PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : aynasızlar :)



Tolme
11 Haziran 2008, 17:23
Evet başlığı gördüğünüzde farklı birşey :) aklınıza gelicek ama simdi anlatacaklarıma hepimiz gülecek ve düşüneceğiz,Bu konuyu açmamın sebebi son zamanlarda etrafımda gördüğüm aynaları sökülmüş şekilde kullanılan cup ve scooter tarzı motorsikletler,bir kaçına sorduğumda neden bunu yapıyorsunuz diye aldığım cevap "abi çok daha fiyakalı gözüküyor" gibi akıllara zarar bir yanıt oldu, arkadaşlar nasıl olurda bir motorsikletin aynaları hangi akla ve mantığa uyularak sökülüp atılır bunu anlayamıyorum,her geçen gün bu şekilde aynaları olmayan motorsikletlerin arttığını ve trafikte hem kendilerini hemde etrafındaki diğer insanları tehlikenin kucağına attıklarını üzülerek izliyorum,bir kac tanesine deneme için arkasından korna çaldığımda ise bu vatandaşlar ayna olmadığından seyir halinde iken kafasını arkasına çevirip baktıklarında kendimi bu acınacak hale gülmektende alı koyamıyorum,bu tehlikeye en kısa sürede dur denmesi gerekiyor ben her gördüğümü uyarmaya çalışıyorum ama nafile ,en yakın zamanda ilçemdeki trafik şubeye gidip ordaki amire bu konu hakkında şikayetimide bildireceğim,gerçekten yazık millet canını sokakta bulmuş sanırım veya cehaletin kol gezdiği ülkemizin gülünsünmü ağlansınmı tarzı durumlarından biri,herkesi bu şekilde trafikte motosiklet kullananları uyarmaya gerektiğinde polise şikayet etmeye davet ediyorum,aynasız sinyalsiz trafikte lazım olabilcek elemanları eksik olan taşıtlarla trafiğe çıkmayalım !!!

filkete
11 Haziran 2008, 18:03
aynaya ihtiyaç duyuyorsan yeterince hızlı gitmiyorsun demektir:queen:

Corbett
11 Haziran 2008, 18:06
Sadece aynasız olsa iyi bizim buralarda 12 yaşında ki çocukların arka arkaya 3-4 kişi scooter'a binerken görüyorum ve de şimdiye kadar gördüklerimin çoğu kasksız dolaşıyordu.Millet hakkaten canını sokakta bulmuş. :S

atlantic
11 Haziran 2008, 18:09
Kasksız korumasız gezerlerdi, şimdi de aynasız! Çünkü aynı zamanda akılsızlar. Kaza yaptığı zaman görürüm ben o tiplerin fiyakasını. Allah verede kaza anında başkalarına zarar vermeseler. Yok yok, adam olmaz bizim insanımız. Nerde illegal zararlı iş var, onu yaparız biz.

babaçi
11 Haziran 2008, 18:14
genelde yamaha rx serisinin hiç birinde yok sanırım.gerekli olmasa fabrika koymazdı zaten,ne diyim allah akıl fikir versin:)

Marlboro Man
11 Haziran 2008, 18:18
Race motorda aynaları kapayıp gitmek gerekiyor bazen trafikte.Ama bu elde olmadan yapılıyor aynalar araçlara vurmasın diye...İyi bişey yani.:mrgreen:

Tequ
11 Haziran 2008, 18:20
Bende eski motorumun sinyallerini sökmüştüm :P

E.Gülbeyaz
11 Haziran 2008, 18:20
genelde ss ciler yapardı ama artık scooter cılar yapıyolar...

bide bile bile egzozları deldirenler var ne diyim valla acıyorum onlara...

