PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : NNT BOR POWER NANO kullandınızmı?



jönysf
22 Mayıs 2008, 12:17
Arkadaşlar bu NNT BOR POWER NANO yu ben arabamda kullandım ve araçta baya bir rahatlama ve sessiz çalışma gördüm, Performansınıda etkiledi. Sizce bizim motorlarada koyula bilirmi?

http://img148.imageshack.us/img148/252/otm092090of3.jpg

BOR, NANOTEKNOLOJİ İLE BULUŞTU
DÜNYA “BOR POWER” KULLANIYOR
1-DÜNYANIN İLK NANOTEKNOLOJİK “BOR” İÇERİKLİ NANO YAĞLAYICISI
2-DÜNYANIN İLK NANO PARTİKÜLLÜ BOR ÜRÜNÜ
3-DÜNYANIN İLK NON TOXİC-ZEHİRSİZ YEŞİL YAPRAK İŞARETLİ ÜRÜNÜ
4-DÜNYANIN İLK SIFIR KM ARAÇLARDA DAHİ TAVSİYE EDİLEN ÜRÜNÜ
5-DÜNYANIN İLK EN SERİ ISI İLETKEN ÖZELLİKLİ ÜRÜNÜ(1200Wm/K)
6-DÜNYANIN EN SERT KORUYUCU FİLM TABAKASINI OLUŞTURAN ÜRÜN
7-DÜNYANIN İLK TİMKEN AŞINDIRMA DEĞERLERİ 0,0001 OLAN ÜRÜNÜ
8-DÜNYANIN İLK ASİT VE KOROZYON ÖNLEYİCİ YAĞLAYICISI
EKONOMİK VE MEKANİK KAZANIMLAR
“TÜV-NORD (ALMANYA)”, “BAM (ALMANYA STANDARTLAR ENSTİTÜSÜ)”, “USA. TEXAS SWRI ENSTİTÜSÜ”, “ASTM-AMERİKA”, “BOSCH”, “SHELL” İTÜ ve diğer kurumlarda yapılan testler ve alınan belgeler,NNT AŞ.’nin Nanoteknolojik Bor üretimindeki başarısını başta Amerika,Almanya,Fransa,Avusturya,Rusya,Belçika,Hol landa,Dubai olmak üzere dünyanın 14 ülkesine sattığı ürünlerle kanıtladığı gibi,aşağıda belirtilen BOR POWER faydalarını da dünyada hiçbir yağlayıcının yapamadığı şekilde tescil etmeyi başarmıştır. Almanya’nın dünyaca ünlü akreditasyon kurumu olan TÜV test merkezinde 2007 model,sıfır km Mercedes S-320 CDI motorunda yapılan sıralamalı performans,yakıt tüketim,eksoz emisyon,zararlı gaz atılımı,yağ ısısı gibi testler sonucu ortaya çıkan neticeler konunun uzmanı Alman mühendisleri şaşırtmayı başarmış,bizleri ise gururlandırmıştır.
1-YAKIT TASARRUFU:%5-20 ARASI
2-PERFORMANS (MOTOR GÜCÜ):%5-9 ARASI
3-YAĞ ÖMRÜNÜN %100 ARTMASI
4-PARÇA ÖMRÜNÜN %100 ARTMASI
5-EKSOZ CO2(KARBONDİOKSİT) ORANININ %15 AZALMASI
6-RAHATSIZ EDEN SESLERİN AZALMASI
7-HARARETİN ÖNLENMESİ
8-YAĞ EKSİLTMENİN AZALMASI
9-KAYIP ENERJİNİN KAZANIMA DÖNÜŞMESİ
BOR POWER MS-250 Motorların ömrünü ve servis kalitesini arttırmak ,enerji kayıplarını önleyerek ekonomik ve mekanik kazanımlar sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.ENERJİ BAKANLIĞI ve ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ile teknik iş birliği devam eden NNT A.Ş. Nanoteknoloji uzmanı profesör ve yardımcı kadrosuyla bugün itibari ile Türkiye''de kendisine ait Know-How'' lar ile Nanoteknolojik Bor uç ürünleri, Nano ölçekli Bor üretebilen ilk Nanoteknoloji firmasıdır.BOR POWER markalı ürünler şu anda birçok dünya ülkesine ihraç edilmekte ve pazara girdiği her ülkede büyük beğeni ve takdir kazanmaktadır.Cumhuriyet tarihinde bir ilki başaran NNT AŞ, ülkemizi BOR POWER ürünleri ile Dünyanın gelişmiş ülkelerine Nanoteknolojik Bor satar hale getirmiştir.
Yeni değiştirilmiş yağın içerisine katılan BOR POWER, aracın 20-25 dakika rölantide çalışması ile ,motor içinde eşit şekilde homojenize olur. Ortalama 5 litre karter yağ hacimli bir motorun içerisinde ,iç yüzeylerin en ince noktalarına kadar nüfuz eder. Motor içerisindeki BOR partikülleri 6-7 saatlik bir çalışma süresinden sonra koruyucu film tabakası oluşturur. Motor yağı içerisindeki BOR kristallerinin 60% kadarı koruyucu film tabakasının oluşumuna gider , diğer 40%’lık oran ise yağ değişimine kadar yağın moleküler yapısında eşit olarak yüzerler. Mekanik ve Ekonomik tüm faydalarına bilimsel çerçeveden bakıldığında kendi uzman ve kaynaklarımızla geliştirmiş olduğumuz bu Nanoteknolojik ürün emsallerinden tamamen farklı özelliklere sahiptir.
