PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BU İŞE HERKES SESSİZMİ KALACAK..?



outlawwanted
09 Ekim 2005, 14:02
belki şaşırmış olmabilirsiniz dün bi bayiye gittim adamlar ramzey fengchi motorlar getiriyor bide baktım dayang marka motorlar var..ayrıca kuba mtor adında bir firmanın aynı markalarda motorları getiriyor kuba motor moto-zeta scooter pioneer marka cruiser ve skyjet marka racing modelleri var racing modeline baktımki çinde üretilen 150 cclik ilginçliği burda TAMAMEN CBR125 BENZEYEN BİR TİP YANİ TASARIMINI HONDA ÇALAN BİR ÇİN FİRMASININ MALI BEN MODELE BAKTIĞIMDA XGJ150-23 MODELİNE BAKTIM AMA İNTERNETTE ARADIĞIMDA XGJ150-22 MODELİNİ BULDUM http://www.mtuo.com/new/detail.asp?id=6378 NEDEN HONDA BU OLAYA BİŞEY DEMİYOR SANIRIM ÜRETİCİ FİRMANIN BİR İNTERNET SİTESİ BİLE YOK GETİREN FİRMANINDA BİR SİTESİ YOK sadece mail adresi vermişler kubamotor@yahoo.com burdan mail atarak modelleri resimli olarak isteyin bakın cbr125e benzeyen motor varmı aralarında var ama rengi kırmızı ve açık fıstık yeşili olarak bu işe hondada dur diyemiyormu?


******************************************
+ Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
+ Foruma yazilacak konular ilgili bölümlere yazilmalidir. Yanlış bölüme açılan başliklar yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Bu nedenle itiraz türü yazilarin da silinmesi, veya cevaplandirilmasi sorumlunun yetkisindedir.
+ Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
+ Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını (http://www.motosiklet.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3) kabul etmiş sayılır.
+ Şikâyetler için... info@motosiklet.net
********************I**********************

ChatnoiR
09 Ekim 2005, 14:13
daha neler göreceksin neler :bounce: ayrıca onlar hondanın tasarımını çalmıyor, honda onlara satıyor :wiinkk: asya t1 ler sana hondanın hangi modelini anımsattı, bir honda sitesine gir bak bakalım :king:

outlawwanted
09 Ekim 2005, 14:29
o zaman honda yetkilileri salak en kalk ben türkiye için konuşuyorum cbr 125 in tasarımını sat.. ben olsam her ne kadar para için olsada satmam cbr125 hopndanın en çok satan motorları arasında 1. sırada yanılıyormuyum aynı tasarımdaki motor gelse türk tükecicileri 4.500 ytl yerine 3.000 lik honda tasarımıyndaki moturu alırlar bence sonuçta 1.500 ytl gibi fiyat farkı varken o motara bişey olsa bile aradaki 1.500 ytlyi ben hondaya fazla vereceğime çin malı motor boşulsa ona harcarım olay bu abi herifler çizmiş demek.. :queen:

Makine
09 Ekim 2005, 15:09
Çin'liler şöyle bir taktik yapıyorlar. Bunu yanlış hatırlamıyorsam bakanlarından biri söyledi. Geliştirmek yerine var olanı kopyalamak çok daha kolay ve hızlı diyordu. Neticede GM in bir arabasını birebir kopyalayıp başka marka adıyla Çin'de satışa sundular. GM hiçbirşey yapamadı. Aynısı motosiklet içinde geçerli. Götürün Harley-Davidson'u bana bunun aynısını yap deyin yaparlar. Nerden biliyorum derseniz orda arkadaşımın abisi tam 3 yıl çalıştı. Adama aynen şunu söylüyor bir ürünü adamlara götür ve kopyasını şu marka olarak istiyorum de. Aynısını yapıyorlarmış.

Neticede bu iş böyle gider. Çin'de ucuz kalitesiz ürünleri dünyaya itekler. Dur demek istiyorsanız Çin malı almayın.

