Acıbadem cad.Körübaşı hemen

tel 0 216 326 78 10

Morpheus
16 Ekim 2005, 20:05
aaa iyi olur valla... sınavdan önce biraz çalışmış oluruz:)

HULK
16 Ekim 2005, 21:07
Arkadaşlar, sitede olup 22 ekim A2 yazılı sınavda Esenkent Ertuğrul Gazi Lisesi SALON 13 SIRA 13 adresinde bulunacak arkadaşlar var mı? Sanal sohbetleri sözlü sohbetlere dökelim.... Şimdiden bütün A2 adaylarına başarılar.... :cat: :thumleft: :flower:

suspectbiker
17 Ekim 2005, 12:17
hehe benden de başarılar 21 ekimde başlıyacak kurs dönemine bende giriyom kursa :D
ya bişi diyim kursa gitmede sınava giremez miyiz yada bunun yolu var mı ?

GreatWhiteShark
18 Ekim 2005, 14:22
Esenkent Ertuğrul Gazi Lisesi SALON 13 SIRA 13

Salon no 10 sıra no 13 :king:

votka
18 Ekim 2005, 14:33
Esenkent Ertuğrul Gazi Lisesi SALON, onu öğrenecim herhalde gelişimden
herkes aynı okulda :flower:

HULK
18 Ekim 2005, 19:07
A2 adayı arkadaşlar sınav zamanı yakamda kırmızı bir karanfil olmayacak ama sırtımda kırmızı bir yağmurluk bulunacak. Ortayaşı 10 basamak atlamış, sakalları kırlaşmış avatarına yakışan tipte bir garibem... Suyu çok seven 115 kg. bir tipim olunca, avatarım da hipopotamus oluyor tabii ki... Saat 10,30 gibi orada olacağım, bahçede görüşürüz... Bu arada ben önceden gidip okulun yerini gördüm, adrese takılan olursa tarifle yardımcı olabilirim.... Ne mutlu A2 alacaklara ve alanlara... Herkese başarılar dilerim...
:queen: :queen: :flower: :flower:

Morpheus
18 Ekim 2005, 19:16
Merhaba arkadaşlar... Bizim kurs bir yanlışlık yapmış ve benim sınav aralığa kaldı... A2 yerine Sınav yerimde B diye geçiyor... yaw girsem mi acaba 2 adet B sınıfı ehliyetim olur:) :jocolor: :farao: :farao:

distinto
18 Ekim 2005, 19:45
Esenkent Ertuğrul Gazi Lisesi SALON, onu öğrenecim herhalde gelişimden
herkes aynı okulda :flower:
bende gelişimdenim ama...
işe bakın yav :pr: ben avcılar'da oturuyorum ikametgahımda avcılarda ama sınav giriş yerim maltepe'de :pr: ,, adamlar motogp'ye gitmem içinmi yapmış ne?

SuperDude
18 Ekim 2005, 20:45
Motosiklet sınavından geçemeyecek birisinin var olabileceğine ihtimal veremiyorum. Hiç çalışmadan bile herkes sınavı geçer.

Tabii ki çalışmayın demiyorum, çalışın, öğrenin tabi. Çünkü sınavda "ne kadar biliyor" diye bakmadıkları gibi kurslarda da "mutlaka öğretelim" sorumluluğu yok. Bunu kimse inkar edemez.

Motor ehliyetinizi AB sürecinden önce almaya baksın herkes çünkü yeni AB uyum yasaları yürürlüğe girince bakkaldan sakız alır gibi motosiklet ehliyeti dağıtılamayacak. (Şu an durum bakkaldan da öte, sanki Kızılay ehliyet dağıtıyor). Avrupa'da olduğu gibi motor ehliyeti almak çok ama çok zorlaşacak. Alman ve İngiliz arkadaşlarım kendi ülkelerinde motor ehliyeti almanın ne kadar zor olduğunu anlatmışlardı. Hatta bir tanesi ehliyetini Türkiye'den alıp alamayacağının araştırmasına girdi, çünkü kendi ülkesinde çok zor ve katı sınavlar nedeniyle almak çok zormuş. (Tabi olması gereken bence bu)

Ben kendi ehliyet sınav sürecimi hatırlıyorum da... Yazılı soruları motor okulu önceden verdi... (40 soru verdi, 20 si çıkacak dedi) Verdikleri soru listesindeki soruları mantıkla bile cevaplamak çok kolayken bir de sorular verildi. Sınavda dedikleri gibi aynı sorular çıktı.