sonra her gün orda burda kaza yapınca annem onları görüyo...
bugun yıne bi motosiklet kaza yaptı diyo :pr:

busihido_kadir
11 Haziran 2008, 19:29
Bu baslıgı okuyunca bende kendımı salak yerıne koydum
Neden mi benımde aynam yok
Aldıgımdada yoktu cunkü ama taktırıcam ınsallah

urcolak
11 Haziran 2008, 19:44
Çok ispiyoncu gördüm kardeşim seni kızma bana.
Aynasız süren arkadaşları uyarabilirsin ona bir lafım yok ve tam olarak da arkandayım..
Ama polislere gitmene bir kaç lafım olacak, öncelikle isteyen aynasız biner, isteyen selesiz, isteyen tekersiz biner, başkalarına zarar vermediği sürece, polislere gitme konusuna gelince, arabayla giderken şoförün biri ile trafikte olmasını istemediğim bir anlaşmazlık oldu, kaza olmadı ama onun ısrarlı kornasına karşılık, bende kornaya bastım ve hadi ordaaan beee tarzında bir el hareketi çektim ve gaza bastım, ilerde kırmızıya yakalandım bu herif benim önüme geçip yolumu kesti, arabadan sopasıyla yarım bi şekilde indi bende arabadan insem olay çıkacak, sırf olay çıkmasın diye inmedim ve polise gittim durumu anlattım sonç koooooccccccccccaaaaaaman bir hiç.

mondializzet100
11 Haziran 2008, 20:01
Antalya'da aynalı scooter yok :P

koray gfb
11 Haziran 2008, 20:29
ben eskiden bisikletime bile ayna takardım şimdi motor olduğu halde söküyorlar bizim burdaki nerdeyse bütün sucuların motorlarında ayna yok..

sahtekisi
11 Haziran 2008, 20:33
aynaya ihtiyaç duyuyorsan yeterince hızlı gitmiyorsun demektir:queen:

yuhh artık :mrgreen: :mrgreen: karayolunda uçuo musun ne...

H311B0Y26
11 Haziran 2008, 21:03
aynaya ihtiyaç duyuyorsan yeterince hızlı gitmiyorsun demektir:queen:

Çok güzel bir fikir.Bravo bravo bravo :queen: :flower:

mstf_gnc
11 Haziran 2008, 21:11
yoldan geçene helva dağıtır gibi ehliyet verirlerse ne bekliyodunuz gidin bakın amerikada ölemi, her 6 ayda bi kaç kez eğitime gidiyosun mecburi!!
EĞİTİM ŞART

utenmen
11 Haziran 2008, 21:29
arkadaşlar bizim burada -genelleme yapmayayım ama- motora binenlere ayna ne işe yarar diye sorunca ''rüzgarda bozulan saçları düzeltmeye göze giden sineği çıkarmaya yarar'' gibi gayet manidar cevaplar alıyorum manası kask takmadıkları. hani belki aklınıza gelir sana şaka yapmışlar dersiniz ama ayna açılarına bakınca durumu anlıyorum. aynanız arkayı görsün. ( bağlama cümlesine pek benzemedi ama )

E.Gülbeyaz
11 Haziran 2008, 21:33
yoldan geçene helva dağıtır gibi ehliyet verirlerse ne bekliyodunuz gidin bakın amerikada ölemi, her 6 ayda bi kaç kez eğitime gidiyosun mecburi!!
EĞİTİM ŞART

öyle aynaları söktürenler genelde pizzacılarda sucularda calısanlar ve o tür yerlerde calısanlarında genelde ehliyeti yok :cherry:

cakalaz
11 Haziran 2008, 21:45
Benim de sağ aynam bayadır yok :) ama soL işimi görüyoo :)

barisozcetin
11 Haziran 2008, 22:15
bende bisikletime ayna taktırim dedim çünkü motordan alışkanlık insanın gözü ayna arıyor, ama bisiklet kaskının çene koruması olmadığından kafanı sağa sola çevirdiğinde gayette güzel görüyosun arkanı, motosiklet kaskında ise görüş kısıtlı olduğundan kafanı çevirinde bişey göremiyorsun.. ama tabi bu aynaları çıkaran arkadaşlar zaten hayatlarında kask takmadıkları için istediklerinde etraflarını kontrol edebiliyorlardır..

06bluedragger
11 Haziran 2008, 23:08
Antalya'da aynalı scooter yok :P

evet yaa antalyada bırak scooteri aynası olan motoru parmakla sayarsın..

bende ayna takmıyorum fakat aynalarım orjinal ve görüş mesafesi yok alıştım aynasız kullanmaya sağını solumu arkamı daha rahat takip ediyorum kendimce..

ayrıca ben yaptım siz yapmayın kimseye kötü örnek olmak istemem...

D3VIL
11 Haziran 2008, 23:11
aynasızlara benide yazın sol aynamı az önce alışveriş merkezinin otoparkında kırmışlar :pr:

Erfer
12 Haziran 2008, 00:46
ayna ne demek?????????anyalyalıyız.......:P

06bluedragger
12 Haziran 2008, 01:00
ayna ne demek?????????anyalyalıyız.......:P

olm senin motorun olsun kaynak makinesiyle kaynatcam aynaları...:cat:

kalyo
12 Haziran 2008, 01:08
appi için bir çift ayna 180 € geLde tak
taktım ama :p cok fena taktımmm
ferco bitirdin benii

Ömercik
12 Haziran 2008, 01:19
Aynasızlık çok kötü birşey.Benim de bir ara yoktu.Sonra hemen taktırdım.:cat:

mterayes26
12 Haziran 2008, 01:43
genelde ss ciler yapardı ama artık scooter cılar yapıyolar...

bide bile bile egzozları deldirenler var ne diyim valla acıyorum onlara...

sonra her gün orda burda kaza yapınca annem onları görüyo...
bugun yıne bi motosiklet kaza yaptı diyo :pr:

:cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat:

parpiLiNe
15 Haziran 2008, 09:50
aynasiz motormu olur ya ozaman arabalarinkinide sokelim bence bunu yapanlar halaa motoru bisiklet gibi gorenlerdir:pr::pr:

Sergeant
15 Haziran 2008, 09:57
çoğu ufak motorun aynaları kör zaten kardeş. mz gibi titreşimli motorlarda bulanıklıktan hiçbişey görülmez. ne kadar iyi aynan olsada kafanı cevirmeden zaten kullanamazsın. ben pek yanlıs gormuyorum istemeyen söker yani arabada oldugu gibi degil kullanımı motorda aynaların bence

tufanbaydemir
15 Haziran 2008, 10:14
Hiç dikkat etmemiştim, bundan sonra dikkat edeceğim. Yakında biryerde polis varsa da şikayet ederim. :cat:

Çünkü bazılarına söylersin laftan anlar, ama bazısının anlaması için başka yöntemler kullanman lazım.

Ben çoğu motosiklet kullanıcısının ceza yememek içik kask taktığını gözümle görüyorum. Kafasına kep gibi geçiren (adam sadece alnına kadar takıyor kaskı), koluna takanlar, yada artçı selesine file ile saran SS ciler.

Ceza yerlerse en azından yanlarında ayna bulundururlar :queen:

miyo
15 Haziran 2008, 11:37
Motorda aynalara o kadar alıştım ki yolda yaya olarak yürürken arkamda olan bişeyi görmek için aynaya bakma gereksinimi duyduğumu fark ettim:P ve bu aptal durumuma gerçekten çok güldüm:P:P:P

The Dude
15 Haziran 2008, 12:33
benim aynada 2 tanede ufak geniş açı ayna var. millet nasıl aynasız kullanır anlamıyorum.
uyarmak lazım. trafikte kör gibi gitmek kabul edilemez. kendine, çevrene zarar verirsin.
bu sıcakta bile full koruma ter ata ata biniyorsak elbet bir sorumluluğumuz olduğundan dolayıdır.

ExELaNcE_
15 Haziran 2008, 14:02
Bu işler hep pizzacı lahmacuncu servis elemanları yüzünden çıkıyo ortaya.
Her yolda gördüğümde ufak büyük bi tehlike atlatıyolar, yakalayıp tekme tokat dövmek geliyo içimden..:pr:

Ama bi yandan da çocuklara az da olsa hak veriyorum. Reklamlarda bas bas bağırıyolar, "pizzanız yarım saatte gelmezse bedava" diye..
Ne kadar saçma görünse de bu çocukları tehlikeli kullanmaya iten şartlar var. Zaten yaşları çok küçük, ya ehliyeti yok ya da yeni almışlar.
Eğitim yok, motor kültürü hiç yok!!

Bence de kısa vadede en güzel çözüm polisin olaya el atması. Denetimler sıklaşır ve yurdum polisi yakaladığını affetmezse belki biraz yola gelirler...:cat:

HaYaLeT01
15 Haziran 2008, 16:47
Forumlardaki diğer bazı başlıklarda (korumasız, ehliyetsiz, tecrübesiz, kuralsız, alkollü motosiklet kullanmaya karşı) olduğu gibi, burada yazılanların da birçoğu "yazık, yazık bu gençlerin haline, yaptıkları yanlış, kendilerini tehlikeye atıyorlar, başlarına birşey gelirse sevenleri üzülür, ... vs. vs." tarzında bir yaklaşım bence. Öncelikle söyleme istediğim kimseye muhalif olmadığım, endişelerinize katılıyorum.

Yalnız bunlara ek olarak, yaptıkları hatalarla kendilerini tehlikeye atan ve başlığı açan arkadaşımızın yazdığı gibi bizi şaşırtan ve acı acı gülümseten bu kişiler aynı zamanda da çoğu zaman 2tekerli, 4tekerli, hatta yayalar dahil trafikte bulunan herkesi ciddi bir şekilde etkiliyor, tehlikeye atıyor, zarar veriyor olduğunu unutmamalıyız. Aynaları olmayan birisi arkasından yaklaşan yine kendisi gibi bir motorcunun varlığından haberdar olmayacağından yapacağı ani bir hareket sadece "aynasız" olanı değil her iki motorcuyu da ilgilendirecektir. 2. sürücünün motosiklet değil de otomobil kullandığını düşünürsek kendisinin varlığının farkında olmayan önündeki motosikletin aniden önüne kırdığını ve altına girdiğini düşünelim; motorcunun başına gelebilecekler bir yana, otomobil sürücüsünün yaşayacağı maddi-manevi sıkıntıları da tahmin edemeyiz. Hadi maddi kayıplar yerine konabilir, büyük ihtimalle de fiziksel olarak otomobil sürücüsüne bir zarar gelmez, ancak belki de hayatı boyunca yaşayacağı manevi bir ızdırap yaşayacağından eminim.

Bu konu çok daha örneklenebilir, genellenebilir, tartışılabilir, ama özetle demek isteyeceğim, trafikte hatalı şekilde davranan motosiklet sürücüleri gördüğümüzde onları sadece kendilerini değil bizleri de tehlikeye soktuklarının bilinciyle uyaralım, gerekirse nasihat etmekle kalmayıp bir de azarlayalım. Tabii bu "azarlama" kısmı lafın gelişi, kimisi o kadar anlayışlı olmayacaktır ve başınız derde girebilir. "Uygun bir dille" anlatalım...

caner22
15 Haziran 2008, 16:53
Bende bir ara söktüm.gerçekten daha güzel oluyor:cherry:

Fakat Babam zor ile taktırdı aynaları:bounce:

yürekçe
15 Haziran 2008, 17:00
aynaya ihtiyaç duyuyorsan yeterince hızlı gitmiyorsun demektir:queen:

aynaya ihtiyaç duymuyorsan gerçekten bakacak yüzün de yok demektir.... dersem ne olur sence??? ama demicem, acı çek :)

alp_tunay
16 Haziran 2008, 01:44
öyle aynaları söktürenler genelde pizzacılarda sucularda calısanlar ve o tür yerlerde calısanlarında genelde ehliyeti yok :cherry:

Herkese çamur atma.... :bounce::bounce::bounce::bounce:

Endurocu01
16 Haziran 2008, 11:02
aynasız,kasksız,ehliyetsiz hatta korumasız motora binen motorcuyum demesin,çok kötü döverim:mrgreen:

darkeagle
16 Haziran 2008, 11:25
aynasız,kasksız,ehliyetsiz hatta korumasız motora binen motorcuyum demesin,çok kötü döverim:mrgreen:

Beni tanıyanlar şahitlik ederler. Kasksız ,aynasız ve içkili motosiklet kullanannı tanıyorsam benden köteği yer. Tanımadıgımada uyarır ve böcek muamelesi yaparım:pr:

mondializzet100
16 Haziran 2008, 11:48
Yakında çı*lak gezerler :P

kdzli
16 Haziran 2008, 13:22
aynalar kötü gözüküyor,kaskın arkasına gece görüşlü kamera yerleştirip lcd ekrandan izlemek lazım arkada neler olup bittiğini.hem kafa haraketiyle istediğiniz yeri görürsünüz kör nokta yok:)

bu ilerde zaten olacakta şimdilik ayna göstermiyor söktüm diyenlere gerçek tümsek ayna alıp takmalarını tavsiye ederim.

Tolme
16 Haziran 2008, 20:55
Forumlardaki diğer bazı başlıklarda (korumasız, ehliyetsiz, tecrübesiz, kuralsız, alkollü motosiklet kullanmaya karşı) olduğu gibi, burada yazılanların da birçoğu "yazık, yazık bu gençlerin haline, yaptıkları yanlış, kendilerini tehlikeye atıyorlar, başlarına birşey gelirse sevenleri üzülür, ... vs. vs." tarzında bir yaklaşım bence. Öncelikle söyleme istediğim kimseye muhalif olmadığım, endişelerinize katılıyorum.

Yalnız bunlara ek olarak, yaptıkları hatalarla kendilerini tehlikeye atan ve başlığı açan arkadaşımızın yazdığı gibi bizi şaşırtan ve acı acı gülümseten bu kişiler aynı zamanda da çoğu zaman 2tekerli, 4tekerli, hatta yayalar dahil trafikte bulunan herkesi ciddi bir şekilde etkiliyor, tehlikeye atıyor, zarar veriyor olduğunu unutmamalıyız. Aynaları olmayan birisi arkasından yaklaşan yine kendisi gibi bir motorcunun varlığından haberdar olmayacağından yapacağı ani bir hareket sadece "aynasız" olanı değil her iki motorcuyu da ilgilendirecektir. 2. sürücünün motosiklet değil de otomobil kullandığını düşünürsek kendisinin varlığının farkında olmayan önündeki motosikletin aniden önüne kırdığını ve altına girdiğini düşünelim; motorcunun başına gelebilecekler bir yana, otomobil sürücüsünün yaşayacağı maddi-manevi sıkıntıları da tahmin edemeyiz. Hadi maddi kayıplar yerine konabilir, büyük ihtimalle de fiziksel olarak otomobil sürücüsüne bir zarar gelmez, ancak belki de hayatı boyunca yaşayacağı manevi bir ızdırap yaşayacağından eminim.

Bu konu çok daha örneklenebilir, genellenebilir, tartışılabilir, ama özetle demek isteyeceğim, trafikte hatalı şekilde davranan motosiklet sürücüleri gördüğümüzde onları sadece kendilerini değil bizleri de tehlikeye soktuklarının bilinciyle uyaralım, gerekirse nasihat etmekle kalmayıp bir de azarlayalım. Tabii bu "azarlama" kısmı lafın gelişi, kimisi o kadar anlayışlı olmayacaktır ve başınız derde girebilir. "Uygun bir dille" anlatalım...

aklın yolu bir :) benim yazmadığım ama aklımdan geçirdiğim herşeyi en güzel şekilde tamamlamışsınız çok teşekkürler..

Khutuck
16 Haziran 2008, 21:08
Ne demek "zararı kendine", onu anlamış değilim. Aynası olmayan başka bir motor beni görmeyip önüme fırlarsa, çarpıp düşüp bir yerimi kırarsam ne olacak? Kaskı olmayanı polise şikayet etmem belki, ama aynası olmayanı yakalayıp polise elimle götürmeyi bile düşünürüm. Bu kadar sorumsuzluk olmaz!

Mr.Cii
17 Haziran 2008, 00:44
Zonguldakta Ayna var ama kullanan yok:) Buranın trafigi Çarpışan oto gibi :)

flytrack
17 Haziran 2008, 01:14
Genellikle gördügüm motorcuların hiç birinde ne kask var ne mont utanmasalar donla sürücekler motoru bizim tabirimiz vardı teker icat olalaı apacheler cogaldı diye.......sözüm meclisten dışarı ;)