PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sakaryalı arkadaşlar cok dikkat



lubimaya54
20 Eylül 2005, 18:21
bugunlerede adapazarı sehir merkezinde trafik ekipleri motorsikletleri durdurup evrak kontrolu yapıyor.ehliyeti olmayanları baglıyor..eski yeni büyük kücük demeden tüm motorsiklketler toplanıyor..benim tavsiyem anacadde ve bulvarlardan uzak durun.. :king: :king:





******************************************
+ Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
+ Foruma yazilacak konular ilgili bölümlere yazilmalidir. Yanlış bölüme açılan başliklar yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Bu nedenle itiraz türü yazilarin da silinmesi, veya cevaplandirilmasi sorumlunun yetkisindedir.
+ Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
+ Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını (http://www.motosiklet.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3) kabul etmiş sayılır.
+ Şikâyetler için... info@motosiklet.net
®******************************************® *

explorer
20 Eylül 2005, 18:25
e gayet güzel birşey keşke hep yapsalar (abartmadan) :cat:

lubimaya54
20 Eylül 2005, 18:27
tabiki guzel ama benim gibi ehliyet kartını eline almasına 1 ay kalmıs arkadaslar için pek guzel deil

explorer
20 Eylül 2005, 18:34
lubimaya54, aslında gerçekten iyi yapıyorlar ancak dediğin gibi ehliyeti de hemen verseler süper olucak. ehliyetsiz kullanmadım desem yalan olur ama bizim yaptığımız da yanlış yani. birinin başına birşey gelse direkt suçlusun ya değil mi.

ODUNCU
20 Eylül 2005, 18:36
Sagol hocam ben demiştim sana içimde birşey var diye.
Yok hocam kitliycem ben aleti kartı alana kadar şurda az bişey kalmış son son başımızı derde sokmayalım.

Barış Şuşut
20 Eylül 2005, 18:42
e gayet güzel birşey keşke hep yapsalar (abartmadan)

arkadaşlar bu çağ dışı bir uygulama girmeye çalıştığımız AB de bu gibi uygulamalar yapılmaz yapılamaz siz bir kuralı ihlal etmediğiniz sürece kimse sizi durduramaz nasıl oluyoda güzel oluyo ben bu mantığı anlamadım niye bu uygulama sadece motorlara yapılıyor niye aynı trafiği paylaşan araçlar içinde sadec motorlar devlet acaba motor binerseniz ananızdan emdiğiniz sütü burnunuzdan mı getiririm demeye getiriyo ve içimizden bazıları bu çağ dışı uygulamayı güzel buluyo hangi devirde yaşıyosunuz bunlar örnekleri 3. dünya ülkelerinde görülen nazi mantığı ayıp çok ayıp :farao:

explorer
20 Eylül 2005, 18:55
BBRR, biz kaçıncı dünya ülkesiyiz ki :silent: AB de hiç ehliyetsiz ya da ruhsatsız araç kullanan var mı ki adamlar kontrol yapsın. az gelişmiş ülkelerde böyle bir kontrol olması normal ancak olmaması gerektiğine ben de katılıyorum. ne var ki bunun için insanlarımızın (kanun koyan ve uygulayanlar da dahil) bilinçli ve eğitimli olması gereklidir değil mi?

lubimaya54
20 Eylül 2005, 19:32
ODUNCU, haklısın oduncu bende artık arka sokaklardan dukkandan ewe ewden dukkanaexplorer, sende haklısın dostum ama biliyorsun bizim ülkemizde ehliyet hep 2. planda..herkes şöförlügü pistlerde deil trafikte kullanarak ögrenmiştir

Barış Şuşut
20 Eylül 2005, 20:25
explorer, sen ingilterede almanyada ehliyeti olmayanın araba kullanmadığınımı sanıyosun alkollü araba kullanan yokmu ama insana saygı var eğer bir suç işlersen adamlar seni kenera çeker ehliyetini işte o zaman sorar vede ehliyetini üzerinde taşımak zorundada deilsin ****** numaralı ehliyet bana aittir dersin giser bilgisayardan kontrol eder siz şu şahısmısınız die sorar eğer sen yalan atıyosan yandı gülüm keten helva cezalar çok ağırdır
o yüzden kimse yalan atmaya yeltenmez bizde öyle değildir illa ehliyetini taşıyacaksın vatandaş yalancıdır vatandaşın beyanının bir önemi yoktur eğer sen ahmetsen ahmet olduğunu kanıtlamak zorundasın çünkü sen potansiyel bir yalancı olarak görülürsün devlet sana kimlik verir ama bir resmi başvuruda noter tasdiği ister yani devlet kendinede güvenemez
almışın eşini çarşıya çıkmışsın
- hoooooooooop dur bakalım çıkar ehliyet ruhsatı kontrol edecem
- niye edicen ne yaptımki kaskım başımda kırmızıdada durdum sinyalimide verdim gidiyom hiç bir kusurum yokki
- olsun biz yinede edicez ya yalan atıyosan ya ehliyetin yoksa
bu normalmi eğer normalse sorun devlette değil sizde :bounce:

explorer
20 Eylül 2005, 20:56
ne ingilterede ne de almanyada yaşıyoruz bu gerçeği kabul etmek lazım. ben 1 sene italyada birkaç ay da almanya ve ispanyada kaldım. öncelikle trafik kanunlarımız apayrı. dediğin gibi durdurup belge sormuyorlar çünkü ihtiyaçları yok. niye? 1- belgen yoksa cezan 400 euro+ mahkemeye çıkarsın (tekrarında içeri bile atabilirler) 2- ehliyetsiz olanlar sadece ehliyet için yaşı tutmayan çoluk çocuklar 3- eğitim seviyesi yüksek, ilkokuldan itibaren trafik ile ilgili bilinçlendirme başlıyor. filan falan işte.

bizde kask takmayan için bile ceza 40 küsür ytl. ya düşünsene adamın hayatı söz konusu cezanın komikliğine bak. yüksek bir ceza alsan bile örneğin ehliyetsiz yakalandın 50 ytl verdiğinde bazılarını atlatabiliyorsun. böyle bir memlekette bu sohbeti yapmamız bile fuzuli bence.

devenin hörgücü misali neremiz doğru ki. yani biz gelişene kadar bu böyle devam edecek. ne bileyim yazacak birşey de bulamıyorum aslında. hep söylediklerimizi tekrar edip duruyoruz.sorun hepimizde.

kalın sağlıcakla. :)

Barış Şuşut
20 Eylül 2005, 21:45
bak bravo aklın yolu bir şimdi bu uygulama güzel demenin manası ne bu uygulama aslında bir utanç kaynağı :bounce:
yolda rasygele çekme kenara sadece ihlal yapanı çek eksiği varsa öyle bir ceza verki ibreti alem olsun
daha bu gün kırmızıda duruyorum tam yaya geçidinin sınırında bir araba cart diye gitti yaya geçidinde durdu çocuk arabasıyla bir turist öle kalakaldı geçecek yer yok ve bu olay olurken trafik polisi 5 metre ilerideydi gördüğü halde hiçbir işlem yapmadı niye çünkü motorları çevirmekle görevlendirilmiş yayayı ezmeden dönüp bakmaz önce trafik poılisleri kuyralları öğrenip uygulayacak iş motorları toplamakla olmuyo beyler :farao:

alpinaB10
20 Eylül 2005, 22:01
dün işverenine ve trafik polisine şikayet ettiğim motorize kebapçını , patronu ile birlikte aynı trafik ekibine lahmacun ikram ederkenki görüntüsü geldi gözümün önüne.. hazmedemedim hala.. yarın elime bi adana dürüm alıp tekrar gidiym diyorum polis kardeşin yanına . :queen:

Barış Şuşut
20 Eylül 2005, 22:06
vay be eskiden çorbaydı demek şimdi lahmacuna vardı yakında at bir suşi olmasın sakın :cherry:

bservet
22 Eylül 2005, 13:23
Kontroller aslinda hepimiz icin iyi. Aramizda calinti veya plakasiz (ruhsatsiz) dolasan cok insan var.

mnet
29 Eylül 2005, 14:28
Türkiyede hiç kimse görevini tam olarak yapmıyor.Devletin adamı bile işini hakkıyla yapmıyor.Polisler bıraksın motoruda gözünün önündeki araba kullananlara baksın.Hergün ben 50 tane hata görüyorum.Adam plakasız arabayla trafikde geziyor.kırmızı ışıkda geçiyor.Avrupa birliği deyip duruyor millet.Yahu avrupa birliği bakalım kendi kurallarına uyuyormu.Hayır.Çünkü onların hepsi kağıtlarda.Avrupaya kaç kez gidip geldim.Kendileri yapmıyorlar.Bizden istiyorlar yapmayı.Herkez bıraksın bu işleri.

Mengu16
29 Eylül 2005, 15:11
Ben daha motosiklet sahibi olmadan A2 ehliyetini alıyorum o nedenle içim rahat
Saçma olan şey ben 17 yaşımı 13 ağustosta bitirdim. 27 ağustostaki sınava almadılar.Şimdi 22 Ekim Yazılı sınavına 26 Kasımda Direksiyon sınavına giricem
herhalde aralık ayının ortalarında ehliyetimi alırım.
Ehliyet tamamen devletin sizi kayıtlı bir sürücü olarak görmesinden ibaret.
3 hafta kursa gittim , Kursta motosikletle ilgili hiçbirşey öğrenmedim.
Direksiyon sınavında zaten 3 tane kuka var vitesi bire tak git kukaların arasından
geç gel diyorlar.Önümüzdeki sene motor alıcam ehliyetim olacak ama aslında
kullanmayı bilmiyor olacağım.