NNT Nanoteknoloji A.Ş.''nin bulduğu ve dünyada henüz bir benzeri olmayan yöntemle elde edilen Nanot Nanoteknolojik MCDP Bor kristalleri ile, benzinli, LPG'li ve dizel taşıtların motor aşınmalarını sıfıra yakın bir düzeye indirmektedir. Motorların iç yüzeyini elmasa yakın sertlikte bir film tabakası ile fiziksel olarak kaplayarak sürtünme ve aşınma hasarlarını önlediği gibi, motorların beygir gücünde %10 düzeyinde artış sağlamaktadır. Sıvı karışım halinde motora uygulanan BOR POWER, motor hararetinin aşırı yükselmesine engel olarak performansın düşmesini önlemekte ve motor yağının ömrünü en az iki kat uzatabilmektedir. Diğer bir özellik de, yakıt tüketimini yüzde 20’ye varan oranlarda düşürmesidir. BOR POWER teknolojisinde yağın içine özel Bor atomlarının yerleşmesi ve dağılması sağlanmaktadır. Bu teknolojinin amacı, sürtünen yüzey çeperinde 6 atom kalınlığında bir koruma kalkanı oluşturmaktır. Bor, gerek elmas kadar sert olması, gerekse ısıyı mükemmel yalıtma özelliğiyle şu ana kadar üretilmiş en yüksek performanslı yağlayıcı maddelerden birini oluşturmuştur. Bunun dışında diğer yağlayıcılar ve katkı maddeleri yağlarla kimyasal tepkimeye girerken, Bor Power herhangi bir tepkime yaratmadığı için ömrü diğerlerine göre çok daha uzundur.
KULLANIMI
250 cc kutu ,5 lt yağa kadar kapasiteli motorlara 1 kutu konması yeterlidir.
GOLD SERİSİ almak isterseniz ; NNT Bor Power S-GOLD 250 60.000 KM Motor Yağ Katkısı 092091
ŞANZIMAN KATKISI almak isterseniz ; NNT Bor Power GBX Şanzıman,Dişli Yağ Katkısı 092093
18 lt yağa kadar kapasiteli motorlar için ise ; NNT Bor Power S 600 30.000 KM Motor Yağ Katkısı 092092 İsimli ürünlere bakabilirsiniz.
Ürün 40.000 km görevini yapmaktadır.
Teknolojik her cihaz ve ürünün kullanma talimatına uyma gereği olduğu gibi, BOR POWER'ın da kullanımında uyulması gereken kurallar tüketici tarafından çok iyi incelenmeli ve kullanım talimatlarına riayet edilmelidir. Bor Power kullanıcısı,aşağıdaki ürün kullanma talimatına uyması halinde kazanımları maksimum seviyede görür ve Nanoteknolojinin hazzını yaşar.
" Aracınızın yağını ve filtresini değiştiriniz.
" Aracınızı 10 dakika çalıştırıp ,yağın ısınmasını sağlayınız. (70-80°C)
" Aracınızın motorunu stop ediniz.
" Bir kaç dakika çalkaladığınız BOR POWER'i ,motor kapağını açıp yağa boşaltınız.
" BOR POWER'ın motorda eşit dağılımını sağlamak için aracınızı 15-20 dakika çalıştırınız.
ÖNEMLİ:
a- Mekanik arızası olan motorda kullanmayınız.
b- Çaptan düşmüş,Rektefiye süresi yaklaşmış,mekanik müdahale gereken motorda daha iyi bir performans yaşamak için motor tamirinden sonra kullanınız..
c- Kullanılmış-eski yağa katmayınız.
d- Filtre ve yağı değiştirmeden kullanmayınız.
e- Motor ısısı orta hararete gelmeden uygulamayınız.
f- BOR POWER uygulanan motoru en az 20 - 25 dakika mutlaka çalıştırınız.
NOT:BOR POWER ,PİYASADAKİ BAZI MARKALAR GİBİ AMERİKAN SERMAYESİ İLE ÜRETİLMEMEKTE VE AMERİKA’DAN ÜLKEMİZE İTHAL EDİLMEMEKTEDİR. TAMAMEN TÜRK SERMAYESİ VE TEKNOLOJİSİ İLE ÜRETİLMEKTE VE ÜLKEMİZDEN TÜM DÜNYAYA SATILMAKTADIR.

kalyo
22 Mayıs 2008, 13:03
sorum 1 : nereden temin edebilir yada ürün testlerine nereden ulaşabilirim ?
sorum 2 : üretici firma ismi alabilir miyim ? bana biraz çeLişkiLi geLdi zira ürün testLerini america da yapıLıyor ama ürün yerLi menşei bi ürün
sorum 3 : ürün konusunda bir demostrasyon buLabileceğim video payLaşımı var mı ?


son oLarak kabuL edemesek te nanoteknoloji konusunda son 2-3 sene içerisinde ödenek yetersizLiğinden bir cok ar-ge kuruLuşumuz bu üLkeLere yoL aLdı..

doğruLuğuna inanırsam ( türk üretimi oLuşunun ) hiççç bir işe yaramasa da düzenLi kuLLanıcam.. yeter ki birşeyLer üretmeye başLayaLim..

atlantic
22 Mayıs 2008, 13:10
http://www.nnt.com.tr

Ürün bazı aksesuarcılarda satılıyor. Ben de gördüm ve sadece kutusunu inceledim. Ben de ilk yağ değişiminde arabamda kullanmayı düşünüyorum. Deneyelim bakalım. Duruma göre motosikletimde de denerim belki. Bir sitede arkadaş denemiş;

http://www.modifiyem.com/forum/f2/mission-on-bor-power-32529/

Baya memnun kalmış yorumlara bakılırsa. Ancak benim anlamadığım konu "GOLD SERİSİ almak isterseniz ; NNT Bor Power S-GOLD 250 60.000 KM Motor Yağ Katkısı 092091" diyor ya, ne demek yani 60.000km? Yağ değişim zamanında bu katkıyı yenilemek gerekmeyecek mi? Yoksa yağ değiştirmeyecek miyiz o kadar km, ki olur mu ya? :silent:

ghost1000rr
22 Mayıs 2008, 13:12
Güzel ürünleri var firma ile tanışmıştım ir iş ile alakalı gerçekten yüksek bir teknoloji ürünü.

Sitede bayya bir açıklama var kullanılan teknoloji hakkında. ve %100 türk diye biliyorum.

Tequ
22 Mayıs 2008, 13:14
hoca bu nasıl bişi ya :P
NANO deyince aklıma Crysis oyunu geldi.Nano giysiler vardı onda da :P

tbk_1980
22 Mayıs 2008, 13:21
Bu konuda bir başlık vardı zaten yahu.. Arasam da bulsam şimdi...
Paylaşım için teşekkürler...

http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/37418-yag-katki-maddeleri-hakkinda-tavsiye-motorlarmiz-icin-cok-yararli.html

http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/17880-%22bor-power%22-yeni-yag-katki-maddesi.html

Katmıyorum kardwşim açıp açıp durmayın:P:P:P:P

nitrious81
22 Mayıs 2008, 13:50
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=26005&productid=otm092090

Valla surdakı yorumları bır okuyun ben dogru durust negatıf yorum gormedım :) Haberlerde de ızledım arabayı gozumunuzun onunde Dyno testıne sokuyorlar bır yagdan once bı yagdan sonra arabada sessızlesme hızlanma ve HP de artıs soz konusu :)

muzaffer1968
22 Mayıs 2008, 13:56
madem bu kadar iyi bir şey, niye hiçbiryerde görmedik :cyclopsan vardıda bizmi koymadık :P

zangif
22 Mayıs 2008, 14:25
şimdi okudMOTOR SILK BOR ON CLS BOND YÜZYILIN BULUŞU 092020






Resim Ekleyin, Puan Kazanın


Hepsiburada Puan :67.234 puan



Ürünle İlgili Tüm Yorumlar





Bizde 78,75 YTL + KDV
60,03 YTL + KDV Son 9 gün !
KDV Dahil 70,84 YTL
Havale ile 67,30 YTL (%5 Havale İndirimi)



3,13 YTL'den Başlayan Taksit / İndirim seçenekleri için tıklayın








um araştırdımda bide

motorsilk marka var acaba hangisi daha kaliteli hangisini tavsiye dersiniz ben arabaya koyacamda motorsilk daha pahalı acaba yapıları aynıda acaba motorsilk daha mı yoğun kıvamlı ondan dolayımı aphalı