PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kawasaki Güvenlik uyarısı (ZX-14)



edy
02 Haziran 2008, 16:47
Amerika'da kawasaki firması zx-14 modellerinde bir sorun olduğunu açıkladı. fazla sıkılan bir vidanın şaseyi zorladığını ve bunun neticesinde şasenın kırılabileceğini açıkladı. zx-14 kullanıcılarının motosikletlerini kullanmalarının güvenli olmadıgını en kısa zamanda motosikletleri servise götürüp gerekli kontrollerin yapılmasını gerekli olduğunu açıkladı. bunun sonucunda sürücüsünün kaza yapma olasılığının olduğunu ve bu sorun yüzünden yaralanabileceklerini ve hatta ölümle sonuçlana bileceği açıklandı. kawasakiden gönderilen uyarı mektubu aşağıdaki ektedir.

türkiye'de aynı sorun varmı bılmıyorum. bu olay amerika'daki fabrikanın yapmış olduğu bir olay , yinede bu haberi paylaşıp kawasaki kullanıcılarının bu konuyu araştırmasını, aynı sorunun burda da olup olmadıgı araştırmaları gerektiği düşündüğüm için sizlerle paylaşmak istedim.



MERKEZİ aradım avrupayla görüşüyorlar olayı netleştirecekler

arkadaşlar biraz önce görüştüm.. amerikada fabrikada sorun varmış ... [zx14 lerde]avrupa ile türkiyeye zzr1400 diye geldigi için şu anda bizde sorun yokmuş ... amerikayla japonya tamamen ayrı üretim yapıyormuş örnek ...renkler farklı vs
, avrupada sorun yok onun için bize haber verilmedi :ok:

alıntı:http://www.bikeland.org/board/viewthread.php?FID=27&TID=39449&set_time=

http://img515.imageshack.us/img515/5633/recallletterxq9.jpg
By edy02 (http://profile.imageshack.us/user/edy02) at 2008-06-02

ErTech
02 Haziran 2008, 16:52
Kawasakinin en üst sınıf motosikletinden beklenmeyecek bir durum...

Şaşırdım... :silent:

Endurocu01
02 Haziran 2008, 17:00
hata yapıpda kabullenmek büyük cesaret ister,tanınmış markalarda hata yapabiliyor demekki,biz olsak sesimizi çıkarmayız benden çıksın kimde patlarsa patlasın hesabı

edy
02 Haziran 2008, 17:01
herkes hata yapabılır. honda'da zamanında yaptı, yamaha'da hata yaptı. her firma hata yapabiliyor fakat bu hata bırısının yaralanmasına veya ölmesine sebebiyet verebılıyorsa oyle hata yapılmamalı. umarım kımsenın canı yanmaz. sorun hemen halledılır.

bach
02 Haziran 2008, 17:05
Türkiye'de bu ve benzeri problemler asla olmaz (!) Aynı tersanede yüz tane adam ölse bile, aynı kavşakta binlerce insan kaza yapsa da, gösterdiğimiz duyarlılık olayın iki saat sonra unutulması için yeterlidir. Bu bakımdan haberi işittiğimiz şuan ve iki saat sonrasına kadar temkinli olmamız yeterli olacaktır. Herşey bir yana bu motosikleti kullanan arkadaşlara mail gelmese de, Kawasaki şirketinin Türkiyeye farklı parçalardan mamül ürünler pazarlamayacağını unutmamak gerekir.
Güvenli sürüşler dilerim.