PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tescilsiz motosikletler denetim altına alınıyor



babaçi
20 Haziran 2008, 09:28
Emniyet Genel Müdürlüğü, çalıntı ve tescilsiz motosikletlerin kullanılmasını önlemek amacıyla sıkı tedbirler alınacağını bildirdi. Konuyla ilgili genelge yayımlayan müdürlük, trafik tescili yapılmayan motosikletlerin parka çekilerek sürücüsüne ceza kesilmesi talimatı verdi.

Buna göre trafik ekipleri, planlı bir şekilde haftanın önemli bir bölümünde motosikletleri mercek altına alacak. Motosikletlerin çalıntı olup olmadığı ya da tescil durumu titizlikle araştırma konusu yapılacak. Tescili bulunmayan motosikletler parka çekilerek, tescili yapılana kadar alıkonulacak. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün geçen ay Diyarbakır'da düzenlediği 'mala karşı işlenen suçlarla bölgesel faktörlerin değerlendirilmesi, bilgi paylaşımı ve işbirliği' toplantısında asayiş suçları incelenmişti. Toplantıya katılan emniyet müdürleri, trafikte hızlı bir şekilde kaçma imkânı sağlayan motosikletler için özel tedbirler alınmasını istemişti. Emniyet kaynakları, motosiklet denetimlerinin 2007'de düşme trendine giren kapkaç gibi suçlarda önemli azalma sağlayacağını belirtiyor. Bu arada, mala karşı işlenen suçlarda bir önceki yıla oranla önemli ölçüde düşüş görüldüğü belirlendi. Bu suçlardan, evden hırsızlıkta yüzde 19, işyerinden hırsızlıkta yüzde 24, bankadan hırsızlıkta yüzde 28, otodan hırsızlıkta yüzde 24, oto hırsızlığında yüzde 28, kapkaçta yüzde 62, yankesicilikte yüzde 19 oranında azalma görüldü. 2007 yılında 4 bin 530 kapkaç olayı yaşanırken bin 423 kapkaççı kaçamadan yakayı ele verdi.


kaynak:http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=704411

Ra_Messu
20 Haziran 2008, 09:35
Bırakın alınsın. Denetim iyidir, onlarca çalıntı haberi okuyoruz sadece bu siteden bunların önünün alınması veya trafiğe terörist gibi çıkan makinaların temizlenmesi için ön ayak olur. Sonuna kadar destekliyorum şahsen.

deli_mavi
20 Haziran 2008, 13:05
dogrudur gectigimiz pazar eskisehir donusu yol kenarinda bilecikde durdum bi akraba ile bulusacaktik orada trafik polisi karsi yonde bir kac motoru durdurdu ve kask vs ruhsat filan aldi inceledi biseyler yazdi derken hoooop obur memur arkadas karsiya gecti ve bana iyi gunler diledikden sonra durumu izah etti ve evraklarimi inceledi rutin bi inceleme oldugunu soyledi ayni incelemeyi bir onceki gun eskisehirde gordum.bol bol ceza yaziyolar dikkat arkadaslar kask olsun kafanizda
aslinda fikren bunu soylemeye karsiyim ama(ne demek yani motosiklet kullaniyosan herhalde kask olcak kafada)