Görüşmek üzere.

outlawwanted
09 Ekim 2005, 15:14
makine ÇİN MALLARINA hayır(motorsikleti:Kanuni Tiger 250 ) :rendeer:

rider89
09 Ekim 2005, 15:18
Ben bişey demek istiyorum.Şu ÇİN MOTORLARI olmasa çoğumuzun motoru olmayacaktı.Adamlar 1500 ytlden 5000ytl ye kadar motor satıyorlar.

Makine
09 Ekim 2005, 15:27
outlawwanted,

arkadaşım çin malına elbette hayır ama firma Türk firması ve orda üretim yaptırabilir. Daha öncede açıkladım birdaha aynı şeyleri anlatmak adamın canını sıkıyor. Kanuni firması dünyada 12 ayrı firmayla üretim anlaşmasına sahip. Çin'de de üretir Amerika'da da. Bu satın alanı bağlamaz. Ama diğer mallar marka olarak Çin malı bunu anlayamıyormusun? Düşünün biraz yaa. :farao:

outlawwanted
09 Ekim 2005, 15:44
ilginç

Makine
09 Ekim 2005, 15:56
rider89,

Evet doğru. Ülkemizde milli gelirden kişi başına düşen pay çok düşük. Neticede çoğu kişi (bende dahil) belli şartlarda zar zor motor alıyoruz. Yalnız bunda birazda devletin suçu var. Oda şu noktada. Az yer kaplayan, çevreyi az kirleten, park sorunu yaratmayan, amortismanı ve bakımı ucuz olan motosikletin desteklenmemesi en büyük suçu. Vergi indirimleri, kaliteli ürünlerin ülkemizde fabrika kuurp üretimlerini destekleme amaçlı yardımlar vs ile ülkemizde kaliteli ürünlerin üreitlmesi ve uygun fiyata satılması söz konusu olabilir. Geçen Honda bayisi ile sohbet ediyordum. Dedim ki 250cc rebel'i neden getirmiyorsunuz. Adam bana fiyatını söyledi sence satarmı dedi. Fiyatı 9.000YTL civarındaymış. 13.800YTL'ye zaten 650'lik yamaha chopper veriyorlar dedim. 9.000ytl'ye ne veriyorlar altın kaplamamı dedim. Bu fiyata satmaz. 4.500ytl'yi zor veren halkımız bunun üstüne zor çıkar. Çin malları motor almayı kolaylaştırdı doğrudur ona birşey demiyorum. Ama bazı kalite sorunlarından dolayı hayatımızın tehlikeye girmesini veya ekonomimizin etkilenmesini sanırım burda kimse istemez. Bu Çin malı durumunu önümüzdeki seneler gösterecek.

Görüşmek üzere.

just_life
09 Ekim 2005, 16:05
rider89,

. Bu Çin malı durumunu önümüzdeki seneler gösterecek.

Görüşmek üzere.

:cat:

rider89
09 Ekim 2005, 17:30
EWt sende haklısın MAKİNE :thumleft:

Barış Şuşut
09 Ekim 2005, 18:20
arkadaşlar bu caponlar varya senelerce piyasada rekabet olmaması yüzünden çok yüksek fiatlara motor sattılar hatta türkiyede motor sektörünün şu an bu kadar geri olma sebebi bu fiyatlardır 2 scooter = sıfır araba oranlarıyla sattılar şimdi çin devreye girince babalar panikledi fiyatlar düştü honda yamaha zam yapmak şöle dursun her yıl fiyat kırar oldu aklınız nerdeydi senelerce niye düdüklediniz insanları çin malı çok kaliteli değil doğru ama zaten adamlarda ona göre fiyat istiyolar. yedek parçalarını getirebilirlerse inanın o motorların hepsi yürür ben hussar alırken alma dediler çöpe atarsın dediler atmadım hala biniyorum ve her parçası mevcut vede uygun fiyatlı benimle birlikte geçen sene piagio alan arkadaşım 2 haftadır parça bekliyo italyadan :cherry: benim motora çok mok atmıştı şimdi her gün dükkanının önünden geçerken özellikle durup dat dat yapıyorum deliriyo eee piagio kalite motor :cat:
türk milletini aptal sananlara sesleniyorum senelerce sattığınız motorlara sayın artık bitti bu millet akıllandı sırf marka diye o paraları vermez bir italyan markası kampanya yapmış baktı satamayacak eee ne yapsın kampanya yerse bu japonlar italyanlar daha çok kampanya yapacak gibi bir his var içimde :queen:

BARBOOO
09 Ekim 2005, 18:42
kanuni sanki çin malı dilmiş gibi konuşmuyorlarmı sinir basıyooooo :pr: :pr: :pr:
arkadaşlar biraz daha bilinçli olalım araştıralım öğrenelim öyle yorum yapalımmm :cat:

Makine
09 Ekim 2005, 18:45
BARBOOO, :farao:

Barış Şuşut
09 Ekim 2005, 19:18
BARBOOO, kanuni allahına kadar çin malıdır kim bunu araştırmalıki bunu ancak bu işe yeni girenler araştırır piyasayı bilenler zaten çin malı olduğunu bilir arada bi kanuni nin çin malı olduğunu yeni öğreneler olur o kadar niye böyle bir yazı yazma gereği duydun merak ettim dikkatlice oku zaten kimse aksini iddaa etmiyo yeterki sen okuduğunu anla :grab:

EgeKnn
09 Ekim 2005, 19:59
kanuni çin malı diye bişey yokkkkkkk tayvan da üretim yapılıyo çoğu modeli ayrıca ( makine ) nin de söylediği gibi 12 ayrı ülkeyle anlaşması var istediğinde üretir örneğin benim kullandığım model tayvan üretimli siz şimdi ha çin ha tayvan ne fark var dersiniz.... almayın ozaman kardeşim 8 milyar verebilsem alacağım motoru bende çok iyi biliyorum ama paramın yettiği kadarıyla bence en iyi motoru aldım çünki ben çok memnunum ve seviyorum morotumu... bu arada bir malın diğerine tip olarak görüntü olarak benzemesi çok ta şaşırılacak bişey değil bunun her sektör ve üründe binlerce örneği var renault trafick isimli bir minibüsün aynısını hemde birebir aynısını opel çıkardı ne yapalım şimdi almıyalımmı opeli taklit etti diye mutlaka resmi bağlantıları ve anlaşmaları vardır bu firmaların satan parayı cebine koydu yemekle meşgul siz bence başka şeyleri tartışın :wiinkk:

agonyozgur
09 Ekim 2005, 20:46
Bence çok ta benzemiyor ama..
Arkadaşın dediği gibi çin motorları sayesinde birçok kişi motora binebiliyor..

EgeKnn
09 Ekim 2005, 20:53
agonyozgur ney çok benzemiyor opelle renault un minibüslerimi abicim sadece armaları farklı birebir diyorum yaaaa aynı içi dışı kasası herşeyiyle :sunny:

rider89
09 Ekim 2005, 21:08
Ben önceki forumlardada açıklamıştım Kanuninin TAİVAN malı olduğunu.. :queen: :flower:

EgeKnn
09 Ekim 2005, 21:10
eyvallahh :rendeer:

HULK
10 Ekim 2005, 00:51
türk milletini aptal sananlara sesleniyorum senelerce sattığınız motorlara sayın artık bitti bu millet akıllandı sırf marka diye o paraları vermez bir italyan markası kampanya yapmış baktı satamayacak eee ne yapsın kampanya yerse bu japonlar italyanlar daha çok kampanya yapacak gibi bir his var içimde


BRR bravo hislerime tercüman oldun... :queen: :rendeer:

mertmertmert
10 Ekim 2005, 01:21
arkadaşlar; çin malı motorların kalitesiz olduğu doğrudur.... asya mondial kanuni vb diye bir ayrım yapmıyorum. fakat fiyat=>mal orantısı kurulduğunda , fiyatın tam karşılığı alınıyor. eğerki çin malına boykot fikri oluşursa - ki bu zor; motora gerçekten binmek isteyenlerin bayaa bi beklemesi gerekir; suzukiye honda ya vb ne para yetiştirebilmek için... çin malı motorlarda ; servis ve parça sıkıntısı olmayan motoru alın derim..... ben aldım allaha şükür pişman değilim. gerçi ne kadar daha götürür bilemem ama halihazırda problem yok. haa sorarsanız ; paran olsa naparsın die - tabiiki suzuki burgman 650 yada gilera nexus 500 . herkes biliyor kalite farkı olduğunu...... "ne ka para o ka köfte"
:rendeer:

APV41
10 Ekim 2005, 01:37
BİZ TÜRK milletiyiz dünyanın hiç bir yerinde ferrari görünümlü porshe bulamazsınız ama bizde doğan görünümlü 131 dolu 2 yıl sonra japonlar dökülsün biz türk milleti DNA sınla oynayıp onu türk yaparız japon bile tanıyamaz ayrıca yeni yılda uğur mondial i kendi üretmeye başlayacak ( kimseye söylemeyin çok gizli ) :flower: :thumleft: :queen: :rendeer:

EgeKnn
10 Ekim 2005, 01:39
hade beeeee yılın bombası bu işte :queen: kanka aşk olsun bana hiç sölememiştin :wiinkk:

JaNTi
10 Ekim 2005, 03:00
Arkadaşlar herkesin bildigi bir gerçek var,çin malı motorlar olmasaydı çogu motor sevdalısı arkadaş motosiklete binemiyecekti.Çin mallarının gelmesi bir bakıma iyi oldu fakat...
Fakat aldıgınız çin malı motorsikletin satış sonrası çok önemli.İnternette gördügü çin malı motoru ithal edip galericilikten yaptıgı zararı kurtarmaya çalışan bikaç arkadaş biliyorum.Kanuni,Mondial bu insanların yanında büyük firmalar,bunların motoru arıza yapsada sana yedek parçayı en kısa zamanda temin edebilir.Ama ya digerleri ? Bisan bile bu piyasa da rezil oldu burda gördük yakınan arkadaşları.Çinden motor getirmekle olmuo bu işler... :cat:

HULK
10 Ekim 2005, 10:45
Selam millet... Merak ettim, otolarda olduğu gibi motorlarda da çarpışma testi yapılıyor mu? En iyisi bu kadar teraneye karşılık her marka aleti aynı hız ve viteste sabit bir yere tosslatalım, sonra duruma göre ya b.k atarız ya da göklere çıkarırız... Hyundai otolar ilk geldiğinde 1993 model sıfır bir araç almıştım, 2 sene tepe tepe kullandım. Sonra Marmaris'te bir otobüsün altında araç pert oldu ama ben ve kardeşim sapasağlam o araçtan sağ çıktık. Bu olay benim o markaya saygımı pekiştirdi. Bu sadece bir örnek.. Kıssadan hisse meselesi... Diyeceksinizki motor çarpsa sen zaten üstünden uçup gidiyorsun... Tamam ama alet sağlam kalırsa kalkıp yola devam edersin. Bunu kast ederek bir fikir attım ortaya... Sevgiler... :queen:
önce A2 sonra kask ve motor.... (sıralama önemli)

rutti
12 Ekim 2005, 16:41
Sevgili Arkadaşlar,
Moto-Zeta marka 127 Rally motorları Türkiye'ye birden çok firma getiriyor. Fiyatlar da değişiklik gösteriyor. İtalyan markası olan Moto-zeta bu markayla İtalya'da satış yapıyor, ancak üretimi Çin'de Jonway Group fabrikalarında yapılıyor. Jonway fabrikalarında yapılan bu motorların aynısından Türkiye'ye Motoran firması ithalat yapıyor. Aynı fabrikadan ithalat yapan biri Isparta'da iki firma daha var. Motozeta markasını kullanmadan sadece Rally125 tanımıyla satış yapan firma sayısı ile onlarca...
Neden? Çünkü Çin'de bulunan yüzlerce fabrikada bu motorların aynısı üretiliyor. Yüzlerce derken abarttığımı sanmayın. Bu sene 15 günümü Çin'de geçirdim ve gözlerimle gördüm. Bizim otomobil fabrikaları büyüklüğünde motorsiklet fabrikaları var ve sadece motor değil bir sürü araç üretiyorlar.
Herhangi bir müteşebbis Türkiye çapında 7 adet servis bulup gerekli formaliteleri tamamlarsa bu motorlardan istediği isimle ithalat yapabilir... Varın işin ciddiyetini düşünün...
Sevgiler

cafein
13 Ekim 2005, 03:04
http://www.motomax.com.tr/naked_motoguzzi_breva176.asp
Arkadaşlar bu motor için ne dersiniz fiyatıda 9.900YTL yanlız bir düşüş olacak kanaatindeyim. Bana daha ayakları yere basan bir model gibi geldi. Yanlız ikinci eli biraz zayıf nette araştırdığıma göre. Bir kaç alan var onlarda yere göğe sığdıramamış. Bu arada arıza konusunda en az sorun çıkartan markalar arasında geçiyor. :king:

Farkettimki motomax te teknik özellikler yok :jocolor:
Bu linkten inceleyebilirsiniz. http://www.onyerbike.net/2004/motoguzzi/breva.htm
Bu linkte de tasarım aşamaları var. http://pexi.mediterrum.com/photos/breva_1100_designs/index.html

cobalt
13 Ekim 2005, 13:30
Uğur mondial ithalatına başlarken otoyaşam da yazmıstı nazillide yapacağı tesiste 2006 montaj 2007 de de mondiallerin birkısmını ( parca olarak ) türkiyede yapacaklardı .Açıklanan Plan bu idi tabii memlekette heran herşey olabiliyor değşip değişmeyeceğini bekleyip görecez :thumright:

rutti
13 Ekim 2005, 15:05
Sevgili Cobalt,
Uğur'un başka firmalarla Çin'de görüştüğü bilgisi geldi. Seneye Mondial dışında bir markayla karşımıza çıkarsa şaşırmayın. Aynı durum Harput için de geçerli. Onlar da Muğla'da Yiying ile anlaşmalı olarak üretim yapacaklarını duyurmuşlardı. İthal motorlar bile bu sene getirilemedi. Ancak sanırım bu sorunu aştılar. Binaların hazır olduğu ve bir iki yıl içinde üretim bandından motorların çıkacağı ifade ediliyor.
Göreceğiz bakalım...

Muzurkedi
14 Ekim 2005, 20:35
arkadaşlar kanuniye laf atanlara inanamıyorum,
1. siz bir adidas alırken tayvan olunca alman markası olmuyor mu?
2. siz sizin markanıza sahip çıkmaz iseniz bu marka nasıl gelişir nasıl gelişme gücü bulur?
3. size sizin yollarınızı bilen sizin sevdiklerinizi bilenden başka kim uygun motru yapabilir?

bence biraz daha kendimize dönelim herşey bir yerden başlar, bakarsınız günün birinde cbr600 için para biriktirenler çok daha az paraya bir TÜRK marka motoru alabilir. zaten motogp de geldi herşey değişiyor gelecek bizim olsun :) :cat:

topalbey
15 Ekim 2005, 20:14
BBRR...kardeş söylenmesi gerektiği gibi söylemişsin ağzına sağlık :cat: :rendeer:

ZZR
12 Haziran 2006, 13:04
çin malı taklitteb öteye gitmedi.+