Kronometreye bastım, 2 dakika 37 saniyede 20 soruyu işaretledim. Ama sınav başladıktan sonra 1 saat geçmeden salondan çıkmak yasak olduğu için kalan 57 dakika 23 saniye sıkıntıdan patladım.

Daha sonraki sürüş sınavı tam bir rezaletti:

Otobanın kenarında kamyonlar vızır vızır geçerken kelle koltukta bir sürüş sınavı. Bırakın sınavda motora binerkenki tehlikeyi, sıranızı beklerken bile oralarda duracak yer olmadığı için yola taşan insanlar sürekli ezilme tehlikesi altında bir an önce sınava girmek için güneşin altında kelle koltukta görevlilerin yarattığı karmaşayla uğraşıyorlardı. Sınavı yapan görevlilerin sürüş okulunun değil, Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevlendirdiği insanlar olduğunu da bu aşamada belirteyim. Ama gene de verdikleri eğitimlerdeki gevşekliklerin sorumluluğu sürüş okullarındadır. İş ticarete döküldüğü için onların da önemsedikleri tek şey para. Gelmek istemeyen ne kursa geliyor ne uğruyor... Kullanmayı bilenin kursa gelmesine gerek yok demeyin sakın, bu da ayrı bir tartışma konusu olacak birşeydir.

Devam etmek gerekirse... hatta devam etmeye gerek yok, size sınavdan bir enstatntane aktarayım, siz bunun üzerine ne demek istediğimin özetini anlayın;

Sürüş sınavında bir ara bir aday sırası gelip scooter'a bindi ve kukaların arasından geçerken arkasında başka bir görevli seleden motoru tutarak peşinden koşturuyor, düşmesin diye yardımcı oluyordu, bu arada da bağırıyordu: "gaz veer gaz ver gaz.." Yalpalaya yalpalaya scooteri birkaç kukanın arasından zorlukla geçiren sürücü sonra U dönüşü yaparken düşüyordu, arkasından tutan adamın yardımlarıyla toparladı... Adam motoru devirmesin diye bisiklete binmeyi yeni öğrenen birinin arkasından tutulduğu gibi adayın arkasından tutarak rardımcı oldu, gaz vermeyi bile unutan adaya gaz vermesini bile bu adam kan ter içinde hatırlatmaya, düşmesin diye tutmaya çalışıyordu.

Bu kişi ehliyeti aldı mı diye merak mı ediyorsunuz? Tabii ki aldı.. Nereden mi biliyorum? Biliyorum çünkü sonucu öğrenmek için sürücü kursunu aradağımda yetkiliyle aramızda şöyle bir diyalog geçti;

- merhaba, xxx tarihli motosiklet sınavının sonuçları belli oldu mu?
- oldu beyefendi, buraya gelip evraklarınızı alın, sonra ortaköy'deki trafik şubesine gidip ehliyetinizi oradan alacaksınız.
- peki, teşekkürler. Orada bir ücret verecek miyiz?
-evet, bağışlar falan var işlem ücretleri var, saat 2 den önce başvurmanız gerekiyor, 2 den sonra işlem yapmıyorlar.
-Peki teşekkürler de.. bir şey soracağım, sınavı geçtiğimi nereden biliyorsunuz, ismimi sormadınız ki?
- (gülerek..) Sormama gerek yok ki herkes geçti, kalan yok ki (!)
-Nasıl olur, orada bir aday gördüm, bisklete binebileceğinden şüphe ediyorum, o da mı geçti yani?
- valla herkes geçti, kalan yok. Genelde zaten herkes geçiyor.

Yani demem şu ki, sınavdan kalmak imkansız. Kalmaya çok istekli olsanız da kalamıyorsunuz. Zaten sınavda scooter'i sürerken arkanızdan bakmıyorlar bile. Bak mı yor lar... İnanılmaz bir sorumsuzluk. Bence bu cinayet. Hem de MEB'in göz yumduğu bir cinayet. Bu insanlara vermiş olmak için ehliyet dağıtıp arabadan daha çok dikkat ve yetenek gerektiren nispeten daha tehlikeli bir araçla trafiğe girmelerine göz yummak nasıl bir sorumsuzluktur?

Geçen gece gördüğüm manzara; 50 cc'lik farı çalışmayan motora 2 kişi kafalarına kask takmadan binerek egsozu da patlak bir şekilde yağmurda son sürat ve gürültüyle Etiler'in göbeğinde turlayan tipleri kim eğitmiş, kim trafiğe salmış, kim ehliyet vermiş, ehliyeti yok ise de bu tiplere "dur" diyecek yetkili/polis vs nerede ne işle meşguldür?


Ehliyet sınavına girecek arkadaşlar, rahat olun, sınavdan kalmanız mümkün değil.

Motosiklet kullanmayı gerçekten doğru dürüst öğrenmek isteyen, can güvenliğine ve hayatına önem veren arkadaşlar, sizler ise "rahat olmayın", sürüş okuluna verdiğiniz paranın karşılığını son kuruşuna kadar talep edin ve kendinizi gerekli bilgi ve beceriyle donatmalarını ısrarla talep edin, ihmal etmeyin, ihmal ettirmeyin. Kursa ehliyet almak için değil, öğrenmek için gidin. Ehliyeti zaten parayı bastıran alıyor. Yalan mı?

HULK
19 Ekim 2005, 01:44
Superdude kardeşim, hislerime tercüman olmuşsun... Belki de 45 yaşıma kadar A2 ehliyeti almadan gelmem bu yüzdendir... Umarım ehliyet almak isteyen üyemiz olsun olmasın bütün arkadaşlar bu yazından kendilerine birşeyler çıkarırlar... Ellerine sağlık... Herkese kazasız sürüşler...
:rendeer: :thumleft:

distinto
19 Ekim 2005, 02:35
SuperDude, bende b ehliyeti anımı anlatayım 1998 senesinde aldım b ehliyetimi, sınava girdim motor konusunda sıfırım trafik te iyi ilk yardımda geçer durumdayım, sınav başladı trafiği çözdüm ilkyardımı çözdüm, aval aval motor sorularını sallıyorum ve nerde kaldı şu kopya diye bekliyorum( sınav öncesi ehliyet kursuna ben motordan birşey bilmiyorum ne yapacam dediğimde, sen gir sınava biz sana kopya gönderecez demişti), neyse içeri bir adam girdi telaşlı bir şekilde sınav ücretlerini toplayın geliyorum dedi kapıyı kapattı ve gitti, içerdeki diğer iki kişi sırayla tam hatırlamıyorum ama galiba 3er milyon topladı 10 dk sonra deminki adam içeri girdi içerdekilerden biri kapı önüne nöbete gitti ve adam başladı okumaya ilk yardım: 1a 2c 3b 4a..., sonra gitti ve iki kez daha gelerek aynı şekilde ilkyardım ve motor sorularını okudu, bende yanlışlarımı düzelttim, yan sırada oturan bir amca ve arkasında oturan 2 yiğeni okuma yazma bilmediklerinden dolayı benden yardım istediler bende yiğenlerden birine yardım ettim amcanada aynı şekilde geçir dedim ve yerime geri döndüm sonrada çıktım... içerde tek ayağı olmayan adamdan tutun kodlamayı dahi bilmeyen bisürü insan vardı, tabi ilk zamanlar hehhehhe nasıl aldım ama ehliyeti 10günde ehliyet aldım haha diye dolanıyordum ortalıkta, şimdi aradan yıllar geçti ve ehliyeti aldığım memleketin yakınlarında abim gibi olan dayımın oğlu trafik kazasında şehit oldu ve çarpan sürücü %100 şuçlu bulundu, kimbilir belki o sürücü benle birlikte o sınıfta almıştı ehliyeti :pr: , bu şartlarda ehliyet verildiği müddetçe ooooooooo ne desem boş...
yasal uyarı ''bu hikaye tamamen hayal ürünüdür'' :cat:
bu arada konu tamamen dağıldı, cuma gecesi buluşma oluyomu olmuyomu??

borty
19 Ekim 2005, 22:54
Vallahi arkadaşlar gelme isteyen herkese kapımız ardına kadar açık,hoş gelirsiniz sefalar getirirsiniz,motorlada gelmek şart değil zaten,7-8 motora kadar motorların ıslanmayacağı şekilde yer mevcut,

herkese selamlar :cat: