PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Az daha Suzy'me veda ediyordum...



Rigel
23 Şubat 2008, 20:22
Merhabalar motor dostları,

Bu hafta berbat bir haftaydı benim için. Geçen haftalarda İsmail'in, Ertekin'in, dün Gökhan'ın kazalarından sonra, buna bir de her hafta acilde gördüğüm irili ufaklı motor kazazedelerini eklerseniz iyice tırsmaya ve endişelenmeye başladım. 3 gün önce bir arkadaşımızın kaza haberiyle irkildim. Neyse ki hastanede ziyaret edip durumu tam olarak değerlendirdiğimde ciddi birşeyi olmadığını anlayıp rahatladık. Bu arkadaşımızın kaskı takılı ve bağlı olmasına rağmen kask arkadan başka bir motorun çarpmasıyla kafasından fırlamış ve bulanlar kaskın hala bağlı olduğunu görmüşler. Kırmızıda beklerken arkadan çarpan ikinci motorcu ise söylediklerine göre ölmüş. Onu ziyaretten dönüp evin kilidine anahtarı sokarken telefon çaldı ve acill servise çağırıldım. 16 yaşında bir çocuk, arkadaşlarıyla biriktirdikleri paraları birleştirip ailelerinden habersiz bir scooter almışlar. Sırayla kaçak kaçak biniyorlarmış. Kasksız olduğunu farkeden polisler dur filan deyince gazlamış ve kaçınılmaz son, duvara patlamış. Fotoğraflarını aldım, ama insan başı olduğunu anlamak zor, onun için etik ve deontolojik kurallar gereği bunu sizlerle paylaşmıyorum. Beyin ölümü dün gerçekleştikten sonra organ bağışı için ailesi ile görüştüm, ancak izin vermediler. Bu çocuk iki gün makinalara bağlı olarak yaşadıktan sonra bu sabah vefat etti. Bu arada, bugüne dek birçok motosiklet kazası kurbanın organlarının bağışlanması olaylarında yer aldım, hastanemizin organ bağışı koordinatörüyüm. O gece hastaneden döndükten sonra motorumu her zamanki yerine parkederken taflan çalılarının üstüne düşürdüm (yasladım demek daha doğru olur), yüzeysel belli belirsiz çizikler dışında bir hasar oluşmadı. O anda aklımdan geçenler ise şöyleydi: "Oğlum sen daha motoru parkederken düşürüyorsun, kayıp düşüp patlarsan oğluna karına kimler bakacak? Organ donörü mü olmak istiyorsun? Senin neyine motor sürmek. Bu berbat, parlak, kaygan, çukurlarla dolu yollarda, trafik kurallarının işlemediği, trafikte bir sürü hanzonun, kıçını temizlemekten aciz cahilin olduğu ülkede???" :pr:

O gece kararımı verdim. Artık hevesimi aldım, yeter, bir noktada başımıza birşeyler gelmeden bu aşkı tadında bırakmak en doğru karardı. Eşime konuyu açtığımda (o da bir hekim) bunu bana defalarca anlatmak istediğini ama sevgimi gördükçe bir türlü açılamadığını anladım. Dün gece forumumuza az kalsın son bir elveda mesajı yazacaktım, ama dur bakalım gün doğmadan neler doğar dedim ve sustum. Aklıma gelen ilk fikir dört tekerlekli bir kafes almak oldu. Şöyle ucuz bir şey. Mesela Suzuki Jimny (Suzy'den hala vazgeçemiyorum..), veya Mercedes Smart... Bunlar hakkında yazılanları okudum, çevremdekilere danıştım, aldığım cevap "saçmalama!" oldu. Zaten ben de çok aşıktım kafese girmeye... Neyse sonra yeni, normal görünüşlü, en azından halkımızın normal olarak nitelendirebileceği yeni modellere baktım galerilerde filan. Adamlar 30 milyardan tokalaşıyorlar... Aklımda hep "30 milyara 4 tane maxi scooter alınır", "üstüne 2 daha koy GSXR1000 al", "bundan 5 milyar ucuza R6 alırım" filan gibi uçuşmalar olduysa da yanımdakilere çaktırmadım. Tabii drankkadanak 30 kaat çıkarma ihtimali de olmadığı için elden düşmelere baktım.. Aman Allahım, ne kasvet, ne dehşet, ne bulantılı bir gün oldu bugün... Zaten kafes nefreti var ya, bir de sağı solu çizik çarpık, koltuğu oturmaktan ve üstünde o.urulmaktan cılkı çıkmış arabalara bakıp durdum. Kendimi biraz önce eve zor attım. Dehşet ve panik içindeyim. Çözümsüz bir sorunum vardı. Karım illa motorunu sat, onunla elden düşme birşey al diyor. Anamlar oğlum daha doymadın mı diyor, oğlum babacım seni çok seviyoruz diyor... Ne yapmalı, ne yapmalı diye düşünürken şimşek çaktı...

Bisikletime geri dönmek. Tatatata TAA..! Zaten motosiklet virüsünü kapmadan önce 3-4 sene bisikletle işe gidiyordum. Hergün 30-40 km yol yapıyordum. Sigarayı çok daha az içiyordum, göbeğimde şimdiki kadar değildi. Mutluydum. Yağmur çamur demez belediye otobüslerine kafa tuta tuta giderdim. Zaten hala haftasonları ve hafta içi arasıra binmeye devam ediyorum ama motosiklet döneminden önceki km'lere ulaşması imkansız. Bu arada bisiklet odometremin 24000 km cıvarında olduğunu gururla belirtmek isterim. Pazartesiden itibaren:

SONUÇ:

-- Suzy'mi satmak zorunda değilim, canım istediğinde zevk için binerim.

-- Yeni bir araba almak için tonla para dökmeyeceğim. Daha önemlisi kafese tıkılmayacağım.

-- Benzin parası vermekten tama yakın kurtuldum.

-- Kalp sağlığı ve göbek üzerine olumlu etkileri karımı susturdu.

-- Hala sorduklarında gururla benim arabam yok diyebileceğim.

-- Motorla patlama riskimi olabildiğince düşürdüm.

-- www.motosiklet.net hala giriş sayfam olarak kalabilecek. :cat:


Bunları yazmak beni son derece rahatlattı. Sizlere okutmaktan zevk almadığım satırlardı. Okuduğunuz için teşekkürler. Hepinizi çok seviyorum :rendeer:

www.imageshack.us

http://img266.imageshack.us/img266/9563/dsc027320045uu8.jpg (http://imageshack.us)

http://img266.imageshack.us/img266/9154/dsc02854ji7.jpg (http://imageshack.us)

Prometheus
23 Şubat 2008, 20:24
4 silindirli bir makinadan tek silindirli bir enduroya geçersen, bisikletten çok daha keyif alacağına garanti verebilirim :cat:

bambu
23 Şubat 2008, 20:39
16 yaşındaki çocuğun ölümünü okuduğumda tek düşünebildiğim şey polis dur demeseydi çocuk ölmiycekti gibi saçma sapan bir düşünce. Ben de biliyorum mantıksız olduğunu ama bunu düşünmekten de kendimi alamadım.

Acı bir deneyim. Bisiklete dönüşünüzdeki sebep ne peki? Yani motosiklet ile hemen hemen aynı tehlikelere sahip trafik açısından. Siz de anladığım kadarıyla trafikte kullanacaksınız. Yani motosiklet yerine bisiklet :silent:

HMM ETİKETLERİ GÖRÜNCE DAHA İYİ ANLADIM 'HANIM' 'DIRDIR' :)

Rigel
23 Şubat 2008, 20:47
4 silindirli bir makinadan tek silindirli bir enduroya geçersen, bisikletten çok daha keyif alacağına garanti verebilirim :cat:

0 silindirli bir makinanın verdiği zevki bilsen böyle söylemezdin Pro'cum. Ayrıca ben motosikletimi kaza riskimi indirebilmek için mümkün olduğunca az kullanmaya çalıştığım için bisiklet kullanmaya karar verdim. Motorla ben ayda 2000 km filan yapıyorum. Kurye miyim neyim... :P


16 yaşındaki çocuğun ölümünü okuduğumda tek düşünebildiğim şey polis dur demeseydi çocuk ölmiycekti gibi saçma sapan bir düşünce. Ben de biliyorum mantıksız olduğunu ama bunu düşünmekten de kendimi alamadım.

Acı bir deneyim. Bisiklete dönüşünüzdeki sebep ne peki? Yani motosiklet ile hemen hemen aynı tehlikelere sahip trafik açısından. Siz de anladığım kadarıyla trafikte kullanacaksınız. Yani motosiklet yerine bisiklet :silent:

Tabii ben de polislerin yaptığının düşüncesizlik olduğunu düşünüyorum, olay hakkaten öyle cereyan ettiyse.
Bisikleti trafikte kullanmak inan ki çok daha az tehlikeli Bambu'cum. Çok ta zevkli. Bisiklet konusunda çok uzun yılların tecrübesi de var. Bisiklet en çok 30-35 km yapıyor. Kapiş?

VaScO1925
23 Şubat 2008, 20:47
Mantıklı düşünüldüğünde evet abi haklısın. ana madde aile! çocuğunuz ve eşiniz. 2 ana madde sağlığınız. 2 ana madde birbirinden önemli sağlığınız aileniz için aileniz huzurunuz mutluluğunuz için.. kendini ve aileni bu şekilde mutlu etmeyi becerebildiğin için seni kutluyorum :rendeer:

aramızda kalsın motoru alalı 5 ay oldu 6 kilo aldım :P

bambu
23 Şubat 2008, 20:54
Tabii ben de polislerin yaptığının düşüncesizlik olduğunu düşünüyorum, olay hakkaten öyle cereyan ettiyse.
Bisikleti trafikte kullanmak inan ki çok daha az tehlikeli Bambu'cum. Çok ta zevkli. Bisiklet konusunda çok uzun yılların tecrübesi de var. Bisiklet en çok 30-35 km yapıyor. Kapiş?

Anladım, güzelim motosikleti hakkını vermeden bisiklet gibi kullanmaktansa, hem daha sağlıklı olmak açısından bisikletime dönerim daha iyi demişsiniz. Bence de güzel bir karar öyleyse :)

Yoksa motosiklet de isteyince 30-35 km. hız yapar :P

R3N
23 Şubat 2008, 21:08
"Oğlum sen daha motoru parkederken düşürüyorsun, kayıp düşüp patlarsan oğluna karına kimler bakacak? Organ donörü mü olmak istiyorsun? Senin neyine motor sürmek. Bu berbat, parlak, kaygan, çukurlarla dolu yollarda, trafik kurallarının işlemediği, trafikte bir sürü hanzonun, kıçını temizlemekten aciz cahilin olduğu ülkede???" :pr:


ilk defa bu kadar uzun bir yazının tamamını okudum :)
alıntı yaptığım yerde yazdıklarınız benim istanbula taşınırken motora binmesem mi acaba diye düşünürkenki halimle aynı, karım ve oğlum kısmı dışında :mrgreen: Allahtan evli değilim :P

kararınızdan dolayı tebrik ederim ama trafikte bisiklette bile risk var, 30-35 km düşük süratler değil, ankaradan mithrelios nickli arkadaşımız o hızlarda bir bisiklet kazası geçirmiş kask sayesinde ciddi kırıklarla kurtarmıştı.

Rigel
23 Şubat 2008, 21:13
Tabii iki teker olduktan sonra hepsi riskli. Zaten ben de tek ciddi kazamı, vücudumdaki tek kırık kemik hadisemi biskletle uçuruma uçunca yaşamıştım. Ama karşılaştırırsan bisiklet yüz kere daha masum...

imacosfx
23 Şubat 2008, 21:23
Usta bisiklet de güzel.. Ben de yaptırmayı düşünüyorum şu an.. Tabi ki senin resimdeki kaliteli.. Bizimki o kadar değil.. Çift amortisörlü ama :)
Ne kadara mal ettin bisikleti usta?

muratdiksöz
23 Şubat 2008, 21:24
Yaklaşık 40 yıllık bisiklet sürücüsüyüm ve bu süreçte bisikletle geçirmiş olduğum kazalar deyim yerindeyse bini aşmış olduğundan:mrgreen:motosikleti o oranda kontrollü kullanıyorum dahası yine kentsel ulaşımımda hemen hemen her gün bisikletle (kar yağsa bile kar maskesini takarak:P)bir yerlere gitmek alışkanlığım:cherry:Geçtiğimiz yıl bisikletle ,motosikletin 6 katı yol yapmışım:bounce:

Bence ne biri ne öbürü ama ikisi birlikte olunca çok daha keyifli ki tercihimdir ,yine rüzgarı hissetmeniz ,bedeninizin giderek daha zindeleşmesi ve motosikletin keyfini istediğinizde yaşayabilmeniz çok çok güzel bir çözüm:cat:

THE_LANCET
23 Şubat 2008, 21:31
Çocuğa Allah rahmet eylesin. Karar sizin kararınız, mantıksızda değil. Bisiklet gerçekten zevklidir. Zamanında 6-7 km'lik bir yolu bisikletle (trafikte) 15dk da giderdim. :) Bisiklet gerçekten zevklidir, ama ben arasıra tek teker giderdim :) Bisikletimle çok fazla akrobasi yaptığım ve çeşitli yerlerden atladığım (uçtuğum) için her ne kadar bakım yapsamda arka göbeğin yatağı çizilmiş ve tahminim içindeki bilyalardan 1-2 tane sağlam kalmıştır. Arka teker kitledi ve 1 seneyi aşkın yatıyor. Amörtisörlü bisikleti ise ben tavsiye etmiyorum. Hız kesiyor, tekerleklere uyguladığınız gücü ikiye bölerek hızlanmak için fazla dan güç sarf ediyorsunuz. Bunu bisikletime armötisör taktırınca anladım. Biraz daha hareketli günler sizi bekliyor :P

player1
23 Şubat 2008, 21:35
ne yaparsan yap bu sevda bitmez.

Rigel
23 Şubat 2008, 21:37
Çocuğa Allah rahmet eylesin. Karar sizin kararınız, mantıksızda değil. Bisiklet gerçekten zevklidir. Zamanında 6-7 km'lik bir yolu bisikletle (trafikte) 15dk da giderdim. :) Bisiklet gerçekten zevklidir, ama ben arasıra tek teker giderdim :)

Çok güzel Lancet.. Benim de takıntım zıplamak. Küçük engellerin, çukurların, su birikintilerinin üstünden zıplayarak geçmeye bayılıyorum. 60 cm zıplatabilirim... Heh he...:P

Gökhan
23 Şubat 2008, 21:40
Yazıdan çıkarılan sonuç: Evli ve çocuk sahibi olanlar motosiklet kullanmasın:mrgreen:

Rigel
23 Şubat 2008, 21:44
Yazıdan çıkarılan sonuç: Evli ve çocuk sahibi olanlar motosiklet kullanmasın:mrgreen:

Yok öle bişey... Böyle anlaşıldıysam üzüldüm...

Gökhan
23 Şubat 2008, 21:50
Yok öle bişey... Böyle anlaşıldıysam üzüldüm...

Herşey bir yanada gsr sana öyle melül melül bakarken nasıl bisiklete bineceksin hıı::yanliss:::yanliss: :P

spawnem
23 Şubat 2008, 22:31
bende motora bisiklet tutkusuyla basladım22 yasındayım 10 senenin ardından motor geciş yaptım.bisikletlede kazalar olmuyormu oluyor birkere basıma geldi oda benim agresif sürüşümden dolayı.neysem kaderci biri olaraktan bi son olucaksa bu illaki motosiklet yüzünden olmaz bisikletlede olur arabaylada olur he motosiklet gorunuste braz tehlikeli ölmeden mezara sokuluyoruz ama diikatli olduktan sonra bişi olmaz.sucu motorumuza atmayalım.akacak kan damarda durmaz. akar.

efendy_iso
23 Şubat 2008, 22:59
Abi yazdığın yazıyı bir solukta okudum ,Bu tür kaza geçiren ve hakkın rahmetine kavuşan tüm motordaşlarımıza ve kardeşlerimize Allah'tan rahmet sevenlerinede Eyyüp peygamberin sabrı kadar sabır diliyorum

Babam 25 senedir heryere bisikletle gider gelir ,işyerine ben 600rr ile yada arabayla gelirken babam hep bisikletle gelirr,benden daha dinç ve daha sağlıklı olduğunu söyleyebilirimm,akıl fikir erdiremiyorum,garajda yanyana araba , motor,bisiklet var,babam nasıl bunların içinden bisikleti alır diye düşünüyorumm fakat gün geçtikçe babama hak veriyorumm,bide onun bisikleti seninki gibi son teknolojide değil ( değişmiyo ama olsun ) bisan arkası heybelii sepetli bilirsin işte ,Alacağın kararın senin için hayırlı olmasını dilerim,bende büyük ihtimalle bırakıyorum motoru ,bana hep araba daha mantıklı gelirdi,hep söylerim,motoru hava atmak için kullananlardanım,bundanda utanmıyorumm,fakat bu hava atma meselesi yüzünden bi tarafımıza hava kaçacak kanımcaa ,herşeyi tadında yaşamak taraftarıyımm,motoru satsanda buralardan kopma ,senin gibi güzel abilere hayatın her evresinde ihtiyacımız var SAYGILAR

MoToR
23 Şubat 2008, 23:26
Evet hocam isoya katılıyorum,motoru bırakınca netten kopma sakın,interpole arama ilanı çıkarttırırım bilesin hemde kırmızı bültenle:P

Rigel
23 Şubat 2008, 23:45
İyi temenniler için çok teşekkürler arkadaşlar. Motordan kopmuyorum ki. Sadece daha az bineceğim. Tam olarak söylemek istediğim şu: işe giderken motor yerine bisiklete biniyorum bundan sonra. Günde en az 40 km daha az motor sürüp daha az tehlike yaşayacağım, ve günde en az 40 km bisiklet sürüp milletin avuç dolsu para verdiği aerobik salonlarına filan gitmeden deli gibi spor yapmış olacağım. Yanıma da en az 10 kaat benzin parası kar kalacak. İyi alışveriş değil mi?

efendy_iso
23 Şubat 2008, 23:48
abi etiketlere koptum ( bisiklet,dırdır,hanım,kafes,nefret ):queen:

Rigel
23 Şubat 2008, 23:49
abi etiketlere koptum ( bisiklet,dırdır,hanım,kafes,nefret ):queen:

:queen: Abi, nasıl ama, durumu çok net özetliyor, di mi? O kadar laf salatasına gerek yokmuş aslında... :queen:

efendy_iso
23 Şubat 2008, 23:54
:queen: Abi, nasıl ama, durumu çok net özetliyor, di mi? O kadar laf salatasına gerek yokmuş aslında... :queen:

hemfikiriz vallaaa :queen:

mete_han
24 Şubat 2008, 00:26
İyi temenniler için çok teşekkürler arkadaşlar. Motordan kopmuyorum ki. Sadece daha az bineceğim. Tam olarak söylemek istediğim şu: işe giderken motor yerine bisiklete biniyorum bundan sonra. Günde en az 40 km daha az motor sürüp daha az tehlike yaşayacağım, ve günde en az 40 km bisiklet sürüp milletin avuç dolsu para verdiği aerobik salonlarına filan gitmeden deli gibi spor yapmış olacağım. Yanıma da en az 10 kaat benzin parası kar kalacak. İyi alışveriş değil mi?

Senin bu yazıları okuyunca canım vatanım :Pİsviçre Zürih Dietikon gelir aklıma..:).oradan İsveçe akıp Jönkopingde göl kenarında saydığım kelebekler gelir aklıma...Bisikletler için özel bal dök yala tarzı yollar ve vatan toprağı gözümde tüter...:PTürkiye ÜLKE ise İsviçre herhalde hangi statüde olabileeer.. :P


Dostum Bisiklet bizim memlekette yeri yurdu olmayan bir nesne...şimdi motosikletten daha tehllike altındasın buna emin ol...

Motörle sinek mumalesi gören sen velespitle sivrisinek muamelesi görüceksin...:P

Rigel
24 Şubat 2008, 01:32
Senin bu yazıları okuyunca canım vatanım :Pİsviçre Zürih Dietikon gelir aklıma..:).oradan İsveçe akıp Jönkopingde göl kenarında saydığım kelebekler gelir aklıma...Bisikletler için özel bal dök yala tarzı yollar ve vatan toprağı gözümde tüter...:PTürkiye ÜLKE ise İsviçre herhalde hangi statüde olabileeer.. :P


Dostum Bisiklet bizim memlekette yeri yurdu olmayan bir nesne...şimdi motosikletten daha tehllike altındasın buna emin ol...

Motörle sinek mumalesi gören sen velespitle sivrisinek muamelesi görüceksin...:P


Yok Metehandros'um, öle diil..

Bisikletin de tehlikeli olduğu konusunda haklısın. Ama çok denenmiştir ki motordan daha az...

Şu anda 1. amacım motosiklet tehlikesinden kendimi biraz olsun kurtarmak (unutma her gün otobandan gidersem 60, şehir içinden gidersem 36 km motor üstünde geçiyor. Çarp bunu 250 iş günü ile, etti mi sana 8000-15000 km yılda). Şimdi bu rakamı da, ortalama 2-3 günde bir 2-3 kez icaba (acile vs.) gittiğimi hesap ederek hadi diyelim 2 ile çarp. Eder ayda 2000 km. Hiç motor sürmezsen de elbette bu yolu giderken tehlikeler maruz kalacaksın. Örneğin belediye otobüsleri bile içinde yolcular varken yakılıyor. Üstelik çok pis kokuyorlar ve dokunduğun her yer yağlı. Bu seçeneği geç. Otomobil dersen, onun da motordan aşağı kalır yanı yok motordan kazalar konusunda, üstelik çok fazla benzin tüketiyor, hem de bizim gibiler için çok kasvetli, var mı katılmayan buna? Evet seni koruyacak kaportası var onların ama ona bi ton para da veremiyorum şu anda, vermek istemiyorum yaa... Özgürlüğümü üstüne para vererek teslim edemem..

Eee, nasıl gidicez işe biz şimdi?

2. amacım ise hanımı ve çevremdekileri susturmak. Motor şeytan işi, doymadın mı daha laflarından kurtulmak. Çık sokağa sor bakalım motor sürmek mi bisiklet sürmek mi daha tehlikeli.. Ne cevap alacaksın zannediyorsun. Millet bisikletin tehlikesi için kafa yormadan önce tabii ki motor daha tehlikeli diyecektir. Buna dayanarak bisikleti seçtiğimi duyanların hemen ağzı kapanacak sanıyorum. Zaten bak tekrar hatırlatıyorum. Aynı yolu ben 3-4 sene filan sadece bisikletle, hem de her gün gitmiş adamım, benim için yeni birşey değil ki..

Haklısın bisiklet te masum değil, sivrisinek kadar bile değerin yok ama şimdilik bu en iyi bir çözüm gibi.

Tabii ki başka daha iyi bir önerin varsa açığım buna.

Ha, bu arada Avrupa'da, Amerika'da bisiklete ne kadar önem ve değer verildiğini çok iyi biliyorum ben de, bunun Türkiye'de oturması için aktif olarak çalışan insanlardan birisiyim. Umarım bir gün başarırız. Yukarıdaki iki oturan bisikletliden gözlüksüz olanı benim. Yola dikkat et, her iki kaldırımın yanında 1.5 metrelik ekstra şeritler var, onlar bisiklet şeridi, o şeride arabanın, motosikletin veya yayanın basması acayip ayıp karşılanıyor ve ciddi bir para cezası var. Yer California.

ozrace
24 Şubat 2008, 02:02
korkunun ecele faydası yok.bunları düşünecek olursan motosiklet kullanamazsın zaten.bence sen motoru yakında satarsın.bu arada arabada şart,tabi motorda:)

Rigel
24 Şubat 2008, 02:05
Ozi'cim, motorumu ancak gixer1000 veya Busa için satarım.

Yukarıda bu kadar mızıldandığıma bakmayın ben işe bisikletle de gitsem yine de buradaki birçok insandan daha fazla km yaparım motorumla...

THE_LANCET
24 Şubat 2008, 02:11
Abi senin yüzünden bisikletimi tamir ettirecem :) Ara sıra binerim...

efendy_iso
24 Şubat 2008, 07:39
sabah sabah uykusuzluğun verdiği dikkatmi neyse,bide kurtuluşu eklemişsin etiketlere,abi ömrüm hep böyle ince ayrıntılarla uğraşmakla geçti,o yüzden bi sapa balta olamıyom galiba:)

Rigel
25 Şubat 2008, 11:01
Evet arkadaşlar...

Bu sabah yeniden bisiklet sezonunu açtım. İzmir'de hava 1 haftadır olağanüstü güzel seyrediyor, bahar geldi buralara. Dün önce Suzy'yi ardından bisikletimi yıkadım, yağladım, ayarlarını tamamladım. Bu sabah ta atladım velespitime vurdum yollara. Çok eğlenceliydi. Özlemişim. Arasıra bisikletinize binin, farklı duygular yaşatıyor. Herkese tavsiye ederim. Haftasonu motor'la 20 km sürme hakkı tanıdım kendime, Güzelbahçe'den balık alıp gelicem...Öyle hemen birden bırakırsam bünyeye zararı var...

EliteXC
25 Şubat 2008, 11:34
Berkant Abi burdan kendi adıma tebrik ediyorum seni. Motosiklete başladıktan sonra bisikleti ne kadar boşladığımı şimdi daha iyi anlıyorum. İnsanı ne kadar hantallaştırdığını hele dahada iyi anlıyorum.
Motosiklet ne kadar zevkli ve ayrılınmaz bir özgürlük olsada bisiklet insanın hayata daha zinde bakmasını sağlıyor. Tabi binersen.

Kararında destekçiyim.

GKN
25 Şubat 2008, 12:08
rigel, çok güzel ve içten bir yazı olmuş ve sonunda bağzı kararlar vermişsin
ama bana bu karar bi çözüm den çok sonuç gibi gedi..
eğer doğru anladıysam trafikte yollarda ki hayati riski azaltmak yanındada türk kaslarından kurtulup sağlıklı bir kişi olmak amaçlı başlamış bu velespit fikri
ama unutmaki, kaza geliyorum demez..
ki kendinde söylemişsin emin olunki ben gsrm le bol bol km ler yaparım..
bence bu sportmenlik bi yana, biraz kendini psikolojik olarak bişeylere inanndırmak, biraz hanımı kandırmak birazda çevreden gelen tepkilere; ahanda bakın motora az biniorum demek olmuş:P
güzel bi tercih aslında ama göbektan kurtulmak dışında çözüm olduğunu zannetmiyorum..

4 yıldır motosiklete biniyorum, 3 kazam var ama onlarca kez düştüm..
yaptığım 3 kazada full koruma ve pür dikkat sürüş esnasında oldu..
düşüşlerim ise, ya teker esnasında ya aşırı viraj yatma çabaları sırasında oldu, yani sınırları zorlarken, başka bi adı bile bile:P

kazalardan sonra iyileştiğimde vicüdümda kalan tek şey derideki izler..
öte yandan eski bi bisilklet severim uzun zaman bindim, fuarlarda standlarda dağ bisikleriyle akrobasi yaptım vs..
02 de bisiklet severler derneğinin yaptığı MTB cup ta 3. oldum
ve o yarışın yalova ayağında çok güzel bi düştüm:P ve anıları hala vicudumda:)
motorlar onlarca kez düşmeme rağmen o yarışta aldığım yaraları almadım..:mrgreen:

düşüncelerimi anlatabilmişimdir umarım, benim felsefem şu HAYAT ERTELEMEYE GELMEZ..
içimizde bulunan damarlarımızda gezen bu sevdayı yaşamalıyız bence..
hee tabiki çevremizdekileri ailemizi dostlarımızıda düşünmeliyiz..
ama ben bunu gazı sıkarken, şerit deişiminde aynaya bakmazkeni,kaskımı takmazken, tekere debriyaj tokatlarken vs. düşünmeyi iyi eyliorum..
bundan soorasınında KADER olduğuna inanıyorum..:wiinkk:

yazını görünce bende düşüncelerimi paylaşmak istedim, sürçü lisan ettiysek affola:rendeer::rendeer:

Pınarr
25 Şubat 2008, 12:13
Evet bisiklete binmek zevkli gerçekten.. Ama trafikte daha sağlıksız olacağını düşünüyorum.. Bazen kazadan kaçmak için trafikte gaza asılmak gaza asıldığında tepki verecek güçte bi makina kullanmak gerekiyor.. Bisikletle bu çok zor..

Artı motosiklete full koruma binme imkanı var ama bisiklete binerken bi kask takılıyo ki o kask ta ne yüzü ne çeneyi koruyo.. Motosiklet montunu giyseniz botunu giyemeyeceksiniz abes olacak.. Aynı hızda motosikleti kullanmak daha tedbirli bi davranış olmaz mıydı?

30 km hızıda küçümsemeyin lütfen.. Necdet abi o hızla kaza yaparak canından oldu.. Korumalar full olduğu halde kaskın vizöründen sebep..
Demekki kask bile bizi daha tam korumazken, bisiklet kaskı daha büyük bi tedbirsizlik olmaz mı??

Syriana
25 Şubat 2008, 12:15
abi bunlar çok karmaşık duygular...zaman zaman hepimiz yaşıyoruz senin yaşadığın duyguları...motosiklet kullanmak sigara içmek gibi bişey...afedersiniz arkamız seleye değdikten sonra bırakmak çok zor bu mereti...hani tehlikesinide biliyoruz önlemlerinide alıyoruz ama yinede yer yer kaza haberlerini falan duyunca bıraksakmı motoru diye içimizden geçirmiyor değiliz...ama bir söz vardır ''olacakla öleceğe çare bulunmaz derler''ya hani bence olayın özeti budur...ama yinede minimum risk alıp binmemiz lazım...Allah hepimizi korusun demekten başka bişey gelmiyor elimizden...

biz ne dersek diyelim kendin için en iyi kararı yine kendin verirsin...hakkında hayırlısı ne ise o olsun...ama yinede motosikleti bırakabileceğini sanmıyorum...:) sen bıraksanda o bırakmıyo seni...ben iki kere ara verdim ama bırakamadım işte...:)

Deryali
25 Şubat 2008, 12:22
İster motosiklet, ister bisiklet ister araba kullanın. Trafiğe çıktığınız anda her türlü tehlikedesiniz. Siz hata yapmasanız bile başklarının yaptığı hataların kurbanı olabilirsiniz.

Bence öncelikli önemli olan altınızdaki taşıtın cinsi, niteliği veya gücü değil sizin dikkatiniz ve tedbirinizdir.
Ben trafikte bisikleti, motosikletten daha tehlikeli görüyorum. Çünki pınar arkadaşımızında dediği gibi bazı yerlerde gaza yüklenerek tehlikeden uzaklaşabiliyorsuınuz bisiklette bu mümkün değil.

Yapılması gereken motosiklette en kaliteli koruma ekipmanlarınını ve size uygun güçte bir motosiklet seçip olabildiğince uygun hızda ve kurallara uygun olarak seyit etmek.

Rigel
25 Şubat 2008, 12:22
Vay Gökhan'cım, eski MTB'cilerdensin ha...

Dediklerin doğru, karşı çıkılacak hiçbir şey yok. Ancak ben şehir bisikletimle mountain bike yarışındaki tehlikelere maruz değilim tabii..

Motoru bırakmış filan değilim. Azaltmaya çalışıyorum sadece. Yani her gün işe gitmek için kullanmayacağım bundan sonra. Yani burada motorunu sadece haftasonları kullanan veya akşamları nargile içmeye giderken süren yok mu? Herkes mi işe motorla gidip geliyor? Damarlarımda hala motor aşkı dolaşıyor, herhalde bunu atmak imkansız. Zaten öyle bir niyetimde yok. Ben sigarayı bırakmaya çalışan zavallıların durumundayım şu anda. Bana moral verip destek olmanız lazım :queen:

GKN
25 Şubat 2008, 12:25
Vay Gökhan'cım, eski MTB'cilerdensin ha...

Dediklerin doğru, karşı çıkılacak hiçbir şey yok. Ancak ben şehir bisikletimle mountain bike yarışındaki tehlikelere maruz değilim tabii..

Motoru bırakmış filan değilim. Azaltmaya çalışıyorum sadece. Yani her gün işe gitmek için kullanmayacağım sadece. Yani burada motorunu sadece haftasonları kullanan veya akşamları nargile içmeye giderken süren yok mu? Herkes mi işe motorla gidip geliyor? Damarlarımda hala motor aşkı dolaşıyor, herhalde bunu atmak imkansız. Zaten öyle bir niyetimde yok. Ben sigarayı bırakmaya çalışan zavallıların durumundayım şu anda. Bana moral verip destek olmanız lazım :queen:

evet abi, 01-02 de bisiklet severler derneğinin lisanslı sporcusuydum:)
bisikletim haala durur garajda..
senin yaptıını tabiki yapıyoruz hepimiz, mesela ben gün boyunca arabayla geziyorum işim gereği, anca haftanın 1-2 akşamı yada haftasonları biniyorum motosikletime..

sen bırak abi sigarayı, arkandayız biz:cherry:
bırakırsan haber ver bende aynı yönteme başvuruyim::winkwink

abi senin konu mesele oldu msnden tartışıoz, şı pınar ada bi cvvp verde ben rahat edim:queen:
gökhan :
yahu adam kilo vermek için ve çevresindekilerin gözünü boyamak susturmak için böle bi yönte mseçmiş:D
Pınarr :
çarptığın zmaan mesela bisiklet ikiye katlanır o hızı direk arabanın tamponunda sen hissedersin ama motorda amortisör var:D
Pınarr :
full koruma binme imkanın var
Pınarr :
asıldınmı gazlayacağını biliyosun kazalardan kaçabilmek adına
Pınarr :
artı hız 30 km ise ondada var=)
gökhan :
ya pisikletle şeghir içinde yol kenarındna gidersin
gökhan :
kanldıırımdan giderisn
gökhan :
gene kendini korursun
gökhan :
ama mesele o deilki
Pınarr :
ama bu adam işe gitcek yani tefiği kullanıcak direk
gökhan :
mesele insanların gözünü boyamak:D
Pınarr :
yaa evet
Pınarr :
onu anladım
Pınarr :
ama benim anlattığımı anlatarakta göz boyayabilir :D
Pınarr :
ben bizimkileri hep öyle kandırıyorum:D
gökhan :
sizinkiler saf sa biz naapalımKOP

Pınarr
25 Şubat 2008, 12:35
Niye eksik yazıp halkı kandırmaya yelteniyosun ayıp diilmi :P

Devamı:
gökhan***:
sizinkiler saf sa biz naapalımKOP
*********Pınarr********:
hayır ben iknacıyım onlar saf deil :D
*********Pınarr********:
hatırlatırım :D

Ben şirkette iknacı olarak çalışıyosam bizimkilerin suçu ne allllaaaalllaaa :P

Tuncer Sezen
25 Şubat 2008, 13:19
Berkant hocam,motoru bırakabileceğini hiç sanmıyorum(yüz yüze tanışma fırsatı bulamasakta siteden tanıdığım,mantığını anladığım kadarıyla):wiinkk:
Motoru bırakma gibi bir düşüncem yok diyorsun ama ufak bir düşünce bile geçse aklının ucundan inanma sen ona,yapamazsın öyle bir şey :)Bu zaman zaman hepimzin düşündüğü bir şey ama maalesef yapabilmek sigara örneğinden daha zor.Çok değil kaza yapıp vefat etmesinden 2 gün önce karşı karşıya oturup her zaman ki gibi kahkahalar atarak sohbet ettiğim zaman geçirdiğim,kardeşim kadar sevdiğim arkadaşımı kaybettim,neredeyse 1 sene olacak,İzmir MT nin ilk sayfasında fotoğrafı olan kamberhan Erhan dan bahsediyorum.Bunu yazmamın sebebi,canından can gitse bile inan ayrılmak o kadar kolay olmuyor..Bu yola girmek çok kolay,ama çıkmak zor..Belki sigara değilde başka bir örneğe benziyor bu durumuyla motosiklet..
Neyse konu bu değil.

Bisiklet ve motosiklet bence iyi bir ikili,zaten akraba oluyorlar.Önceden de sağlam bir bisikletçi olduğunu düşünürsek iyi bir karar vermişsin.
Bende eskiden çok bisiklet kullanırdım günde 10 km ye yakın yol yapardım,60 basamaklı merdivenlerden iner,bir metreye yakın yükseklikteki yerlerden garip zıplayışlar yapardım :) 3 maşa,5-6 jant eğiltmişliğim var.
Bisikleti bir ulaşım aracı olarak düşünmenin yanında aynı zamanda gerçekten iyi bir spor aleti.Sağlık açısından oldukça faydalı.Motosikleti ve bisikleti bir tutmayı düşünmüyorum,aslında ikiside akraba olsa da keskin hatlarla ayrılıyorlar bazı yerlerde.
İkisinin karışımı mükemmel olacaktır tabi ki..
Kararın çok güzel.Ancak bunu tehlike açısından değilde sağlık açısından ve eğlence açısından değerlendiriyorum ben.Yoksa istersen ayda 20 km kullan motosikleti,20 km içinde kaza yapmayacağımız da tanrı tarafından garanti edilen bir durum değil :) Riskler hep var,azalmış gibi gözükse de riskin en azı ile en fazlasının sonucu aynı olabiliyor.
Motosiklet ile bisiklet dengesini iyi kurmaya dikkat et bence,bir müddet sonra insan kullandığı aracı vücudunun bir uzuvuymuş gibi hissediyor,bu yüzden ikisinden birine uzun süre ara vermek diğerini kullanmaya başladığında ki farklılıklar sebebiyle problemlere yol açabilir.Sen bunları belki de benden iyi biliyorsundur,ben sadece ufak bir hatırlatma olsun diye yazdım.Değerli insanları kaybetmek istemiyoruz artık daha fazla,o yüzden bazen anneanneler gibi oluyoruz,her konuda bir nasihat,bir hatırlatma :)..

Hem motosikletinle hem de bisikletinle uzun yıllar birlikte olursun umarım(bi ara bir buluşmamıza gelsen fena da olmaz tabi :P).

exorcist
25 Şubat 2008, 13:34
İyi temenniler için çok teşekkürler arkadaşlar. Motordan kopmuyorum ki. Sadece daha az bineceğim. Tam olarak söylemek istediğim şu: işe giderken motor yerine bisiklete biniyorum bundan sonra. Günde en az 40 km daha az motor sürüp daha az tehlike yaşayacağım, ve günde en az 40 km bisiklet sürüp milletin avuç dolsu para verdiği aerobik salonlarına filan gitmeden deli gibi spor yapmış olacağım. Yanıma da en az 10 kaat benzin parası kar kalacak. İyi alışveriş değil mi?

alış veriş değilde tavşanın suyu oluyo :):)

bilmiyorum abi gençliğin verdiği kendine güvendenmidir ama ben çoluk çocuğa kavuşana kadar motorun tepesinden inmeyi düşünmüyorum karıştıktan sonra bile bi araba alırım işe gidip gelirken gene motur tepesinde olurum.. yani ya ölene kadar yada vücudum bünyem kaldırma zhale gelene kadar motor..


evet abi, 01-02 de bisiklet severler derneğinin lisanslı sporcusuydum:)
bisikletim haala durur garajda..
senin yaptıını tabiki yapıyoruz hepimiz, mesela ben gün boyunca arabayla geziyorum işim gereği, anca haftanın 1-2 akşamı yada haftasonları biniyorum motosikletime..

sen bırak abi sigarayı, arkandayız biz:cherry:
bırakırsan haber ver bende aynı yönteme başvuruyim::winkwink

abi senin konu mesele oldu msnden tartışıoz, şı pınar ada bi cvvp verde ben rahat edim:queen:
gökhan :
yahu adam kilo vermek için ve çevresindekilerin gözünü boyamak susturmak için böle bi yönte mseçmiş:D
Pınarr :
çarptığın zmaan mesela bisiklet ikiye katlanır o hızı direk arabanın tamponunda sen hissedersin ama motorda amortisör var:D
Pınarr :
full koruma binme imkanın var
Pınarr :
asıldınmı gazlayacağını biliyosun kazalardan kaçabilmek adına
Pınarr :
artı hız 30 km ise ondada var=)
gökhan :
ya pisikletle şeghir içinde yol kenarındna gidersin
gökhan :
kanldıırımdan giderisn
gökhan :
gene kendini korursun
gökhan :
ama mesele o deilki
Pınarr :
ama bu adam işe gitcek yani tefiği kullanıcak direk
gökhan :
mesele insanların gözünü boyamak:D
Pınarr :
yaa evet
Pınarr :
onu anladım
Pınarr :
ama benim anlattığımı anlatarakta göz boyayabilir :D
Pınarr :
ben bizimkileri hep öyle kandırıyorum:D
gökhan :
sizinkiler saf sa biz naapalımKOP

böyle bi konu bu kadarda şeedilmeski huleyn ayıb:queen:

VaScO1925
05 Mart 2008, 00:53
@Rigel abim nedir son durum.. bu güzel izmir havalarında pedallar son hız dönüyormu ? :bounce: